Sastanak Gruhonjića, Homena i Zagorke Dolovac

Predstavnička demokratija bi bila idealna kad bi se politikom bavili najpošteniji i najpametniji. Ona je u Srbiji daleko od idealne. Međutim, jedina alternativa je
...лакша смењивост и забрана бављења политиком онима који су кривично згрешили.
Одузимање имовине, грађанских права, јавност политичког рада, надзор.
Стални, цивилни, насумично изабран...

Зато је и јасно- њих води опозиција, није то никакав "студентски" протест.
И само они то "не виде"... :roll:
Vide, ali se prave da ne vide. To je generacija rasla na mobilnim telefonima i ne ume drugacije da se socijalizuje, lepo im je tako i ne gledaju unapred po cenu urusenja drzave tj, demokratskih institucija. Jadno.

Boljševički plenumaš

:rotf:

1000004919.jpg

Vide, ali se prave da ne vide. To je generacija rasla na mobilnim telefonima i ne ume drugacije da se socijalizuje, lepo im je tako i ne gledaju unapred po cenu urusenja drzave tj, demokratskih institucija. Jadno.
Најнеодговорнија генерација, одгајена од оних који су и 1997. изабрали да држе страну странцима, против својих сународника.
Логичан исход.

Најнеодговорнија генерација, одгајена од оних који су и 1997. изабрали да држе страну странцима, против својих сународника.
Логичан исход.
Ne bih se slozila, mi iz tog protesta smo malo stariji. I nije bilo tada stranaca, vec samo zelje da se (dokazano, najpre u Nisu) pokradeni lokalni izbori svedu u normalne, brojcano tacne okvire. Ovo su neke generacije tik iza nas, ali ne nase.

Међу тим младим људима сигурно постоји и мора да постоји и национални набој јер ако га нема онда смо сви заједно пропали.

Naravno da postoji nacionalni naboj. Pogledaj šta je smimao Marka Žvaka na YT. Snimao je studentske maratone, od Beograda do Novog Sada, Kragujevca..

Možeš da čuješ u nekom snimku dve studentkinje kako pevaju pesme sa KiM.

Predstavnička demokratija bi bila idealna kad bi se politikom bavili najpošteniji i najpametniji. Ona je u Srbiji daleko od idealne. Međutim, jedina alternativa je povratak na jednopartijski sistem kakav smo imali u socijalizmu što je nemoguće. Ono što sada, u ova smutna vremena, neki poturaju je priča o direktnoj demokratiji. Ona je u praksi moguća samo u jako malim zajednicama, a sve ostalo je prosipanje magle. U Zakonu o lokalnoj samoupravi jesu pomenuti zborovi građana koji predlažu lokalnoj sampoupravi neke stvari, ali ovo što se sada pokušava predstaviti kao zbor građana su nekakve razjarene skupine ljudi koje sa ulice kreću u linč i gađanje jajima. Dakle, to nisu nikakvi zborovi, nego su to zbrljovi kako reče profesor Petrov.

Nije jedina alternativa vraćanje na jednopartijski sistem.

Alternativa su izbori za Ustavotvornu Skupštinu. Ta Skupština će promeniti set izbornih zakona koji moraju da se promene kako bismo imali uslove za prave izbore.

Alternativa je i Referendum za promenu državnog uređenja. Pod Republikom smo ratovali, ginuli, najveće poraze doživeli. Građani, narod Srbije nije imao priliku da se izjasni, da li je za monarhiju ili za republiku.

Parlamentarna monarhija može da donese samo dobro Srbiji. Ne može da naškodi.

Ne bih se slozila, mi iz tog protesta smo malo stariji. I nije bilo tada stranaca, vec samo zelje da se (dokazano, najpre u Nisu) pokradeni lokalni izbori svedu u normalne, brojcano tacne okvire. Ovo su neke generacije tik iza nas, ali ne nase.
У огромном проценту, ова студентарија данас су политички клонови те геберације, а неретко и њигова деца.
Националну штету, коју су они направили, многи и не знајући- ови покушавају да доврше, а мнои и свесно, из чистог презира, назовимо га "2.0", према истим тим сународницима, које зову крезубима, сендвичарима, полуписменом стоком...

У огромном проценту, ова студентарија данас су политички клонови те геберације, а неретко и њигова деца.
Националну штету, коју су они направили, многи и не знајући- ови покушавају да доврше, а мнои и свесно, из чистог презира, назовимо га "2.0", према истим тим сународницима, које зову крезубима, сендвичарима, полуписменом стоком...
Ja zaista ne mogu da se slozim s tim jer sam sama iz te generacije, doduse onaj stariji deo te generacije koji je vec zavrsavao studije u to vreme.

Ali jesu se od tada mnogi pokvarili i krenuli sa nekim "studentskim karijerama" po fakultetima. Mene je to iz razumljivih, gorenavedenih razloga zaobislo.

Ja sam uvek gledala kako da prvo ucim, a posle sve ostalo, u tome je "frajerizam" svega.
11mmm.gif
111dancegirl.gif

Zašto ćaci ne dođu na plenume i ne izglasaju kraj blokada ako su većina kako tvrde?
A sta si ti zavrsio i s kojim uspehom da bi ikoga nazivao "cacijima"?

Poslednja izmena:
A sta si ti zavrsio i s kojim uspehom da bi ikoga nazivao "cacijima"?
Pravni u NS, ali to je irelevantno. Problem sa ćacima nije u tome da li su oni vrhunski studenti ili nisu (mada da se ne lažemo većina nije), već u tome što su pljunuli u lice svojim kolegama (govorim za one rijetke ćake koji jesu studenti) i da budu uz one čije pristalice gaze ljude po ulicama i prebijaju studentkinje palicama.

Back