SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
treba mi savet
Svako vece kada kupamo malecku,ona place....
kupamo je jos uvek tako sto je drzimo preko grudi,ledjima na gore(sto postaje problem jer je teska,a mi znajuci da ce plakati,trapavi)
probali smo dva puta da je okrenemo,ali se plasi puno i vristi

takodje,kada je okupamo i u trenutku kada je stavimo na peskir,ili peskir prebacimo preko njenih ledja dok je drzimo,ona pocne da place,kao da je ne znam sta :(
i to plakanje traje sve duze...sada se produzilo i na oblacenje
posle toga je valjda pod utiskom,pa dugo nece da spava :(

kako da resimo to?
jel se jos necija bebica plasi?

ja mislim da se svaka beba plaši u početku,to je nešto novo za njih...nas je od vragovih napunjenih mesec dana spasilu kupko,taj peškir na okviru,i on je ležao na njemu u kadici i ja sam imala dve slobodne ruke da ga operem,pomazim,sipam vodu,nije se teturao na rukama,i što je najvažnije nije bio okrenut stomakom na dole,nego je ležao na leđima,tako da je mogao da vidi sve šta se dešava....taj kupko smo koristili do nekih 7 meseci...preporučujem svakome....

da majo tu oblogu protiv grceva sam videla u veru al to je isti princip kao kod mede sa onim metalnim kruzicem sto se zagreva...nama je pomo onaj engleski sirup definitivno al pedijatar nam je reko u porodilistu da najcesce grceve imaju decaci i jos su jaci ako im se kombinuje majcino mleko sa adaptiranim...e sad svako dete je individua i svi razlicito reaguju...

Interesantno...Moj Luka je imao strahovite grčeve 2-3 meseca i on je bio na kombinaciji...:sad2: Ali meni to nikad niko nije rekao.:evil:

Tsuy, ja sam obojicu kupala na kupku. Miloša još uvek, čekam da može potpuno čvrsto da sedi pa ću ga kupati sedećki. Dete uživa jer leži i gleda u mamu i tatu. Još mu dam neku gumenu patkicu pa je sa zadovoljstvom glaba sve vreme kupanja.
Tako preko ruke se kupaju samo novorođene bebe i to pod česmom u porodilištu jer nema kadice. A i kako joj opereš stomačić i taj deo gde ti je ruka? Ja sam tako probala da kupam Miloša kad smo pre mesec dana bili na vikendici pa nisam imala kadicu. Namučila sam se žestoko, a i on je sve vreme stenjao, znači da mu je bilo jako nezgodno.
Inače je i Miloš meni plakao prva 3 meseca čim ga izvadim iz kadice jer mu se jaaako spavalo, kao da mu se uključi okidač za spavanje odmah posle kupanja, što se pojačavalo kad počnem da ga oblačim. Morala sam da ga oblačim držeći ga uspravno u naručju, jedino tako bi se malo smirio...

lazar niked nije plakao dok se kupao obozava vodu od prvog dana place eventualno ako zeli jos da bude u vodi ako ga neko drugi kupa samnom je miran jer se mi dogovaramo :)i nas je spaso kupko a koristili smo ga od 2 meseca pa do jedno 6-7 recimo dok nije sam poceo cvrsto da sedi

Meni oboje dece obozavaju kupanje...i nikada nisu plakali...Nadja je par puta plakala, ali sam shvatila da je gladna...pa je sad pre kupanja obavezno malo podojim...i da, ona isto place kad se izvadi iz ode...to je valjda zbog promene temperature i "okruzenja"...ali se brzo smiri...

Tsuy, ja sam obojicu kupala na kupku. Miloša još uvek, čekam da može potpuno čvrsto da sedi pa ću ga kupati sedećki. Dete uživa jer leži i gleda u mamu i tatu. Još mu dam neku gumenu patkicu pa je sa zadovoljstvom glaba sve vreme kupanja.
Tako preko ruke se kupaju samo novorođene bebe i to pod česmom u porodilištu jer nema kadice. A i kako joj opereš stomačić i taj deo gde ti je ruka? Ja sam tako probala da kupam Miloša kad smo pre mesec dana bili na vikendici pa nisam imala kadicu. Namučila sam se žestoko, a i on je sve vreme stenjao, znači da mu je bilo jako nezgodno.
Inače je i Miloš meni plakao prva 3 meseca čim ga izvadim iz kadice jer mu se jaaako spavalo, kao da mu se uključi okidač za spavanje odmah posle kupanja, što se pojačavalo kad počnem da ga oblačim. Morala sam da ga oblačim držeći ga uspravno u naručju, jedino tako bi se malo smirio...

Mi je kupamo u anatomskoj kadici od prvog dana, stavimo samo ispod nje pelenu, pa su nam obe ruke slobodne. Jedva čekam da stoji, da nam je lakše da je saperemo (otpade mi kičma ako je moram držat iznad kadice, sad već ima više od 8kg, a inače to radi mm). I Elena obožava da se kupa. :worth:
Jedino plače kad je izvadimo, ona bi još da uživa... :heart:
Već nedelju dana je oblačimo uspravno u naručju, jer se vrti ko čigra, pa se bojim da će pasti s komode.

ja mislim da se svaka beba plaši u početku,to je nešto novo za njih...nas je od vragovih napunjenih mesec dana spasilu kupko,taj peškir na okviru,i on je ležao na njemu u kadici i ja sam imala dve slobodne ruke da ga operem,pomazim,sipam vodu,nije se teturao na rukama,i što je najvažnije nije bio okrenut stomakom na dole,nego je ležao na leđima,tako da je mogao da vidi sve šta se dešava....taj kupko smo koristili do nekih 7 meseci...preporučujem svakome....
da,palo nam je na pamet to da kupimo

pa znam da joj je nezgodno al nece da cuti drugacije,probacemo sa tim kupkom
a pranje stomacica i miskica je bas zeznuto,posto ko sto rekoh,cim je okrenemo,ona vristi
tacno zamlatara rukicama i pocne da vristi

danas kupujemo kupka
nadam se da ce biti ok tako
i necemo smeti da je kupamo uvece,posto nece da spava posle toga dugo
nocas je do 4 vilenela,plakala,zezala

nisu bili grcevi
fontanelica je uvucena,a mlako ocigledno ne pomaze
predpostavljam da je zedna,ali nece na cuclu i nece nista sto nije mlako
sinoc smo pomesali mleko i vodu,pa smo joj to davali na pipetu...pola pljune pola proguta ,al nije dovoljno ni to

I ja imam isti problem sa bebicom...tortikolis,asimetrija i taj fenomen zalazeceg sunca. U Sokobanjskoj su nas uputili na vezbe na koje krecemo za par dana.Mene samo brine taj fenomen sunca na zalasku jer sam citala strasne stvari o tome. GORDANA BGD molim te,javi sta je bilo sa vama.

Moja beba ima 5 meseci. Zanima me sta sve moze da jede (osim mleka).

Ovo je period kada se bebi uvodi nova, ne mlečna hrana. Hrana se uvodi postepeno i u malim količinama – jedna do dve kašike dnevno. Uvek se uvodi samo jedna namirnica a navikavanje na nju traje od 3 do 7 dana. Prvo se bebi daju voćni sok i voćne kaše. Kad je prihvatila voće bebi se daju kaše od žitarica pa zatim kaše od povrća i mladog mesa.

Količina:

Beba u ovom periodu može da pojede u jednom obroku: 4 supene kašike žitarica, 30-60 ml soka, 2-6 supene kašike voćne kašice, 4-7 supene kašike povrćne kašice, 1 supenu kašiku mesa. Dnevna količina majčinog ili adaptiranog mleka koju posisaju je 750-900ml.

Draga Kameron...ja prvih mesec dana za malo da odustanem od dojenja...bila sam i psihicki i fisicki smozdena, ali bukvalno, jer se gospodjica nije skidala sa mene...ne daj se...dok se ne ustali i dok ne bude dovoljno jaka da se nasisa za duzi period, dojenje na zahtev...:P

ma nije problem nista...samo ja nemam vremena za stefana i to mi jako tesko pada...
i zbog toga sam jako tuzna...
cak sam mislila da malenom nije ok moje mleko i da ga malo popije pa sam se iscedila i dala mu 80ml...sve je zbrisao jos je plus trazio sisu i opet posle sat i po...

Kameron, ti si sve zaboravila. :D
U prve dve nedelje sisaju na sat i po do dva, tek sa nekih 2-3 nedelje kreće na 3 sata. Kako se povećava količina koju posisaju tako se i produžava pauza između dojenja. Kad se rode su suviše slabi da posisaju više pa zato sisaju često.

Back