Satanizam tokom istorije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komsinice, koliko ja znam NIKADA I NIGDE NIJE BIO BANOVAN POGOTOVO ZBOG SUKOBA SA MNOM. Pa koliko puta treba da ponovim nesto sto svi znaju? Dosta je bilo pobogu.

Uostalom, znas sta komsinice: da ja ovde ne bih bio nekakav dezurni negativac, i da ne bih dalje "zlostavljao pitomog crowa", a kako si krenula sa optuzbama, ispasce jos i tebe (ne daj boze optuzices me da sam te i silovao), evo necu vise uopste da postujem na ovom podfroumu.
Od istorije ovde ionako nema ni "i" a kojekavo okultno-ritualno mambo-dzambo baljezganje me i ovako uopste ne zanima, dok prave istorijske teme ovde "zive" oko 3-4 posta....

Ako moderatorima ne smeta krsenje pravilnika i zloupotreba ovog podfrouma, sto bi smetalo meni?
Ako su ostali hriscani (vernici) otisli davno, sem par likova kojima izgleda ovakvo "citiranje biblije" savrseno odgovara, onda idem i ja.
Ako drzavnim organima i javnom tuziocu takodje ne smeta otvoreno krsenje zakona RS, mene sigurno ne placaju da se za to brinem.
Pa imam vaznijeg posla u zivotu, nego da se par dana raspravljam oko gluposti i izigravam nekakvog krstasa ovde. Ybte skoro ce cetiri, treba da ustanem u 11h, a ja se ovde raspravljam sa tobom oko toga da li je i sta je corow rekao?!
Otkad sam krenuo sa ovom raspravom ( a ima, ako izuzmem odmor, tri dana), ne stizem da napisem vise od par postova dnevno na Politici. Zbog ovoga?
Neka hvala.
Stvarno nije vredno ni truda ni vremena :roll:

Dakle kao pokretac teme trazim da se ista zakljuca, a vi nastavite sa "verskom idilom i tolerancijom" do mile volje. Samo da znas nigde na svetu ovakvo njesra/njekna/nakna/medjed ne bi proslo, sem u Srbiji...
Nigde.

PS znam da vam se srce cepa sto vas napustam na histeriji, ali ybga prezivecete nekako valjda (pa nema potrebe ni da odgovarate ili ogovarate, ionako prestajem da vas citam).
Samo nemojte da izvrsite ritualno samoubistvo, pa da vas nosim na dusi :D :D :D

Salvantis:
Ako me neko naziva gorim od naciste zato sto sam pravoslavac, znaci da sam "slepoverujuc"?!
Ako smatram da patrijarh Pavle nije Pahomiijev Pajche, onda znaci da sam verski fanatik?
Ako me neko na Bozicnom threadu najpoganije vredja, kao i sve ostale, isprdava se i omalovazava, znaci da sam ja netolerantan?

Ok, stvarno je besmisleno dalje raspravljati o takvim stavovima, a vi treba da se upitate zasto sem par pravih verskih fanatika, koji vam sluze za podyebavanje, niko ne sme da zaviri na ovaj forum. Ja sam barem pokusao da se argumentovano objasnimo, ocigledno uzaludno, jer se na kraju sve svodi na opsti napad i vredjanje...

Ma veruj ti i da je Pajče sam bog, a da je Pahomije Isus, ali negde gde na vratima piše religija.....

Salvantis:
Komsinice, koliko ja znam NIKADA I NIGDE NIJE BIO BANOVAN POGOTOVO ZBOG SUKOBA SA MNOM. Pa koliko puta treba da ponovim nesto sto svi znaju? Dosta je bilo pobogu.

Uostalom, znas sta komsinice: da ja ovde ne bih bio nekakav dezurni negativac, i da ne bih dalje "zlostavljao pitomog crowa", a kako si krenula sa optuzbama, ispasce jos i tebe (ne daj boze optuzices me da sam te i silovao), evo necu vise uopste da postujem na ovom podfroumu.
Od istorije ovde ionako nema ni "i" a kojekavo okultno-ritualno mambo-dzambo baljezganje me i ovako uopste ne zanima, dok prave istorijske teme ovde "zive" oko 3-4 posta....

Ako moderatorima ne smeta krsenje pravilnika i zloupotreba ovog podfrouma, sto bi smetalo meni?
Ako su ostali hriscani (vernici) otisli davno, sem par likova kojima izgleda ovakvo "citiranje biblije" savrseno odgovara, onda idem i ja.
Ako drzavnim organima i javnom tuziocu takodje ne smeta otvoreno krsenje zakona RS, mene sigurno ne placaju da se za to brinem.
Pa imam vaznijeg posla u zivotu, nego da se par dana raspravljam oko gluposti i izigravam nekakvog krstasa ovde. Ybte skoro ce cetiri, treba da ustanem u 11h, a ja se ovde raspravljam sa tobom oko toga da li je i sta je corow rekao?!
Otkad sam krenuo sa ovom raspravom ( a ima, ako izuzmem odmor, tri dana), ne stizem da napisem vise od par postova dnevno na Politici. Zbog ovoga?
Neka hvala.
Stvarno nije vredno ni truda ni vremena :roll:

Dakle kao pokretac teme trazim da se ista zakljuca, a vi nastavite sa "verskom idilom i tolerancijom" do mile volje. Samo da znas nigde na svetu ovakvo njesra/njekna/nakna/medjed ne bi proslo, sem u Srbiji...
Nigde.

PS znam da vam se srce cepa sto vas napustam na histeriji, ali ybga prezivecete nekako valjda (pa nema potrebe ni da odgovarate ili ogovarate, ionako prestajem da vas citam).
Samo nemojte da izvrsite ritualno samoubistvo, pa da vas nosim na dusi :D :D :D

Pazi, kad sad tek vidim da si ti otvorio ovu temu??? Eto, koliko mene ovo zanima.:lol: :lol:

Salvantis:
Ako me neko naziva gorim od naciste zato sto sam pravoslavac, znaci da sam "slepoverujuc"?!
Ako smatram da patrijarh Pavle nije Pahomiijev Pajche, onda znaci da sam verski fanatik?
Ako me neko na Bozicnom threadu najpoganije vredja, kao i sve ostale, isprdava se i omalovazava, znaci da sam ja netolerantan?

Ok, stvarno je besmisleno dalje raspravljati o takvim stavovima, a vi treba da se upitate zasto sem par pravih verskih fanatika, koji vam sluze za podyebavanje, niko ne sme da zaviri na ovaj forum. Ja sam barem pokusao da se argumentovano objasnimo, ocigledno uzaludno, jer se na kraju sve svodi na opsti napad i vredjanje...

a kad sam reko da je pavle "pahovijev pajche"

pajche je ustaljeni naziv na politici josh pre nego shto si registrovo taj debilni nick

jel to na veronauci pocheli da predaju sofizam kao osmosemestralni ispit?!
podmetnesh jednu rech, kao sluchajno... a veoma bitnu, menja ceo smisao
i posle si u pravu :D

oce... al neknja!

ako ima retarda koji se dive tvojim izmishljenim 148 :D :D :D (a ovo ti je bilo najjache)
ja nisam taj
kao i josh mnogi racionalni ljudi ovde.

ta pokvarenost bi ti ladno proshla na politici
pun vas je... tamo.
ovde mora da uvozish pomoc :D

Salvantis:
Jako mi je drago komsinice da si bas ti nasla da komentarises svaki moguci post na ovoj temi u kome sam pomenut u negativnom kontekstu. Naravno da se nasalis da mozda onako reda radi spomenes tvog religijskog gurua iz debele palanke. Ma jok, prugasti cika je kriv...

Eto kao ja sam dosao da vam narusavam vasu malu forumsku idilu ovde, i kao ja potpuno neopravdano i iz cista mira napadam vas "pitome".
E sad ako ti je onaj merilo ponasanja i pitomosti, onda nema problema, to najvise o tebi govori.

Zapravo ima. Najveci je upravo u tome sto doticni konstantno po ovom forumu radi sta hoce, vredja, provocira i napada i na politici, a najiskrenije da nije bilo njegovog divljackog napada na sve hriscane na threadu "srecan Bozic", vas mali klub prijatelja me uopste ne bi zanimao ni najmanje. Dakle kada moderatori po pravilniku ovog foruma i USTAVU I ZAKONU REPUBLIKE SRBIJE zastite mene i sve pravoslavne hriscane (i vernike uopste) od ludackih nasrtaja one kreature, nemam nista protiv da vas ostavim da uzivate ovde i pricate o cemu god hocete. Zapravo to bi uradio i danas, niti bih se pola dana smarao sa ovom pricom, da me neko odavde nije zamolio za pomoc.
Uostalom nije ni bitno, a bas nije lepo da brukas Vozdovac sa ovakvim, hm, lazima (najblazi izraz) koje iznosis.

liiiiiiiiiiiiiii, :D tigar krusejder :D
oxooxoxoxoxox
tztztztz

siiiiiineeeeeeee.

Bi2:
Pa, na osnovu čega onda sudiš? Izvini, nisi bio dugo ovde, i ne znam šta ti bi da ovako jeftino padneš na provokacije čike u prugastom.

Izasao mi crow na vr' dlake jos odavno ... pa zato. Zbog njega sam i otisao sa foruma a vratio se samo da mu kazem jos neke stvari.

Uostalom, sudeci po njegovom stilu pisanja, ume on da zapljune i to DOBRO, tako, da se ne lazemo, ali za mene on uopste nije nevinasce za koje se izdaje. Ako Salvantis laze, neka mu je na cast, ali u svakom slucaju kulture na religioznim temama nije bilo odavno a svi su precutno podrzavali ostriju raspravu. Kako se o vraca? Ovako! Sto se mene tice, on mi je opet na ignore listi.

Mislim, Bi .... ma koliko da mrzis crkvu ne mozes tako pljuvati po svima i izigravati soumena! Ako momak ima neki licni problem sa crkvom, a ocigledno ima, onda ne mora taj problem projektovati na druge forumase. Ja se trudim da budem vernik i meni to smeta. Znas i sama da sam i ja bio kriticar crkve dok sam bio na ovom forumu, ali sve ima neke svoje granice, sve ima neki okvir lepog ponasanja i izrazavanja.

Nekoliko puta do sada sam ga opomenuo na to i on je rekao da to radi zbog tzv. "prichera". Ma, bas me briga za prichere, neka se sa njima raspravlja na drugi nacin (ili preko privatnih poruka), jer je svaka rasprava koju je on vodio na tu temu za mene bila u najmanju ruku uvredljiva. Ako to ne moze da ispostuje, da bude vaspitan onda, realno, imam li ja uopste razlog da razgovaram sa njim?

Zaista ga ne dozivljavam kao zrtvu i nevinasce. Takodje, ja licno ne verujem da je crow tako poznata i vazna licnost pa da ga neko progoni a verujem da je naisao na nekog malo temperamentnijeg forumasa koji je odlucio da se obracuna sa njegovim jezikom na malo drugaciji (nekonvencionalan) nacin. I drama je sto je popio ban? Zasto? Zato sto je bio nevaspitan? Pa sta sada. Da je meni neko nevaspitan u kuci izbacio bih ga momentalno. Vaspitanja Bi, vaspitanja!
Pljuje po Jominiju? Zasto? Zato sto ovaj ne tolerise pod'ebavanja i govor koji se ovde tolerise. Dobro je znao sta ga ceka na Politici, sto je i navracao tamo? Sada je dobio po njokalici, navukao sebi na vrat Salvantisa i ocekuje sazaljenje? Ma ... VRH!

AKHENATON:
Pre nego sto si usao u ovo leglo trebao si da procitas da na vratima pise ISTORIJA, dakle ovde se trazi ono istorijsko u religiji, a ne pricice rekla-kazala raznih vernika i "velikih" vernika. Cinjenice a ne vera....Tako da mislim da uzalud gubis vreme. Ako ces da raspravljas o religiji sa stanovista vernika idi na neki drugi forum koj ima taj podforum. To vazi i za ostale slepoverujuce...

Od kada smo mi postali tako isljucivi? Slazem se skroz sa Salvantisom kada kaze da ne moras biti verski fanatik da verujes da Pavle nije "pahomijev pajche"....

Svi smo dopustali religijske rasprave na ovoj temi a sada smo odjednom protiv njih? Zbog koga? Zbog Belopalancanina? Daj pogledaj realno stvari ... U cemu je problem ako se covek ne slozi sa tim sto je crow napisao? Glup je? Retardiran? Suprotno misli i nije mu mesto na istoriji? Koliko ja shvatam, svako ima pravo na svoje misljenje, posebno na ovom forumu a to sto neko veruje u ovo ili ono ... podvlacim veruje, to je njegova licna stvar i niko ne moze tako nevaspitano da se obraca i pljuje po tome.

I da, da se nadovezem, ovakvi crowljevi komentari:
1. jesu govor mrznje;
2. jesu protiv zakona;
3. jesu nevaspitani;

Da je bilo gde napisao 10 puta manje od onoga sto je napisao bio bi banovan odavno. I kada ovo kazem ne mislim samo na vredjanje hriscanstva. O kojoj god veri da govoris sa tolikom mrznjom nije u redu i fakat takvima treba da se oduzme rec.

Wilkołak:
Izasao mi crow na vr' dlake jos odavno ... pa zato. Zbog njega sam i otisao sa foruma a vratio se samo da mu kazem jos neke stvari.

Uostalom, sudeci po njegovom stilu pisanja, ume on da zapljune i to DOBRO, tako, da se ne lazemo, ali za mene on uopste nije nevinasce za koje se izdaje. Ako ovaj Salvantis laze, neka mu je na cast, ali u svakom slucaju kulture na religioznim temama nije bilo odavno a svi su precutno podrzavali ostriju raspravu. Kako se o vraca? Ovako! Sto se mene tice, on mi je opet na ignore listi.

Mislim, Bi .... ma koliko da mrzis crkvu ne mozes tako pljuvati po svima i izigravati soumena! Ako momak ima neki licni problem sa crkvom, a ocigledno ima, onda ne mora taj problem projektovati na druge forumase. Ja se trudim da budem vernik i meni to smeta. Znas i sama da sam i ja bio kriticar crkve dok sam bio na ovom forumu, ali sve ima neke svoje granice, sve ima neki okvir lepog ponasanja i izrazavanja.

Nekoliko puta do sada sam ga opomenuo na to i on je rekao da to radi zbog tzv. "prichera". Ma, bas me briga za prichere, neka se sa njima raspravlja na drugi nacin (ili preko privatnih poruka), jer je svaka rasprava koju je on vodio na tu temu za mene bila u najmanju ruku uvredljiva. Ako to ne moze da ispostuje, da bude vaspitan onda, realno, imam li ja uopste razlog da razgovaram sa njim?

Zaista ga ne dozivljavam kao zrtvu i nevinasce.

U, ybt, ti se probudi pre vremena, a ja još nisam otišla da pavam...:lol:
Izvini, da te pitam, da raščistimo u startu: jel si ti vernik, ili se "trudiš da budeš vernik"?
Vidiš, ja jesam vernik, doduše, verujem u Boga. A ne u gradjevine, i institucije. I uopšte mi ne bi smetalo kad bi neko pljuvao po mojoj veri u Boga, i mene zbog toga smatrao manje vrednim bićem. Ja nikome ne mogu zašiti usta. Niti mogu promeniti tudje mišljenje.
I ti sam vrlo dobro znaš da tako stoje stvari. Čemu onda ovo paradiranje? Ako je neko pljuvao po crkvi, što se ti tu osećaš samo pogodjenim? Da, namerno sam rekla "samo".
Zašto se nisi zapitao imaju li razloga da je pljuju?A zbog čega je pljuju?Ovo je podforum istorija. Znači, neke istorijske činjenice su u pitanju, jel tako? Ti si ovde, barem koliko ja znam za godinu dana, pričao zajedno s nama izmedju ostalog i o njenom delovanju kroz istoriju. Šta je sad u pitanju? Promena mišljenja, ili naprasna promena moralnih načela? Ti, Wilk, koji si ovde tupio o moralu, o tome kako će ovaj narod izumreti kao dinosaurusi, "ako i treba"? To što si ti pričao o ponašanju popova i sveštenstva, nije kritika crkve. Jok, to je samo kritika ponašanja njenih zaposlenih, sitnih riba pljuckavica, i ništa više.Odraz nemorala u koji je ogrezla. Znaš šta bi bila kritika SPC-a? Kad bi neko ovde polemisao o mogućem razlogu zbog kojeg patrijarh nikako da ode za svog života na Hilandar? Ili, zašto je posle Kosovske bitke Hilandar prekinuo odnose sa Milicom i Srbijom?
Čitam tvoje postove ovde, pa ne mogu da verujem šta si sve pisao. Izvini, al ko da ti je ona pijana kokoška popila mozak. Kako misliš SPC se ne meša u državnu politiku? Od kada ? Od juče? Kad ono beše zasedela Radiodifuzna Agencija i otimala frekvencije već postojećim televizijama? Jel u prvim borbenim redovima sedeo ne pop iz crkve, nego monah iz manastira, i svojim glasom doprineo da se ugasi BK TV? Da li si čitao u novinama šta je izjavio posle toga? Da bi mu bilo bolje da je ostao u svom manastiru i čuvao ovce..A, ko ga je doveo tu? Ja, Crow, ko..? Šta je on tu uopšte radio? Otimao ljudima plate umesto da je u svojoj crkvi držao službu. Zar to nije mešanje u državne poslove? I te kako su im umešani prsti.Zbog čega?E, to je već drugi padež.
A, najgore od svega je što ti to sve već sam dobrooo znaš, nego koristiš priliku da se "ispucaš" na Crow-u koji ti zbog nečeg privatnog ovde lično smeta.
Razočarao me je tvoj noćašnji izliv prikrivenih emocija, gde koristiš ovu javnu raspravu za privatna prepucavanja, a da pri tome još i deliš savete kako za prepucavanja te vrste postoje i PP !
Odmah da ti kažem, odustani od pokušaja da postaneš vernik. Iskreni vernik, ne može dopustiti to sebi što si ti noćas.

Wilkołak:
Od kada smo mi postali tako isljucivi? Slazem se skroz sa Salvantisom kada kaze da ne moras biti verski fanatik da verujes da Pavle nije "pahomijev pajche"....

Svi smo dopustali religijske rasprave na ovoj temi a sada smo odjednom protiv njih? Zbog koga? Zbog Belopalancanina? Daj pogledaj realno stvari ... U cemu je problem ako se covek ne slozi sa tim sto je crow napisao? Glup je? Retardiran? Suprotno misli i nije mu mesto na istoriji? Koliko ja shvatam, svako ima pravo na svoje misljenje, posebno na ovom forumu a to sto neko veruje u ovo ili ono ... podvlacim veruje, to je njegova licna stvar i niko ne moze tako nevaspitano da se obraca i pljuje po tome.

I da, da se nadovezem, ovakvi crowljevi komentari:
1. jesu govor mrznje;
2. jesu protiv zakona;
3. jesu nevaspitani;

Da je bilo gde napisao 10 puta manje od onoga sto je napisao bio bi banovan odavno. I kada ovo kazem ne mislim samo na vredjanje hriscanstva. O kojoj god veri da govoris sa tolikom mrznjom nije u redu i fakat takvima treba da se oduzme rec.

Ovde na Forumu??? Da l si svestan šta si rekao...:lol: Forum je tako bitna stvar u životu svakog od nas, da ne znamo šta bi bez njega, i te ...reči..:lol:
A, to je demokratska metoda - oduzimanje reči? I to je odnos vernika prema bratu, biću kojeg je Bog stvorio? Pa, brate Wilk, Bog se stvarno ljuti na tebe zbog noćašnje parodije. I ko više pljuje po hrišćanstvu od rimokatolika? Šta sad ti hoćeš da budeš veći papa od pape?
Šta je s tobom, u poslednje vreme??? Si puko ?.. :shock:

Wilkołak:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pljuje po Jominiju? Zasto? Zato sto ovaj ne tolerise pod'ebavanja i govor koji se ovde tolerise. Dobro je znao sta ga ceka na Politici, sto je i navracao tamo? Sada je dobio po njokalici, navukao sebi na vrat Salvantisa i ocekuje sazaljenje? Ma ... VRH!

A, otkud ti znaš šta ga je čekalo na Politici, kad ti ne postuješ tamo???
Koliko znam bio si večiti ovde i u Valjevu, u kafančetu? Otkud ti znaš kakav je Jomini?
Jomini je jedan sasvim ok. lik.
Wilk, brate, kog Salvantisa ? O kome ti pričaš? Ili, još bolje, kome ti to pokušavaš da uvališ? Meni??? Nemoj da me vredjaš....:wink:

Prvo, ja rekao "da se trudim da budem vernik" zato sto se zaista trudim i zato sto ne mogu da kazem da se 100% ponasam po pravilima koja vera nalaze. Ne, gresim i to puno i zato mislim da je ruzno i neiskreno da kazem "ja sam vernik". Ne, reci cu, ja se trudim da budem vernik zato sto se trudim da ti budem i zato sto mislim da covek nikada ne moze reci "e ja sam sada vernik, dostigao sam to". Ne, covek se celog zivota trudi i biti vernik za mene znaci celog zivota se truditi!

Drugo, mislim lose o nekim predstavnicima Crkve, istina, ali ipak ne mogu sve svrtstati u isti kosh i ne mogu pljunuti svakoga ko nosi mantiju. Ima tu casnih ljudi i ljudi koji su zaista veuju i koji zaista rade sve za spasenje svoje i dusa drugih.

Naravno da i dalje mislim da cemo mi kao narod izumreti nastavimo li ovako, ali zar ne vidis da je previse ostrascenosti? Da i jedni i drugi gledaju samo kako ce sto vise da zapljunu onog drugog cim se taj drugi ne slaze sa njihovim misljenjem. Da se razumemo, meni ne smeta da neko kaze "ne verujem", "ja sam ateista, sta me briga", ali mi smeta kada neko kaze "da je Sveto pismo almanah", "da je bolje biti sva vec od pravoslavca", da je "Pavle pahomijevev pajce" ... Pa cekaj Bi, kada sam ja ovako nesto rekao za bilo koju religiju? Ako sam rekao onda se izvinjavam jer se ne secam, ali zaista sam se trudio, da kada je barem rec o ovome budem sto vise uljudniji.

Svi ste ustali da branite vranu, zasto? Zato sto je jedan Salvantis uljez na podforumu istorija, zato sto nije poznat, zato sto se pre nije sa vama dopisivao? To je vec socioloski fenomen o kome ne bih sada i ovde da pricam, ali vrlo je zanimljiva kolektivizacija. Niko da kaze "ej crow, spusti malo loptu" ... ne!

Da li sam ja pukao i da li su mi se zaista iskrivile moralne vrednosti? I dalje sam spreman da pljunem po politicarima i svakome ko laze, krade, ubija, vara ali pljunuti na celu Crkvu !? Da li ja, kao neko ko ponekad ode u Crkvu, zapali svecu zaista mogu da cutke predjem preko svih uvreda koje se ovde u afektu (ili van) iskazu? Kao sto rekoh, trudim se da budem vernik ali neki put ne uspem da savladam bes u meni i moram da odreagujem. Sta sada, svestenik je vidjen u RRA i 'ajmo svi po Crkvi? Ne, izdvoji samo njega pa lepo o njemu opleti! Generalizacija je uzasna stvar...

Sto se tice demokratije, demokratija u smislu "svako prica i radi sta hoce" ne postoji nigde i to je jednako utopija kao komunizam. Zasto? Evo videces za par dana kada se Gazdarica vrati. Svaki sistem mora imati pravila ponasanja pa i demokratija. Dosta vise prostakluku. Sve moze lepse da se kaze i da se pri tome sagovornik ne uvredi.

A to, da li se Bog ljuti na mene ili ne ... to uopste nije tvoje pa da sudis. Da li sam pukao i da li mi je kokoska popila mozak ... hvala Bi! Mozda i jeste, i bolje da mi kokoska tamo popije mozak nego nesto drugo ovde. Rekao sam ti da je razlog zbog koga sam napustio forum crow, ako hoces veruj mi, ako neces ne moras!

Goddess of the far east:
Bi u akciji.Napred Bi. :D

Zezaj ti, zezaj...Sredi sa Šakalom dupli v.., pardon, dupla sabrana dela za mene noćas.:wink:
Naravno, bez leda i vode. Lekiće za prehladu ću zaboraviti...:lol:

Ostala sam malo duže jer sam očekivala Wilkov odgovor, pošto je bio tu. Barem nešto da kaže. Medjutim, ode bez reči. Doduše, htela sam i da ga pitam kako se Salvantis setio da obnovi ovu temu baš kad naš moderator ode na odmor? I tako još neka, škakljiva pitanja.
Pišemo se....

Bi2:
Ostala sam malo duže jer sam očekivala Wilkov odgovor, pošto je bio tu. Barem nešto da kaže. Medjutim, ode bez reči. Doduše, htela sam i da ga pitam kako se Salvantis setio da obnovi ovu temu baš kad naš moderator ode na odmor? I tako još neka, škakljiva pitanja.
Pišemo se....

Odgovorio sam ja nasirako i nadugacko ... a sada stvarno pocinjem da mislim da se oko svega previse tripujete ... prvo price oko greske baze, pa ovo ...

Wilkolak mislim da grešiš u vezi Salvantisa.Predpostavljam da ga niko ne smatra uljezom.Btw do pre par nedelja i mene ste mogli da smatrate uljezom.Redovno sam vas čitala,ali nisam imala hrabrosti da postujem ovde.Zašto Salvantis nije postavio lupam temu "Stogodišnji ratovi" nego baš satanizam.Zar to nije provokacija?

Wilkołak:
1. Prvo, ja rekao "da se trudim da budem vernik" zato sto se zaista trudim i zato sto ne mogu da kazem da se 100% ponasam po pravilima koja vera nalaze. Ne, gresim i to puno i zato mislim da je ruzno i neiskreno da kazem "ja sam vernik". Ne, reci cu, ja se trudim da budem vernik zato sto se trudim da ti budem i zato sto mislim da covek nikada ne moze reci "e ja sam sada vernik, dostigao sam to". Ne, covek se celog zivota trudi i biti vernik za mene znaci celog zivota se truditi!

2. Drugo, mislim lose o nekim predstavnicima Crkve, istina, ali ipak ne mogu sve svrtstati u isti kosh i ne mogu pljunuti svakoga ko nosi mantiju. Ima tu casnih ljudi i ljudi koji su zaista veuju i koji zaista rade sve za spasenje svoje i dusa drugih.

3. Naravno da i dalje mislim da cemo mi kao narod izumreti nastavimo li ovako, ali zar ne vidis da je previse ostrascenosti? Da i jedni i drugi gledaju samo kako ce sto vise da zapljunu onog drugog cim se taj drugi ne slaze sa njihovim misljenjem. Da se razumemo, meni ne smeta da neko kaze "ne verujem", "ja sam ateista, sta me briga", ali mi smeta kada neko kaze "da je Sveto pismo almanah", "da je bolje biti sva vec od pravoslavca", da je "Pavle pahomijevev pajce" ... Pa cekaj Bi, kada sam ja ovako nesto rekao za bilo koju religiju? Ako sam rekao onda se izvinjavam jer se ne secam, ali zaista sam se trudio, da kada je barem rec o ovome budem sto vise uljudniji.

4.Svi ste ustali da branite vranu, zasto? Zato sto je jedan Salvantis uljez na podforumu istorija, zato sto nije poznat, zato sto se pre nije sa vama dopisivao? To je vec socioloski fenomen o kome ne bih sada i ovde da pricam, ali vrlo je zanimljiva kolektivizacija. Niko da kaze "ej crow, spusti malo loptu" ... ne!

5.Da li sam ja pukao i da li su mi se zaista iskrivile moralne vrednosti? I dalje sam spreman da pljunem po politicarima i svakome ko laze, krade, ubija, vara ali pljunuti na celu Crkvu !? Da li ja, kao neko ko ponekad ode u Crkvu, zapali svecu zaista mogu da cutke predjem preko svih uvreda koje se ovde u afektu (ili van) iskazu? Kao sto rekoh, trudim se da budem vernik ali neki put ne uspem da savladam bes u meni i moram da odreagujem.
6. Sta sada, svestenik je vidjen u RRA i 'ajmo svi po Crkvi? Ne, izdvoji samo njega pa lepo o njemu opleti! Generalizacija je uzasna stvar...

Sto se tice demokratije, demokratija u smislu "svako prica i radi sta hoce" ne postoji nigde i to je jednako utopija kao komunizam. Zasto?
7.Evo videces za par dana kada se Gazdarica vrati. Svaki sistem mora imati pravila ponasanja pa i demokratija. Dosta vise prostakluku. Sve moze lepse da se kaze i da se pri tome sagovornik ne uvredi.

8.A to, da li se Bog ljuti na mene ili ne ... to uopste nije tvoje pa da sudis. Da li sam pukao i da li mi je kokoska popila mozak ... hvala Bi! Mozda i jeste, i bolje da mi kokoska tamo popije mozak nego nesto drugo ovde. Rekao sam ti da je razlog zbog koga sam napustio forum crow, ako hoces veruj mi, ako neces ne moras!

U prethodnom postu sam ti rekla da ti verujem, čaš šta više, znam, da ti razlog Crow.
I da li si sad svestan šta si rekao? Da si iskoristio ovaj Forum, i nas kao učesnike u njemu, za privatno prepucavanje sa Crowom, zbog Crowa? A,za to postoje pp, jel tako?

Idemo redom:
1. Loše misliš. JA sam vernik ! Zato što sam svesna osoba, i znam šta osećam !
Nekoj ovde reče, isto jasno, da je ateista. Svesna osoba, zna šta je, i ko je;
2. Ne, taman posla na svakog pljuvati. Samo na glavešine u mantijama;
3. Ja vidim da je noćas bilo previše ostrašnjenosti ovde. Da li to vidiš i ti sad?
4. Koji, bre, "jedan Salvantis"? Hoćeš da javno kažem ko je to bio?
5. Što se onda toliko busaš ako si : "...kao neko ko ponekad ode u Crkvu"? Ponašaš se u
najmanju ruku kao da si zaposlen u SPC-a, boga ti;
6. "Sveštenik je vidjen u RRA"..I ti si ovo zaista svesno izjavio? Što jedan sveštenik nije bio vidjen u Biohemijskoj laboratoriji, Nuklearnom institutu? Kako misliš, bio vidjen? Eto, tek tako jednom svešteniku palo na pamet da malo ušeta u prostorije RRA i to baš kad imaju tamo neku sednicu? Pa, kad je već tu, ajd i da malo glasa? Malo podigne ruku?
Wilk, ti si ovo napisao?
7. Za par dana kad se Gazdarica vrati, ako banuje Crowa, a ne banuje tebe, Wilka - Salvantisa, ja ću definitivno da odem sa Foruma, i to bez povratka.
Prvi ste ga napali, prvi ste počeli pljuvačinu po njemu. Toliko je providno da prosto boli, otvorili ste temu kao navlaku da bi se zalepio Crow kratkog fitilja.
8. Ne, ja ne sudim. Samo ti savetujem da se batališ uzaludnog posla.
Ili, se podhitno menjaj. Trećeg, nema.
Da si drugačije započeo sinoćnu "temu", ne bi došlo do ovoga. Licemerje me strašno pogadja, Wilk. Vrlo dobro si znao da si mi se sa bilo kakvom pp mogao obrati, isto kao što si i učinio oko 5h. jutros, i da bih se sigurno do sad s tobom dopisivala, ako bi trebalo. U svakom slučaju, to bi bila bolja i delotvornija varijanta nego što je ovo.
A i dopisivali smo se nekad, jel tako?

Nemoj da misliš da ja samo branim Crow-a, nema potrebe. Isto bi učinila i da je neki Crow tako bez razloga napao tebe. Hrišćanski je razumeti ljude, zar ne?

Goddess of the far east:
Wilkolak mislim da grešiš u vezi Salvantisa.Predpostavljam da ga niko ne smatra uljezom.Btw do pre par nedelja i mene ste mogli da smatrate uljezom.Redovno sam vas čitala,ali nisam imala hrabrosti da postujem ovde.Zašto Salvantis nije postavio lupam temu "Stogodišnji ratovi" nego baš satanizam.Zar to nije provokacija?

Ne, draga. Salvantis je prilično "naš" čovek. A, sad idem da pavam, jer već sva drhtim od cigareta, kafa, gluposti, nespavanja....

@Goddess

Kako sada vidim, naziv teme verovatno jeste bio provokacija, ali tema tu stoji vec neko vreme. Nije otvorena juce.

@Bi2

1. Lose mislim? Pa, ko si ti Bi ako si svesna osoba? Ko si ti? Ja ne znam coveka koji mi je apsolutno tacno odgovorio ko je tacno on! (a to pitanje se inace koristi u psihoanalizi i vrlo su zanimljivi odgovori koji se na njega mogu dobiti)

3. Ostrascenosti je bilo i pre i posle. Problem je sto se preko svega precutno prelazilo.

6. Ma i u Americi i u Hrvatskoj i u Poljskoj i u Rusiji se Crkva pita za mnogo stosta pa zive. Mislim, ne smeta meni da se Crkva petlja u to ako kao proizvod svega imamo opste dobro.

7. Ako postoji potreba, neka banuju i mene. Sta sada... Uostalom, neka ovo
Bi2:
a ne banuje tebe, Wilka - Salvantisa
bude tema kada se Gazdarica vrati pa neka se utvrdi da li sam ja Salvantis ili ne! Ja zaista nemam zelju da se krijem iza bilo kog nadimka, tako da. Slobodno proverite, nemam sta da krijem.

Paranoja na ovom podforumu dostize vrhunac! Prvo se forum namerno ometa ("database error"), onda sam ja i Salvantis. Pa lepo ;-) nema sta! I pitate se zasto sam napustio forum? Jos jednom kazem i pozivam Gazdaricu da proveri da li sam ja Salvantis ili ne i da li sam sebi saljem privatne poruke.

Ukoliko se pokaze suprotno, sta ces uraditi Bi? Ja predlazem da se opkladimo, pa ako ja jesam Salvantis onda ja ispunim tebi nesto, a ako nisam dobijem javno izvinjenje i paket Budweiser piva! Moze? Da li zaista mislis da su svi koji nisu na brodu idioti? O covece!

Четири пута:

Sveštenik ... u RRA

Због назива подфорума (Историја):
Не може да се каже само „свештеник“.
Реч је о његовом преосвештенству епископу јегарском Порфирију.
Дакле, припада вишем свештенству, владика је тај господин, господо историчари и верници!!!

И, хоћете ли да престанете са тим тоном расправе?
Ајд’ да вас подсетим шта је својевремено, 1948, на седници ЦКЈ рекао атеиста Моша Пијаде:
„Изненадио ме је низак ниво Стаљиновог писма!“
И „средише“ брку!

Wilkołak:
... da je "Pavle pahomijevev pajce" ...
sofizam zakon!!! :D
link dechache
zaebi da lazesh vishe

navedi link gde je patrijarh pavle nazvan pahomijevim pajchetom.

nazvan je pajchetom, kako ga inache od miloshte zovu radikalke (pre svega) na politici.
ali ne "pahomijevim pajchetom"...

nije lepo...

drugo,
a zar je loshe da je neko neshto pahomiju? pa zar nije on svetac u ochima salvantisa?
zbog chega onda izmislja tu sintagmu, a kaze da ga vredja???

vidish...
hardcore vernici nakraju, gotovo uvek, ispadnu hardcore komunjare
ono tigrasto ******* se chesto poziva na zakone ove zemlje
narochito u njihove forme...

nashe pravo je pozitivno,
ne kao nekad (formalno)
chovek je nevin dok se ne dokaze suprotno.
je nisam vido linkove ni za njesra ni za ovo zadnje, a vec sam proglashen krivim.

a voleo bi da mi nadjete bar 1, samo jedan salvantisov post gde me na neki nachin ne vredja, a govori o meni ili se meni obraca.

a to shto si otishao zbog mene...
:D pa sinak, imash lepo dugme koje na kome pishe ignore
a sad shto ti sujeta ne dozvoljava... to je druga stvar.
chesto si maste tehnikom sofizma uspevao da malo pothranish ego...
al... shta ti ja mogu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back