@braticrodomododavde
vidish...
pochetak problema je to da se religiozne teme otvaraju na istoriji
juche smo brojali i vidli ko ih otvara
onda ti koji ih otvore krenu da se dopisuju...
i to je OK
problem je shto je tema postavljena kao istorijska
i dostupna onima kojima je istorija simpatichna nauka...
i tako odesh na temu
neko kaze da je danas isusov rodjendan
ti kazesh "aha... neknja!" (neknja je torlachka (shopska) rech koja bukvalno znachi "pre neki dan", u ovom kontextu znachi "jeste... sve da nije")
i kazesh, istorijski
pozivajuci se na jevandjelja
da vremenske i astonomske prilike nisu ni priblizno decembar nulte godine
u chemu se hiljade nauchnika iz tih branshi slaze...
da je 25 bio mitrin rodjendan...
kao i dan rodjenja malog boga, iliti bozica kod slovena (a misli se na sunce...)
a da je konstantin odredio na saboru u nikeji da se 25 slavi kao bozic...
elem... gde sam stao,
a... da.
ovih par reda gore je istorija
i to je za ovaj forum
al kad to napishesh nekom risti, vazonu, duci i jeci i josh kojekakvima...

imate temu, a i chitali ste svi...
a to shto oni kazu,
meni zabludelom sektashu, komunjari, svinji i ebemliga shta sve nisam bio u njihovim postovima
nije istorija vec vredjanje
a kad se cimnemo na zakon... i gushenje slobode mishljenja i izrazavanja.
a poshto ja ne vidim zashto su dati likovi neshto iznad mene, zato shto su, kako za sebe kazu, pravoverni, ja im adekvatno odgovorim 8)
tebi nisam, iz prostog razloga jer ti nikad nisi zapocheo 8)
a smetalo ti shto sam njima odgovarao... pa... dobro 8) mogu da zivim s tim.
s turchinom se nisam raspravljao na tu temu, kao shto si gore pomenuo,
a istog pominjesh vec par puta... shto li

jer je dechko ateista. i ako nije, ne verujem da je chlan ijedne verske organizacije ili da se lozi na ishta slichno...
dalje,
lepo sam se ja snalazio u tim diskusijama,
nisam trazio da me neko brani od tigra

nemo j da me zasmejavash molim te...
mamina pametnica osim shto ponavlja sitne selske uvrede tipa "corow iz retardiju"
i vrishti "imam IQ 148" i "trazim da se odredbe zakona poshtuju a satanistichka svinja (chudo jedno kako dechko u svojim dosadnim autohvalospevima uspe da me u svakoj rechenici vredja...) uapsi"(parafraziram...mada zvuchi skoro identichno) nije rekla shto pametno...
a da ti samo napomenem
da je taj tigar dobio nadimak Pahomijanka zato shto je za razliku od tebe, koji si za dotichnog reko da ako je kriv, treba da odgovara,
reko
(opet parafraziram) pashta ako je pedofil! kao nema na forumu pedofila. koliko istih takvih ima u katolichkoj crkvi.
pa je onda mene ganjao shto sam reko, u prichi sa Banshee i valjda bobom "svi smo mi irska"
pa sam onda, sem shto sam bio bugarin, satanista, animalo-nekrofil postao i derpe... to ga je drzalo oko nedelju dana...
tebi batice niko ne brani da se vratish na krstaricu
niko te nije ni terao odavde
stavi lepo vranu na ignor i uzivaj
vrana te je zbog sofizma josh pre demonstrativnog napushtanja ubacila na ignor listu
neznam kad ce da mi vrate nik... ne brini, necu da sklanjam ignore, a sami tim ni da te pominjem
ovim sam zavrshio komunikaciju s tobom i na ovom
aj zdravo.