SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Пиво пре јастука. Па где иде овај свет.. :lol:

:rotf:

mom malom smo stavili onaj iz kompleta i onu dunjicu, sve to ispod njega zategli, jer ima katastrofalnu naviku da svoje cebe nabije ispod stomaka i da spava tako ... kazhe mm da mozhda treba da ima neshto meko ispod ... i imao pravo chovek, otad neshto ne nabija svoj pokrivach ispod sebe ... mada ovo nije pravi jastuk, ovo nama izadje kao da smo mu u celi krevetac stavili neko cebe ispod njega ... al' ga objasnih, ako je ovo iko razumeo ... :zcepanje:

a zasto se ceka toliko? kontam da je potrebno da se navikne i sve, al' mi deluje predugo :(
u kom slucaju dr savetuje ranije, a u kom kasnije, da ne znas? :think:

..zato shto mu treba mleko, a ne chvrsta hrana.. :) ..ona je samo dodatak, navikavanje na ukus, teksturu, kashiku, sve do rodjendana..
..ako uvedesh dva obroka, nece dobiti dovoljno mleka..
..ranije se uvodi deci na dohrani koja previshe napreduju tezinski, kasnije bebam akoje slabije napreduju, bilo da sisaju ili su na dohrani..

..dado, teshko bi sve stalo u jedan pp, pishu ljudi knjige i knjige o tome.. :lol:
..puno je pisano i na temi bebe 0-6 meseci (tema pokriva 0-12meseci, samo nikako da joj promene ime)..
..najbolje je tamo da pitash konkretna pitanja, mnogo je voljnih da pishu i ponovo, narochito mame koje su skoro proshle taj period..
..ili se jednostavno vrati jedno dva-tri meseca unazad, pa ishchitaj.. :)
..nekoliko beba je od 7-9 meseci sada, a mame su im aktivne na temi..

..moje ti iskustvo nije reper, moji su dojeni do 4 puna meseca..

aham
hvala, pogledacu, pitacu..
lakse mi je tako jer sam cesto za kompom, a trebalo bi bar nesto da ima u pedijatriji i ovoj americkoj za bebe do 12 meseci :)
manje da budem lenja pa i tu da potrazim
za sve inace trazim svuda, ali hranjenje je brzo doslo, dok sam se okrenula :lol:
i onda skontah da pojma nemam :lol:
al' imam fore bar do petog jer ce tad biti jos malo pa mesec dana od prvog obroka :)
hvala jos jednom!

Ko ima problem sa grcevima, ja imam jedan savet :) Hippov caj-komoraca, ja sam mom bebcu davala od kako sam izasla iz bolnice, maltene od prvih dana i on grceve uopste nije imao :) Za krmelje u okicama, Chloramphenicol ung.1% mast za oci, to je resilo problem, a za spavanje nocu, kupanje posle 21h i bebac spava do 9h izjutra ( nekad i do 10h :D )

Ko ima problem sa grcevima, ja imam jedan savet :) Hippov caj-komoraca, ja sam mom bebcu davala od kako sam izasla iz bolnice, maltene od prvih dana i on grceve uopste nije imao :) Za krmelje u okicama, Chloramphenicol ung.1% mast za oci, to je resilo problem, a za spavanje nocu, kupanje posle 21h i bebac spava do 9h izjutra ( nekad i do 10h :D )

hipp probali i nije pomoglo, za krmelje smo brisali kamilicom i proslo, a za spavanje ti i nije neki savet, sve kupamo decu pa nam ne spavaju toliko, narocito ona dojena deca....

pa i moja je odvaljivala po 12 h al je stenjala, pa ja ustanem i podojim je, a ona nema pojma, spava sve vreme...nije se budila :)

zavisi od uzrasta bebe

pa i moj tako, ne razbudi se ali vuce bogme sisu sve u 16 sto znaci da je gladan...i nije mi cilj da se nocu skroz razbudi i place....tacno se vidi da je gladan, a i grudi pocnu da me peku os mleka....to kenjkanje mi izazove lucenje mleka....

hipp probali i nije pomoglo, za krmelje smo brisali kamilicom i proslo, a za spavanje ti i nije neki savet, sve kupamo decu pa nam ne spavaju toliko, narocito ona dojena deca....

Nije poenta da se caj da bebi tek kada dobije grceve, nego i pre toga, da bi se sprecili, da do njih dodje. Kada sam rekla kupanje posle 21h ( posto verovatno svi kupaju bebe pre spavanja ), citala sam da bebe spavaju celu noc kada se kupaju kasnije uvece, isprobala sam sa mojim bebcom i upalilo je. I mnoge mame su imale iskustva kao i ja. Kada sam ga uspavljivala i kupala ranije, isto je vilenio nocu. Moj bebac i dok je sisao spavao je celu noc, budio se samo jednom u 4h da sisa, a i to je krajalo kratko i nastavljao da spava.

Nije poenta da se caj da bebi tek kada dobije grceve, nego i pre toga, da bi se sprecili, da do njih dodje. Kada sam rekla kupanje posle 21h ( posto verovatno svi kupaju bebe pre spavanja ), citala sam da bebe spavaju celu noc kada se kupaju kasnije uvece, isprobala sam sa mojim bebcom i upalilo je. I mnoge mame su imale iskustva kao i ja. Kada sam ga uspavljivala i kupala ranije, isto je vilenio nocu. Moj bebac i dok je sisao spavao je celu noc, budio se samo jednom u 4h da sisa, a i to je krajalo kratko i nastavljao da spava.

caj nije zdrav, da se razumemo, i poenta je davati ga kad beba ima grceve a ne pre, to su reci mog neonatologa a ne moje....uostalom, ako je beba dojena ne preporucuje se ni voda a kamoli caj u kojem ima secera....glasam za biogaju mada nama nije puno pomogla ali ne moze ni da steti posto su upitanju probiotici....a budjenje u 4 imamo i mi, to i nije spavanje celu noc, to je sasvim normalno ali spavanje 12 sati u cugu je predugo za bebu, osim ako ne pricas o vec velikom detetu....

caj nije zdrav, da se razumemo, i poenta je davati ga kad beba ima grceve a ne pre, to su reci mog neonatologa a ne moje....uostalom, ako je beba dojena ne preporucuje se ni voda a kamoli caj u kojem ima secera....glasam za biogaju mada nama nije puno pomogla ali ne moze ni da steti posto su upitanju probiotici....a budjenje u 4 imamo i mi, to i nije spavanje celu noc, to je sasvim normalno ali spavanje 12 sati u cugu je predugo za bebu, osim ako ne pricas o vec velikom detetu....

Ne znam zasto je mnogo ako beba fino napreduje. Doduse bebe treba nocu da spavaju 10 sati, moj se budi, popije mleko i nastavi da spava. Doduse, mi smo trenutno na bebe laku, ali do pre mesec dana je sisao. Nije veliko dete, beba je u pitanju, za nedelju dana puni 3 meseca. A sto se tih prica tice, ne valja ovo, beba sisa, ne valja iznositi dete do 40 dana i sl, ja nisam slusala, i sve sam radila u konsultaciji sa pedijatrom. Kada sam izasla iz bolnice, 3 dana je bebac bio star, prvo sam mu vodu dala, a nakon nedelju dana i caj. Caj mi je preporucila patronazna sestra i ne kajem se sto sam mu davala i jos uvek mu dajem, grceve nije imao uopste, sada je prava beba, smeje se, lepo napreduje, nista mu ne fali. Ali sada, svako ima svoje misljenje!

Ne znam zasto je mnogo ako beba fino napreduje. Doduse bebe treba nocu da spavaju 10 sati, moj se budi, popije mleko i nastavi da spava. Doduse, mi smo trenutno na bebe laku, ali do pre mesec dana je sisao. Nije veliko dete, beba je u pitanju, za nedelju dana puni 3 meseca. A sto se tih prica tice, ne valja ovo, beba sisa, ne valja iznositi dete do 40 dana i sl, ja nisam slusala, i sve sam radila u konsultaciji sa pedijatrom. Kada sam izasla iz bolnice, 3 dana je bebac bio star, prvo sam mu vodu dala, a nakon nedelju dana i caj. Caj mi je preporucila patronazna sestra i ne kajem se sto sam mu davala i jos uvek mu dajem, grceve nije imao uopste, sada je prava beba, smeje se, lepo napreduje, nista mu ne fali. Ali sada, svako ima svoje misljenje!

Jel ti pedijatar rekao da bebi prvo das vodu posle tri dana?

Back