Šarplaninac

20070830image0009.jpg

asod.jpg

loladvp.jpg

lysha.jpg

odg1.jpg

pasa.jpg

Ne,nije mix sa kangalom.
A zasto mislis da je Kangal mix...odprilike znam sta je i tamo uvezeno...uglavnom sve preko nekih turskih mastifa, i preko "Boz Shepherd" pasa (pasa, koji su u tipu turskog mastifa, koje sad furaju pod tim pompeznim imenom). Takvih pasa ima i u NP i u Sarajevu...

Dobri su to sve psi, al Kangali jok...
A na Uki se ne vidi ama bas nista od Kangala,mozda te podseca to sto su mu kupirane usi i sto mu je kraca dlaka.

Pomislio sam zbog usiju,dlake,repa,i gradje(malo je suvlji i visok na nogama)
moze i slika nekad da pogresi.. ;)

druze kazi sta hoces ali da je ovaj pas drugaciji od ostalih saraca,pa jeste i to dosta..

Sta god ja rekao ti ces da kontras.;):D
Da mu je malo duza dlaka(ali nije,pa sta) nista se on ne bi razlikovao od ostalih izvornjaka.Usi su secene pa glava dobija drugaciji izgled.

Bolje da izgleda ovako kako izgleda nego da izgleda kao one blentave dzukeletine koje se srecu na izlozbama,koje nisu u stanju da pretrce 10m,koje imaju vunu umesto dlake,glavu kao kucni bioskop,karakter zeciji,funkcionalnost ravnu nuli.I nazalost predstavljaju rasu Sarplaninac a daleko su od Sarplaninca nekoliko svetlosnih godina i dalje.

PS na ovome svetu nema nista idealno.Pa tako ni Uka nije idealan ali je odlican.10+:ok:

Moj pas ima 3 ipo meseca,kod mene je sa mesec ipo dana doso i od tada ga svako vece zatvaram u prostor koji je ogradjen 4*2 i svako vec cvili sa po pola sata neznam sta da radim nikako nemogu da ga naviknem,davao sam mu svasta i koske da glodje i sve ali ne pomaze,pomagaj te!!!
sada sam trebao da pocnem da pravim box za njega ali sam se ohladio jer me je strah da necu moci da ga zatvram i da cu dzabe da ga pravim!!!
a na primer kad ga vezem nema da cvili!!

ljudi pomagaj te molim vas

imam sarplaninac ko sto znate i imam veliki problem
izgledami da ga neko truje ovo je vec drugi put da mi se to desava,prvi put sam bio kod veterinara dali su mu inekcije i on se oporavio i evo opet isto pa molim za pomoc ako ima neki lek da mu dam da ga ne vodim non stop kod veterinara,jer mi bas nije blizu i mnogo bre deru!!

desava se da nece da jede nista i da povraca belo,voda kao pena i po nekad ubrzano dise!!!
ima li neki lek koji mogu da kupi jer ovako ne vredi nije proslo ni 10 dana ono opet!!

ljudi pomagaj te molim vas

imam sarplaninac ko sto znate i imam veliki problem
izgledami da ga neko truje ovo je vec drugi put da mi se to desava,prvi put sam bio kod veterinara dali su mu inekcije i on se oporavio i evo opet isto pa molim za pomoc ako ima neki lek da mu dam da ga ne vodim non stop kod veterinara,jer mi bas nije blizu i mnogo bre deru!!

desava se da nece da jede nista i da povraca belo,voda kao pena i po nekad ubrzano dise!!!
ima li neki lek koji mogu da kupi jer ovako ne vredi nije proslo ni 10 dana ono opet!!

A jesi li siguran da nema sta u dvoristu da pojede?
Mada meni ta pena vise lici na suncanicu nego na trovanje,ali ma sta da je nema bas lekova koji ce ti pomoci.
Izmeri mu temperaturu.

Broj123

Sto se tice lekova nemoj sam na svoju ruku da dajes nista,cak ni po savetu od nekog drudog.Da se ne bi "opekao".
Bolje je da odes kod veta,i da on da sta treba od lekova.A sto se tice "dranja" pa to je neizbezno.Oni od toga zive.I jos nesto imas li nekog veta da ti je drug i te fore.

A sto se tice cviljenja steneta to je ono sto ti je rekla Jela i Lola prestace da cvili,treba vremena.
Samo da znas da te on tako testira.Da,da.On tebe testira,da vidi koliko si mek prema njemu.Tj da vidi koliko ti treba vremena da ga pustis iz boxa.Sada kada te je provalio da si mekan,sada te zeza.Cim ga zatvoris on udari u vrisku i ti naravno odmah ga pustis.Treba da budes malo "tvrdji",tj. da ga malo ignorises kada je zatvoren,i te fore.Ali treba strpljenaaaa,i to mnogo.

alimovmurdza-2-1.jpg

Alimov Murdza

Od njega su zazirali svi:ljudi,psi,vukovi.Jedinu bitku je izgubio kada je vec nacisto ostario,oslepeo i ogluveo,kada je se upustio sam u zadnji boj sa celim coporom vukova.
Umro je casno kako je i ziveo ceo svoj zivot,u dvoristu svog prijatelja i saborca Alima iz Restelice.

pozdrav svima
Ja sam Jure iz Splita i ponosni sam vlasnik šarplaninca Dona koji će uskoro napunit 4 miseca.
Oduševljen sam već sada dok je štene karakteristikama koje pokazuje, inače imam još jednog pasa koji je mješanac njemačkog ovčara i haskija i to je čudo od pasa lud al na pozitivan način.
Moji su me tirali da ovoga starijeg nekome poklonim ali ne dolazi u obzir :).
Don je već od prvog dana kako je doša kod nas počeo pokazivati ko će bit gazda i već sada ne odstupa pred Maxom (star 1 godinu i 9 mjeseci), pokušali smo ih razdvojit svaki na svoju stranu kuće kada ih zatvaramo al neće ni pod razno, tuku se al oće stalno bit skupa.
Slike slijede kada skužin kako ih stavit.

Pozdrav iz Splita

Back