SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja sam uvela kravlje sa 15 meseci, ali nisam izbacila formulu.
Ovde u NL savetuju formulu do 3 godine, 2x dnevno. Za sada tako radimo, uvece pred spavanje i ujutro prvo mleko su formula, posle jos jednom u toku dana popije kravlje.
Za sada nam to super funkcionise, pa imam nameru da tako i nastavim, da li bas do 3 god. nemam pojma, ali do 2 sigurno.

ja imam ale3rgijsku astmu i pulmolog kod koga sam vodila lazara jer je imao (mislila sam) ekcem,ali se na kraju ispostavilo da je samo ciscenje koze savetovala da adaptirano mleko koristimo sto duze i duze od godinu dana kaze obicno mleko samo goji a nema nista narocito ovo u tetrapacima,mozda ako neko ima kozu to bih rekla da je druga stvar jer je to mleko dobro za pluca ali ja u zgradi koze nemam iako sam videla da ima tog mleka u radnjama opet kazem to nije taj kvalitet ni gustina.e sad ja planiram da zbog mojih alergija sve sto ima alergena u sebi lazqara kasnije uvodim te nam je pedijatar juce savetovala da i jaje uvedemo tek tamo sa 10 meseci a ne sa 9 kako kaze da se uvodi pa da vidimo kako ce reagovati.sve to radim vise iz straha jer znam kako je i sta znaci imati dete u kuci sa astmom ili alergijskim reakcijama od kojih je najgore gusenje(sto ima moja sestra a ja osip na kozi).e sad dobro je receno svako treba da zna kako ce i sta ce sa svojim detetom ,niko moje dete ne poznaje ko ja te stoga mogu da trazim savet ali ako mi se ne dopadne necu prihvatiti,isto tako vazi i za druge mame mi pomazemo jedna drugoj dajemo svoja misljenja a sad dal je bolje ovo ili ono mleko diskutabilno je...ja sam odrasla na adaptiranom mleku takodje i do godinu dana mi nisu davali kravlje al to ne znaci da to tako treba...opet nekim mamama je finansijski isplatljivije da kupuju kravlje a i manje posla oko tog mleka nego uzeti adaptirano...svaka ima pravo na svoje misljenje :)
nerviram se cestitammmmmmmmm bas mi drago znaci dobicemo novo drustvo tamo u julu mesecu divnooooo:)
bice puno beba vidim ja..Micimacko sta bi sa tobom ?mislim na bolove u jajnicima?
a da se pohvalim danas je Lazar drugi put jeo sargareup i bas mu se svidela...sve je otvarao usta i govorio aaaaaaammmmmmmmm heheh i pojeo je jednu ipo sargarepu ni sama nisam ocekivala da ce toliko pojesti al dopalo se coveku :)

Ena,
Ma sigurno nece da klopa jer mu ne napravis homogenu kasicu. Cudi me da to ne radis, retko koja beba ispocetka bi prihvatila da nije glatko. Moj maleni sve super jede, ali jednom sam mu nesto dala sa komadicima i nije hteo.
Ja koristim elektricni secko i za tren se napravi kasha. Skuvam mu mesce u komadicima, pa dodam povrce i kad sve bude kuvano samo prerucim sa malo te vodice u secka i dodam maslinovo ulje ili puter. Kasha ko bombona:D

Ogi je odmah prihvatio pasirano...uopste nije bilo problema...a imam super secka, al ne moze da uhvati tako malu kolicinu i ne secka bas ni on sitno, pa prosto ne znam kako da naprevim homogenu masu:lol:

Bez obzira što mi dete jede najnormalnije, voće, povrće, kuvanu hranu, ponovo smo se vratili na
adaptirano mleko... Ne potpuno ali dobije barem 200 ml dnevno adaptiranog.
To je neki moj trip, pošto adaptirano ima dodataka minerala, vitamina, gvožđa i koječega,
pa da joj na neki način pozitivno utičem na imunitet.

i ja imam secka al najbolje definitivno juce sam probala je onaj stap sto napravi takvu kasu da je to strasno juce sam imala grumuljice u krompiru al to sam rucno pasirala al sargarepu ubacila u cinijicu pa sa stapom se izmiksalo super!!!posle dodala puter i mleko adaptirano i napravila se tako dobra homogena masa da je to strasno
cak sam ja eksperimentisala za sebe da vidim i ubacim blitvu i beli luk sve se samlelo...tako da sam time odusevljena!

i ja imam secka al najbolje definitivno juce sam probala je onaj stap sto napravi takvu kasu da je to strasno juce sam imala grumuljice u krompiru al to sam rucno pasirala al sargarepu ubacila u cinijicu pa sa stapom se izmiksalo super!!!posle dodala puter i mleko adaptirano i napravila se tako dobra homogena masa da je to strasno
cak sam ja eksperimentisala za sebe da vidim i ubacim blitvu i beli luk sve se samlelo...tako da sam time odusevljena!

sta je to stap sto:think:

pa kao blender al ja to zovem elektricni stap koji blendira povrce i pravi kasaste corbe i slicno...znaci ja to imam u sklopu sa mikserom i to i blender obican al stap nisam koristila nikad pre do juce i prezadovoljna sam bas bas

kvikveg, ako ti je za utehu, moja cerka ne voli krompir, ni dan danas, pljuje sve cim ga oseti makar i ne bilo gromuljica, ja sam joj cesce davala karfiol kao bazu za kasice, pa dodam malo celera ili persuna jer sam sargarepu izbegavala da dajem svaki dan

uh....ako imas vremena pogledaj pocetak teme Sta ruckamo danas, ja mislim da bi moglo...a sad ne mogu da se setim, skoro sam sigurna da sam sa 6 meseci vec uvela karfiol
pogledaj i za tikvice mada im sad nije sezona

Kvikeg,
Sacekaj sa karfiolom,ipak je on tezak za bebin stomacic,ja sam mu dala sa 7meseci,i dobro je podneo,tri dana,posle vise nisam nijednom,neko sa foruma mi je rekao da mogu sa 6,al pogresila sam,pedijatar kaze od 8meseci sme,kao i kupus sve je to teska hrana za bebicu malu treba sacekati,tikvice mozes slobodno da mu das...

Nije do tri, nego do godinu dana, valjda.. :)

..do tri, do tri, pisale mame ovde.. :)

..mozda se meni to chini, ali kako se od osamdesetih na ovamo
sve vishe povecava broj mama koje doje svoju decu bar do 6 meseci
(to nije bilo moderno 80-ih, kaze moja mama da su mnogi smatrali da je to seljachki
i gledali je ko nenormalnu shto je nas dojila),
sve se vishe podize ta granica do koje treba deci davati adaptirano mleko..
..valjda da im ne propadne biznis.. :)

Kvikeg,
Sacekaj sa karfiolom,ipak je on tezak za bebin stomacic,ja sam mu dala sa 7meseci,i dobro je podneo,tri dana,posle vise nisam nijednom,neko sa foruma mi je rekao da mogu sa 6,al pogresila sam,pedijatar kaze od 8meseci sme,kao i kupus sve je to teska hrana za bebicu malu treba sacekati,tikvice mozes slobodno da mu das...

A meni je pedijatar rekla sa 6... Tako da mora da odluci sama...Nece nista biti ako proba, i ako detetu prija!

(to nije bilo moderno 80-ih, kaze moja mama da su mnogi smatrali da je to seljachki

Cekaj, pa podize se i granica do kada treba dojiti, i to na dve godine, po preporukama upravo tih proizvodjaca i sta onda? Upravo na tim formulama pise da treba decu dojiti do dve godine i kako to onda utice na biznis?

Od cega hoce da se javlja crna stolica,dali je to alrgijska rekcija na hranu,ili nesto drugo,i dali je opasno?Naime dala sam bebi prvi put cveklu,prvi dan je super proslo,imala je stolicu crvenu,normalnu,drugi dan vec crnu,sad mi je to cudno trebalo bi valjda isto crvena da bude...veceras mu treci dan dajem pa videcu...on je veseo ,stolica mu je normalna nije tvrda,joj kako ja opisujem:rumenko:

Cekaj, pa podize se i granica do kada treba dojiti, i to na dve godine, po preporukama upravo tih proizvodjaca i sta onda? Upravo na tim formulama pise da treba decu dojiti do dve godine i kako to onda utice na biznis?

..koliko znash majki koje su dojile do dve godine? :)
..a tamo lepo pishe i da je bash njihova formula idealna zamena za majchino mleko. :ceka:

Ne znam sta te cudi.
Mene recimo cudi argument- kako su nas nase majke, babe i sl. hranile pa nam nista ne fali :eek:.
Kako onda da zivot od pamtiveka prosto ne stoji u mestu, ako je sve bas tako dobro bilo :think:.

..ali ako je sve vishe alergichne dece, onda bash i ne idemo u dobrom smeru.. :(

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002448.htm

A meni je pedijatar rekla sa 6... Tako da mora da odluci sama...Nece nista biti ako proba, i ako detetu prija!

Naravno da ona odlucuje...Svaka majka odlucuje sta i kako ce sa svojim detetom..mi ovde samo iznosimo svoja misljenja i diskutujemo:)
A to pedijatri,svaki razlicito prica,i naravno da sam za to da svako treba svog docu da slusa..Nego logicno je slozicete se samnom,da kupus ,karfiol,pasulj sve je to teska hrana i nadima ,a bebin zeludac je mali i osetljiv,ima dosta laksih povrcki koje mogu da se daju,a te teze sacekati malo kasnije!

Back