SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tina, nemoj se sekirati
On pije koliko mu se pije, mleko je sad sekundarna potreba u odnosu na drugu hranu
Moja cerka pije 200 ml od 14 meseci i boga nema da popije vise od toga
ali ja se ne sekiram dok god ona jede ostale stvari
I ako se ne varam mislim da mu je 300 ml sasvim dovoljno

i nemj grejati pripremljeno mleko
svaki put ga pravi sveze

drage mame potreban mi je hitno vas savet.

dete mi je napunilo godinu dana, do nedavno smo iskljucivo dojili, pre dve nedelje sam izbacija jutarnje dojenje i dala sam flasicu, i to od vec pripremljenog hipovog mleka kojeg samo ugrejem. prvi put je popio 200ml pa tako i sutradan, pa se desilo cak i 250ml, odjednom je smanjio na 150 i tako vec danima, odlucila sam i uvece da izbacim dojenje, sinoc sam mu posle dojenja dala flasicu popio je 100 ml, ocigledno mu moje mleko nije dovoljno. mene brine to sto on ukupno na dan popije 300 ml maksimum, da li je to lose, posto citam svuda da treba da piju 500 ml, kako da ga nateram da popije to mleko, pokida mi zivce moje, nije mi jasno kako ujutro kad je gladan ne popije vise mleka

nemoj da se brines,popije on koliko mu treba...po pravilu treba da popije 500ml ali nemozes da ga nateras,moj nije ni toliko jeo...nije voleo adaptirano mleko,on sad ima godinu dana pa verovatno jede i druge mlecne proizvode tako da kad malo bolje saberes unese on dovoljno mlecnih proizvoda tokom dana...

hvala ti, a reci mi ako znas jel isti kvalitet mleka izmedju vec pripremljenog ili onog kojeg sama moram da pravim, posto sam pocela da kupujem vec pripremljeno mleko od litre za decu od 12 meseci a nije kravlje ili je to u sustini ista stvar, ja sam kupila hipp da li postoji razlika u proizvodjacima, kakav je taj milumil?

hvala ti, a reci mi ako znas jel isti kvalitet mleka izmedju vec pripremljenog ili onog kojeg sama moram da pravim, posto sam pocela da kupujem vec pripremljeno mleko od litre za decu od 12 meseci a nije kravlje ili je to u sustini ista stvar, ja sam kupila hipp da li postoji razlika u proizvodjacima, kakav je taj milumil?

moja erka nikad nije htela nista HIPP da proba, nemam pojma zasto, valjda sto je malo gusce od drugih

Milumil nemam pojma kakav je

E sad, mi smo sa 15 meseci presli na kravlje, ali joj je vise prijalo adaptirano, sad kupujemo Nestle junior, prvo 1+ a sad 2+
i kad napunimo 3 godinice, ne mora ni da pije mleko, bas me briga

moj nikad nije hteo da pije mleko,uvek sam morala da mesam sa necim,adaptirano nije hteo ocima da vidi,sad ce 2 godine u maju i pojma nemam kako da resim taj problem...nece da pije pa to ti je...

pa generalno i ne mora
kad niknu zubici nestaju enzimi za razlaganje mleka tako da ono i nema neku svrhu
ja bih izbacila iovo sto sad pije pred spavanje, jogurt ipavlaka i sir su mi sasvim dovoljni mada ni to sad nesto ne voli ljubi je majka

uvek kad god imam neki problem, dolazi vikend a ja ne mogu kod doktorice, jer ne radi vikendom, tako da moram da cekam ponedeljak pa cu da vidim sta mi ona kaze, ja licno mislim da 250 do 300 ml dnevno je jako malo, jer on maksimum tecnosti preko dana popije 100 ml, a to je isto malo, a nekad i manje od 50 , sta tim picem cu prosto da izludim. hvala vam na odgovorima, malo ste me umirile

uvek kad god imam neki problem, dolazi vikend a ja ne mogu kod doktorice, jer ne radi vikendom, tako da moram da cekam ponedeljak pa cu da vidim sta mi ona kaze, ja licno mislim da 250 do 300 ml dnevno je jako malo, jer on maksimum tecnosti preko dana popije 100 ml, a to je isto malo, a nekad i manje od 50 , sta tim picem cu prosto da izludim. hvala vam na odgovorima, malo ste me umirile

pa jel pije jogurt?sta jede od mlecnih proizvoda?

ma ne sekiraj se, nije to nista ni strasno ni neobicno za dete od godinu dana, niti je malo

jel jede sve ostalo kako treba?

kuvaj mu cajeve, pravi mu sokice, pa tako povecaj unos tecnosti

mi ujutru ppijemo cedjeni sok od pomorandze,

kasnije za dorucak jogurt ili caj i uvece pred spavanje mleko
popije 250ml samo ako bas nista nije vecerala

samo da javnem stanje kod nas.
u petak noc je maloj skocila temperatura na 39 i mi smo otisli pravac hitna. tamo su je pregledali, skinuli temp i konstatovali da je upala grla i kombinacija vakcine izazvala sve. virusna upala, nema bakterija tako da su mi samo dali neki sirup da pije na 4h i sada idemo na kontrolu. meni i dalje nije dobro jer ona u principu vec 3 dana ima temp, malopre sam pomerila lek za 15 minuta i proverila i vec je krenula malo da se penje. boze, neme nista gore nego kad ti je dete bolesno! uzas :( ovo je prvi put da joj je nesto stvarno, imala je svinjski u beogradu al to je bilo smesno u poredjenju sa ovim, imala malo temp, 2 dana, vesela, jela, sve ok. sada ne spava, place, jos je i super kako se na njoj vidi da je slaba i da je bolesna.. :(

tina, nama su bebe vrsnjaci. doktori kazu da treba da popije 500ml mleka (mlecnog) u toku dana ali deca sama uzmu koliko im treba. moja cerka nije pila nista osim mleka, vodu nisam nikako mogla da je nateram da popije, sada ne mogu da je odvojim od vode, mislim da popije izmedju 300 i 500ml vode. pocela je da jede vise sto i mi, manje bebecu hranu i trazi vise vode. jel hoce pavlaku? ja sam koristila pavlaku za dorucak i veceru, vocni jogurt.. nisam sve sad procitla sta ste pisali, mozda si vec ovo pisala pa izvini ako ponavljam.

Bojalina,
Moja beba je pre oko mesec dana prelezala takav virus. Tempertarura do 39.5 i crveno grlo. Tri ipo dana je trajalo, isto non stop skidanje temperature. Ne brini, proci ce vec danas sutra:heart:

hvala ti draga!! nadam se :)
bili smo na kontroli, vadili su joj krv, koliko je samo plakala.. pokusali su i urin al nije upalilo pa je sad ja jurim po kuci da vidim jel piskila u kesicu :) angi bas mi u glavi da si i ti to radila sa sinom :) (filip bese?) nema temp vec pola dana :worth: i zivnula je! ljub veliki i hvala :heart:

sa kojom ribom treba prvo krenuti tj koju ribu prvo treba uvesti u ishranu...ja sam kupila hipp kasicesa oslicem i besamelom da probamo jer predpostavljam da je industrijski dobro odradjeno i da je manja verovatnoca da dobije alergiju mada znam da sam mozda i u zabludi al ajdeprvo sam mislila tu kasicu da probamo pa polako da uvodimo i drugu ribu ...znaci zanima me kojim redosledom ste uvodili ribu u jelovnik i sa cime ste mesali ribu pri pravljanju kasica?

i da li savetujete da pocnem da dajem recimo koziji sir i koziji jogurt bebcu od 8 meseci?
kazu da je koziji sir i uopste preradjeveine te vrste da su jako zdravei za pluca pa se pitam dal je rano ili mozda bas vreme da se da i to?

riba - ja sam pocela sa oslicem, pa onda pastrmku, pa skusu...bez nekog specijalnog razloga tako se desilo
moj pedijatar je izrazito protiv kozjeg mleka ako nije ratno stanje pa nema drugog, savetovao mi je da ga ne dajem jer vodi u anemiju (kao i previse kravljeg uostalom)
pomorandza - od 10 meseci

kako su vasa deca reagovala posle DTP vakcine?

mi smo do sada uzimali PENTAXIM, ali ovi iz doma zdravlja insistiraju da ova revakcina u 18 mesecu bude "zziva" tj. njihova (rame, noga i da se popije)... tako da ne znam shta da ochekujem...

taman smo izashli iz loshe faze, evo treca nedeljakako ide u vrtic "bez posledica".... (pu, pu, pu... evo ispljuva` celu kucu ne bih li uspela da nas ne ureknem... plju. plju....) i sad ja moram da mu dajem jebenu ZIVU vakcinu....

bem` ti sudbinu....

mi smo do sada uzimali PENTAXIM, ali ovi iz doma zdravlja insistiraju da ova revakcina u 18 mesecu bude "zziva" tj. njihova (rame, noga i da se popije)... tako da ne znam shta da ochekujem...

taman smo izashli iz loshe faze, evo treca nedeljakako ide u vrtic "bez posledica".... (pu, pu, pu... evo ispljuva` celu kucu ne bih li uspela da nas ne ureknem... plju. plju....) i sad ja moram da mu dajem jebenu ZIVU vakcinu....

bem` ti sudbinu....

mi nikad nismo uimali pentaxim i uvek samo imali po koji problem(sad znam sa drugim detetom sta mi je ciniti)..
elem...revakcinu je dobio u nogu i da popije,bez ruke...prosli bez reakcije..

riba - ja sam pocela sa oslicem, pa onda pastrmku, pa skusu...bez nekog specijalnog razloga tako se desilo
moj pedijatar je izrazito protiv kozjeg mleka ako nije ratno stanje pa nema drugog, savetovao mi je da ga ne dajem jer vodi u anemiju (kao i previse kravljeg uostalom)
pomorandza - od 10 meseci

ja sam pomorandzu od navrsene godine...jagode jos uvek nisam dala ali planiram ove godine

bem` ti sudbinu....

mi smo nastavili sa Pentaximom
po savetu pedijatra
koji smatra da je Pentaxim super upravo zato sto nije ziv

i idu mi na onu stvar sa svojim teorijama i zivim vakcinama hebale ih one

Back