SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
samo da se javim mojim zzenicama....

klinac je sve bolje, samo shto nam pravi vatromet svako veche od 8 do 12... krklja, kaslje, pa plache i ne spava... al` preko dana je vrh.

ja sam dobila posao. vrlo zadovoljna. i platom i uslovima i chinjenicom da nisam morala da lazzem da imam 15mesechno dete, a da su to prihvatili vrlo opushteno. :D

Bravo majstorice!!!
Presisala si onog baju a :zper:?

samo da se javim mojim zzenicama....

klinac je sve bolje, samo shto nam pravi vatromet svako veche od 8 do 12... krklja, kaslje, pa plache i ne spava... al` preko dana je vrh.

ja sam dobila posao. vrlo zadovoljna. i platom i uslovima i chinjenicom da nisam morala da lazzem da imam 15mesechno dete, a da su to prihvatili vrlo opushteno. :D

Svaka cast!
To je stvarno divna vest! :super:

Maslachak,
Cestitam!!!!!:super:

Evo me Nastasa...Super za zubic:klap: Ovaj moj se jos budi, mada nije tako strasno. Nocas je dvaput sisao i jednom ga fenom uspavala. Ali posle drugog sisanja opet je bilo malo nosanja:roll:
Ne znam da li su zubici, jer ne place, nego se probudi i pocne da kenjka...pa da ga nosis, on samo gleda okolo, malo kenjka...Ili je i to znak da su zubici:think:
Ja sve to nesto zamisljam kao plach pravi...Kako je to kod vas bilo? Kad su mu donji kecevi nikli?

Maslachak,
Cestitam!!!!!:super:

Evo me Nastasa...Super za zubic:klap: Ovaj moj se jos budi, mada nije tako strasno. Nocas je dvaput sisao i jednom ga fenom uspavala. Ali posle drugog sisanja opet je bilo malo nosanja:roll:
Ne znam da li su zubici, jer ne place, nego se probudi i pocne da kenjka...pa da ga nosis, on samo gleda okolo, malo kenjka...Ili je i to znak da su zubici:think:
Ja sve to nesto zamisljam kao plach pravi...Kako je to kod vas bilo? Kad su mu donji kecevi nikli?

PA ni moj nije plakao, probudi se i hoce da se igra!!! Ili isto tako kenjka...Donji kecevi su mu nikli sa 6 ipo..hehe koja slucajnost prvi kec mu je nikao tacno 3 meseca pre ovog zubica!! Sada ima 3 zuba i bas je opasan frajer..ionako me je grizo gde stigne, sada sam nahebala :mrgreen:
Svako dete drugacije reaguje, prve zube nismo ni osetili..cak sta vise spavao je po celu noc bez budjenja pred nicanje..ja se ponadala da ce se to nastaviti...eeee

Imamo obe donje jedinice vec mesec dana:)
Zato me zanimaju te pauze do gornjih...Rano mi je vec sad za gornje, ali jedna mi mama rece na nekom rodjendanu da su njenoj bebi samo mesec dana posle donjih stigle i gornje.

Mom Aleksi su sa sedam meseci izašle donje jedinice i to je bilo sve dok nije napunio godinu dana.Dve nedelje posle prvog rođendana su mu izašle gornje jedinice,a onda su krenule da izlaze i dvojke.Najgore od svega mi je bilo što nije imao čime da žvaće pa sam mu pasirala dugo,dugo.E posle kad je imao čime nije hteo jer zna kako mu je lakše.

Ma ta razlika zavisi od deteta do deteta i od genetike. Mala od moje drugarice je u roku od mesec dana dobila i gornje i donje jedinice..Mama moja mi rece da su meni prvi zubi izasli 7 dana pre prvog rodjendana..I ja se nadala da ce ovaj moj duze ostati krezav jer su mi bas slatki onako bez zubica!!

Planiram ovih dana da uvedem jogurt, pa me zanima jesu li vam pedijatri savetovali koji.
Tj. da li smeju sve one Bifiduse, Lactobaciluse i ostale:mrgreen:
Ako iamte neke zanimljive kombinacije sa jogurtom predlozite...
Da li sme kiselo mleko i pavlaka i sa cim se to daje?

ovo sa vodom i sokovima je i moj problem, nece vodu. a ja ne dam sokove. ponekad kuvam voce pa joj dam taj sokic ali bas zelim da je naviknem da pije vodu. nameravam da joj iscedim eventualno malo pomorandze u vodicu, jel nije rano za pomorandzu i citruse sa 9-10 meseci? gde god guglam pise ne u prvoj godini a opet nesto mi to pa duugoo.. a ionako je po dimenzijama jednaka detetu od 18 meseci :D

tina ja meso kuvam 20 minuta mada realno bude kuvano i ranije jer ga bas iseckam sitno. a za kolicinu, zavisi sve od bebe. moja cera je bas jela ozbiljne kolicine da bi sad smanjila i mislim da ne pojede vise od 100gr po obroku.

stvarno i tvoja jede oko 100 gr , ja sam se naslusala prica da deca tog uzrasta tvog i mog deteta ve jedu oko 200 220 gr, pa mi je upola manje klope zabrinjavajuce. mene samo brine jer ne znam da li on nece zato sto se najeo, posto ga je teralo na povracanje, a do tada mi je bio to znam da mu je dosta, ili nece da jede zato sto nije navikao da mu spremam, a bas je bilo ukusno.

da li smem da mu stavljam suncukretovo ulje? dok ne kupim maslinovo, i da li maslinovo mogu u svako jelo da stavljam

a to za vodu tako i moj mali nece vodu, pa mu dajem sokove ali dosta razredjeno, morala sam jer mi dnevno vode pio maksimum 25ml, sad mi pije 100, prosto ne mogu da verujem, tako da bolje da pije tecnosti pa makar i soka, tako ja razmisljam posle cu da menjam ako budem mogla

opušteno tina i bojalina...ni moj nije jeo po tabeli,nikada ni dan danas ipak je živahan i jak dečko...uvek je i mleko pio i čvrstu hranu jeo ispod količine koja ide za njegov uzrast...njegovi vršnjaci pojedu ceo batak za ručak,moj jedva trećinu bataka...to je sve do deteta...
a suncokretovo ulje možeš da staviš,mada je maslinovo mnogo zdravije i bolje za decu...

moja cera je jela bas puno, i to dorucak, rucak, vecera, ozbiljne kolicine da bi pre 3-4 nedelje samo pocela da odbija i evo jos uvek smo u toj fazi. trenutno se mucim sa njom da pojede pola jabuke.. smanjila sam joj ugljene hidrate jer je bas velika, to mi je i dr rekla a ona opet pa ne voli voce i povrce odjednom! samo ne znam od cega raste... trenutno ne pojede sigurno vise od 100gr po obroku. koliko je tezak tvoj sin?
u vezi ulja ja koristim samo maslinovo i puter. mi ni ne kupujemo suncokretovo, moj muz ne dozvoljava.. a maslinovo valjda moze u sve.
samo neka piju neku tecnost :)

pa moj je težak sad oko 11 i nešto sa 22 meseca...i baš je jak dečko,nije debeo ali mišićav...pa videla si slike...i uopšte mu nikad nisam merila sad ovoliko treba da pojede pa onda čupam kosu zašto ne..oni osete jako dobro koliko je njima potrebno...i ako nekada jedu manje može biti zbog zubića,može biti jer osete da im je želudac pun,pa bi ih boleo stomak da pojedu više...samo što više voća i povrća da unese u organizam,nađi način kako voli da pojede i to je to...a o gramima nemoj toliko voditi računa,pa i treba manje da jedu nego kada su počeli sa čvrstom hranom,inače bi sva naša deca bila džinovi..

Back