SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moje su bile kao kamen, bolele me na dodir, a mleka je bilo za pola obroka :sad2: Posle podoja krenem da masiram, da izadje ostatak, da bi lepo nadošlo za sledeći podoj, kad ono ni kap... a moje dete vrišti gladno :sad2:
I tako, nema pravila

uh :(

meni je u bolnici bilo zeznuto...prva dva dana samo po minijaturna kapljica kolostruma
ja vec ocajna razmisljam koje vestacko da kupimo
i treci dan kad je krenulo...kao kamenje unutra
masiraj,drndaj,cedi...ono kap izadje,a ja se preznojila vec
onda uzmem onu pumpicu i sa njom....samo malo nesto uspela da izvucem
a mala uvek kad je donesu,spava i nema sanse da je probudim :eek:
i cetvrti dan meni sestra u bolnici da happy mamma ulje za masazu grudi
ja otvorim i prsnem malo na dlan,pomirisem i kako sam pomirisala,tako je krenulo samo da curi :lol: (proveravala posle,svaki put ista reakcija na taj miris)
sa time sam namazala grudi,i masirala ih i uspela da razbijem grudve i da izvucem "cak" 40 ml :lol::lol::lol:
posle se sve sredilo,kako je mala sisala,sve je doslo na svoje

..pa nisu, protok se ustalio.. :lol: ..a chaj pij slobodno.. :)

E baš to - mekane su kad se uskladi ponuda i potražnja pa su u početku uvek tvrde, nekome duže nekome kraće, pa onda opet dođe taj period kad su skokovi u razvoju ili kad kao meni sada više nema pravila kad dete sisa. :roll:
Noću sisa kao lud svaka 2 sata, a danju maklja klopu kao lud i mrljavo sisa jer mu je zanimljivije da zvera okolo umesto da sisa. I ja se onda šetam okolo sa kamenjem od grudi, a imam bebu king size od skoro 9kg. :lol:

Jao, devojke, Andrej je poceo da me ujeda k'o blesav poslednjih par dana. :(
Obicno iskuliram, on nastavi da siki, ali sinoc je ujeo ispod bradavice i naglo povukao glavu u nazad. Nategao je k'o pracku dok nije izletela sama, ja sam spontano vrisnula sve zvezde sam prebrojala, a on se jadan uplasio, poceo da place...sva sreca da je prihvatio da siki posle toga.
Hoce li prestati, sta da radim?
Dobro je dok jos nema zube, mogu da zamislim kako ce biti kasnije... :sad2:
Citala sam po drugim forumima o tome, vidim jedna ludaca je istukla svoju devetomesecnu bebu zato sto je ujeda! :eek:
Svakakvih ima na ovom svetu...

Irina je izgleda prehladjena malo :(
malo joj krklja nosic ali moze da dise(tako vec dva dana al nam rekose da ne mora kod dr. posto to nije nista kao...)
i jutros joj je okce bilo ok i kada se probudila pre sat vremena,oko joj skroz zalepljeno krmeljima i suzi :sad2:

kako sam se smorila

..za nos - fizioloshki rastvor, trazi u plastichnim ampulama u apoteci, zgodne su..
..sipaj nemilice kad god chujesh da mrda neshto u nosicu.. :(
..plakace, samo da znash.. ali ne zato shto je boli nego zato shto joj je gadno i iznenadjujuce..
..probaj malo ga da zagrejesh pre nego shto otvorish ampulu (bucni je u vrucu vodu npr)
bice joj manje stresno.. :)
..za oko - kamilica..par puta dnevno joj isperi oko vaticom..
..za kolica - pokushaj da je izvedesh kad je vreme za spavanje..kod nas je to palilo..
..i izbegavaj truckanje, ja sam prvih nedelja prenosila kolica kad prelazimo jednu ulicu u kaldrmi.. :roll:

hvala draga :cmok:
rekose nam vec za kamilicu
za nosic smo uzeli akva marin sprej (imamo i fizioloski i prvo smo sa njim al nam je lakse ovo a i njoj manje smeta,ne buni se a cesto se i kao nasmeje)
a u kolica je stavljamo...fino je spavala u njima 4 sata :lol:
to je super
idemo u utorak na kontrolu,trebala bi da primi vakcinu ali ako je ovo prehlada,onda nece sigurno,al bar ce dr,. da je pregleda pa da vidimo sta se desava
inace,vec ima 5 kg :lol: (izasla iz porodilista sa 3580)

E Tsuy, evo da te utešim:
meni Miloš stalno krklja kao da mu je zapušen nos, ima tome već 3 meseca čini mi se. :think:
Vodila sam ga 3 puta kod dr da ga pregleda jer ga to nikako ne prolazi, ništa ne može da se izvuče, kao da nema sekreta, ali on i dalje diše kao motokultivator. Pluća čista, grlo čisto, uši čiste...
Dr mi je rekao da mu špricamo u nos Marisol (u početku je to bio bebi sol tj.fiziološki rastvor za bebe), što reče Novembar, što više. I da ga što više izvodimo napolje na vazduh. Mi smo non stop na dvorištu, ali to kanda ne pomaže. Navodno je to normalno kod beba do godinu dana, čiste se, šta li...
Krmeljave oči je imao već 3 puta, kamilica nije pomogla pa smo mazali neku mast (nešto kao hidrokortizon).
I ja sam se osećala kao debil, što ne mogu da sačuvam dete od boleština. Onda malo-malo pa čujem da je neka beba u dečjoj bolnici, najčešće zbog upale pluća. I onda shvatim da dramim bespotrebno i da treba da se lupam nogicama u dupe. :lol:

Bravo za Irinu, veliku devojku! :super:

..kad je ponekad plakao u kolicima, jaksha bi obavezno zacutao kad naidjemo na truckavi teren..
..medjutim, ukapirala sam da zacuti zato shto se boji, a ne zato shto mu se svidja.. :(
..kao ono kad silazish niz stepenice, pa zacuti i zamashe rukicama na svako propadanje.. :lol:
..sa jedno dva meseca se grchevito hvatao sa obe ruke za portiklu, kad je truckavo,
da se pridrzi.. :lol: :sad2:

E Tsuy, evo da te utešim:
meni Miloš stalno krklja kao da mu je zapušen nos, ima tome već 3 meseca čini mi se. :think:
Vodila sam ga 3 puta kod dr da ga pregleda jer ga to nikako ne prolazi, ništa ne može da se izvuče, kao da nema sekreta, ali on i dalje diše kao motokultivator. Pluća čista, grlo čisto, uši čiste...
Dr mi je rekao da mu špricamo u nos Marisol (u početku je to bio bebi sol tj.fiziološki rastvor za bebe), što reče Novembar, što više. I da ga što više izvodimo napolje na vazduh. Mi smo non stop na dvorištu, ali to kanda ne pomaže. Navodno je to normalno kod beba do godinu dana, čiste se, šta li...
Krmeljave oči je imao već 3 puta, kamilica nije pomogla pa smo mazali neku mast (nešto kao hidrokortizon).
I ja sam se osećala kao debil, što ne mogu da sačuvam dete od boleština. Onda malo-malo pa čujem da je neka beba u dečjoj bolnici, najčešće zbog upale pluća. I onda shvatim da dramim bespotrebno i da treba da se lupam nogicama u dupe. :lol:

Bravo za Irinu, veliku devojku! :super:

I moj Luka je do skoro krkljao, i dobijala sam iste savete da je to normalno kod beba. Ali posto sam vise puta isla kod doktora zbog toga na kraju mi je dao neke kapljice , ali ni one nisu pomogle pa sam pocela sa fizioloskim rastvorom i sada mu je mnogo bolje , lepo dise i retko kad zahrce :)

Back