Sastanak predsedništva DS-a

Da li ce se DS raspasti?

• hoce

• nece

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da ste radili samo deo koliko smo mi u Vojvodini pružali, danas ne bismo morali da pravimo analize zašto su naprednjaci dali predsednika države. Sramno je koliko ste se borili da uzmete vlast u Beogradu! Zašto niste bar deo te energije uložili da dosadašnji predsednik Srbije ostane to i na dalje? Zbog vaše gluposti, nerada i bahatosti i mi članovi DS u Vojvodini moramo da saginjemo glave pred likovima koji nam nisu ni do kolena. Čovek bez diplome obriše Borisa Tadića kao da nikada nije postojao i to samo zato što ste vi mislili da će pobeda sama od sebe doći. Ja već drugi dan ne mogu da stojim na nogama koliko smo izvlačili ljudi da glas daju nama. Ali momci s Dorćola i Čukarice su pametniji nego mi - može im se. Dosta je više tog prepotentnog ponašanja Beograđana! Pa i mi u Vojvodini, valjda, nešto znamo i vredimo. To smo vam sada i dokazali. Na žalost samo nas je Zoran Đinđić cenio i poštovao naš rad. Sram vas bilo!

Interesantan komentar sa B92 na prethodnu vest. Malo i zabrinjava mogućnost podele DS-a, na vojvođanski i beogradski. :neutral: Šta se podrazumeva pod ovim boldovanim? :think:

Poslednja izmena:
Djilas je jači i od Tome i od Tadića, bio ja bre u prvom krugu GIK-ovac...
To da si spojio gomile od Tadića i Nikolića bude uvek manje od jedinačnih glasova za Djilasa

Recimo, Madjar, živi u Beogradu a ima lokal, šta ga znam pravi sarajevski burek, on glasa za Pastora i za Djilasa
Onda posle njega dodje neki DS-ovac, on glasa za Tadića kao predsednika ali za Djilasa kao gradonačelnika
Onda dodje neki Mujo, ima tezgu sa farmerkama, on glasa za Zukorlića a da ne plaća nov reket zaokruži Djilasa
Zatim tu bude i SNS-ovac koji glasa kako za Tomu tako za Djilasa jer zna da će mu uzme manje para...
Tako da Djilas realno važnija ličnost od premijera ko god to bio uskoro

Pa onda dodje ona baba i pojede listiće sa jogurtom

Gde je Djilas juče? Znači, užas.

DS je skup nekoliko jakih struja koje imaju svoje predvodnike i sledbenike
Te neformalne skupine vuku moc iz drzavnih funkcija, licnog bogatstva, partijskih funkcija ili kombinacije sva tri faktora
Tadic je trenutno izgubio jedan reaktor moci, koji je napajao i davao tezinu drugom motoru moci, a to je funkcija predsednika DS-a
Svaka od struja, u posrnulom Tadicu i ljudima iz njegove struje, vidi prostor za povecanje svoje moci i pokusace iz ovoga da izvuce najvecu korist za sebe, ali daleko od toga da je DS u nekoj ozbiljnoj krizi.
Tadicu bi bilo pametno da mnogo ne talasa i ne proziva, jer mu se moze desiti da ga talas odnese sa mesta predsednika partije, a time iz epicentra stvarne moci

Gde ti živiš? On treba da podnese ostavku, ako hoće da se odvoji od onih koje štiti.Ali, mnogo je to tvrdoglav čovek. I neobavešten.

Back