SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
moje dete jede samo mleveno meso, mrzi je da zvace, a mene to izludjuje

i samo da vam kazem da smo se vratili opet na adaptirano mleko - provalila sam da ima zatvor od kravljeg. I sad je sve u redu opet

Da znas da kada sam procitala ovaj tvoj post pocela sam da se preispitujem od kada moja mala ima ovakvu stolicu...ne kao u tvom slucaju tvrdu vec skoro kao diareja,jednom do dva puta dnevno ali skroz....kako bi' rekla.....mekanu????:think:

I dosla sam do zakljucka da bi otprilike moglo biti od kada pocesmo sa kravljim mlekom....a to nekako bi skoro uporedo sa polaskom u vrtic....pa sam celo vreme se pitala sta to deca jedu u tom vrticu,i tamo ih saletala pitanjima kako sta prave....

Sada smo se vratili i mi na adaptirano pa pisem kako ide...za sada mogu da kazem da je i sinoc i veceras popila po 2 dec sto ne pamtim kada je uradila.

jooooooooooooooooooooooooj kvikveg nemoj Probiokid davati Lakiju,daje se tek sa napunjenih godinu dana...koji je to ludi apotekar rekao da daješ detetu od 4 meseca??????????????????????:eek::rtfm:nikako...naša doktorka je bila izričita da tek smemo početi da dajemo kada dete napuni godinu dana,jer je preparat jak,iako je za decu,i ne daje se pre...ženo prestani sa tim molim te...:cmok2:

Lazycat, ista prica je i kod nas...Bacamo Humanu:roll: Mi mu dajemo nekad kad ga babe i dede pricuvaju, eventualno ako mi se ucini gladan, ali to bas retko...A sad nam trebaju za kasice i onda bacamo...Ne znam zasto ne prave manja pakovanja...

Ja nesto razmisljam jel ima onda neki nacin da taj visak umesto da bacamo poklonimo nekoj sigurnoj kuci ili crvenom krstu, ali ne verujem da bi uzeli otvoreno pakovanje :think:

deshava se da devojchice dobiju rano menstruaciju ovih dana.
doktori to objashnjavaju hormonima iz hrane, vishe nego hormonalnim poremecajima.
mala od zaove, koja je sad krenula u drugi razred je dobila preporuku da ide u institut za majku i dete, na hormonalna ispitivanja plus merenje shake, zato shto je na sistematskom primecena povecana maljavost, pubichna maljavost i tinejdzerske akne. znachi, dete od sedam godina. a menstuacija u tim godinama nosi nove rizike - prestanak rasta npr... i ko zna shta josh.

da, koliko sam uspela da je shvatim, doktor je rekao da je u pitanju hormonska hrana. ma, uopste ne mogu da zamislim menstr. tako rano, meni je smetalo sto sam dobila sa 12 godina pa nisam mogla da jurcam i bavim se sportom, kamoli ovako nesto. kako bre nauciti dete da korsti svu higijenu.. iz pelena u uloske.. :sad2:

iskreno ne znam. moja neni je sa sri lanke i engelski joj nije bas neki ali sam shvatila da su je vodili kod lekara i da jeste period u pitanju. meni su navrle suze na oci i zanemela sam. samo sam racunala kako je uspela da se pomeri granica toliko i kako to onda biva posle, ako se tako rano dobije do kada se ima i kako sve to.. grozno.. da li neka od vas ima prijateljice koje imaju cerke u pubertetu i da li se kod nas to ipak desava u neko normalno vreme? mene je ovo sokiralo skroz i ne mogu da se pomirim sa ovolikim pomeranjem granice...

..evo na uzorku odeljenja moje devojchice:
prva je dobila sa 10,5 ali je ona ciganchica i kaze da je kod njih to uobichajeno vreme,
ostale su redom dobijale u sledece dve godine, moja sa skoro punih 12,
sad imaju po 13 i ostale su josh dve koje nisu dobile, jedna ima 30kg i 120cm visine,
a druga je anoreksichno gradjena, na mamu, nema poremecaj ishrane nego je takva,
a mama joj je dobila tek sa 14,5..
..ima sluchajeva da deca tako rano dobiju, ali je to ipak izuzetak i poremecaj, ne pravilo..

deshava se da devojchice dobiju rano menstruaciju ovih dana.
doktori to objashnjavaju hormonima iz hrane, vishe nego hormonalnim poremecajima.
mala od zaove, koja je sad krenula u drugi razred je dobila preporuku da ide u institut za majku i dete, na hormonalna ispitivanja plus merenje shake, zato shto je na sistematskom primecena povecana maljavost, pubichna maljavost i tinejdzerske akne. znachi, dete od sedam godina. a menstuacija u tim godinama nosi nove rizike - prestanak rasta npr... i ko zna shta josh.

..ima istine u ovome shto pishesh, uticaj ima i soja iz suhomesnatih proizvoda
sa svojim fitoestrogenima veoma slichnim zenskom estrogenu, koji varaju organizam,
ali ima uticaja i josh neshto:
devojchice dobijaju prvu menstruaciju kada im telesna masa dostigne odredjenu vrednost
(chini mi se 35-38kg) i kada se % telesne masnoce priblizi onom koji imaju zene..
a decu su, nazalost, sve deblja i deblja.. :(

da, koliko sam uspela da je shvatim, doktor je rekao da je u pitanju hormonska hrana. ma, uopste ne mogu da zamislim menstr. tako rano, meni je smetalo sto sam dobila sa 12 godina pa nisam mogla da jurcam i bavim se sportom, kamoli ovako nesto. kako bre nauciti dete da korsti svu higijenu.. iz pelena u uloske.. :sad2:

..istina, iz pelena u uloshke.. :(
..mada - ja mislim da je tih 5-6-7 godina ipak neki poremecaj hormona..

jooooooooooooooooooooooooj kvikveg nemoj Probiokid davati Lakiju,daje se tek sa napunjenih godinu dana...koji je to ludi apotekar rekao da daješ detetu od 4 meseca??????????????????????:eek::rtfm:nikako...naša doktorka je bila izričita da tek smemo početi da dajemo kada dete napuni godinu dana,jer je preparat jak,iako je za decu,i ne daje se pre...ženo prestani sa tim molim te...:cmok2:

Mici nemoj tako kategoricki, ima nas sa drugacijim iskustvom i preporukom lekara.
Ja sam davala detetu probiokid sa tri meseca po preporuci lekara.
Moja prijateljica gastroenterolog je davala detetu probiokid sa cetiri meseca.
Mislim da je bolje drzati se preporuke farmaceuta i pedijatara pa svako neka odlucuje u svom slucaju.
Probiokid mogu da piju sasvim normalno i trudnice sto znaci da moze da dopre i do bebe u tom prenatalnom uzrastu, a da je toliko jak i los sigurno bi bio zabranjen za trudnice.

pa da ja sam davala mom malom 15 dana uzastopno i dete da kucnem u drvo zdravo iako smo muz i ja bili bolesni,a farmaceut rece da moze da se daje i pediajtar tj specijalista i nacelnik pulmolog na ATD-u pri gradskoj bolnici :)proverila na vise strana i odlucila se da dam Lakiju!

ja klincu krenula da dajem posle relativno dugog period bolesti... vrlo sam zadovoljna... da ne ureknem.

ono shto mene zbunjuje kod tog probiokidimmuna je shto svaki doktor ima svoj savet kako treba da se pije...
nama je nash dr rekla 5 dana, pa 5 dana pauze, pa opet 5 dana, pa 10 dana pauze...
a chuli smo i predloge 10 dana, pa 10 dana pauze, pa opet 10 dana, pa 20es dana pauze...

pa ko ce ga znati, ko pitam ja?

najbolje zvati ivancice i njih pitati za savet jer u uputstvu nista ne stoji ni za doziranje ni primenu niti uzrast dece...nista ama bas...tako da to majke trebasa me da odluce uz konsultaciju sa lekarima i farmaceutima zajedno ...ja bar tako mislim...ne znam...

pa generalno je taj uzrast ispod godine uzasno pipav za sve - i za hranu i za lekove i za vitamine
cini mi se da sam se preporodila od kada nema vise posebnih obroka i posebnih rezima

i da, procureo nam je nosic...
a gornje i donje trojke udruzenim snagama razvaljuju malu vilicu

Ma ne bi prihvatili otvoreno sigurno...jos belo;)

Pitanje za sve mame...
Da li odmeravate kolicine kad pravite kashice bebama? Tj. da li odmeravate pre ili posle kuvanja? Meni je to nekako smor...Otprilike znam koliko je dovoljno, a ne vodim za sad racuna ni o odnosu npr.koliko ima sargarepe u odnosu na pirinac isl.
Ne znam da li gresim...

Ja nisam odmeravala...mozda jedino meso tj ribu...stavljala sam oko 80 -100 g po obroku,ali retko kad je jela sve....ja nisam niti insistirala.

Inace detetu mome se stolica lepo regulisala sa adaptiranim mlekom...moracu prijaviti pedijatru pa da mi prepise nalaze za alergije ili s'cim vec se kontrolise tolerantnost prema kravljem mleku.

најпре честитке на зубићу :)
ја никад нисам одмеравала количине, спремим велике количине(тако ми сви кажу), али она све поједе (и није уопште дебела :) ), тако да ти само слушај себе и бебца...

bem li ga
nama rekli 10 dana pa 20 pauze pa u tri ture
kad porazmislim malo, ima taj Probioimuno dosta nepoznanica...

da tako su i nama rekli,i tako i dajem...ali samo od napunjenih godinu dana,pošto je doktorka rekla da pre toga baš kao što si pisala mnoge su nepoznanice,i da ih ne treba tretirati čak ni vitaminima ako nije preko potrebno...ali stvarno kome verovati...ostaju naši instinkti i verovanje da radimo za dobrobit našeg deteta...eh..

Back