SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
PA sad - prokuvavanje i sl...odbila sam to da radim nakon dva meseca jer sam shvatila da se mora navici na bakterije koje je okruzuju i izgraditi svoj imuni sistem. Prokuvavanje je bilo najmanje sto sam mogla, a posebno kad je pocela sve da hvata i trpa u usta.

A sirup - nista osim belog sleza joj nisam davala i mislim da je pomogao

pa sad....cesmusu i treba prokuvavati ali rosu i tako te flasirane niposto...kupis rosu i okrenes i procitas sadrzaj minerala i tako toga i sve to sto si procitala izgubi se prilikom prokuvavanja tj. cim pocne da kljuca na 100 stepeni i koja ti je svrha prokuvavanja??samo si stvorila tvrdu vodu,onda uspi cesmusu i prokuvaj

PA sad - prokuvavanje i sl...odbila sam to da radim nakon dva meseca jer sam shvatila da se mora navici na bakterije koje je okruzuju i izgraditi svoj imuni sistem. Prokuvavanje je bilo najmanje sto sam mogla, a posebno kad je pocela sve da hvata i trpa u usta.

A sirup - nista osim belog sleza joj nisam davala i mislim da je pomogao

i to isto

moj je bio na adaptiranom mleku,Humani,i ja sam mu do 10-og meseca kupovala Humana vodu,koja ne treba da se prokuva..odlučila sam se za tu vodu pošto je bio količna beba,i do 7-og meseca je imao intenzivne i veoma jake grčeve...posle sam prešla na Minakvinu negaziranu vodu,koju isto ne prokuvavam i to je to...

Mirabel, super što si tu, ti si mi pionir u inovacijama pa te rado pratim ;)

Moja buba za manje od mesec puni godinu, žao mi je da ne proba jagode, proći će dok ona navrši godinu, jesi li ti čekala sa jagodama ili si joj dala ranije?

ми смо чесмовачу прокувавали можда 20-ак дана, после није ни хтела воду, па јој нисам ни давала до 4 месеца, онда сам почела да јој дајем aqua vivu јер ни ја не пијем чесмовачу... сад кад су кренуле врућине почела је да пије више воде...
горњи зубићи још нису изашли...

е, да, мартица је шећерко:)

Kako bebu hraniti kad napuni 6 mj.(sta sme a sta ne) i dalje je na majcinom mleku,nesmije slano,bez ulja itd. pa to onda ne lici ni nasta.

A sto bez ulja?

Maslinovo ulje je zdravo i potrebno, samo ga dodajes na kraju kad je klopa vec gotova. Pocni sa krompirom, sargarepom, tikvicama, karfiolom, ali jedno po jedno i polako, da se navikne na hranu. Imas temu "Sta ruckamo danas", tamo je sve....

Mirabel, super što si tu, ti si mi pionir u inovacijama pa te rado pratim ;)

Moja buba za manje od mesec puni godinu, žao mi je da ne proba jagode, proći će dok ona navrši godinu, jesi li ti čekala sa jagodama ili si joj dala ranije?

Dala sam joj tek ove godine, prosle nisam, plasila sam se, bila je bas mala. I doktor nam rekao da cekamo punu godinu...ali bih joj na tvom mestu dala da proba, i cekala reakciju, pa ako je nema, onda bih joj dala opet...Vestica nije bas odusevljena jagodama, samo da znas :confused:

jaoj ni Gabriel ne voli jagode,samo ako ih pomešam sa voćem koje voli mogu da ga nateram da pojede...ni jagode više nisu kao u naše doba..ovako spolja lepo izgledaju,ali su vodenjkaste,ne tako slasne kako se ja sećam iz mog detinjstva...nije taj ukus više...

Back