- Poruka
- 92
Kad porastes kasce ti se samo!![]()
pa ja sam vec porasto ihahaj... aj uputi me de gresim... opisi mi kako izgleda harizmaticni lik i sta radi...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad porastes kasce ti se samo!![]()
pa ja sam vec porasto ihahaj... aj uputi me de gresim... opisi mi kako izgleda harizmaticni lik i sta radi...
Sorry,dugujem ti objasnjenje.
Harizmatican lik za razliku od sarmantnog ne mora biti simpatican, vec pleni pojavom koja privlaci, deluje tajanstveno, odusevljava, zaslepljuje.... Harizma ne mora biti samo pozitivna, postoje licnosti koje su se kroz istoriju pokazale kao negativne, ili su imale tesku narav ili odisale nesimpaticnoscu, a ipak opcinjavale mase (Hitler je primer negatvne licnosti za koju se smatra da je bila u izvesnoj meri harizmaticna ili Napoleon koji je imao tesku narav i kolerican temperament). Naravno postoje i pozitivne harizmaticne osobe, koje imaju veliku duhovnu snagu.
Dok sarmantna osoba odise necim pozitivnim, lepo nam je da je posmatramo u odredjenim situacijama, na pr dopadne nam se nacin na koji hoda, izgovara neko slovo, povlaci dim iz cigarete, drzi casu.... To sve ne znaci da nam je ta osoba smesna ili da treba da stavlja gace na glavu da bi bila sarmantna ili da cuti sa gacama na glavi da bi bila harizmaticna.

a sujetni nikad nisu šarmantni SARM...Pitanje je licnog stava...
Meni moze neko biti izuzetno sarmantan...
Mojim kcerkama ni malo...![]()

Sta mislite
zasto su neki ljudi sarmantni a neki ne
Kad je neko lisen sarma sta mu nedostaje...???
I sta je za vas sarmantna osoba ?
![]()
Mislim da je to individualno, da ne možemo naići na osobu koja bi bila šarmantna svima.
Ko nam je šarmantan? Nama će imati šarma osoba koja ima osobine kojima se divimo, koje i sami želimo da posedujemo.. a za šarm je potreban i kontakt. tj retko kome će biti šarmantna osoba koja ni najmanje ne obraća pažnju na nju. Dakle, u interakciji je suština.

Sta mislite
![]()

Sta mislite
![]()
Mislim da je to individualno, da ne možemo naići na osobu koja bi bila šarmantna svima.
Ko nam je šarmantan? Nama će imati šarma osoba koja ima osobine kojima se divimo, koje i sami želimo da posedujemo.. a za šarm je potreban i kontakt. tj retko kome će biti šarmantna osoba koja ni najmanje ne obraća pažnju na nju. Dakle, u interakciji je suština.
Imate i loše ljude koji su šarmantni. Kako da definišemo šarm...duhovitost + da znaš šta treba a šta ne da kažeš + izgled ( neke crte lica, takođe i zgodniji deluju šarmantnije ) + faktor X ( harizma )
Može...imaš puno šmekera koji na šarm osvajaju žene, a da su ovako slabi ljudi.
A zašto misliš da šarmantni ljudi teško da mogu da budu loši?