Sastanak predsedništva DS-a

Da li ce se DS raspasti?

• hoce

• nece

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
DS je skup nekoliko jakih struja koje imaju svoje predvodnike i sledbenike
Te neformalne skupine vuku moc iz drzavnih funkcija, licnog bogatstva, partijskih funkcija ili kombinacije sva tri faktora
Tadic je trenutno izgubio jedan reaktor moci, koji je napajao i davao tezinu drugom motoru moci, a to je funkcija predsednika DS-a
Svaka od struja, u posrnulom Tadicu i ljudima iz njegove struje, vidi prostor za povecanje svoje moci i pokusace iz ovoga da izvuce najvecu korist za sebe, ali daleko od toga da je DS u nekoj ozbiljnoj krizi.
Tadicu bi bilo pametno da mnogo ne talasa i ne proziva, jer mu se moze desiti da ga talas odnese sa mesta predsednika partije, a time iz epicentra stvarne moci

Ko bi se toga setio, eto a ti se seti:lol:

Bas tako, Toma je sad i Seselju- predsednik:klap:

Ti Biljo kao da je samo to bio cilj izbora, da tvoj Toma postane "i nad popom pop"? Jadno.
fz3mvl_th.jpg

Београд – Како медији незванично сазнају, председник Демократске странке Борис Тадић понудиће на седници председништва странке у 18 часова своју оставку на место председника.

На тој седници ће бити анализирани резултати које је Тадић остварио у другом кругу председничких избора.

ДС је раније данас распустила београдски и још 11 од укупно 17 општинских одбора у главном граду због лоших изборних резултата у другом кругу председничких избора. Међу распуштеним одборима су и они у Раковици, у Земуну и на Чукарици. Подсетимо, на челу београдских демократа био је Александар Шапић.

Борис Тадић изгубио је јуче у другом кругу председничких избора од Томислава Николића. Тадић је освојио 47,35 одсто док је Николић добио подршку 49,51 одсто бирача.

http://www.vaseljenska.com/politika/tadic-danas-podnosi-ostavku/

ja cu pricati da odlazim a vi mi ne dajte? :eek: z:D

:super::klap:

А за Тадића

:bye:

Zivot je cudan jer u sebi nosi toliko toga neverovatnog i neocekivanog........

Nikolic nije dobio ove izbore nego ih je Tadic izgubio..........mnogo toga neverovatnog je moralo da se spoji u tom danu kada je Nikolic postao predsednik Srbije.
Da kulminira ta arogancija i bezobrazluk demokrata, do te mere da i LDP-ovci svoj glas daju Nikolicu.......Vidim pricu o pokrajinskim izborima u Pancevu gde su protiv kandidati bili DS-ovac i SPS-ovac i gde je na izborima Nikolic pobedio Tadica ..vidim Pesicku koja agituje za Nikolica, vidim razocarane DS-ovce koji ne izlaze.
Realno, mnogo se toga spojilo da bi neko ko je dvadeset godina manje - vise gubio izbore, 20.maja pobedio.......Cak mislim da je i sam bio iznenadjen pobedom ,isto onoliko koliko narcisoidni Tadic porazom.......
I gledajte, odjednom posle svih tih malih, ali vaznih i neverovatnih kockica,Srbija pocinje da dise, ljudi pomisljaju da nesto ipak moze da se menja.
I sad.........
Siguran sam i ako je dosao na ovaj , mogu slobodno reci ponizavajuci nacin do fotelje predsednika(zato sto su mu pobedu doneli oni koji su glasali protiv a ne za njega) da ce na sledecim izborima lagano dobiti apsolutnu vecinu.......I to tako sto ce se glasati ZA NJEGA......
Zato sto jednostavno mislim da je on takav covek, te da nece uzurpirati svoju funkciju kao mnogi pre njega.

DS traži od Tadića da bude premijer
Izvor: B92, Beta

Beograd -- Kako B92 nezvanično saznaje, članovi Predsedništva DS na večerašnjoj sednici tražili su od Borisa Tadića da prihvati premijersko mesto u novoj Vladi Srbije.

)Ukoliko Tadić ne prihvati ovaj zahtev, uže predsedništvo demokrata tražilo je da zamenik predsednika te stranke, Dragan Đilas, bude novi premijer.

Još uvek nije poznato da li će Tadić prihvatiti predlog iz svoje stranke. Podsetimo da je juče, nakon objavljenih rezultata drugog kruga predsedničkih izbora, izjavio da ne želi premijersko mesto. Dragan Đilas je, takođe, izjavljivao za vreme izborne kampanje da ga ne interesuje mesto šefa Vlade Srbije, i da želi da završi započete poslove na mestu gradonačelnika Beograda.

Kako saznajemo, neki članovi DS-a su predlagali ova stranka odustane od formiranja vlade i ode u opoziciju, ali taj predlog nije usvoje.

Predsedništvo Demokratske stranke je odlučilo da počne pregovore o formiranju parlamentarne većine, saopšteno je večeras na sajtu ove stranke.

"Predsedništvo DS donelo je odluku da započne pregovore, na osnovu dogovora postignutog 8. maja sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS, o formiranju parlamentarne većine", navedeno je u kratkom saopštenju.

Kompletan tekst http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&dd=21&nav_id=611259

Oni su mu, pored Pajtića najsvetlija tačka u njegovoj tužnoj partiji. Ali, Đilas je sad jači od njega, pa rešio autokrata da predupredi smenu.

Djilas je jači i od Tome i od Tadića, bio ja bre u prvom krugu GIK-ovac...
To da si spojio gomile od Tadića i Nikolića bude uvek manje od jedinačnih glasova za Djilasa

Recimo, Madjar, živi u Beogradu a ima lokal, šta ga znam pravi sarajevski burek, on glasa za Pastora i za Djilasa
Onda posle njega dodje neki DS-ovac, on glasa za Tadića kao predsednika ali za Djilasa kao gradonačelnika
Onda dodje neki Mujo, ima tezgu sa farmerkama, on glasa za Zukorlića a da ne plaća nov reket zaokruži Djilasa
Zatim tu bude i SNS-ovac koji glasa kako za Tomu tako za Djilasa jer zna da će mu uzme manje para...
Tako da Djilas realno važnija ličnost od premijera ko god to bio uskoro

Pa onda dodje ona baba i pojede listiće sa jogurtom

Back