SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..kad je ponekad plakao u kolicima, jaksha bi obavezno zacutao kad naidjemo na truckavi teren..
..medjutim, ukapirala sam da zacuti zato shto se boji, a ne zato shto mu se svidja.. :(
..kao ono kad silazish niz stepenice, pa zacuti i zamashe rukicama na svako propadanje.. :lol:
..sa jedno dva meseca se grchevito hvatao sa obe ruke za portiklu, kad je truckavo,
da se pridrzi.. :lol: :sad2:

Moj Luka cim je truckavo odmah zaspi... Voli i voznju kolima i obozava nosenje ( tu sam napravila veliku gresku sada stalno trazi u ruke )
Moracu da obratim paznju na to da se mozda ne plasi ...:( a ja mislim lepo mu :(

I moj Luka je do skoro krkljao, i dobijala sam iste savete da je to normalno kod beba. Ali posto sam vise puta isla kod doktora zbog toga na kraju mi je dao neke kapljice , ali ni one nisu pomogle pa sam pocela sa fizioloskim rastvorom i sada mu je mnogo bolje , lepo dise i retko kad zahrce :)

Mom detetu nije pomogao ni fiziološki, ni marisol... Jedno vreme je imao problema sa disanjem, čak mu je smetalo dok sisa, sad diše normalno, ali se čujeeee...:sad2:

Mom detetu nije pomogao ni fiziološki, ni marisol... Jedno vreme je imao problema sa disanjem, čak mu je smetalo dok sisa, sad diše normalno, ali se čujeeee...:sad2:

Moj se u pocetku cuo kao prasence , licilo je na groktanje , bas sam se bila zabrinula. Inace mi je prvo dete pa mozes misliti , nista ne znam a samo nalazim nesto sto u mojoj glavi nije kako treba . Dosadila sam doktoru, sigurno je covek pomislio da sam blesava :)

Moj Luka cim je truckavo odmah zaspi... Voli i voznju kolima i obozava nosenje ( tu sam napravila veliku gresku sada stalno trazi u ruke )
Moracu da obratim paznju na to da se mozda ne plasi ...:( a ja mislim lepo mu :(

I Andrej isto.
Retko kad hoce u kolica, a kad hoce samo jurim neku kaldrmu, dete se smeje i zaspi, nisam primetila da se uplasi, upravo suprotno.
Dete moje drugarice se uspavljivalo tako sto su je vozali u kolicima napred-nazad preko praga, nikako drugacije.

..kad je ponekad plakao u kolicima, jaksha bi obavezno zacutao kad naidjemo na truckavi teren..
..medjutim, ukapirala sam da zacuti zato shto se boji, a ne zato shto mu se svidja.. :(
..kao ono kad silazish niz stepenice, pa zacuti i zamashe rukicama na svako propadanje.. :lol:
..sa jedno dva meseca se grchevito hvatao sa obe ruke za portiklu, kad je truckavo,
da se pridrzi.. :lol: :sad2:

slatkis mali :heart:

Ja sam mu ukapavala i u nosić moje mleko, iscedim se pa onda onom kapalicom ukapam. Samo što njemu ništa nije pomoglo dok to nije počeo da izbacuje, tj dok ja nisam počela da izvlačim pumpicom. Šta sam sve izvukla! A što se tiče vožnje kolicima obožavao je do skoro, a sad počinje da se kmezi jer mu brzo bude dosadno pa ga pola nosam u rukama, nadam se da neće dugo tako jer su mi ruke otpale, to mi je bio jedini odmor od nosanja uh. A što se tiče spavanja sve je gori i gori, mislim da se sinoć budio na pola sata, ja mu dam cuclu, on vrišti i besno je gura od sebe, dam mu vodu isto tako i tek kad oseti sisu smiri se, ali nije to više ni sisanje već je mrljavi po ustima. Živa sam neispavana, a on se probudi sav čio. Ne znam šta da radim, spala sam na 48kg, već 7 ipo meseci nisam spavala kao čovek. Neki mi govore da ga krstim, ma baš čisto sumnjam da će to rešiti stvar. Onda sam mislila da mu potpuno ukinem sisanje jer se on zbog sise i budi, ali treba preživet to celonoćno vrištanje, a ja nemam snage. Joj valjda će ovo uskoro proći, kao zombi sam.

Bambi, znam kako ti je, moj Miloš se isto budi noću jako često. Nekad svakih sat-sat i po, nekad na 2-3 sata. Ja se ne žalim jer ga samo prebacim pored sebe i dam sisu pa nastavim da spavam, a on je miran, nemam pojma ni da li sisa i kada zaspi.
Ne žalim se zato što mi je stariji sin priređivao noćne igranke, nije spavao nego je hteo da se nosa, da se igra, sve, samo da ne spava pa ja pola noći nisam spavala.
Zato mi sad ovo ustajanje svaki čas nije ništa jer odmah nastavim da spavam...:aha:

Pa mogla bi da ga krstis ? Ne moras praviti ceremoniju sa okupljanjem, samo ti, dete i kum u crkvi, gotovo za 20 minuta. Neke stvari deluju cudno ali funkcionisu. Znas da osvecena voda ima drugaciji sastav od one koja to nije a potice iz iste slavine ?

SOS! kako ste se prijateljili sa famoznom drugaricom Tutom?:)
Ja kuci imam djevojcicu od 1.5 :heart:koju jos uvjek nismo ucili..neki kazu kasno, neki ranoo.. opet procitah da je najbolje izmedju 2 i trece godinice, valjda dok budu zreli da shvate sta se od njih ocekuje..prvo ih uciti pa piske za tek kroz koji mj da ih polako navikavamo i da kake..
u ovom uzrastu sama nam se obrati kad se ukaki grimasom da njoj kao smrdi:hahaha:
za termin piskiti jos uvjek ne zna.

pisite kako ste vi uspjeli... :ceka:
( postavih na dvije teme, ne znam koja je posjecenija)

SOS! kako ste se prijateljili sa famoznom drugaricom Tutom?:)
Ja kuci imam djevojcicu od 1.5 :heart:koju jos uvjek nismo ucili..neki kazu kasno, neki ranoo.. opet procitah da je najbolje izmedju 2 i trece godinice, valjda dok budu zreli da shvate sta se od njih ocekuje..prvo ih uciti pa piske za tek kroz koji mj da ih polako navikavamo i da kake..
u ovom uzrastu sama nam se obrati kad se ukaki grimasom da njoj kao smrdi:hahaha:
za termin piskiti jos uvjek ne zna.

pisite kako ste vi uspjeli... :ceka:
( postavih na dvije teme, ne znam koja je posjecenija)
mi smo nosu poceli da trazimo letos i to ne svaki put...desavalo se da se upiskimo u gacice pa trazimo nosu...vise je trazila da piski u kpuatilu na kako ona zove "maminu nosu"...stavim joj njenu dasku i piski sama nesto joj tako interesantnije nego na nosa...i to nam ostalo u praksi kad se probudi i pre spavanja...sad kako je hladnije nosu ne pominje...imamo 2 god i prolece ce mo po svemu sudeci docekati u pampersu a posle ce mo lakse objasniti da je velika...ostavite i vi odvikavanje za lepse vreme tj leto...

moj srednji sin je pampers nosio 2 god. i 9 mes.pricala mu celo leto da skinemo da pski,kaki ne i ne...znao je da prica tad...ode sakrje se i dodje do mene donese mi pampers,maramice, kremu ,legne podigne noge i vice presvuci me...meni je bilo strasno u pocetku da toliko dete nosi pampers...na kraju sam digla ruke i rekla mu izvolte pa nosi koliko ti drago...doso je 01.septembar kad su krenuli u vrtic i valjda video da deca ne nose vise pa i njega bilo sramota i samo je dosao irekomi da nece pampers da nosi da ga on zulja...od tog dana se nikad nije vise upiskio...
starije dete(zensko) je pampers skinula sa godinu dana.zenska alapaca mala rano pocela da prica i rano pocela da mi govori pi-pi i ka-ka...
a ovo najmladje dete ima 14 mes.ne misli uopste o skidanju ili pricanju...nosu hoce samo da nosi tamo-amo ali nikako da sedne na njoj...i pusticu ga pa dokle hoce...

Mi se jos uvek borimo sa Andrijom...ima dve godine i devet meseci...zna sve, ali nece tutu nikako...plakala, kumila, molila, a on nece ni da cuje...najavi da ce da kaki, ja ponudim tutu, a on u vrisku...zao mi ga tako nasecati...odustala, i sad se samo nadam da ce sam resiti, kao i sve do sad...

Uh, to je još uvek objekat za izbegavanje :)
Kupili smo nošu još letos i, po savetu nekih žena, dali joj, da joj je na dohvat ruke, da je vidi, da se sa njom igra i seda obučena. Tako hoće, čak se po terasi i voza na noši - sedne, pa u rikverc do zida i ciči od smeha. Ali da skinuta sedne na nošu... nema teorije. Ukoči se, nema šanse da savije kolena i da sedne. To je vrištanje, kao da to boli...i odupre se kao mala mazga i neće da sedne i neće i nikako. Tako da sa godinu i po ( bez malo ), i mi muku mučimo da se uopšte na tu famoznu nošu sedne, a kamoli da se nešto uradi :roll:
Nemam savet, nikakav, da znam kako, prvo bih na svoje dete primenila ;)

Svako dete je priča za sebe.
Ja sam Luku počela da stavljam na nošu čim je počeo sam da sedi. Znači sa nekih 6-7 meseci.
Čim se probudi stavim ga na nošu i obavi u nju i malu i veliku nuždu. Pošto je to radio svaki dan, noša mu je postala normalna stvar pa kasnije nije bilo problema sa upoznavanjem. Skinuo je pelene sa nepunih 2 godine.
Miloša ću uskoro početi takođe da stavljam na nošu, a kada će skinuti pelene uopšte se ne uzbuđujem...

Nama su prvo rekli da kupimo neku interesantniju nosu da se dete upozna..ja kupila autic nosu dete se igralo a da vrsi nuzdu nikako..Onda odem i kupim najobicniju i negde u aprilu krenem vikendom d amu skidam pampers, i stalno sam ga nutkala.Nekad piski, nekad se upiski u gacice. Ali se ubrzo naucio posto su to forsirali i u vrticu. Za noc smo koristili jos neke dve nedelje i vise ne.Do sada se mozda samo dva-tri puta upiskio u krevet i to zato sto je bilo vrucina pa je dosta pio preko noci..Ja kazem da smo imali srecu sa odvikavanjem..

Back