SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..i da - kapi za nos samo u krajnjoj nuzdi i u ochishcen nosic..
..mi najcheshce prodjemo bez, a ako puno curi, ja stavljam samo uveche,
da ga ne maltretiram tokom noci sa chishcenjem..i drzi do ujutru..
..shto manje lekova - bolje za njih, a i bolje reaguju kad je neophodno.. :)

Evo i ja samo da potvrdim da je opisani postupak čišćenja nosa fiziološkim rastvorom i špricem pomogao i mom Milošu. Novembar mi je preporučila i nekoliko dana sam se snebivala da probam, ali mom detetu je bivalo sve gore i...uz jedan vrisak slinci su izašli napolje. Mojoj radosti nije bilo kraja pa sam odmah ponovila i drugu stranu. Posle par minuta je beba zaspao blaženim snom prvi put posle više od nedelju dana.:worth:

Ja cistim detetu nosic isto fizioloskim rastvorom, veca kolicina u obe nozdrve, pa pumpicom i svasta izadje. I tako na sat dva kada je pun slina, kao sad. Tako nam je i dr rekla. Kakav Marisol, to je samo za vlazenje sluzokoze kad je dete zdravo, obavezno fizioloski. Mada nisam probala tako na bok da ga stavljam. On svaki put urla kad mu stavljam fizioloski, a za pumpicu se manje buni.
Danas nam je peti dan od kad se razboleo i evo nema temperature jos, pa se nadam da je virus pobedjen.

Meni je ovde previše lekova spomenuto imenom i prezimenom, pa se nešto bojim da će neka majka izguglati ovo i krenuti sama da daje detetu i pacefe i panklave i sinaciline i 5 vrsti kapi za nos i da će urnisati dete, pa moram da naglasim da se od svega spomenutog u kontekstu čišćenja slinaca, samo fiziološki rastvor i onaj marisol što je samo slana voda bez ikakvih dodataka smeju koristiti bez prethodne konsultacije sa lekarom - sve ostalo nije naivno i treba prvo lekar da prepiše.

Evo već neko vreme smo se "ustalili" u spavanju...nevolja je SAMO to sto i sa ovim detetom imamo izgleda isti problem kao i sa prvim. U toku noci ukupno odspava 6 sati, sa jednim prekidom za sisanje, a u toku dana dva puta po sat vremena.
To znači, ukupno 8 sati:eek:...sa šest meseci života.
Sin je tim tempom došao do ukupno 4-6 sati dnevno, a izgleda da nas to čeka i sa ovom šmizlom.
Tada su nam lekari rakli da je to ok i da je MALO aktivniji. Ima li neko sličan problem ? Inače, ona je stalno vesela, prosečno napreduje i nema nekih posebnih problema za razliku od nas koji polako ali sigurno gubimo snagu od nespavanja.
Ima li neki savet ?

Meni je ovde previše lekova spomenuto imenom i prezimenom, pa se nešto bojim da će neka majka izguglati ovo i krenuti sama da daje detetu i pacefe i panklave i sinaciline i 5 vrsti kapi za nos i da će urnisati dete, pa moram da naglasim da se od svega spomenutog u kontekstu čišćenja slinaca, samo fiziološki rastvor i onaj marisol što je samo slana voda bez ikakvih dodataka smeju koristiti bez prethodne konsultacije sa lekarom - sve ostalo nije naivno i treba prvo lekar da prepiše.

ja prva ne bih davala detetu nista na svoju ruku...ja sam spomenula pancef ali sam i naglasila da nisam doktor i da je to NAMA pomoglo..

Evo već neko vreme smo se "ustalili" u spavanju...nevolja je SAMO to sto i sa ovim detetom imamo izgleda isti problem kao i sa prvim. U toku noci ukupno odspava 6 sati, sa jednim prekidom za sisanje, a u toku dana dva puta po sat vremena.
To znači, ukupno 8 sati:eek:...sa šest meseci života.
Sin je tim tempom došao do ukupno 4-6 sati dnevno, a izgleda da nas to čeka i sa ovom šmizlom.
Tada su nam lekari rakli da je to ok i da je MALO aktivniji. Ima li neko sličan problem ? Inače, ona je stalno vesela, prosečno napreduje i nema nekih posebnih problema za razliku od nas koji polako ali sigurno gubimo snagu od nespavanja.
Ima li neki savet ?

marge jel ona spava sama u krevetcu ili stobom, ako je sama možda traži pažnju ili nešto tako....
imala sam prijateljicu kojoj sin nije spavao do dvije i po godine, jednostavno doktori rekli da je sve u redu i
sa dvije i po godine ga prvi put stavi sa sobom da spava i kaže djete prespavalo čitavu noć...
ona se sve trudila da spava samo u krevetcu i kaže jednostavno više nisam mogla izdržat..
znači nikad nisu spavali... e sad dal je možda do maženja ili nešto drugo....
i moja nekad neće da spava a pogotovo ako je vruće u stanu...treba dobro rashladit sobu da bi ona mogla mirno da spava....

e probali smo juce to sa spricem ali nista nije izaslo probloem je sto dete nema slince preko dana niti nocu ali nocu obavezno oko 1-3h kasnje suvo i to u kontinuitetu sto mu ne da da spava a i mene iskreno receno izludjuje jer ne znam kako da mu pomognem :(danas ide na kontrolu za uho pa cemo videti...

kako vam ide,jel hoce malisa da jede? :)

:D

prvo je na kasicicu probao kasicu od banane - odusevio se. bio je smesan dok nije skapirao da dotok hrane na kasicicu nije isti kao i kada sisa ili pije na flajku pa se prvih par minuta bunio zbog pauze potrebne da se zahvati nov zalogaj i prinese njegovim ustima :)
do sada smo probali i krompir+sargarepu - prvi put mu se nije dopalo da bi 5 minuta kasnije sve smazao. kasicu banana+jabuka obozava.
svidele su mu se i vocne hippo-ove kasice i humanin pirincani griz sa vanilom - odmah je iz cuga pojeo 100g - nismo hteli vise da mu dajemo dok ne vidimo kako ce ovo da hendluje (u uputstvu pise da je doza za bebce od 4-5 meseca oko 180g).
dakle, malisa jede. jedini' problem' je sto je potrebno 4 ruke da bismo ga nahranili kasicama - ja ga hranim dok mu mama drzi sake i animira ga kako ih ne bi gurao u musava usta (ne mogu da stanu obe sake i kasicica nikako ;)).

Poslednja izmena:
:hahaha: i Irina se buni zbog pauze izmedju zalogaja
isto gura sake u usta :lol:
krompir i sargarepu jede iako pravi gadljive face...
a pirincane kase voli

poceli su zubi :sad2:
sve trpa usta i nervozno ceshe desni,placljiva je i danas je imala blago povisenu temperaturu, 37 sa 6
:(
i grize me ko luda,bas jako

Poslednja izmena:
Moje dete od nepune dve godine hoda sa prstima blago na unutra. Cini mi se da kad je prohodao nisu isla na unutra.Nije imao nikakve deformitete stopala. E, sad citam da prema nekim ortopedima to je normalno da tako mala deca hodaju, pa se samo ispravi, ali opet razmisljam da li da ga vodimo kod fizijatra ili ortopeda...
Da li neko ima slican problem i da lis te isli kod lekara vec zbog toga?

Inajdic,

Znam da na stopalima ako imas gljivice moze da se ljusti koza. Mozda da odete kod dermatologa...

Mene zanima, ako neko moze da mi posalje na pp, kako ste se borili i izborili sa grcevima kod beba?
Mog sincica, koji ima tacno dva meseca muce grcevi, pokusali smo sa espumisanom i sa nekim francuskim biljnim sirupom, malo pomogne, ali i dalje su prisutni..
Kakva su vasa iskustva?
Trazio sam preko pp jer njih redovno kontrolisem

Back