SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E zene pitanjce
decak, dve godine, ojeo se mukica do te mere da su mu se bukvalno ranice otvorile na guzi
svaki put peremo, mazemo..snajka kupila neku kremu protiv ojeda
nego, zanima me jel smemo da namazemo te ranice FLOGOCIDom
znam da je krema extra za takve stvari al ne znam jel smem malom na guzu

E zene pitanjce
decak, dve godine, ojeo se mukica do te mere da su mu se bukvalno ranice otvorile na guzi
svaki put peremo, mazemo..snajka kupila neku kremu protiv ojeda
nego, zanima me jel smemo da namazemo te ranice FLOGOCIDom
znam da je krema extra za takve stvari al ne znam jel smem malom na guzu
trebalo bi da sme al da ne dolazi u kontakt sa sluzokozom
zovite halo bebu pa p;itajte

:)
Pao mi kamen sa srca!
Izgleda da prosto nije bio spreman do sad.
Od jednom hoce da proba sve, najvise voli jogurt i pavlaku, ali hoce i vocne kasice i neke od povrca.
Ej, bre, pa on otvara usta i guta, mojoj sreci nema kraja! :lol:

Sisa, to mu je osnovna hrana.
Ma, ne pojede on neke velike kolicine, za sad mozda 2-3 kasicice kasice, ali sa mog prsta kako mi je November rekla, nece kasicicu ni da vidi, a jogurt pije iz solje, 4-5 gutljaja.
Ogroman napredak kad pogledas da je do sad sve odbijao, gadio se i povracao.
Nisam mu jos davala kravicu, sta znam, najvise mi jede to mlecno-jogurt, pavlaku, davala sam mu i krem sir, sisa mnogo , mislim da mu je dosta mleka, sad malo insistiram na drugim stvarima.

Verovatno su zubi,tako Irina place nocu,nekad manje nekad vise....
Smiri se kada joj namazem calgel i dam joj cuclu...onda spava lepo....ali ako joj ne namazem to,onda place svakih pola sata sat...
Doduse sad se malo proredilo plakanje posto su se desni, oko ova dva sto su izbila, smirile....
Sad su joj krenuli gornji pa opet balavi i grize sve...imam problem kada je dojim,ujeda me...kada izbiju i gornji,moracu da prestanem da je dojim.....ne smem ni da zamislim kako je kada ujede i sa gornjim i sa donjim :sad2:

Zubi nisu razlog za prestanak dojenja, ne može beba i da sisa i da grize.... doduše može na kratko prestati da sisa da bi vas ugrizla, ali to urade samo par puta, kao neki eksperiment, kad ih počnu svrbiti ili boluckati desni, pa posle prestanu. Kad vas ugrizu vi izvucite siku i ne dajte minut-dva, dok kažete jao i to boli... brzo skapiraju da ne treba to da rade. Moj beban je imao 16 zuba (i 14 meseci) kad je prestao da sisa, a ujeo me je nekoliko puta dok još nije imao zube i kad su mu prvi zubi rasli... posle kad je imao i gornje i donje zube nije nikad. Nadam se da će i vaši prestati.

Imam bebu staru 3 meseca. U pocetku je sisala po 20 minuta svaku dojku (tako sam je ogranicavala po savetu patronazne sestre inace bi moja beba onako slaba sisala po celi dan), kasnije sam smanjila na 15 minuta, i posle na 10 minuta po svakoj dojci i tako sisa vec dugo, mislila sam da cemo na tome i ostati. Medjutim, u prethodnih par dana ona sisa jednu dojku 5 minuta pa izbaci, ja joj uguram drugu i nju jedva sisa 3-4 minuta i izbaci i nece nikako. Ne znam da li joj je to dovoljno.

Dojim je na 3 sata jer hocu tako da uhvatim red pa da mi je mirna uvek u isto vreme sto se tice dojenja, da mogu negde i da je ostavim na cuvanje. Nocu jede dva puta, prvi put oko 4h ujutru sisa obe dojke po 10 minuta, ali preko dana nema sanse, mucimo se strasno.

Lepo kaki, napuni pelenu 3-4 puta dnevno. A od 2. do 3. meseca je dodala 1100 gr.

Ali, bez obzira na sve, meni se cini da ona poslednjih dana bas malo jede. :roll:

Back