Satana nije bice

Једна од карактеристика тоталитарних и деструктивних секти је да се такмиче у познавању:

ГРОБОВА
СМРТИ
ЂАВОЛА
ШЕОЛА
САТАНЕ
... итд ...

Укратко, оног што једног правог Хришћанина уопште не интересује, јер настоји да упозна Бога и Његову бескрајну љубав. :wink:

MaranAta:
Једна од карактеристика тоталитарних и деструктивних секти је да се такмиче у познавању:

ГРОБОВА
СМРТИ
ЂАВОЛА
ШЕОЛА
САТАНЕ
... итд ...

Укратко, оног што једног правог Хришћанина уопште не интересује, јер настоји да упозна Бога и Његову бескрајну љубав. :wink:

i naravno pitacemo tebe za savete

MaranAta:

ГРОБОВА
СМРТИ
ЂАВОЛА
ШЕОЛА
САТАНЕ
... итд ...

Koje je Ime Božije?

За Аријанца:
---------------
Рекло би се да си и ти "експерт" за Православље. :wink:

За јехића:
---------------
То питање је на овом свету важно само следбеницима гуруа Чарлс Тазе Расела. Иде топик о смејурији званој Јеховини "Сведоци". :wink:

Christadelphian:
Sestro !
gde to piše što si zaključila?
navedi mi stih
Protivnik u smislu tuzitelja na sudu - Psalam 109,6
Jovov tuzitelj - Knj. o Jovu 1,6-12; 2,1-7

poglavica palih andjela, knez ovoga sveta, napasnik, ...
Veelzevul- od Vaal...

SA KIM JE HRISTOS RAZGOVARAO KAD JE KUSAN U PUSTINJI?
PAZI KRISTIC, NIJE SALA DA TVRDIS ONO STO SI U UVODNOM POSTU.

Christadelphian:
Nažalost braćo
sami smo krivi za sva zla
Satana je ne prevedena rec za PROTIVNIK
personifikovane naše loše osobine.
Ako pažljivije i bez predrasuda čitamo Pismo mnoge stvari će nam biti jasnije kad postavimo stvari na pravo mesto . Mi verujemo u priče stvorene oko stihova a ne stihove i kad dodjemo do nepoznanica onda kažemo "tajna Božija"
To ne može tako

O postoajnju Satane i njegove licnosti procitaj knjigu o Jovu i ne moras ni jednu vise.

Da li si se ikada pitao:
kako to da svi mogu pročitati isti knjigu ili pogledati isti film a imati drugačiji utisak mogu shvatiti poruku ili ne mogu čak videti različite poruke ?
I ko je od njih u pravu ?
Prijatelju ja sam pročitao Knjigu o Jovu više puta i ni jednom mi nije bilo ni blizu logike ni malo skladno sa ostalim knjigama da je sotona biće !!!!

Christadelphian:
Da li si se ikada pitao:
kako to da svi mogu pročitati isti knjigu ili pogledati isti film a imati drugačiji utisak mogu shvatiti poruku ili ne mogu čak videti različite poruke ?
I ko je od njih u pravu ?
Prijatelju ja sam pročitao Knjigu o Jovu više puta i ni jednom mi nije bilo ni blizu logike ni malo skladno sa ostalim knjigama da je sotona biće !!!!

Hoces li da kazes da je Bog nije normalan pa prica sam sa sobom i pricinjava mu se da mu dolaze neke osobe a u stvatri nema nikog.
Jov 1:6-9 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona. I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih. I reče Gospod Sotoni: Jesi li video slugu mog Jova? Nema onakvog čoveka na zemlji, dobrog i pravednog, koji se boji Boga i uklanja se oda zla. A Sotona odgovori Gospodu i reče: Eda li se uzalud Jov boji Boga?

Meni je ovo razgovor dve osobe, nije li tako?

A i ovde moram da te pitam ko je Legion. Pronjadji odgovor u Novom zavetu.

Sam vas je đavo zaveo da se tako svađate oko njega.

Jedan psihijatar je u američkim zatvorima ispitivao masovne ubice i najteže zločince, uglavnom one koji su bili uzorni i mirni građani. Skoro svi su mu rekli da su ih na zločin naveli 'glasovi koje su čuli u glavi'.
Pa posle neka mi neko kaže da nema đavola!

Samo, ti glasovi su imali numunozan karakter, predstavljali su se kao sam Bog. A pošto su dotični bili uzorni građani i vernici morali su da ih poslušaju. Tako ih je crkva naučila: da je Bog oduvek tu negde i da jedva čeka da im nešto šapne na uvo.

Džonja:
Sam vas je đavo zaveo da se tako svađate oko njega.

Jedan psihijatar je u američkim zatvorima ispitivao masovne ubice i najteže zločince, uglavnom one koji su bili uzorni i mirni građani. Skoro svi su mu rekli da su ih na zločin naveli 'glasovi koje su čuli u glavi'.
Pa posle neka mi neko kaže da nema đavola!

Samo, ti glasovi su imali numunozan karakter, predstavljali su se kao sam Bog. A pošto su dotični bili uzorni građani i vernici morali su da ih poslušaju. Tako ih je crkva naučila: da je Bog oduvek tu negde i da jedva čeka da im nešto šapne na uvo.

Dzonja, ne svadjamo se oko ovoga. Ono sto mislim da je vazno je da budemo svesni da je sotona itekako prisutna osoba na ovom svetu (u Novom zavetu ga nazivaju vladarom ovog sveta) kak se ne bismo opustili i tako postali laka meta za njega.

Biblijski je savet suprotstvite se djavolu i on ce pobeci od vas. Suprotstavljas se onome sto znas da postoji i da predstvavlja opasnost za tebe. Djavo hoce da nas ubedi u suprotno kako ne bismo imali odbranu.

Ne tako retko, pogotovo u okultističkim i teosofskim krugovima, iznosi se mišljenje da Djavo nije lice, personalno biće, a tako se hoće prikazati i andjeli: kao nekakvi energetski koncetrati. Djavo je otac Laži. Ishodište i poreklo svih negativnih programa, negativnih odgovaranja, nezakonitih dela je Djavo. Djavo razgoreva ono negativno u čoveku. To ne znači da čovek ne odgovara za negativnosti koje čini. Jer čoveku je dat um pomoću koga može da razlikuje dobro i zlo uvažavajuži Zakon, i data mu je slobodna volja da se prikloni dobru, da voli dobro i da čini Dobro. Istina je da Djavo personifikuje Zlo i Laž. Kao što Laž ima svoje postojanje, tako ga ima i Djavo, odnosno demonska država.Dakle: postoji Knez Tame i postoje negativni programi koje Tama usadjuje i razgoreva u čoveku.

Back