Haha! Kao malo obdaniste sa licnim vaspitacicama! Bravo!
Krompir sam kuvala sa malo soli, ali bas jako malo, prvi put kad je imala 5,5 meseci, pa onda u blender stavim taj krompri +sargarepu (ili tikvicu ili karfiol, ali tikvicu ne podnosi) koja se zajedno kuvala, pa onda krknem tu jednu kasicicu maslinovog ulja i eto....GOTOVO! Sargarepu si vec uvela, jel da, sad samo menjas kombinaciju. I jeste bljutavo, meni je od to malo soli veci problem bio da joj ne ogadim hranu, pedijatar je rekao da je malo soli, na sam vrh noza sasvim u redu. Znam da se mnogi sa tim ne slazu ali...iz iskustava majki koje su oko mene i koje su izdivljavale neka stroga pravila sa hranom, jedino sto mogu da zakljucim je da su nesto radile pogresno, jer ta deca sad nista nece da jedu. Poslusala sam i Hipotenuzu, dodam i po malo parmezana (od juce) ALI SAMO U KROMPIR, jer treba paziti sa cim kombinujes sir (gvozdje se ne resorbuje).
Ja nemam zivaca za tabele i apotekarske vage. Pedijatar nam je dao zeleno svetlo za mnoge vrste namirnica, doduse kasicicu po kasicicu, to smo probijali od pocetka - koliko god je htela toliko je jela. Sutra cu malo mesa da pocnem da joj dajem...pa cemo videti.