SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel rano da stavim becu od 5,5 meseci da sedi,naravno uz pridrzavanje?

Pravo vreme je kada ona sama moze da sedi. Stavi je u kolica pod nekim uglom kad nije skroz da sedi a nije ni skroz ravno da lezi, pa posmatraj - ako sama ustaje, vreme joj je, a ako sklizne u stranu ili dole onda cekaj jos i stavljaj je na stomak da lezi kad se igra - tako jacha ledjne mishice kad pruzza rukice za igrachkama ili hoce da se odigne, to joj je bolja vezba nego da je ti drzis a ona pasivno sedi.

Lezy je upravu mi idemo na vezbice i dr kaze da je najbolje da ga stavljamo na stomak da se on sam odize na ruke e sad on meni sedi u stolici sada vec kako treba nekad u polulezeci polozaj a evo sad se igra u sedece skroz :) i ne buni se a i fino sedi e sad kad je sam na krevetu sedi i sruci se jer je ne stabilan jos naravno i mnogo gleda svoje noge pa se zanese i tras u stranu :)

Pishe na internetu (ondaK mora da je tachno :mrgreen:) da avokado moze chim pochnu da jedu. Ja sam malo davala Niku i svidelo mu se, al posle sam se predomislila - shta znam chime ga tretiraju da ne prezri dok stigne do nas, davacu mu opet, ali nek prvo jede ove nashe lokalne biljkice i zivotinje pa cemo negde u sred zime, kad je mali izbor domaceg da se shirimo na egzotiku.

Moj bebac od 4,5 meseci lezi u kolicima i u jednom trenutku mi vidimo da je on provalio da moze da se uhvati za kolica i da moze da se podize.Nije se podigao skroz u sedecem polozaju ali je na dobrom putu.Trebalo bi da ga vodimo na kontrolu kukova ovih dana ali mi se nesto ne ide zbog ovog gripa.Sta vi mislite o grpiu(kad ga vec spomenuh)?:think:

Moj mali je postao bas nestasan,u krevetcu nema sanse da ga ostavim da se igra,jedino da spava...sa obe strane krevetca stavila sam peskire ,i cebice i on to sve pomeri ,skloni hvata se za sipku podize se,udara glavicu,stavim ga lepo da lezi on se okrene vise voli na drugu stranu gde treba da su mu nogice..sve igracke pobaca i gleda me kroz sipke,zove mama,mama,sav je smesan,al nestasan...i ona stvarcica sto ide na krevetcu ,sa muzikom sve on to skine ,otkaci,obicno na tri se drzi on skine pa samo na jedno i to sam pocela da mu sklanjam,jer ako mu padne na glavu bice svasta..u ogradici mi je najsigurniji,izigra se izprevrce..al kad bi bio na jednom mestu malkice duze...

jel nirmalno da beba ima tvrdju stolicu od kad je pocela da jede cvrstu hranu?u pelenama sargarepa je to ok?a i cvrsca stolica pa ne znam sta bih trebala da mu dajem da se to lepo regulise?

Pocinje pracenje stolice :)
Normalno je da u bebinoj stolici pronadjes hranu koju je beba jela.Milca je umela da iskaki ceo kukuruz,grasak...i normalno je da je stolica sada tvrdja nego ranije.Samo malo vise tecnosti kao npr. cajevi,sokici i bice sve ok.Bitno je da ima redovno stolicu i da se ne muci :D

Bonzi,
Pa veliki je on decko dabi hteo da bude sam u krevecu i da mu jos stoji vrteska:)
Mi smo vrtesku morali da skinemo jos sa 3 meseca jer je hvatao igracke i nije hteo da pusti, pa je blokirao vrtesku...
Trebalo bi da imas oblozene sve strane kreveta onom sundjerastom "ogradicom" koja je zavezana za sipke da ne moze da se povredi. Filip se okrece nonstop dok spava i bezbedan je tako jer imamo jako dobru ogradicu od sundjera, mislim da se vidi na slikama nekim.

Kviveg,
Slobodno mozes sokice od jabuke, breskve, kajsije, sargarepe...Imas Hipp i Nestle sokoe koji su bez secera...U poneki stave secer, pa procitaj...Mozes da iz razblazis sa vodom. Ja dajem pola vode, pola soka i to samo ponekad, jer on jede voce lepo, pa necu da ga kljukam i sokovima. Mada obozava sokove i kad slabije pije vodu, onda ubacim i malo sokica i njam,njam:)
Dobro je a mu dajes sok posle rucka (C vitamin vezuje gvozdje iz povrca, a posle i mesca:)

a meni patronazna podvukla, nikakve sokove do godinu dana... dovoljno vitamina unosi vocem koje pojede, a sokovi su puni kiseline.... kaze da nije zdravo za zeludac, a najvise za zubice. mada ima sokica na kojima pise da su i bez secera i bez glutena i da se daju od cetvrtog meseca... nekako, imam puno poverenja u nju, tako da cu je poslusati...

Sto se tice sokica,ja ne praktikujem kupovne sokice,niti kasice kupovne,samo kad pomislim ko zna kada je to skuvano i sta sve treba da se stavi da bi to opstalo toliko meseci, a ovamo uvodim jednu po jednu namirnicu i drzim sve sterilno,nikako kupovne kasice,izuzetak kad dete poraste pa se negde putuje,eto bolje ta hrana nego domaca da se pokvari u putu.A kao sokic dam joj upravo onu tecnost u kojoj se prethodno kuvalo voce,koje sam spremila u kasici.Kvikveg sta ste do sada probali od hrane,ja bas pratim u mom bebi kuvaru,za karfiol i blitvu pise da moze od 7 meseci.

Back