SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Joj, kad smo kod zuba i pranja - meni zubarka rekla da kupim pastu 0+ i da pocnemo da koristimo po mrvicu te paste. E sad, ona je naglasila da bude 0+ a ne 12+ zbog kolichine fluora, a apotekarke i apotekari me belo gledaju kad im to trazzim. Imaju samo neku 0 - 6 godina, ali to nije to, tu ima dosta fluora za dete od 5 godina koje zna lepo da pljune. Jel zna neko gde u Novom Sadu nabaviti pastu za maaaaale bebe?

chicco su 0+ i 12+

dali imate predloge za dorucak za bebu od 1 godinu.Sve se vrti isto,neznam vise sta da mu dajem. Poz

kao što je nmim napisala detetu od godinu dana već sve možete dati..i pavlaku,margarin namazan na hleb,slaninicu,kobasicu,salamu,viršlu(mada ove dve ja još uvek izbegavam koliko mogu),kačamak,kajganu,palentu(u ovo možeš da staviš i sir,i pavlaku,a možeš i džem ili neko voće da bude slatko),ma pusti mašti na volju i varijaj...

diiivneee ste :heart:
usla ovde da pitam za pranje zubica kad vi bas na ovoj strani o tome :) i ja jurim pastu za zube 0+, znam da ima chicco i sad cu bas da probam da je nadjem, nego da li je rano da se pasta uvodi sa 14-15 meseci? moja cerka ne zna da ispljune a jako mi tesko dozvoli uopste da joj uguram cetkicu u usta :(
kvikveg, kod mene ima ovih maramica, ali sto kaze mirabel mozes to isto sa sodom bikarbonom. a i navikavanje na cetkicu nije lose, steta sto joj nisam pocela sa tim cim je dobila zube :lol:

Nije rano, ali treba naci pastu bez fluora - tako je bar meni zubarka rekla.

Ja imam problem shto takvu pastu ne mogu da nadjem - bila sam i po Lilijima i po DMovima i u 102 apoteke - nema. A kazzu da sve dok dobro ne zna da pljune treba skroz bez fluora da bude. Posle sa 500 nechega fluora, a kad izadju stalni sa 1000, a za odrasle je sa 1500 (zaboravila sam meru, neke particles ili parts ili tako neshto per neshto....).

Kad si vec spomenula salame - moje dete vooooooooli parizer. Znam da nije bash sjajna hrana, ali ajd ponekad i to nek jede kad mu prija (a mislim da mu prija zato shto ga lako grize i zzvace) - jel imate neku preporuku koji je najmanje losh?

hihihi,ti to ozbiljno pitaš?...oćeš da pročitaš šta sve stavljaju u te salame,viršle pa da ih ti ogadim za veka?a?...od male količine neće mu biti ništa,ali mislim da je domaća kobasica,slaninica mnogo zdravija...

Ih, ko da u domacu kobasicu ne ide konzervans. Trudim se da dete zdravo hranim, ali problem je shto ja mnooooogo volem tu nezdravu hranu, a on krade sa mog tanjira, a ja jako teshko mogu da se odreknem nekuvane suve hrane i samoposluge :(

u pravu domaću kobasicu konzervans?ti se opet šališ zar ne?...nič,ni K od konzervansa ne ide u pravu domaću kobaju..odakle ti to?sad druga stvar ove industrijske koje se prave naveliko,ih,pa tu ne ide samo konzervans,nego da ne ređam...a ti mama oćeš da kvariš sinčića a?...dobro dobro,ali samo sa merom..hihihi...

Ma necu da ga kvarim, jede on i domacu kobaju kad baka poshalje sa sela, ali ne mogu da popravim sebe, pa u kuci ima svega toga shto ne treba - parizera, virshli, grickalica... jedino sam se duvana i koka kole ratosiljala.

Lazy, evo ja sam isto loša mama pa reko' da priteknem u pomoć. Najbolje da kupiš pileće grudi npr. Ali što kaže Mici, kupi malo slanine, videćeš kako deca vole, a ona je super.
Moj klinja obožava viršle, pa mu isto kupujem pileće. To je kao sigurnije, tj. nadam se da stvarno stavljaju pileće meso, a ne otpad.
A od kobaja, obožava domaću salamu od Zlatiborca. To maklja neviđeno. Voli i stišnjenu šunku i pravu šunku...
Jel sam ti pomogla? :D
P.S. Ti Mici nemoj ovo da čitaš! :cool:

Back