Satanizam tokom istorije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šakal:
Hm...pogledaj dve teme koje sam ja otvorio na ovom podforumu...
Па, погледао сам, и није ми јасно коме се обраћаш овом тезом (или већ шта ли ти је то) из увода:
Kako možete verovati u nešto što se protivi zdravom razumu? Mislim na Bibliju.
Волим да пратим све што се забележи на страницама овог подфорума, али, бре, да ме питаш како могу verovati u nešto što se protivi zdravom razumu? – па то је безобразлук до бесвести.
Да ли си ти поклоник Васе Пелагића? Да ли знаш где је јадничак завршио овоземаљско битисање?
И зашто бежиш од речи сатанизам ко некрст од крста?

Hm...prvo,post je bio upućen Wilku a ne tebi...on razume/će zašto sam to napisao.
Drugo,kao što si boldovao ovo iznad i time pokušao nešto da kažeš...bolduj i to...taj tekst po kome si ti zaključio da je bežim od bilo čega pa i od te reči.
Treće,pitanje u temi se odnosilo na sve i ne samo na tebe.
Četvrto,po meni se Biblija i sve što je u njoj napisano kosi sa zdravim razumom...svako ima pravo na svoje mišljenje...pa i ti...
Peto,ko si ti da sudiš?

Šakal:
Hm...prvo, post je bio upućen Wilku a ne tebi...on razume/će zašto sam to napisao...
Peto, ko si ti da sudiš?
Па, овако:
Прво, могао си лепо да се оградиш и да кажеш „како неко може...“, а не „како можете...“!
Друго, и даље бежиш од ОНЕ речи, иако постујеш у теми која њоме започиње;
Треће (на твоје: пето), никада никоме нисам судио нити пресуђивао, а понајмање атеистима;
И, четврто: нећеш, ваљда, да покренеш ове твоје на мене као на овога коме си упутио пост?

Prvo,nisam hteo da se ograđujem jer nema potrebe...uradio sam što sam hteo...
Drugo,ponavljam,bolduj tekst po kom si zaključio da bežim...
Treće,tema na kojoj postujemo je imala drugačiji cilj...naknadno si se uključio pa možda ne kapiraš...
Četvrto,mešaš se u nešto što nema nikakve veze sa tobom,samim tim konstatuješ,odnosno sudiš...
Peto,te ''moje'' ćeš sam okrenuti protiv sebe ako nastaviš sa provokacijama...kao i neko pre tebe što je uradio...
Šesto,što se Mefistofelesa tiče,hm...mogu o tome pričati tj. pisati do sutra...ne služeći se copy/paste magijom...bez korištenja wikipedije,googla i ostalih pomagala...
Btw. da je tema postavljena drugačije...tj. da je imala za cilj diskusiju...pisao bih...pošto je provokacija u pitanju...posle celovečernjeg prepucavanja...ne pada mi na pamet da pišem bilo šta ozbiljno...

@DruidIzRethome

Nesporazum, opet sam citirao Salvantisa (bez provere) i opet, ako je on slagao za to, izvinjavam se!

Drugo, ako je taj Pahomije kriv onda treba da odgovara i tu je tacka! Ko god da radi takve stvari treba da odgovara ma kako se on zvao i ma kog cina da je! Nema govora o tome...

Ono sto meni smeta je to sto vrlo cesto pljujes po kompletnoj Crkvi i vrlo cesto se JA nadjem uvredjen zbog toga zato sto sam pripadnik te Crkve. Par puta sam te molio da spustis loptu u svojim komentarima (dok si se prepucavao sa Unitedom i ostalima), ali svaki tvoj odgovor je bio na foru "ja to zbog prichera".

Niti imam nesto licno protiv tebe, niti te znam niti hocu da se svadjam. Napustio sam ovaj forum jer nisam mogao da istrpim neke poruke koju su mene licno vredjale... Eto toliko! Ako sam pogresio izvini, ali opet, molio bih te da pises malo pristojnije komentare kada se sukobljavas sa pripadnicima neke religije, makar oni bili i fanatici.

I da, nemam ja zasto da hranim svoj ego, niti je meni stalo da se svadjam sa tobom. Ima odvec mnogo ljudi sa kojima se svadjas.

Wilkołak:
Od kada smo mi postali tako isljucivi? Slazem se skroz sa Salvantisom kada kaze da ne moras biti verski fanatik da verujes da Pavle nije "pahomijev pajche"....

Svi smo dopustali religijske rasprave na ovoj temi a sada smo odjednom protiv njih? Zbog koga? Zbog Belopalancanina? Daj pogledaj realno stvari ... U cemu je problem ako se covek ne slozi sa tim sto je crow napisao? Glup je? Retardiran? Suprotno misli i nije mu mesto na istoriji? Koliko ja shvatam, svako ima pravo na svoje misljenje, posebno na ovom forumu a to sto neko veruje u ovo ili ono ... podvlacim veruje, to je njegova licna stvar i niko ne moze tako nevaspitano da se obraca i pljuje po tome.

I da, da se nadovezem, ovakvi crowljevi komentari:
1. jesu govor mrznje;
2. jesu protiv zakona;
3. jesu nevaspitani;

Da je bilo gde napisao 10 puta manje od onoga sto je napisao bio bi banovan odavno. I kada ovo kazem ne mislim samo na vredjanje hriscanstva. O kojoj god veri da govoris sa tolikom mrznjom nije u redu i fakat takvima treba da se oduzme rec.

Ovo je podforum istorija i po tom pitnaju jesam iskljuciv. Ovde treba da se raspravlja o ISTORIJSKIM CINJENICAMA, a ne o necemu u sta veruje neko. Ako je tema ISTORIJSKI ISUS, treba da trazimo ono sto spada u domen istorije, a ne o tome dal ti verujes ili ne. Isto ti je kao da ja postavim temu recimo Peloponeski rat, a neko dodje pa mi pise kako se gaje banane. Kad pokusam da postavim pitanje vernicima na Isusu koje je logcno i naucno i kosi se sa Biblijom, oni glad redju preko njega i prave se da nisu videli i nastavljaju da pripovedeja Biblijske bajke. Ili dobijem odgovore tipa: E to ne znam, ali sam siguran da cu naci odgovor i onda pobegne ko Rufi kad se nadje u nebranom grozdju.Jedni pokusavaju da traze cinjence, a drugi propovedaju Bibliju.I naravno da mora na kraju da preraste u vredjanje i pljuvanje. Ako verujes u nesto a ne znas da naucno objasnis, nemoj da ulazis na temu, prosto i jednostavno.

AKHENATON:
Ovo je podforum istorija i po tom pitnaju jesam iskljuciv. Ovde treba da se raspravlja o ISTORIJSKIM CINJENICAMA, a ne o necemu u sta veruje neko. Ako je tema ISTORIJSKI ISUS, treba da trazimo ono sto spada u domen istorije, a ne o tome dal ti verujes ili ne. Isto ti je kao da ja postavim temu recimo Peloponeski rat, a neko dodje pa mi pise kako se gaje banane. Kad pokusam da postavim pitanje vernicima na Isusu koje je logcno i naucno i kosi se sa Biblijom, oni glad redju preko njega i prave se da nisu videli i nastavljaju da pripovedeja Biblijske bajke. Ili dobijem odgovore tipa: E to ne znam, ali sam siguran da cu naci odgovor i onda pobegne ko Rufi kad se nadje u nebranom grozdju.Jedni pokusavaju da traze cinjence, a drugi propovedaju Bibliju.I naravno da mora na kraju da preraste u vredjanje i pljuvanje. Ako verujes u nesto a ne znas da naucno objasnis, nemoj da ulazis na temu, prosto i jednostavno.

Ja govorim u svoje ime a ne u ime drugih forumasa ovde. Ako vas lepo zamolim, ne znamo se od juce, da spustite loptu kada se raspravljate sa tzv. pricherima ne trazim da ne razgovarate o nekoj temi vec da samo ta rasprava bude malo blaza. Uostalom, tebe nisam negativno okarakterisao jer si imao korektne komentare.

Wilkołak:
Ja govorim u svoje ime a ne u ime drugih forumasa ovde. Ako vas lepo zamolim, ne znamo se od juce, da spustite loptu kada se raspravljate sa tzv. pricherima ne trazim da ne razgovarate o nekoj temi vec da samo ta rasprava bude malo blaza. Uostalom, tebe nisam negativno okarakterisao jer si imao korektne komentare.

Kako moze rasprava da bude blaza kad se sve pretvori u ebe lud zbunjenog? Kad pokusas da im objasnis da tema nije vera, oni se vredjaju i na kraju mora da preraste u tesku raspravu, vredjanje i pljuvnje. To je trebalo da ti bude jasno jos odmah.
To ti nije odgovaralo,rekao si da ides dobrovoljno. Sto nisi otisao nego vrebao iz zasede trenutak da dovodes kamarilu da bi se obrcunao sa vranom i da koristis ovaj forum za licne konflikte. To je kukavicki i nisko, razocarao si me nacisto....Nisam ovo ocekivao od tebe....

AKHENATON:
Sto nisi otisao nego vrebao iz zasede trenutak da dovodes kamarilu da bi se obrcunao sa vranom i da koristis ovaj forum za licne konflikte. To je kukavicki, razocarao si me nacisto....

Ti stvarno mislis da sam ja doveo kamarilu vernika da gnjavimo vranu? Brate mili ... nema me mesec dana i odmah sam uljez. Sasvim je normalno da se ljudi grupisu na dve pole, ali da sam ja nekoga dovodio??? Pa, mislim da ih je pre crow doveo svojim pisanjem po Politici, ali nema veze. Pitam se da li je moguce da mislite da sam ja toliko opterecen forumom da smisljam akcije i pravim diverzije da diskreditujem nekoga od vas... Auh! No, dobro, ako tako mislite onda mi je drago sto najzad znam sa kime sam se dopisivao.

crow:
ni prvi ni zadnji put da jeshovanovici na nekog bacaju nuklearke...
pa i moze im se... dok je onoliko sledbenika njihovih sekti...

I on misli da mu neko od pripadnika pomenutih "sekti" nece doci na maticni forum i hteti da mu kaze neke stvari? Ja dovlacim kamarilu ... ma jasta!

Sto ja i pisem ovde svasta kad imam da ucim.

Wilkołak:
Ti stvarno mislis da sam ja doveo kamarilu vernika da gnjavimo vranu? Brate mili ... nema me mesec dana i odmah sam uljez. Sasvim je normalno da se ljudi grupisu na dve pole, ali da sam ja nekoga dovodio??? Pa, mislim da ih je pre crow doveo svojim pisanjem po Politici, ali nema veze. Pitam se da li je moguce da mislite da sam ja toliko opterecen forumom da smisljam akcije i pravim diverzije da diskreditujem nekoga od vas... Auh! No, dobro, ako tako mislite onda mi je drago sto najzad znam sa kime sam se dopisivao.

I on misli da mu neko od pripadnika pomenutih "sekti" nece doci na maticni forum i hteti da mu kaze neke stvari? Ja dovlacim kamarilu ... ma jasta!

Sto ja i pisem ovde svasta kad imam da ucim.

Tigrati rece da nije dosao za vranom nego da je pozvan da dodje ovde od strane nekog ko ne moze da se izbori sa nekima ovde....a istog trenutka se i ti vracas? Nije li to malo cudno....

Heheheh, pozvan je, nego sta ;-) samo ne znam od koga!

Ono sto se zaista desilo juce (ako verujes) je dam sam mu poslao PP i rekao da je OK sto je napokon neko ustao protiv vredjanja vere koju crow vrsi. U najboljoj nameri, misleci da nece onako poceti da se pljuje rekao sam da cu mu pomoci, jer zaista nemam nameru da tolerisem onakve vranine komentare.

Kasnije ce se ispostaviti da se on i vrana vec odavno kace i da se i jedan i drugi dobro pljuju. Ako izvolis videti, u pljuvacini nisam ucestvovao. Posle sam ja dobijao poruke od njega (Salvantisa) kako sam ga eto napustio itd itd, kako sam u dosluhu sa vama itd.

Na kraju ja na'ebah, ali dobro, i to ide u rok sluzbe. Na kraju, sto mi je jos krivlje i lj_950 ce da na'ebe samo zato sto se usprotivio nekim stavovima ovde.

Mislim, ako os' da verujes da se tako dogodilo, veruj, ako neces, ne teram te. Uglavnom, zelim samo da se resi onaj Bi2 trip da sam ja Salvantis. Toliko jadan, da se kloniram, nisam.

Salvantis:
Jako mi je drago komsinice da si bas ti nasla da komentarises svaki moguci post na ovoj temi u kome sam pomenut u negativnom kontekstu. Naravno da se nasalis da mozda onako reda radi spomenes tvog religijskog gurua iz debele palanke. Ma jok, prugasti cika je kriv...

Eto kao ja sam dosao da vam narusavam vasu malu forumsku idilu ovde, i kao ja potpuno neopravdano i iz cista mira napadam vas "pitome".
E sad ako ti je onaj merilo ponasanja i pitomosti, onda nema problema, to najvise o tebi govori.

Zapravo ima. Najveci je upravo u tome sto doticni konstantno po ovom forumu radi sta hoce, vredja, provocira i napada i na politici, a najiskrenije da nije bilo njegovog divljackog napada na sve hriscane na threadu "srecan Bozic", vas mali klub prijatelja me uopste ne bi zanimao ni najmanje. Dakle kada moderatori po pravilniku ovog foruma i USTAVU I ZAKONU REPUBLIKE SRBIJE zastite mene i sve pravoslavne hriscane (i vernike uopste) od ludackih nasrtaja one kreature, nemam nista protiv da vas ostavim da uzivate ovde i pricate o cemu god hocete. Zapravo to bi uradio i danas, niti bih se pola dana smarao sa ovom pricom, da me neko odavde nije zamolio za pomoc.
Uostalom nije ni bitno, a bas nije lepo da brukas Vozdovac sa ovakvim, hm, lazima (najblazi izraz) koje iznosis.
Evo, tigrasti čika lepo je to ovde objasnio.

Pojam crkva, ne označa samo pravoslavnu crkvu. Koliko znam to je hrišćanska bogomolja, a Hrista poštuju podjednako i rimokatolici i pravoslavci. Jel su bili ti prokleti Krstaški ratovi? Jel postojala inkvizicija? Pa, jeste. I šta sad? Jel Konstantin bio paganin, rimski car? Jeste, pa šta? Jel ubio rodjenog sina i ženu? Jel ubi Nemanja rodjenog brata zbog vlasti? Jeste.
Ajd, da oči povadimo, al ovo se prepraviti ne može. To su istorijske činjenice.
Ali, dobro. Bilo pa prošlo. Daj da završimo s tim.
Nemojmo više raspravljati o ovome, ne postoji tigrasta jabuka razdora.
Ipak smo mi naši, i daj, bre, da lepo sve završimo.
I sam naziv nam objašnjava sve - vera[/I, veruje se.
Čim se veruje, znači li to da se ne može naučno dokazati? Najverovatnije.
I bez obzira što je ovo KANU, ipak je slab da objasni ovaj pojam.

Ajmo dalje..:wink:

@braticrodomododavde

vidish...
pochetak problema je to da se religiozne teme otvaraju na istoriji

juche smo brojali i vidli ko ih otvara

onda ti koji ih otvore krenu da se dopisuju...
i to je OK

problem je shto je tema postavljena kao istorijska
i dostupna onima kojima je istorija simpatichna nauka...

i tako odesh na temu
neko kaze da je danas isusov rodjendan
ti kazesh "aha... neknja!" (neknja je torlachka (shopska) rech koja bukvalno znachi "pre neki dan", u ovom kontextu znachi "jeste... sve da nije")
i kazesh, istorijski
pozivajuci se na jevandjelja
da vremenske i astonomske prilike nisu ni priblizno decembar nulte godine
u chemu se hiljade nauchnika iz tih branshi slaze...

da je 25 bio mitrin rodjendan...
kao i dan rodjenja malog boga, iliti bozica kod slovena (a misli se na sunce...)

a da je konstantin odredio na saboru u nikeji da se 25 slavi kao bozic...

elem... gde sam stao,
a... da.

ovih par reda gore je istorija
i to je za ovaj forum

al kad to napishesh nekom risti, vazonu, duci i jeci i josh kojekakvima...
:D imate temu, a i chitali ste svi...

a to shto oni kazu,
meni zabludelom sektashu, komunjari, svinji i ebemliga shta sve nisam bio u njihovim postovima
nije istorija vec vredjanje

a kad se cimnemo na zakon... i gushenje slobode mishljenja i izrazavanja.

a poshto ja ne vidim zashto su dati likovi neshto iznad mene, zato shto su, kako za sebe kazu, pravoverni, ja im adekvatno odgovorim 8)

tebi nisam, iz prostog razloga jer ti nikad nisi zapocheo 8)
a smetalo ti shto sam njima odgovarao... pa... dobro 8) mogu da zivim s tim.

s turchinom se nisam raspravljao na tu temu, kao shto si gore pomenuo,
a istog pominjesh vec par puta... shto li :)
jer je dechko ateista. i ako nije, ne verujem da je chlan ijedne verske organizacije ili da se lozi na ishta slichno...

dalje,
lepo sam se ja snalazio u tim diskusijama,
nisam trazio da me neko brani od tigra :D
nemo j da me zasmejavash molim te...
mamina pametnica osim shto ponavlja sitne selske uvrede tipa "corow iz retardiju"
i vrishti "imam IQ 148" i "trazim da se odredbe zakona poshtuju a satanistichka svinja (chudo jedno kako dechko u svojim dosadnim autohvalospevima uspe da me u svakoj rechenici vredja...) uapsi"(parafraziram...mada zvuchi skoro identichno) nije rekla shto pametno...

a da ti samo napomenem
da je taj tigar dobio nadimak Pahomijanka zato shto je za razliku od tebe, koji si za dotichnog reko da ako je kriv, treba da odgovara,
reko
(opet parafraziram) pashta ako je pedofil! kao nema na forumu pedofila. koliko istih takvih ima u katolichkoj crkvi.

pa je onda mene ganjao shto sam reko, u prichi sa Banshee i valjda bobom "svi smo mi irska"
pa sam onda, sem shto sam bio bugarin, satanista, animalo-nekrofil postao i derpe... to ga je drzalo oko nedelju dana...

tebi batice niko ne brani da se vratish na krstaricu
niko te nije ni terao odavde
stavi lepo vranu na ignor i uzivaj

vrana te je zbog sofizma josh pre demonstrativnog napushtanja ubacila na ignor listu

neznam kad ce da mi vrate nik... ne brini, necu da sklanjam ignore, a sami tim ni da te pominjem

ovim sam zavrshio komunikaciju s tobom i na ovom

aj zdravo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back