easyB
Primećen član
- Poruka
- 719
(Nadam se da se nećete ljutiti što se mešam u ovaj deo foruma, gde mi i nije mesto, ali volim da čitam ceo forum, pa...)
Elem, biti alfa je najosnovniji postulat. Ako ne možeš biti alfa, pas će biti. A to nije dobro. Naročito (ovo podvlačim!) sa psima iz ove grupe.
@mirmarmih
Pas starosti tri meseca, bez obzira koje rase, ne bi trebao da izlazi tako, bez kontrole. Ipak je to štene, beba. Izvini, ali je to vrlo neodgovorno sa tvoje strane. Ako je sada on tebe počeo da dresira, šta možeš očekivati kada odraste?
Kolega lordi je lepo rekao "Sarplaninac je pas koji je svestan svoje snage". Preuzmi, dakle, kontrolu - ili će on sam da je preuzme. Što nije dobro.
Elem, biti alfa je najosnovniji postulat. Ako ne možeš biti alfa, pas će biti. A to nije dobro. Naročito (ovo podvlačim!) sa psima iz ove grupe.
@mirmarmih
Pas starosti tri meseca, bez obzira koje rase, ne bi trebao da izlazi tako, bez kontrole. Ipak je to štene, beba. Izvini, ali je to vrlo neodgovorno sa tvoje strane. Ako je sada on tebe počeo da dresira, šta možeš očekivati kada odraste?
Kolega lordi je lepo rekao "Sarplaninac je pas koji je svestan svoje snage". Preuzmi, dakle, kontrolu - ili će on sam da je preuzme. Što nije dobro.

ali ipak ce tu trebati neko iskusniji od mene (posto je davno bilo kad sam imao stene) da ti da neku ideju,i da to sto izlazi van dvorista ako vec ne mozes da ogradis zicom dok malo ne poraste ti sacekaj da izadje van dvorista pa ga uhvati i malo "sopi" i brzo uvedi u dvoriste malo mu prstom pripreti i to bi trebelo da je resen problem(posto su sarci malo temperamentniji mozda ces to trebati par puta da uradis jeste da je zalosno ali ako vec nista drugo ne pomaze.....)

To je između drugog i trećeg semafora u gradu iz pravca Kragujevca. (Osim ako su u međuvremenu postavili još neki ka Magnohromu ali mislim da nisu.) I da, i pored mini šoua šarplaninaca, biće to dan u znaku zlatnih retrivera.