Сарајево и БиХ су мултикултурални као и пре.

Kuda?

Vidiš da je zalijepio dva najveća prijepisa bez originala (hej kako može nešto biti prijepis ako ne postoji ono što je prepisano?!?)?
Pa ne postoji ni originalna Biblija idiote maloumni pa se Kumranski spisi smatraju istorijskom građom.

Čuj ne postoji original papir nakon 1000 godina. Kakav kreten Bože dragi....

. .. Razlika je ta što su tvoji obukli dimije a moji nisu.. Moji su se povukli pred Turcima prema Hrvatskoj krajini ja sam to istraživao to možeš i, to proveriti o svojojima.. . Kad je Bosna pala pod Turke?
Ne napadam ja nikog.
. .. Razlika je ta što su tvoji obukli dimije a moji nisu.. Moji su se povukli pred Turcima prema Hrvatskoj krajini ja sam to istraživao to možeš i, to proveriti o svojojima.. . Kad je Bosna pala pod Turke?
1420 Placali su danak Turcima Tvrtko 2 I Turci su bili u nekim gradovima oko 1450 te je cijela Bosna bila pod Turcima. Ta Kninska i Bosanska krajina je bila stit odbrane Bosne od Turaka. Katolici nisu htjeli da se bore protiv drugih katolika, zato su Turci zamjenili katolike pravoslavcima.

Evo ovako, izvor slobodna Bosna ba.. https://www.slobodna-bosna.ba/vijes...vu_rangiran_je_medju_prvih_pet_u_svijetu.html
Najstariji rukopis iz muzejske kolekcije je Sarajevska Krmčija, nastala 1307. godine. Radi se o rukopisu na koži koji je napisan nakon što je Srpska pravoslavna crkva dobila autonomiju... Porurili moj ti a stranci prihvatili kao turističku atrakciju i još zastitili ..
Упитно је 1307 ... мислим да је 1371 год. писан документ
46974657_303.jpg

images

Vozuća:

Манастир је настао у 14. вијеку у истоименом селу. Сматра се да је и то неког српског владара задужбина. Напуштен је крајем 17. вијека под османским пријетњама и од тада је 160 година био напуштен.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Манастир_Возућа

Treba li da ti prevedem ćirilicu?
Dobro i da je to ozbiljan dokaz je jedan na granici Srbije. Bijela dzamija u Srebrenici je bila katolicka crkva kao I Fathija u Zvorniku na granici sa Srbijom. Turci su podrucja u Bosni koja su ratovima I kugom bila prazna napunili vlaskim plemenima i katolike zamjenili u velikom djelu pravoslavcima. Katolike su smatrali ne prijateljima.

Dobro i da je to ozbiljan dokaz je jedan na granici Srbije. Bijela dzamija u Srebrenici je bila katolicka crkva kao I Fathija u Zvorniku na granici sa Srbijom. Turci su podrucja u Bosni koja su ratovima I kugom bila prazna napunili vlaskim plemenima i katolike zamjenili u velikom djelu pravoslavcima. Katolike su smatrali ne prijateljima.

Nesumljiv dokaz da su u srednjovijekovnoj Bosni zivjeli Srbi i to dok se ona jos prostirala samo u Sarajevskom i Zenickom okrugu (u dolini rijeke Bosne).

U medjunarodnom ugovoru o raspodjeli nadleznosti u dubrovacko-bosanskim sporovima ban Matej Ninoslav eksplicitno svoje podanike naziva "srbljima" a dubrovcane "vlasima". Za prevaru ucinjenu od strane vlaha srbinu ugovara se sud bana (bosanskog), a za prevaru srbina nad vlahom sud kneza (dubrovackog). Nazivanje dubrovcana vlasima kao i latinsko ime njihovog kneza govori nam da su dubrovcani jos uvijek bili romani, dok su bosnjaci uveliko srbi (i osjecaju tu razliku)..Sve je napisano u vrijeme kada se Bosna nalazila na preko 100 kilometara od od dubrovacke granice - dakle nisu bili susjedne zemlje i ugovor se ne odnosi na srpska plemena u zaledju Dubrovnika. U Srbiji su za to vrijeme na vlasti nemanjicki kraljevi i oni se granice sa Dubrovnikom. To Bosni neuporedivo slabijom i manjom (i bez statusa kraljevine) nesmeta da se odredjuje kao srpska.

matej.gif

Pogledaj kada su pravoslavne crkve napravljene u Sarajevu, Banja Luci bilo gdje. Da bi napravili crkvu morao si dobiti dozvolu od Turaka. Nikad ne bi mogli napravite tolike crkve da nisu Turci dozvolili.
Nije istina, Turci su ih porušili, zatim su zabranili gradnju a dozvolili samo obnovu porušenih.

To nisu nove crkve već obnovljene na ruševinama starih.

Tvrtko Kotromanic se krunisao za kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih strana na grobu Svetog Save u manastiru Mileseva. Da bi istakao jednorodnost dinastije Nemanjica i Kotromanica, Tvrtko stavlja ispred svog krstenog imena i ime Stefan, sto znaci "vjencani" (onaj koji je krunisan). U ovoj povelji Tvrtkovo ime Stefan se istice veoma cesto (pogledati recimo posljednju rijec u prvom redu), kao sto se u povelji cesto istice srpska zemlja ili Srblje kao jedina etnicka odrednica. Na primer u petom redu Tvrtko jasno istice porijeklo "roditelja mojih gospode srpske". Isto tako, na dnu povelje, na desnoj strani, je ogromnim slovima istaknuto, na prvom mjestu - kralj Srba.

Svoj jezik bosanski vladari nazivaju srpskim

Bosanski ban Stefan Kotromanic (1322-1353) izdaje 1333. darovnu povelju Dubrovniku i kaze: "i zato stavljam ja gospodin ban Stefan svoju zlatnu pecat, da je vjerovano svaki da zna i vidi istinu. A zato su cetiri povelje jednake, dvije latinski, a dvije srpski, a sve su pecacene zlatnim pecatima".

1333.GIF

(Povelja Stefana Kotromanica, 1333.)

Tada je bio obicaj da se izdaju po cetiri povelje sa istim tekstom, dvije na srpskom i dvije na latinskom. Ova povelje se moze naci u

Franc Miklosic, Monumenta Serbica, Bec 1858. str. 105-109
Lj. Stojanovic - "Stare Srpske povelje i pisma", I, 46.

Tvrtko Kotromanic se krunisao za kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih strana na grobu Svetog Save u manastiru Mileseva. Da bi istakao jednorodnost dinastije Nemanjica i Kotromanica, Tvrtko stavlja ispred svog krstenog imena i ime Stefan, sto znaci "vjencani" (onaj koji je krunisan). U ovoj povelji Tvrtkovo ime Stefan se istice veoma cesto (pogledati recimo posljednju rijec u prvom redu), kao sto se u povelji cesto istice srpska zemlja ili Srblje kao jedina etnicka odrednica. Na primer u petom redu Tvrtko jasno istice porijeklo "roditelja mojih gospode srpske". Isto tako, na dnu povelje, na desnoj strani, je ogromnim slovima istaknuto, na prvom mjestu - kralj Srba.

Svoj jezik bosanski vladari nazivaju srpskim

Bosanski ban Stefan Kotromanic (1322-1353) izdaje 1333. darovnu povelju Dubrovniku i kaze: "i zato stavljam ja gospodin ban Stefan svoju zlatnu pecat, da je vjerovano svaki da zna i vidi istinu. A zato su cetiri povelje jednake, dvije latinski, a dvije srpski, a sve su pecacene zlatnim pecatima".

Pogledajte prilog 632736

(Povelja Stefana Kotromanica, 1333.)

Tada je bio obicaj da se izdaju po cetiri povelje sa istim tekstom, dvije na srpskom i dvije na latinskom. Ova povelje se moze naci u

Franc Miklosic, Monumenta Serbica, Bec 1858. str. 105-109
Lj. Stojanovic - "Stare Srpske povelje i pisma", I, 46.
Naravno pa I Tvrtko I Kulin ban su bili polu Srbi mislim da su im majke bile od Nemanjića I nista cudno u to vrijeme.

Pa svoje roditelje naziva "gospodom srpskom" znači od nesrba si došao do polusrba.

Napreduješ blizu smo pravog naziva naših predaka, tj. mojih i tvojih - Srbi.
U to vrijeme su se zenili da bi ojacali veze da imaju saveznike ili da prekinu ratove. Zato i imas recimo kraljicu Madjarske Katarinu Bosnjacku. Da je bila Katarina Srpka odma bi vi napravili Srbe od Madjara 😂😂😂.

U to vrijeme su se zenili da bi ojacali veze da imaju saveznike ili da prekinu ratove. Zato i imas recimo kraljicu Madjarske Katarinu Bosnjacku. Da je bila Katarina Srpka odma bi vi napravili Srbe od Madjara 😂😂😂.
Pa ako roditelje naziva gospodom srpskom, ako jezik naziva srpskim, ako narod naziva srbljem onda su veoma male šanse da je Mađar.

Ne postoji Bošnjačka Katarina, naziv Bošnjaci ne postoji do 1993. godine.

Bošnjani nisu isto što i Bošnjaci, znam da se hvatate za slamku ali to ne utiče na fakte.

Pa ako roditelje naziva gospodom srpskom, ako jezik naziva srpskim, ako narod naziva srbljem onda su veoma male šanse da je Mađar.

Ne postoji Bošnjačka Katarina, naziv Bošnjaci ne postoji do 1993. godine.

Bošnjani nisu isto što i Bošnjaci, znam da se hvatate za slamku ali to ne utiče na fakte.
Naravno da postoji ali izvinjavam se mislio sa na Elizabetu Bosnjacku Ugarsko Poljsku kraljicu ili kako su oni pisali Bosniaczka. I u Nacertanije a I Gorskom vijencu ti pise da si Bosnjak. Velika je to neka slamka bogami.

Naravno da postoji ali izvinjavam se mislio sa na Elizabetu Bosnjacku Ugarsko Poljsku kraljicu ili kako su oni pisali Bosniaczka. I u Nacertanije a I Gorskom vijencu ti pise da si Bosnjak. Velika je to neka slamka bogami.

Načertanije je velikim dijelom 90% produkt koji je Garašanin prepisao od Čeha Zaha.

Ako ti je to slamka onda si se utopio. Svoj narod naziva bosanskim, jezik bosanskim bosanski vladar KOJI?

Odgovor - Nikada Nijedan!!!

А камо џамије као доказ, немате ни једне прије 95-те? Како то :eek:

Načertanije je velikim dijelom 90% produkt koji je Garašanin prepisao od Čeha Zaha.

Ako ti je to slamka onda si se utopio. Svoj narod naziva bosanskim, jezik bosanskim bosanski vladar KOJI?

Odgovor - Nikada Nijedan!!!
Tvrtko, Kulin ban, Bosanski rijecnik je 200 godina stariji od Srpskog. Bosnjaci su zabranjeni od Austro Ugara pred prvi svjetski rat da bi se Srbima udovoljilo i da bi mogli da nastave veliko Srpsku politiku i posrbljavanje Bosne imas dokaza za to koliko hoces.

Tvrtko, Kulin ban, Bosanski rijecnik je 200 godina stariji od Srpskog. Bosnjaci su zabranjeni od Austro Ugara pred prvi svjetski rat da bi se Srbima udovoljilo i da bi mogli da nastave veliko Srpsku politiku i posrbljavanje Bosne imas dokaza za to koliko hoces.
Hajde ne provaljuj se više, čuj "Bosanski riječnik 1631."

To niti je riječnik niti je bosanski. To je vaš maštoviti proizvoljni naslova. Slovo "Č" je uvedeno Gajevom reformom 200 godina posle a što se tiče autora:

Kako bilo, Uskufi je nazive triju pesama zapisao u originalu, naravno, arabicom:

1. Ilahije na srpskom jeziku
2. Poziv na vjeru na srpskom jeziku
3. Savjet ženama

Vidiš kako jezik naziva. :)

Back