SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kada ste uvele sardinu, margarin, pashtetu, virshle, korn fleks, sokove (ne one hipp bebece, nego multivita npr.), kisele krastavce, dzem, med? Pitanje inspirisano jelovnikom iz vrtica :think:

1. sardinu nismo, dva puta jela tunjevinu ali po tri zalogaja iz mog tanjira, ribu svezu jednom nedeljno....ne volem konzerve
2. margarin - mazemo na modrice i to je to
3. pasteta - dala joj baba argetu junior pre dve nedelje (sad ima 2 godine i 2 meseca)
4. sokovi - pije cedjeni od pomorandze, ponekad buci buci i tu je kraj - ako jos uvatim neku babu da joj je dala sok iz tetrapaka obrijacu je do glave
5. kisele krastavce, kiseli kupus tamani ...
6. korn fleks je letos probala ali onako bez mleka, kad ga umuljam u nesto nece ni da pogleda, voli da ga gricka kao cips
7. dzem ne voli a med sa 18 meseci

Znam da se u vrticu sve ovo daje ali ja se stvarno trudim da iz kucne ishrane izbacim i virsle i parizere i margarin ... nekako mi se gadi da jedem nesto sto ne vidim sta je

angi pa zasto niste od starta bili na ha humani?????ako je dete sklono alergijama????imas to mleko u aksi stalno a tesko ga je naci po apotekama u prodavnicama ga i nema!

E,sad si me totalno zbunila! Mi smo i odabrali Humanu jer pise u reklami da je za sklone alergijama,tako nesto...Ali mi kupujemo gde stgnemo i znam samo a ima 1, 2 i 3, a ne i za podvrste...Mozda smo kombinovali,pojma nemam...Evo gledam na netu da 1 i 2 imaju HA i bez toga, a 3 nema HA ili ja ne nadjoh...Pa koja je to fora da ima samo u Aksi?!

Mirabel,
Znaci,Nestle ima...Jel nea dodatke tipa vanila, zitarice itd?

nije fora al tamo je ima sigurno ima i HA3 ja sam zvala uvoznika tako da mozes i ti to da ucinis i da pitas koje apoteke imaju humanu i da sa njima vidis sta ti preporucuju al kazem ti za decu sklonu alergijama kao sto je i moj lazar je preporucena humana ha1,nama su je u porodilistu preporucili i pise nam i na otpustnoj listi...al uvek mozes da pozoves uvoznike kod nas i nije samo humana ta koja ima hipoalergenu hranu to znam zasigurno

Mene niko nista nije pitao...Prvi put cujem da su nekog pitali...Ja sam na polen, a mm na grinje i ima ekcem. Alergolog iz KC-a nam je rekla da kad su oba roditelja alergicari dete ima 80% sanse da na nesto bude alergicno. U stvari jesu u sali propitivali, bio je neki upitnik, ali ocigledno im polen nije bio bitan.

jel moze neko da mi kaze da li ste culi za ribu da ima zive al sad nisam sigurna u kojoj vrsti za tunjevinu sam cula i sad kad pocnem bebi da dajem ribu koju vrstu da uzimam???dal neko ima listu mozda ribe koja nema zive u sebi...???to su poceli po americi da dele trudnicama koje ribe ne smeju da unose u organzam al..ja veze nemam...

jel moze neko da mi kaze da li ste culi za ribu da ima zive al sad nisam sigurna u kojoj vrsti za tunjevinu sam cula i sad kad pocnem bebi da dajem ribu koju vrstu da uzimam???dal neko ima listu mozda ribe koja nema zive u sebi...???to su poceli po americi da dele trudnicama koje ribe ne smeju da unose u organzam al..ja veze nemam...

koliko sam upućena, ima veze sa tim odakle je riba uvezena
i nema šanse da se obezbediš skroz ali se može povesti računa - ja gledam deklaracije pa izbegavam pangasiuse i sl. sra.n.j.ca

Sistem je da shto je veca riba i duzze zzivi, vishe zzive mozze da nakupi... naravno bitno je i gde zivi... evo jedne liste
http://www.nrdc.org/health/effects/mercury/guide.asp

Da, ispadne da su sardine mnogo bolja opcija - imaju te omega 3 masnoce, a nemaju puno zzive... Ali nemoj da se sekirash - jednom nedeljno nije puno, pa je vishe koristi nego shtete... a ima i razlike medju tunjevinama, zavisi neshto gde se lovi, ali to ne znam u detalje, poshto je mi ne jedemo chesto pa se ne interesujem.

Back