Сарадња комуниста са усташама и Немцима

hehehhe, meni je najsmesniji ovaj komedijas, u stvari klasican uljez, koji sebe naziva ''Srbendom'', a u potpisu mu stoji ''Zivela Srbija''..avatar i lokaciju da ne komentarisem, bilo bi suvisno...ocigledno je rec o provokatoru, verovatno hrvatskom...zelim samo da upozorim da se ne pecate...stvar je ocigledna, a lik samo od sebe pravi budalu....bedan i jadan pokusaj, sto se mene tice...

...za ostalo ne vidim da ima razloga da se na bilo sta odgovori...klasicno spamovanje teme, pitanja i podpitanja na koja vec postoje odgovori na samoj temi...nisam i ne ocekujem nista ozbiljnije od ovoga sto imamo prilike da vidimo...mupi, samo jos jedan ''prolaznik'' koji daje jos veci kredibilitet ovoj saradnji...a u kakvom je odnosu sa ''Srbendom'', to vec on dobro zna...:mrgreen:
Koco ja nisam nikakav provokator vec Srbin i Pravoslavac i to ne zavisi od ideologije niti bilo cega drugog, vec od osecaja! A ja se osecam Srbinom jer sam po poreklu Srbin jer mi je cukun-deda bio Solunac, jer mi je pradeda bio srpski partizan i jer su mi stricevi ucestvovali u ovim poslednjim ratovima, jedan kod Arkana a drugi kod Generala Ratka Mladica! I ne odredjujes ti ko je Srbin a ko nije!!! Nisam nikakav provokator jer zelim da dokazem da su price o navodnoj ustasko-partizanskoj saradnnji obicne lazi izdajnickih snaga! Kao sto su dosmlanlije lagale da je Seselj Hrvat i da tajno radi za Hrvate, a to su naucili od cetnika i nedicevaca koji su lagali da su partizani saradjivali sa ustasama! Js po tebi nisam Srbin jer ne prihvatam laznu samardzicevu kvazi-istoriju! E pa to je sramota sto ti pricas!!! Sramota!!!

Vise je preslo domobrana nego ustasa, ali budimo realni-najvise je preslo cetnika!

Не, него је највише четника убијано преварама о амнестији(тако су комунисти и уништили четнике у Србији после доласка Совјета-примери у Крушевцу и у Пооморављу, где је тако убијено преко 3000 четника од стране комуниста и Црвеноармејаца), а они који су и прешли су одвођени на најтеже задатке да би гинули.

a mitologija se zasniva na nedicevskim falsifikatima (cuveni sporazum Pijadea i Budaka je falsifikat, pre svega jer je Budak bio u Italiji kad je taj izmisljeni sporazum navodno potpisan) i drugi izvor su svakako Samardziceva pisanija koja veze nemaju sa istorijskom naukom!

Мене и не занима да ли је тај споразум фалсификован или не када знам да се хрватски комунисти ни у чему нису разликовали од усташа.

ela ta prica ima tri cilja
1. Da dodatno zakrvi i posvadja Srbe sad kad nam je nacionalno jedinstvo preko potrebno
2. Da nas odvoji od Rusa koji priznaju SAMO PARTIZANE i
3. to se uklapa u NATO-propagandu velicanja izdajica i pljuvanja po srpskim herojima (jer kao sto se pljuje po partizanima tako se pljuje i po Generalu Ratku Mladicu, a kao sto se velica Drza Ljotic ili Nedic, tako se velica Djindjic, Draskovic itd). Ista je to prica KVISLINSKA I IZDAJNICKA!!!

1. А мириће нас паравојна партијска формација, пре рата забрањена у рату извршила дело државне издаје по 6 основа-партијски рад, оснивање партијске формације, стављање под команду стране државе, проглашавање делова територије деловима стране државе, рушење легалног поретка и борба против легалне војске.
2. Одвојени смо ми од Руса још Голим отоком и потписавањем споразума о војној помоћи НАТО-а 1950. у случају инвазије Совјета.
3. НАТО подржава потомке комуниста, а не четника, као што званична западна историја говори позитивно о комунистима, а негативно о четницима.
Мислиш да би у земљи у којој владају четници СУБНОР могао да буде најјача организација, да званична историја буде микс комунистичке и љотићевске(а обе говоре против четника), да се славе комунистички празници и немилице репризирају партизански филмови? Како да не.

pa izvoli Srbendo dokazi...imas sav prostor i priliku za to...a ja ne vidim da si bilo sta konkretno opovrgnuo, osim sto spamujes temu...

Sto se tice poslednjeg sto si izneo, svako ko je hteo da pridje partizanima bio je sirokogrudo prihvacen, bilo da je rec o domobranima ili ustasama i ovde je u prilog tome izneto neborjeno dokaza...stradali su samo oni koji to nisu zeleli, a koji bi u buducnosti eventulano predstavljali pretnju za buducu komunisticku vlast...ili su neki stradali iskljucivo od srpske ruke kao posledica odmazde ili je trebalo Srbima zamazati oci za ono sto je usledilo nakon toga, a to je prevodjenje hrvatske na pobednicku stranu, bez kaznjavanja za sva zlodela i izdaju koju je Hrvatska pocinila u II sv.ratu...

Ja tebe pitam, sta je Tito uradio da uhvati Pavelica? Zasto kada vec nije ucinio nista da spreci njegovo bekstvo nije raspisao poternicu za njim, sudio mu u odsustvu, trazio njegovo izrucenje...bilo sta...a poznato nam je, da je s druge strane, ucinio sve da uhvati i likvidira djenerala Mihailovica...

Gde su u tvojoj prici zloglasni ustaski zlocinci Francetic i Boban...oni cak nisu ni proglaseni za ratne zlocince...kako to da pored jedne NDH na spisku ratnih zlocinaca na podrucju Jugoslavije koji je sastavila posleratna vlast ima najvise Srba, a najmanje Hrvata???? Da li znas da se na tom spisku nalaze Srbi streljani od Nemaca i one koji su zivote okoncali po nacistickim logorima, a ne nalaze se komandanti crne ustaske legije???

Gde je Marko Mesic npr. koga je odlikovao sam Pavelic, da bi kasnije postao partizanski komandant, u pohodu na Srbiju naravno???

Zanimljivo kako si ti ''veliki Srbenda'' ovde iskljucivo u drustvu Hrvata i zastupas istu stranu...ne moze, a da coveku to ne zapadne za oko...a i sam malo razmisli o tome...samo malo zdrave logike...a vec vidimo da si ostrascen i da temi ne pristupas objektivno, jer naravno deda ti je bio ''srpski partizan''...cuj ''srpski partizan''...kakva nebuloza sama po sebi...jel to treba da znaci da se borio za neke ''srpske interese''....ajd potvrdi to pa da se ovde svi dobro ismejemo...jel ti se deda, veliki Srbin, borio da Tito dodje na vlast, da Srbijom zavlada komunizam, da se pobije srpska inteligencija, da Srbija dobije dve pokrajine, a s druge strane dobijemo Veliku Hrvatsku koja prolazi nekaznjeno za sva zlodela i izdaju, prevodi se na pobednicku stranu, dodeljuju joj se teritorije koje joj nikada do tada nisu pripadale? kako danas ne vidis posledice svega toga za sta se tvoj deda borio???

Zato molim te batali me parola Zivela Srbija, Srbenda itd...u najmanju ruku si sumnjiv...ili to ne uvidjas ili si za mene obican provokator...

Poslednja izmena:
Не, него је највише четника убијано преварама о амнестији(тако су комунисти и уништили четнике у Србији после доласка Совјета-примери у Крушевцу и у Пооморављу, где је тако убијено преко 3000 четника од стране комуниста и Црвеноармејаца), а они који су и прешли су одвођени на најтеже задатке да би гинули.

Мене и не занима да ли је тај споразум фалсификован или не када знам да се хрватски комунисти ни у чему нису разликовали од усташа.

1. А мириће нас паравојна партијска формација, пре рата забрањена у рату извршила дело државне издаје по 6 основа-партијски рад, оснивање партијске формације, стављање под команду стране државе, проглашавање делова територије деловима стране државе, рушење легалног поретка и борба против легалне војске.
2. Одвојени смо ми од Руса још Голим отоком и потписавањем споразума о војној помоћи НАТО-а 1950. у случају инвазије Совјета.
3. НАТО подржава потомке комуниста, а не четника, као што званична западна историја говори позитивно о комунистима, а негативно о четницима.
Мислиш да би у земљи у којој владају четници СУБНОР могао да буде најјача организација, да званична историја буде микс комунистичке и љотићевске(а обе говоре против четника), да се славе комунистички празници и немилице репризирају партизански филмови? Како да не.
Sam si rekao 3000 cetnika (samo ne verujem da je bas tako) a samo u Blajburgu je ubijeno 13 000 ustasa zatim dodaj na to ustase ubijene na Kocevskom rogu, zatim dodaj na to one ustaske emigrante pobijene od strane UDBE, itd! O svemu tome je svedocio srpski partizan Simo Dubajic! I svaka im cast sto pobili te ustaske zlocince jer oni bolju sudbinu nisu ni zasluzili! Cetnici nisu bili zlocinci (sem pojedinaca koji su i naneli najvecu stetu tom pokretu) pa su oni primani u partizane! Na kraju rata sve statistike su govorile da u partizanima ima najvise Srba, i kad se zna da su mnogi cetnici presli u partizane, jeste realna slika stvari! Takodje, postoje cetnici koje je sam Tito amnestirao! Evo, ovaj cica je jedan od onih cetnika koje je Tito licno pomilovao:
Slavko-Tomic-1.jpg

Takojde, partizani su jurili ustase sve do Trsta i hteli su da predju u Italiju gde bi ih konacno pohvatali, ali su se isprecili Drazini saveznici (Amerikanci i Englezi) koji su im zapretili da to ne rade jer ce oni licno intervenisati! Isto tako-laz je da su partizani bili popustljivi prema katolickim svestenicima koji su ucestvavali u ustaskim pokoljima, jer se zna da su partizani streljali franjevacke svestenike koji su pomagali ustaskim zlotvorima! Pa sam Stepinac je trebalo da bude streljan ali su opet protestovale zapadne zemlje protiv toga, pa to nije ucinjeno! Sa druge strane, partizani nisu imali nista protiv Patrijatrha Gavrila Dozica, koji je cak docekan kao ratni heroj SPC i bio je odlikovan od nove drzave! Tako da nije tacno da su partizani bili antisrpski i antipravoslavno orijanetisani! Znali su partizani vrlo dobro da su ustase zlocinci i kaznjavali su ih kako su i zasluzili! Komunsti su, da te podsetim, obnovili Srbiju koja za vreme Kraljevine Jugoslavije NIJE POSTOJALA! Takodje, avnojevska Hrvatska je bila manja od Banovine Hrvatske!

To sto ti zoves ,,hrvatskim komunistima" nikad nije postojalo! To su bili samo ustaski sovinsti koji su se podmuklo uvukli u Jugoslaviju, prevarili Tita da mu je Rankovic neprijatelj! Ustav iz 74 je donet bez Titovog odobenja, to mnogi ljudi, svedoci tih dogadjaja, kazu! Ti lazni ,,hrvatski komunisti" su 90-tih pokazali svoje pravo lice kada su postali najveci antikomunisti i antisrbi i antijugosloveni! Ali, ne mozes, zbog tih lazova i prevaranata, tvrditi da je ideja komunizma ili ideja jugoslovenstva bila antisrpska!

1. KPJ je sasvim legitimno delovala i postovala demokratske izbore i izasla je na njih i dobila veliki broj glasova! Pa se Kralj uplasio za svoj Kraljevski polozaj i zabranio KPJ! Kao sto je Canak trazio da zabrane SRS i SPS jer su ih se plasili! Dakle, KPJ je postovala zakone Kraljevine i bila legalna stranka, dok je Kralj nije zabranio na jedan sasvim nelegalan i nedemokratski nacin!
2. Prvi talasi rusofobije zapoceli su sa Milanom Obrenovicem, a krunisali su se sa Kraljem Aleksandrom koji nije priznavao novoformiranu rusku drzavu-SSSR i vodio pro-francusku i pro-britansku politiku! SSSR je bio izraz volje ruskog naroda (hteli to neki da priznaju ili ne) a od dolaska Staljina na vlast tom zemljom rukovode Rusi, tako da SSSR jeste bio ruska drzava (sa identicnim granicama kao i Rusko Carstvo)! Kralj nije postovao volju ruskog naroda, vec je podrzavao nemacko plemstvo (Nemca Vrangela i ekipu) koje je zivelo na racun ruskog naroda! Tako da je Kralj vodio antirusku politiku! Sa druge strane sukob Staljin-Tito je porodicna svadja! To se dogodi da nekad ljudi koji isto misle dodju do sukoba! Daj mi taj navodni dokument koji je potpisan izmedju Tita i NATO-pakta? Inace, Zapad nikad nije video Jugoslaviju i Tita kao svog saveznika, niti je Tito vodio pro-zapadnu politiku! Zapad je iskoristio sukob Staljin-Tito, ali cim se Tito izmirio sa SSSR-om, Zapad je nastavio sa antijugoslovenskom politikom! CIA je obucavala antijugoslovensku emigraciju (i ustasku i tkz cetnicku) i davala im novac za teroristicke akte! CIA je pripremala i atentat na Tita, to je sam Nikola Kavaja priznao, kako mu je CIA organizovala SOPO i dala mu pare za atentat na Tita! Inace, kad se Tito pomirio sa SSSR-om vecina staljinista i rusofila je pusteno sa Golog otoka! Inace, postoje vrlo zanimljivi i agumentovani podaci da je sam Tito bio Rus (to su cak i cetnici tvrdili), i svi koji su znali Tita su govorili da je voleo Rusiju vise od svih drugih drzava! Tako da nema sanse da je Tito vodio antirusku politiku!
3. Mislim da se grdno varas! Pa ko je najzasluzniji za podizanje spomenika Drazi, ko organizuje Sabor na Ravnoj Gori? Pa NATO-pulen Vuk Draskovic! SPO se najvise od svih stranaka zalaze za rehabilitciju Draze! Sam Miloslav Samardzic je saradjivao sa Draskovicem i napadao Seselja nazivajuci ga ,,crvenim Vojvodom"! Takodje jedan od glavnih ravnogoraca je i Srdjan Milivojevic, vodja placenicke organizacije ,,Otpor"! Evo ga na Ravnoj Gori odmah pored Vuka:
Da je pobedio Draza, bili bi deo i EU i NATO-pakta! Ali na Vukovu zalost pobedili su partizani pa Srbija (Jugoslavija) nije postala deo te dve zlocinacke i antisrpske organizacije! Takodje, i Zoran Djindjic je bio vatreni antikomunista, govorio je da su Seselj i Sloba ,,bolesni komunisticki mozgovi", a takodje je pred kamerama skidao petokraku sa zgrade Skupstine grada Beograda i hvalio se kako je on prvi ,,nekomunisticki premijer posle 45"! Sa druge strane, svi koji su branili Srbiju i Jugoslaviju od NATO-agresije i drugih agresija (pocevsi od Slobe, Sljivancanina, Generala Ratka Mladica, i celog generalskog vrha koje je haski gestapo pritvorio) poticu iz partizanskih i komunstickih porodica, sem naravno Radovana Karadjica i Ratka Mladica (koji su isto srpske patriote). I zapitaj se zasto su tek posle 5. oktobra partizani i ravnogorci zakonski izjednaceni! Zapitaj se zasto je tek posle 5. oktobra pokrenuta kampanja za rehailitaciju i sa kojim ciljem? Dakle, NATO NE PODRZAVA KOMUNISTE, NATO nas je i bombardovao zbog kako su naveli ,,komunistickog diktatora Milosevica! Pa ti sad vidi! Inace sadasnji predsednik Srbije (koji izdaje srpske nacionalne interese) JE CETNICKI VOJVODA! Pa onda Velja Ilic i da ne nabrajam! I u zvanicnoj istoriji se uci da su i cetnici bili borci protiv okupatora i cetnici se hvale, tako da ti ne stoji to sto tvrdis da se pljuje po cetnicima! To prosto nije tacno! A Zapad i EU su upravo sirile najgoru propagandu protiv komunzma od Roberta Konkvesta do tkz. ,,francuskih istoricara" koji su napisali knjigu (po nalogu zapadnih tajnih sluzbi) koja se zove ,,crna knjiga komuzma" gde su izneli najgore lazi hladnoratovske propagande! Inace, da li znas da je EU donela deklaraciju o osudi komunistickih zlocina??? EU je inace ANTIKOMUNISTICKA ORGANIZACIJA i nijedna zemlja u kojoj su na vlasti komunisti ne moze da udje u EU! A da ti ne govorim da je u Hrvatskoj ZABRANJENO da se registruje Komunisticka partija pod tim imenom! Pametnom dosta!

pa izvoli Srbendo dokazi...imas sav prostor i priliku za to...a ja ne vidim da si bilo sta konkretno opovrgnuo, osim sto spamujes temu...

Sto se tice poslednjeg sto si izneo, svako ko je hteo da pridje partizanima bio je sirokogrudo prihvacen, bilo da je rec o domobranima ili ustasama i ovde je u prilog tome izneto neborjeno dokaza...stradali su samo oni koji to nisu zeleli, a koji bi u buducnosti eventulano predstavljali pretnju za buducu komunisticku vlast...ili su neki stradali iskljucivo od srpske ruke kao posledica odmazde ili je trebalo Srbima zamazati oci za ono sto je usledilo nakon toga, a to je prevodjenje hrvatske na pobednicku stranu, bez kaznjavanja za sva zlodela i izdaju koju je Hrvatska pocinila u II sv.ratu...

Ja tebe pitam, sta je Tito uradio da uhvati Pavelica? Zasto kada vec nije ucinio nista da spreci njegovo bekstvo nije raspisao poternicu za njim, sudio mu u odsustvu, trazio njegovo izrucenje...bilo sta...a poznato nam je, da je s druge strane, ucinio sve da uhvati i likvidira djenerala Mihailovica...

Gde su u tvojoj prici zloglasni ustaski zlocinci Francetic i Boban...oni cak nisu ni proglaseni za ratne zlocince...kako to da pored jedne NDH na spisku ratnih zlocinaca na podrucju Jugoslavije koji je sastavila posleratna vlast ima najvise Srba, a najmanje Hrvata???? Da li znas da se na tom spisku nalaze Srbi streljani od Nemaca i one koji su zivote okoncali po nacistickim logorima, a ne nalaze se komandanti crne ustaske legije???

Gde je Marko Mesic npr. koga je odlikovao sam Pavelic, da bi kasnije postao partizanski komandant, u pohodu na Srbiju naravno???

Zanimljivo kako si ti ''veliki Srbenda'' ovde iskljucivo u drustvu Hrvata i zastupas istu stranu...ne moze, a da coveku to ne zapadne za oko...a i sam malo razmisli o tome...samo malo zdrave logike...a vec vidimo da si ostrascen i da temi ne pristupas objektivno, jer naravno deda ti je bio ''srpski partizan''...cuj ''srpski partizan''...kakva nebuloza sama po sebi...jel to treba da znaci da se borio za neke ''srpske interese''....ajd potvrdi to pa da se ovde svi dobro ismejemo...jel ti se deda, veliki Srbin, borio da Tito dodje na vlast, da Srbijom zavlada komunizam, da se pobije srpska inteligencija, da Srbija dobije dve pokrajine, a s druge strane dobijemo Veliku Hrvatsku koja prolazi nekaznjeno za sva zlodela i izdaju, prevodi se na pobednicku stranu, dodeljuju joj se teritorije koje joj nikada do tada nisu pripadale? kako danas ne vidis posledice svega toga za sta se tvoj deda borio???

Zato molim te batali me parola Zivela Srbija, Srbenda itd...u najmanju ruku si sumnjiv...ili to ne uvidjas ili si za mene obican provokator...
Pa izvoli ti procitaj bar delic onoga sto sam postavio, a ne da ignorises to sto sam postavio!

Svako ko je hteo da pridje partizanima (pod uslovom da nije okrvavio ruke i da se nije istakao u zlocinima) je prihvacen bez obzira da li se radilo o ustasi, domobranu ili cetniku! Mislim da si bezobrazan jer si namerno izostavio cinjjenicu i da su cetnici (kad su videli da od ravnogorske borbe protiv okupatora nema nista) masovno prelazili u partizane! VISE je cetnika prislo partizanima nego ustasa! Pobegli su oni koji su se istakli u zlocinima i kojima su ruke bile krvave! To su,pre svih ustase, islamski teroristi, ljoticevci i Djujic (za koga je dokazano da NIKAD NIJE vodio nijednu vecu borbu protiv ustasa, cak su pojedini cetnicki komandanti tvrdili da je Djujic izdajnik)! Kalabic (koji je naredio stravicna klanja Srba u Vranicu, Drugovcu i po Paracinskoj opstini) nije pobegao jer je bio suvise glup, ali je bio i notorna pijanica tako da ne verujem da bi ga neko prihvatio tako pijanog! Inace, Kalabicevi ljudi su klali cak i Svestenike u Portama! Mislim da je Kalabic najvise stete naneo i Drazi i Ravogorskom pokretu u celini! A Draza nije pobegao jer je naivno verovao da ce ga Englezi spasiti! Jel vidite vi koliko je to anglofil bio??? Inace, Draza je spasio jedan broj americkih pilota (ciji su sinovi kasnije bombardovali Jugoslaviju 1999) i zato je dobio orden od Amerikanaca, ali NE ZATO STO SE BORIO PROTIV NEMACA! I zasto lazes da ustase (Hrvati) nisu kaznjeni? Pa da si gledao sta sam postavljao video bi da su partizani streljali samo u Bljburgu 13 000, pa na to dodaj broj streljanih ustasa na Kocevskom rogu, plus streljani katolicki franjevci (koji su ucestvovali u zlocinima nad Srbima), plus brojni pobijeni ustaski zlocinci u emigraciji od strane UDBE (naveo sam ti i spisak pobijenih ustaskih emigranata, ali ti si to samo bezobrazno ignorisao)! Hrvatska jeste bila kaznjena, jer je teritorija NR Hrvatske bila manja od teritorije Banovine Hrvatske! Inace, znas li da je u tvojoj divnoj Kraljevini Srbija bila ukinuta i da su tek komunisti obnovili Srbiju???

Sto se Pavelica tice, UDBA je svakako mnogo toga ucinila da ga uhvati ili ubije! Poznato je da je UDBA izvrsila nekoliko neuspesnih atentata na tog zlotvora! Evo ovaj covek (dugogodisnji agent UDBE govori o tome):
Dakle, predsednik drzave kaze da su Pavelic i ustase koljaci i ubice i nema tu vise sta da se govori! A ti samo mastaj o nekim nepostojecim ,,spiskovima"!

Koliko ja znam na ovom forumu oni koji kazu da su partizani heroji a ne izdajnici (a to su Vlajko, Parra-Belum, Drug Stari, itd.) su Srbi, tako da ne znam zasto mi podmeces da sam sa Hrvatima na istoj strani! Mnogi Srbi na ovom forumu zastupaju ovo isto sto i ja tako da to sto si ti napisao-to se zove bezobrzluk! Pogledaj bolje teme sa pdf Politika, narocito temu o Tompsonu i o onim hakerima koji su hakovali onu hrvatsku stranicu! Na tim temama ces videti da sam se ja ostro sukobio sa Hrvatima i da im nisam dao da sire svoje lazi o Srbima. ,I sa ovim forumasem mupijem sam se raspravljao na ovom pdf-u na temi o razbijanju Jugoslavije.Cak sam i cetnike branio (jer ja sam prvo Srbin pa tek posle ostalo, dok su ljudi kao Samardzic prvo antikomunisti, pa tek onda Srbi). Inace, cudno je da tebi smeta hrvatsko drustvo posto se tvoj ideoloski uzor (Uros Drenovic) ponosno slikao hrvatskim ustasama! Nisam ostrascen, ja nikad nisam govorio da su svi cetnici zlocinci jer je vecina njih bila patriotski orijentisdana...zato su i pristupili vecinom partizanima, kad su videli da se njihovo vodjstvo ne bori protiv Nemaca, domacih izdajica i ustasa! Moj deda jeste bio srpski partizan jer je bio Srbin i patriota, a borio se za slobodu Srbije, borio se za to da se isteraju okupatori i njegove sluge! Borio se za drzavu koja ce sluziti narodu, a ne jednoj kraljevskoj kuci (koja je kukavicki pobegla iz zemlje) ili sacici burzuja! Pradeda je inace glasao za SRS jer je i on prvo bio Srbin pa sve ostalo! Najvise Srba je bilo u partizanima svidelo se to tebi ili ne i partizani su zapravo bili najsrpskiji pokret! Hrvati nisu nagradjeni naprotiv-seti se samo kako je gusen velikohrvatski sovinizam, seti se MASPOKA, seti se toga da je Tito hapsio Tudjmana i ostale! Hrvati bre nisu smeli ni da pisnu u SFRJ, a nisu smeli nijednu odluku da donesu bez saglasnosti Srba jer je Tito dao Srbima status konstitutivnog naroda! Zato su Hrvati poslali Titu Slovenca Kardelja, koji je nazalost prevario i Tita i Jugoslaviju i Srbe!

Potpis Zivela Srbija mi odgovara jer volim Srbiju i srpski narod, jer su mi svi preci krvarili za ovu zemlju (cukun -deda Slounac, pradeda partizan, stricevi su ratovali jedan kod Arkana a drugi kod Generala Mladica, dok Samardzic nije nikad u zivotu metak opalio, a smatra sebe pozvanim da odredjuje ko je Srbin a ko nije)! Nisam provokator, vec Srbin i patriota! Moji glasaju za SRS i ja cu se uclaniti u SRS! Mada ni KP Joske Broza nije losa i to je jedna patriotska i antiglobalisticka partija!

Zasto po tebi dokumenti sa znaci.net nemaju validnost, a Samardziceva pisanija kao imaju?
Па зато што немају, многа су демантована више пута што није ни чудо јер су углавном писана од стране комунистичких баба трачара.

Udbina “Operaciju Gvardijan” koja je uspešno završila u noći 9./10. jula 1948. Uhvaćeni su:
I. grupa: LJUBO MILOŠ, ustaški bojnik i zapovednik logora Jasenovac, Stara Gradiška i Lepoglava; ANTE VRBAN, ustaški bojnik, na dužnosti u logoru Stara Gradiška, i LUKA GRGIĆ, ustaški rojnik. Uhvaćeni su dana 20. jula 1947. godine, kojom prilikom je Grgić poginuo.
II. grupa: ing. BOŽIDAR PETRAČIĆ, ustaški bojnik i stožernik u Vinkovcima; VJEKOSLAV ŠPANIČEK, ustaški natporučnik i zapovednik satnije; STJEPAN KRIŽANIĆ, poručnik vojnog redarstva; VLADIMIR HRANILOVIĆ, natporučnik vojnog redarstva, i ing. JOSIP JEZOVŠEK, organizator ustaške špijunaže u kotaru Dvor na Uni. Čitava grupa pohvatana je dana 29. jula 1947. godine.
III. grupa: MILAN PRIBANIĆ, pukovnik Mačekove zaštite; BOŽIDAR NIČIĆ, četnički major-obavještajac, i DUŠAN TOŠIĆ, četnički organizator. Prebacili su se u Jugoslaviju morskim putem drugom polovinom kolovoza 1947. godine i odmah su pohvatani.
IV. grupa: KREŠO ŽUPAN, ustaški bojnik; ing. FRANJO PETEK, ustaški satnik, na dužnosti u Jasenovcu i ustaški logorski pobočnik; ŽELIMIR LIKO, ustaški satnik-vojni svećenik; EDUARD PRIBILOVIĆ, ustaški natporučnik; IVAN VRAGOLOVIĆ, ustaški satnik; MIHAJLO ČOTA, ustaški zastavnik i logornik u Banja Luci; IVAN ŠOP, ustaški vodnik; IVAN ŠOŠIĆ, ustaški vodnik; MIRKO MARAKOVIĆ, ustaški zbirnik; PETAR JURČEVIĆ, ustaša; IVAN PRUSAC, ustaški zastavnik; SULJO HAJDAR, ustaša; RUDOLF MUR, ustaški logorski pobočnik. Ova grupa prešla je ilegalno jugoslavensku granicu 19. septembra 1947. godine i odamah su svi pohvatani, a Krešo Župan i Rudolf Mur prilikom hvatanja su poginuli.
V. grupa: JOSIP TOMLJENOVIĆ ‘BRACO’, ustaški dopukovnik i zapovednik pukovnije; EDO KRŠUL, ustaški natsatnik i zapovednik bojne; JURAJ PREKA, ustaški logornik; VINKO DUNDOVIĆ, ustaški poručnik i zapovednik satnije; JURE BROZOVIĆ, ustaški zastavnik; MARTIN MESIĆ, ustaški zastavnik UNS-a; LJUBOMIR SUJIĆ, pitomac ustaške vojne akademije; ANTE BUDIMIR, gefrajter ‘Vražje divizije’. Prešli su u grupi jugoslavensku granicu 24. okotbra 1947. godine, a pohvatani su 25. oktobra 1947. godine.
VI. grupa: FILIP RADOŠ, ustaški satnik-povratnik; TODOR PANIĆ, Srbin, ustaški zastavnik; JURE MAJSTOROVIĆ, ustaški zastavnik; IVAN MARIĆ ‘IKAN’, oružnički narednik; ANTE ŠIMIĆ, rojnik ustaškog redarstva; IVAN CERANIĆ, ustaša-desetar ‘Plave divizije’; STJEPAN BUNDIĆ, ustaša- mornarički dočasnik; ZVONKO BREZOVIĆ, ustaša; JAKOV ŠIMOVIĆ, ustaški rojnik; IVO MARIĆ, ustaša, IVAN VUČAK, ustaški rojnik. Ova grupa prešla je jugoslavensku granicu u dva dela, i to 29. novembra 1947. godine četvorica koji su sledećega dana pohvatani, a ostali 1. decembra 1947. godine, a pohvatani su 2.decembra 1947. godine.
VII. grupa: Od polovice februara 1948. godine u zatvoru se nalaze vodiči ove grupe, i to: DRAGUTIN KUTLEŠA, ustaški dočasnik, i LEON ZLATAR, zapovednik ustaške milicije u Goli, a ustaški poručnik MARTIN NEMEC poginuo je dana 30. jula 1947. godine.
VIII. grupa: NIKOLA RUBČIĆ, ustaški vodnik; MIJO JAVOR, ustaša; JAKOV MARTINOVIĆ, ustaša; JURE ŠKRBINA, ustaša, i TOMO SERTIĆ, ustaški rojnik. Prešli su jugoslavensku granicu 23. marta 1948. godine i istoga dana su pohvatani.
IX. grupa: JAKOV MEDUNIĆ, ustaški rojnik; SLAVKO VIDAČKOVIĆ, nemački desetar-mornar; MARKO JURIŠIĆ, ustaša; BRANKO KUŠTRO, ustaški kotarski predstojnik, i IVICA GRŽETA, ustaški bojnik i šef ustaške cenzure. Čitava grupa prešla je jugoslavensku granicu 27. marta 1948. godine, a uhvaćeni su istoga dana.
X. grupa: ing. MIMO ROSANDIĆ, ustaški pukovnik i državni tajnik u Ministarstvu šuma NDH; JULIO ŠPALJ, ustaški stožernik; NIKOLA STANIĆ, ustaški zastavnik; MARKO BALENOVIĆ, ustaški vodnik; MILE MARKOVINOVIĆ, ustaški vodnik, i MILAN ŽILIĆ, ustaša. Prešli su ilegalno jugoslavensku granicu 15. aprila 1948. godine i istoga dana su pohvatani.
XI. grupa: PAVLE VUKIĆ, ustaški bojnik-povratnik; SLAVKO UNTERWEGER, ustaški natporučnik; VINKO PAVLAKOVIĆ, domobranski razvodnik; PAVAO PLAVŠIĆ, ustaški vodnik na dužnosti u UNS-u, i ADAM MILIČEVIĆ, ustaški zastavnik na dužnosti u Jasenovcu. Prešli su ilegalno jugoslavensku granicu 4. maja 1948. godine, kada su i pohvatani.
XII. grupa: BARIŠA ŽILIĆ, ustaški bojnik-povratnik; ZVONKO KEVIĆ, ustaša; JOSIP MATJAŠIĆ, ustaški zastavnik; PERO DUJMOVIĆ, ustaša, i JOSIP MARTIĆ, ustaša. Prešli su ilegalno jugoslavensku granicu 19. maja 1948. godine, a pohvatani 19. maja 1948. godine.
XIII. grupa: IZIDOR STRMEČKI, ustaški natporučnik; NIKOLA PEHAR ‘PUDO’, ustaški zastavnik na dužnosti u Jasenovcu, i MATO VASILJ, ustaški zastavnik na dužnosti u Jasenovcu. Jugoslavensku granicu su prešli ilegalno 19. maja 1948. godine i istog dana su pohvatani.
XIV. grupa: JOZO MIHALJEVIĆ, rojnik njemačke SS-policije; VJEKOSLAV BUŠNJA, gefrajter ‘Vražje divizije’; MIJO GAVRAN, ustaški vodnik; ANĐELKO CAR, ustaški dorojnik, i IVICA PAVELIĆ, ustaša-jurišnik. Prešli su ilegalno jugoslavensku granicu 27.maja 1948. godine i istog dana pohvatani.
XV. grupa: dr. EMIL TUK, šef župskog redarstva u Sarajevu; MIJO JAGARINAC, nemački mornar-radiotelegrafist; MIROSLAV NAGLIĆ, ustaški vodnik. Prešli su jugoslavensku granicu 1. juna 1948. godine i istog dana su pohvatani.
XVI. grupa: TAHIR ALAGIĆ, natsatnik ustaške legije na istočnom bojištu; dr. VLADIMIR SABOLIĆ, veliki župan u Brodu i Bjelovaru i državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova NDH. Prešli su ilegalno jugoslavensku granicu 4. juna 1948. godine, te su toga dana i pohvatani.
XVII. grupa: VJEKOSLAV BLAŠKOV, ustaški poglavni pobočnik, član doglavničkog vijeća i ustaški poverenik Radničke komore; TADIJA MANDIĆ, oružnički bojnik. Prešli su ilegalno jugoslavensku granicu 12. juna 1948. godine, te su istoga dana pohvatani.
XVIII. grupa: IVAN ŠMID, ustaški logornik i stožerni pobočnik; FRANJO KOVAČEVIĆ, ustaški vodnik; MATO KESEGIĆ, nemački mornar; KAZIMIR KUNA, ustaški rojnik; DRAGO LUČIĆ, ustaški logornik, i STIPE ČOVIĆ, ustaški vodnik. Prešli su ilegalno jugoslavensku granicu 4. juna 1948. godine, te su istoga dana pohvatani.
XIX. grupa: BOŽIDAR KAVRAN, ustaški stožernik za grad Zagreb i zapovednik ustaša. Prešao je jugoslavensku granicu 3. jula 1948. godine kao Pavelićev zamjenik i organizator terorista. Istoga dana je uhvaćen.
Celu šestu grupu zarobili su Rusi u Mađarskoj 20. januara 1948.: Đuru Krajinovića, Murata Loju, Marijana Orlića, Hamida Rdžima, Stjepana Šegu, Antu Vickovića, Ivana Vukovića i Božu Zelića. Osmu skupinu uhitila je već na polasku 22. ljuna 1948. austrijska policija: Stjepana Brkića, Stjepana Evačića, Esada Hurića, Stjepana Majdaka, Franju Vranjkovića i Antu Vukića.
. Među uhićenima je bio i dr. Vladimir Sabolić. Do kraja rata bio je na dužnosti državnog tajnika te ravnatelja unutrašnje uprave MUP-a.
Glavnim sudionicima akcije, koje je Udba uspela uhvatiti, suđeno je javno pred Vrhovnim sudom NR Hrvatske u Zagrebu .Presude su bile sledeće:
- na smrt vešanjem, trajni gubitak svih građanskih prava i konfiskaciju celokupne imovine: Ljubo Miloš, Ante Vrban, Nikola Pehar, Adam Miličević, Mato Vasilj, Jakov Martinović, Božidar Kavran, Mime Rosandić, Vjekoslav Blaškov, Josip Tomljenović, Vladimir Sabolić, Julije Špalj, Izidor Strmečki-Genc, Eduard Kršul, Rudolf Srnak, Božidar Micić, Emil Tuk, Branko Kuštro, Bariša Žilić i Ivan Šop;
- na smrt streljanjem, trajni gubitak svih građanskih prava i konfiskaciju celokupne imovine: Božidar Petračić, Ivica Gržeta, Mijo Jagarinec, Josip Jezovšek, Vlado Hranilović, Stjepan Križanić, Vjekoslav Španiček, Leon Zlatar, Želimir Liko, Milan Pribanić, Dušan Tošić, Pavao Vukić, Todor Panić, Ivan Vragolović, Josip Matjašić, Franjo Petek, Martin Mesić, Jure Preka, Mihajlo Čota, Eduard Pribilović, Jakov Medonić, Tahir Alagić i Ivan Šmid;
- na kaznu prisilnoga rada u doživotnom trajanju, gubitak svih građanskih prava i konfiskaciju celokupne imovine: Vinko Dundović i Jure Brozović;
- na 20 godina prisilnoga rada, pet godina gubitka građanskih prava i konfiskaciju celokupne imovine: Nikola Rupčić i Nikola Stanić;
- na 18 godina prisilnoga rada, pet godina gubitka građanskih prava i konfiskaciju celokupne imovine: Zvonko Brezović, Marko Jurišić i Pero Dujmović;
- na 15 godina prisilnoga rada, pet godina gubitka građanskih prava i konfiskaciju celokupne imovine: Vinko Pavlaković, Milan Žilić, Ivan Ceranić, Stjepan Bundić i Ivan Prusac.
Preostalim sudionicima ove akcije, podeljenima u četiri grupe, sudio je Vojni sud u Zagrebu po kratkom postupku. Prva je grupa osuđena 28. avgusta 1948.:
- na smrt streljanjem, trajni gubitak svih građanskih prava i konfiskaciju imovine: Drago Kutleša, Vjekoslav Bušanj, Mijo Gavran, Anđelko Car, Tomo Sertić, Ivan Vučak, Jure Majstorović, Jure Škrbina i Ljubomir Sujić.
Druga je grupa osuđena 30. avgusta:
- na smrt vešanjem, trajni gubitak svih građanskih prava i konfiskaciju imovine: Filip Radoš;
- na smrt streljanjem: Ivan Šošić, Suljo Hajdar, Jakov Šimović, Mirko Maraković, Ante Šimić, Nikola Grbeša, Petar Jurčević, Ante Budimir i Ivan Marić “Ikan”; na doživotnu kaznu zatvora: Ivan Marić “Zorko”.
Treća je grupa osuđena 1. septembra:
- na smrt streljanjem, trajni gubitak svih građanskih prava i konfiskaciju imovine: Mijo Javor, Slavko Unterweger, Pavao Plavšić, Mile Markovinović, Jozo Mihaljević, Ivica Pavelić, Marko Balenović, Josip Martić i Zvonko Kević;
- na 20 godina prisilnoga rada: Slavko Vidačković.
Četvrta je grupa osuđena 3. septembra:
- na smrt streljanjem, trajni gubitak svih građanskih prava i konfiskaciju imovine: Miroslav Naglić, Dragutin Lučić, Franjo Kovačević, Mate Kesegić, Kazimir Zuna, Stjepan Čavić i Tadija Mandić.
Vrhovni sud NR Hrvatske u celosti je potvrdio gornje presude 20. septembra, a Prezidijum Narodne skupštine FNRJ nije uvažio 4. oktobra molbe za njihovo pomilovanje. Zajednički su, prema zapisniku, pogubljeni na zagrebačkom groblju Mirogoju 10. oktobra 1948. u 20 sati.

Poslednja izmena:

..

Englezima nema razloga ne verovati.Gde su te ustaše u partizanima kada ih se na Blajburgu skupilo 200 000?

2004jx.jpg

Slovencima nema razloga ne verovati.Širokogrudno prihvaćene ustaše i domobrani u rudarskim oknima i jamama.

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...=KlhfPFHhHQj2EMF-650QNQ&bvm=bv.42553238,d.Yms

Izručeni i pogubljeni članovi vlade NDH predsednik vlade Nikola Mandić,Nikola Steinfel ministar oružanih snaga i zapovednik mornarice NDH,Mehmed Alajbegović ministar spoljnih poslova,.Mile Budak ministar bogoštovlja i nastave,Slavko Kvaternik ministar hrvatskog domobranstva...

Što je Tito radio sa Pavelićem?

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...fLryjs34ygTfWhQ&bvm=bv.42553238,d.Yms&cad=rja

Kočo znaš gde je završio Francetić?
Ubili ga srpski seljaci kod Slunja kada su mu partizani srušili avion.Oni partizani koji nisu bili upoznati sa saradnjom.:rtfm:

Poslednja izmena:
Što je Tito radio sa Pavelićem?[/B]

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...fLryjs34ygTfWhQ&bvm=bv.42553238,d.Yms&cad=rja

Kočo znaš gde je završio Francetić?
Ubili ga srpski seljaci kod Slunja kada su mu partizani srušili avion.Oni partizani koji nisu bili upoznati sa saradnjom.:rtfm:

????? :dash:

lepo si dao odgovor na pitanje ''sta je Tito radio sa Pavelicem''

Kao sto vidis, apsolutno nista (za Pavelica su se upravo cetnici ''pobrinuli'')...s druge strane ulozio je sva sredstva i napore da uhvati i likvidira djenerala Mihailovica...oruzje koje je dobio od saveznika za borbu protiv Nemaca iskoristio je iskljucivo za borbu protiv Srba i konacno osvajanje vlasti...a sam Bog zna sta si ti hteo da kazes ovim postom...

Francetica, da, ubili su srpski seljaci...

A cuj tito nazvao ustase (koje je primao sa zadovoljstvom u svoje redove i za cije se zlocine potrudio da ih prikrije i umanji, sve radi bratsva jedinstva naravno) i Pavelica (za koga prstom nije mrdnuo da ga uhvati) u nekom govoru zlocincima...vaaauuuu...treba mu orden dati za to...ajde Srbendo, pravi si komedijas...

A ja nemam sta da dodam, a sto vec ne postoji na temi...tj ono sto ste izneli nicim ne opovrgava dosada izneto o ovoj saradnji i nije nikakva ekskluziva i nesto na sta do sada nije odgovoreno...sto se mene tice nastavite da spamujete, tema je tu i nigde nece pobeci...tj vasim spamom necete zamagliti, ni trunku onoga sto je ovde izneto, a sto neosporivo dokazuje saradnju (hrvatskih) komunista/partizana sa ustasama, na svim nivoima, iz svih izvora...

Poslednja izmena:
Takodje ostaju moja pitanja na koja sada vec godinama ovde nisam dobio odgovor...

Postoji li jedno jedino Titovo naredjenje koje u prvi plan stavlja borbu protiv Nemaca ili (ne daj Boze) ustasa na ustrb borbe protiv cetnika? tj gde kaze da je glavni cilj sada unistiti nemce ili ustase, a da se borba sa cetnicima izbegava, da je u drugom planu itd...A naredjenja suprotnog karaktera videli smo da ima beskonacno i odnose se na citav rat...postavljao sam ih na forum vise puta,...

Takodje jos nesto zanimljivo mi je palo na pamet...postoji li bilo koja depesa, obracanje Tita, SSSR-u ili zapadnim saveznicima gde on u negativnom kontekstu govori o ustasama, Pavelicu, gde recimo govori o ustaskim zlocinima nad Srbima i sl...a napomenucu da je masa onih gde u negativnom smislu govori o cetnicima, siri propagandu protiv njih, lazi o njihovoj kolaboraciji, neaktivnosti itd...zapravo on je citav rat bio opterecen cetnicima i svako njegovo obracanje saveznicima bilo je u tom kontekstu...

Evo Srbendo i ostali, postavite samo jedno jedino i ja cu biti zadovoljan...eto vam prilike da dokazete sto zelite i jednim jedinim naredjenjem demantujete ono sto pisem sve vreme...

Poslednja izmena:
Sam si rekao 3000 cetnika (samo ne verujem da je bas tako

Дао сам само један пример како су после септембра 1944. комунисти уништавали четнике. Да не говоримо да су људе стељане од Немаца и логораше проглашавали издајницима, сардницима Немаца и сл. само да би имали разлог да им развуку имовину.

ali su se isprecili Drazini saveznici (Amerikanci i Englezi)

Они су у том тренутку Титови савезници, као што су и данас савезници комунистичких потомака.

Komunsti su, da te podsetim, obnovili Srbiju koja za vreme Kraljevine Jugoslavije NIJE POSTOJALA!

Тако што су је свели на границе из 1978. и узели јој Космет.

To sto ti zoves ,,hrvatskim komunistima" nikad nije postojalo!

И те како је постојало и постоји. Они су и пре Другог св. рата о Србима имали исту пропаганду против Срба какву су имале и усташе, као што је и данас имају.

Ti lazni ,,hrvatski komunisti" su 90-tih pokazali svoje pravo lice kada su postali najveci antikomunisti i antisrbi i antijugosloveni! Ali, ne mozes, zbog tih lazova i prevaranata, tvrditi da je ideja komunizma ili ideja jugoslovenstva bila antisrpska!

Да је комунистичка идеја антисрпска видим и данас када су потомци комуниста на власти, као што се то знало и 1928. Као што знам и да хрватски комунисти никада нису тра+или бомбардовање усташких, а српски јесу четничких положаја у Друго рату. Као што су српски немилице нападали четничке положаје, док хрватским није падало на памет да нападну усташк,е као ни сам Загреб и Јасеновац.

KPJ je sasvim legitimno delovala i postovala demokratske izbore i izasla je na njih i dobila veliki broj glasova!

И забрањена је због опасности револуционарног деловања. Касније се из ње одвојила Социјалисичка партија која је била много јача у КЈ:

Daj mi taj navodni dokument koji je potpisan izmedju Tita i NATO-pakta?

О њему говори Бранко Петрановић.

Zapad nikad nije video Jugoslaviju i Tita kao svog saveznika, niti je Tito vodio pro-zapadnu politiku!

Па их тако нису видели као своје савезнике ни у Другом светском рату? Не, они и јесу подржали комунисте да би преко њих срушили Југославију, што се и показало деведесетих.

Mislim da se grdno varas! Pa ko je najzasluzniji za podizanje spomenika Drazi, ko organizuje Sabor na Ravnoj Gori? Pa NATO-pulen Vuk Draskovic!

У демократским земљама опозициона историја је дозвољена, али она није званична историја. То што ми ти причаш о минорном Драшковићу као доказ да у Србији владају четници су глупости. П није ли премијер ове земље Ивица Дачић? Није ли претходне 4 године владао син комунистичког академика Тадић? Није ли Ђинђић био син ЈНА официра? Није ли СУБНОР најјача организација у земљи? Зар ћеш ми рећи да се циклуси партизанских филмова не репризирају немилицие, како се ни у Слобино време нису репризирали?

Da je pobedio Draza, bili bi deo i EU i NATO-pakta!

Као што ћемо и данас бити са комунистичким потомцима на власти.

zapitaj se zasto su tek posle 5. oktobra partizani i ravnogorci zakonski izjednaceni!

Реклама. Иза тог закона треба да знаш да до данас ниједан четник није добио пензију, јер у свакој комисији седе СУБНОР-овци.

Dakle, NATO NE PODRZAVA KOMUNISTE, NATO nas je i bombardovao zbog kako su naveli ,,komunistickog diktatora Milosevica!

И довео друге комунистичке фракцијаше на власт.

I u zvanicnoj istoriji se uci da su i cetnici bili borci protiv okupatora i cetnici se hvale, tako da ti ne stoji to sto tvrdis da se pljuje po cetnicima!

Данашња званична историја је ублажена верзија комунистичке са примесама љотићевске историје. Четницима се формално признаје да су били борци против окупатора, али иза тога следе исте приче које су и класични комунисти ширили, само се увијеније пише.
Док комунисти пишу да је Дража плански био злочинац, ови нови да није умео да контролише никог, док комунисти пишу да су четници злочинци, ови нови да четници нису могли да успоставе војничку дисциплину, ови стари да су сарадници кокупатора, ови нови да су на своју руку, без Дражиног наређења, сарађивали са свима итд(а да не говорим да те обе верзије историје не признају да су четници пре свега били највећи део рата легална војска). Дакле, у принципу иста прича, само мало увијенија, уз формално признање да четници нису фашисти итд.

Inace, da li znas da je EU donela deklaraciju o osudi komunistickih zlocina???

Наравно, каоп што и знам да је у западним земљама пре Другог рата комунизам хваљен, а када је обавио посао окренули су лист.

EU je inace ANTIKOMUNISTICKA ORGANIZACIJA i nijedna zemlja u kojoj su na vlasti komunisti ne moze da udje u EU!

Али јој то не смета да у земљама Источне Европе подржава потомке комуниста под демократским маскама. Зато је комунизам и уведен у Источну Европу-да је уништи изнутра, а да се они праве да су чистих руку.

A da ti ne govorim da je u Hrvatskoj ZABRANJENO da se registruje Komunisticka partija pod tim imenom!

Али у Хрватској и данас хвале исотвремно и усташе и непостојеће хрватске антифашисте.

Poslednja izmena:
????? :dash:

lepo si dao odgovor na pitanje ''sta je Tito radio sa Pavelicem''

Kao sto vidis, apsolutno nista (za Pavelica su se upravo cetnici ''pobrinuli'')...s druge strane ulozio je sva sredstva i napore da uhvati i likvidira djenerala Mihailovica...oruzje koje je dobio od saveznika za borbu protiv Nemaca iskoristio je iskljucivo za borbu protiv Srba i konacno osvajanje vlasti...a sam Bog zna sta si ti hteo da kazes ovim postom...

Francetica, da, ubili su srpski seljaci...

A cuj tito nazvao ustase (koje je primao sa zadovoljstvom u svoje redove i za cije se zlocine potrudio da ih prikrije i umanji, sve radi bratsva jedinstva naravno) i Pavelica (za koga prstom nije mrdnuo da ga uhvati) u nekom govoru zlocincima...vaaauuuu...treba mu orden dati za to...ajde Srbendo, pravi si komedijas...

A ja nemam sta da dodam, a sto vec ne postoji na temi...tj ono sto ste izneli nicim ne opovrgava dosada izneto o ovoj saradnji i nije nikakva ekskluziva i nesto na sta do sada nije odgovoreno...sto se mene tice nastavite da spamujete, tema je tu i nigde nece pobeci...tj vasim spamom necete zamagliti, ni trunku onoga sto je ovde izneto, a sto neosporivo dokazuje saradnju (hrvatskih) komunista/partizana sa ustasama, na svim nivoima, iz svih izvora...
Ajde ne izmisljaj ovde....postavio sam ti klip gde covek (dugogodisnji saradnik UDBE) govori o tome da je UDBA cinila apsolutno sve kako bi uhvatili ili ubili Pavelica! Da si pogledao to znao bi da su na Pavelica pokusali neuspesni atentat i udasi, a ne samo cetnici! Ali ti ignorises sve sto se ne uklapa u draskovicevsko-samardzicevsku kvazi-istoriju!

Tim postom je hteo da kaze da su PARTIZANI OBORILI FRANCETIV AVION RAZUMES (NIJE TO TOLIKO TESKO), DA SU GA PARTIZANI UHVATILI A SRPSKI NAROD MU PRESUDIO NA LICU MESTA! Ne znam sta je tu nejasno???

ja kazem da si ti bezobrazan! Ovaj Titov govor sam ti postavio kao dokaz da su ustase smatrane zlocincima i ubicama (jer si ti izneo takvu glupost kako ustase u SFRJ nisu smatrani zlocincima i izmislio si nekakve ,,spiskove")! Komedijas si ti jer sam ti ja vec postavio mnogo dokaza (i mupi ti je postavio) streljanih ustasa u blajburgu, na Kocevskom rogu, zatim dao sam ti spisak pobijenih ustasa u emigraciji, zatim dve operacije-gvardian i radusa, gde su ustase pohapsene i postreljanje! Sto se tice ko je priman u partizane- vise je cetnika primljeno jer cetnici nisu bili zlocinci (sem manjine) pa zato su i primani! Inace veliki broj cetnika je licno Tito pomilovao ja sam ti okacio sliku jednog koji je zovorio za novine!

I najsmesnije je sto ti nekome govoris o spamovanju, a uporno odbijas da odgovoris na ovo sto smo ti ja i mupi postavili, uporno ignorises ono sto ti ne odgovara, i uporno ponavljas iste otrcane fraze draskovicevsko-samardzicevske propagande!

Takodje ostaju moja pitanja na koja sada vec godinama ovde nisam dobio odgovor...

Postoji li jedno jedino Titovo naredjenje koje u prvi plan stavlja borbu protiv Nemaca ili (ne daj Boze) ustasa na ustrb borbe protiv cetnika? tj gde kaze da je glavni cilj sada unistiti nemce ili ustase, a da se borba sa cetnicima izbegava, da je u drugom planu itd...A naredjenja suprotnog karaktera videli smo da ima beskonacno i odnose se na citav rat...postavljao sam ih na forum vise puta,...

Takodje jos nesto zanimljivo mi je palo na pamet...postoji li bilo koja depesa, obracanje Tita, SSSR-u ili zapadnim saveznicima gde on u negativnom kontekstu govori o ustasama, Pavelicu, gde recimo govori o ustaskim zlocinima nad Srbima i sl...a napomenucu da je masa onih gde u negativnom smislu govori o cetnicima, siri propagandu protiv njih, lazi o njihovoj kolaboraciji, neaktivnosti itd...zapravo on je citav rat bio opterecen cetnicima i svako njegovo obracanje saveznicima bilo je u tom kontekstu...

Evo Srbendo i ostali, postavite samo jedno jedino i ja cu biti zadovoljan...eto vam prilike da dokazete sto zelite i jednim jedinim naredjenjem demantujete ono sto pisem sve vreme...
Na tvoja pitanja su dati odgovori, ali je problem sto ih ti ignorises, jer ne smes da pogledas istini u oci!

Tvoj problem je sto si ti fasciniran nekim sitnicama i detaljima... Vec sam ti postavio linkove gde mozes videti i ta naredjenja, ali i sto je jos vaznije borbe partizana protiv okupatora i njagovih saradnika ustasa! Forumas mupi ti je postavio neke od najkrvavijih borbi izmedju partizana i ustasa, ali ti si sve to ignorisao i sad trazis da ti odgovorim gde se to kaze da se borba vodi protiv Nemaca i njihovih saradnika? Pa sam ustanak i narodno-oslobodilacka borba su podignuti sa ciljem borbe protiv okupatora i njegovih saradnika (ustasa, ljoticevaca, domobrana, a kasnije i samih ravnogoraca)!

Tito je svima stavio do znanja da su ustase zlocinci i koljaci Srba (najvise su ustase Srba ubile i to Tito nikad nije negirao), Jevreja i Roma (dakle i SSSR-u i Amerikncima i Englezima), u skolama se ucilo sve najgore o ustasama itd! Pa ja sam ti i okacio onaj klip da bih ti pokazao kako Tito jeste govorio da su ustase zlocinci, ali ti i dalje tvrdis kako Tito nije govorio da su ustase zlocinci! To vec govori da si i malo licemeran covek! Inace, kad si kod Saveznika-nista nije Tito morao da govori za Saveznike, oni su sami uvideli da se Draza ne bori! Ali mene bas briga za Zapadne Saveznike, jedini Saveznici koje ja priznajem su Rusi i Crvena Armija! Sto je meni najvaznije-sami cetnici su shvatili da se Draza ne bori protiv okupatora i poceli su da prelaze u partizane! Drazi su glavni neprijatelji bili partizani to je jedina istina i zato je saradjivao sa Nemcima-da bi unistio partizane!!! A najveci dokaz da su partizani jedini bili borci za Slobodu je taj sto su partizani pobedili okupatore i njegove saradnike i sve su ih adekvatno kaznili-u Blajburgu, na Kocinskom rogu, Zelengori, i u emigraciji! Partizani su ustase kaznili onako ako su ustase to zasluzile, dok su Djujic i ekipa zajedno sa ustasama bezali iz Jugoslavije!!!

Postavio sam ti i linkove borbi partizana i ustasa, kao i obracuni sa njima posle rata! Postavio ti je to i mupi, ali ti sve to ignorises i ponavljas jedne te iste Samardziceve gluposti! A posle drugima prebacujes spamovanje!!!

Ajde da probamo jos jednom....ko zna mozda se nadje neko ko ima odgovor...ili ipak ne...tako nesto jednostavno ne postoji...JA TVRDIM DA TAKVO NAREDJENJE NE POSTOJI...KO ZELI DA ME DEMANTUJE SAMO NAPRED...

Dalje, da odgovorim na par notornih gluposti koje si izneo....to sto su komunisti na kraju rata pobili sve one ustase koji im nisu prisli i kako bi zamazali Srbima oci meni nista ne znaci i nije nikakav protivargument prethodne saradnje komunista i ustasa, koja se odnosila ne samo na citav rat, nego i mnogo godina pre rata...sve je to ovde izneto...

ja ne znam zasto ti ovde mupiju glumis advokata i zanimljivo kako ste se to vas dvojica uz podrsku marina pojavili odjednom na ovoj temi pa jos ti s ovako bombasticnim profilom, hehe i navodnim nastupom ''velikog Srbende''...ja sam mupija pitao sta je hteo da kaze time sto postavlja link ka temi o atentatu na Pavelica koji je izvrsio cetnik Blagoje Jovovic, kao odgovor na pitanje sta je Tito uradio da uhvati Pavelica...:dash:

Tito ni prstom nije mrdnuo da uhvati Pavelicai psreci njegovo bekstvo jer se tad bavio Srbima, naravno...ja te pitam ako vec nista nije uradio da ga uhvati (ti tvrdis da jeste ali dokaza nigde) ZASTO NIJE RASPISAO POTERNICU ZA NJIM, TRAZIO NJEGOVO IZRUCENJE, SUDIO MU U ODSUSTVU, ITD...

Ja te pitam za konkretne situacije i stanje na terenu u toku rata, ne Titove govorancije nakon rata itd...i za kraj najsmesnije
Pa sam ustanak i narodno-oslobodilacka borba su podignuti sa ciljem borbe protiv okupatora i njegovih saradnika
...i hoces da neko ozbiljno razgovara sa tobom...pa sami komunisti priznaju da im je glavni cilj bio revolucija tj osvajanje vlasti I SAMIM TIM DA SU IM CETNICI GLAVNI NEPRIJATELJI....ti izdajnici su iskoristili okupaciju svoje zemlje i pod plastom oslobodilacke borbe iskoristili narod za ostvarivanje svog jedinog cilja - dolazak na vlast....kakva narodnooslobodilacka borba, u kojim bajkama ti zivis...sta sam djilas kaze:

„Vojne operacije koje smo pokrenuli ’mi komunisti’, bile su motivisane ’nasom revolucionarnom ideologijom’.” Jer, „revolucija nije bila moguca bez istovremene
borbe protiv zavojevackih sila”.

M. Dilas, Wartime, str. 4.

pa dalje:

Prema B. Petranovicu, vojvodjanski PK je okruznim, gradskim i pokrajinskim rukovodiocima saopstio da „nacionalne snage za svoj konacni cilj postavljaju oslobodjenje od okupatora i uglavnom povratak starog uredjenja. U oslobodjenju ispod tudjeg jarma,” izjavljivao je,

„Mi, pak, oslobođenje od okupatora smatramo za prelaznu fazu borbe na putu ka našem krajnjem cilju - izvojevanju sovjetske vlasti"”.

Prema istom piscu, Okruzni komitet za Srem poslao je svojim podrucnim organizacijama obaveznu direktivu, po kojoj smo „jos na pocetku etape, na kojoj se zaostrava borba izmedju proletarijata i burzoazije... zato partija ne sme da se ogranicava na narodnooslobodilacke parole... treba jacati radnicko-seljacko jezgro... i tako spreciti da reakcionarni burzoaski elementi iskoriste plodove narodne borbe za svoje nenarodne ciljeve”.226

226 Branko Petranović: SRBIJA U DRUGOM SVETSKOM RATU str. 304-305.

pa dalje, sta kaze Mosa Pijade:

„Svim sredstvima moramo narod podrediti nasoj vlasti... U Jugoslaviji moramo uvesti diktaturu proletarijata... Najpre se moramo obracunati s pokretom generala Mihailovica.”

Proleter II, broj 16, str. 21.

Ostale gluposti koje si izneo stvarno nemam snage da komentarisem, ima ih previse...a mislim da i nema nikakve potrebe...svakom ko je iole upucen to je jasno...

Poslednja izmena:
Takojde, partizani su jurili ustase sve do Trsta i hteli su da predju u Italiju gde bi ih konacno pohvatali, ali su se isprecili Drazini saveznici (Amerikanci i Englezi) koji su im zapretili da to ne rade jer ce oni licno intervenisati! Isto tako-laz je da su partizani bili popustljivi prema katolickim svestenicima koji su ucestvavali u ustaskim pokoljima, jer se zna da su partizani streljali franjevacke svestenike koji su pomagali ustaskim zlotvorima! Pa sam Stepinac je trebalo da bude streljan ali su opet protestovale zapadne zemlje protiv toga, pa to nije ucinjeno! Sa druge strane, partizani nisu imali nista protiv Patrijatrha Gavrila Dozica, koji je cak docekan kao ratni heroj SPC i bio je odlikovan od nove drzave! Tako da nije tacno da su partizani bili antisrpski i antipravoslavno orijanetisani! Znali su partizani vrlo dobro da su ustase zlocinci i kaznjavali su ih kako su i zasluzili! Komunsti su, da te podsetim, obnovili Srbiju koja za vreme Kraljevine Jugoslavije NIJE POSTOJALA! Takodje, avnojevska Hrvatska je bila manja od Banovine Hrvatske!

To sto ti zoves ,,hrvatskim komunistima" nikad nije postojalo! To su bili samo ustaski sovinsti koji su se podmuklo uvukli u Jugoslaviju, prevarili Tita da mu je Rankovic neprijatelj! Ustav iz 74 je donet bez Titovog odobenja, to mnogi ljudi, svedoci tih dogadjaja, kazu! Ti lazni ,,hrvatski komunisti" su 90-tih pokazali svoje pravo lice kada su postali najveci antikomunisti i antisrbi i antijugosloveni! Ali, ne mozes, zbog tih lazova i prevaranata, tvrditi da je ideja komunizma ili ideja jugoslovenstva bila antisrpska!

1. KPJ je sasvim legitimno delovala i postovala demokratske izbore i izasla je na njih i dobila veliki broj glasova! Pa se Kralj uplasio za svoj Kraljevski polozaj i zabranio KPJ! Kao sto je Canak trazio da zabrane SRS i SPS jer su ih se plasili! Dakle, KPJ je postovala zakone Kraljevine i bila legalna stranka, dok je Kralj nije zabranio na jedan sasvim nelegalan i nedemokratski nacin!
2. Prvi talasi rusofobije zapoceli su sa Milanom Obrenovicem, a krunisali su se sa Kraljem Aleksandrom koji nije priznavao novoformiranu rusku drzavu-SSSR i vodio pro-francusku i pro-britansku politiku! SSSR je bio izraz volje ruskog naroda (hteli to neki da priznaju ili ne) a od dolaska Staljina na vlast tom zemljom rukovode Rusi, tako da SSSR jeste bio ruska drzava (sa identicnim granicama kao i Rusko Carstvo)! Kralj nije postovao volju ruskog naroda, vec je podrzavao nemacko plemstvo (Nemca Vrangela i ekipu) koje je zivelo na racun ruskog naroda! Tako da je Kralj vodio antirusku politiku! Sa druge strane sukob Staljin-Tito je porodicna svadja! To se dogodi da nekad ljudi koji isto misle dodju do sukoba! Daj mi taj navodni dokument koji je potpisan izmedju Tita i NATO-pakta? Inace, Zapad nikad nije video Jugoslaviju i Tita kao svog saveznika, niti je Tito vodio pro-zapadnu politiku! Zapad je iskoristio sukob Staljin-Tito, ali cim se Tito izmirio sa SSSR-om, Zapad je nastavio sa antijugoslovenskom politikom! CIA je obucavala antijugoslovensku emigraciju (i ustasku i tkz cetnicku) i davala im novac za teroristicke akte! CIA je pripremala i atentat na Tita, to je sam Nikola Kavaja priznao, kako mu je CIA organizovala SOPO i dala mu pare za atentat na Tita! Inace, kad se Tito pomirio sa SSSR-om vecina staljinista i rusofila je pusteno sa Golog otoka! Inace, postoje vrlo zanimljivi i agumentovani podaci da je sam Tito bio Rus (to su cak i cetnici tvrdili), i svi koji su znali Tita su govorili da je voleo Rusiju vise od svih drugih drzava! Tako da nema sanse da je Tito vodio antirusku politiku!
3. Mislim da se grdno varas! Pa ko je najzasluzniji za podizanje spomenika Drazi, ko organizuje Sabor na Ravnoj Gori? Pa NATO-pulen Vuk Draskovic! SPO se najvise od svih stranaka zalaze za rehabilitciju Draze! Sam Miloslav Samardzic je saradjivao sa Draskovicem i napadao Seselja nazivajuci ga ,,crvenim Vojvodom"! Takodje jedan od glavnih ravnogoraca je i Srdjan Milivojevic, vodja placenicke organizacije ,,Otpor"! Evo ga na Ravnoj Gori odmah pored Vuka:

Prvo vezano za Pavelića, zna se ko je i kada ubio Pavelića, tako da su Spasićeve priče besmislene, mogao je izjaviti kako su jurili generale trećeg rajha ostaje na isto..
Što se tiče Srpsko-Ruskih razdora pre svega je zasnovano na ideološkoj podlozi, dovoljno je pomenuti doprinos poslednjeg ruskog cara u spašavanju srpske vojske u Prvom svetskom ratu i kako je to kasnije platio.
Diinastije Karađorđević za razilku od Obrenovića ( koje je odlikovala austrofilska politika) bili su orjentisani carskoj Rusije do dolaska komunista i stvaranja SSSR-a, Karađorđevići nisu vodili antirusku politiku već antikomunističku, što je sasvim prirodno, a mnogo
bivših pripadnika Bele garde i njihovih porodica upravo je pobeglo i nastanilo se u Srbiju posle WWI. Ta porodična svađa koju ti pominješ predstavlja čistku komunista najviše iz Srbije i Crne gore, što se tiče CIA i ostalih organizacija u vezi likvidacije tita potpuno je besmisleno, najveći kreditor SFRJ je bio SAD i zapadni klobovi poverilaca ( Britanija i Francuska) MMF gde je dominanti položaj i kontrolu, kao i danas, imala SAD Amerčko eksportna banka, Svetska banka i slično, znači u periodu od 1945-1966 blizu 2 milijarde dolara ( kada bi se konvertovalo u današnje dolare bila bi izdašno velika pomoć) obzirom na prve privredne reforme i izvoz radne snage iz tadašnje SFRJ ( blizu 700 000 radnika ) je otišlo na privremeni rad u zapadnu kapitalističku Nemačku, a ne SSSR.
http://www.znaci.net/00001/120.htm, http://www.znaci.net/00001/120_5.pdf
Kada pogledaš razvoj privrede SFRJ tehnologiju, industriju i slično, može se primetiti da dominira zapadna tehnologija cela laka industrija je bazirana na tehnologiji zapada.To da zapad nikada nije video Broza kao saveznika sigurno nije istina, što se iz priloženog vidi.
Što se tiče čistke uticaja komunista iz Srbije pošto je zabluda da komunisti mogu imati naciju (osim nekih teoretičara iz SAD gde za SFRJ tvrde da postoji oblik nacionalnog Komunizma) Broz je još od 1937 aktivno počeo raditi na tome. Još od IV kongresa YU komunista u Drezdenu postavljeni su ciljevi čije posledice po Srbe i srpski narod možemo da uvidimo od zasedanja Avnoja do Banditerove komisije. Da li su Srbi pravili federalne jedinice u Jajcu, ili su možda kreirali ustav iz 1974 godine, sa ove vremenske distance dokazano je da nisu...

Дао сам само један пример како су после септембра 1944. комунисти уништавали четнике. Да не говоримо да су људе стељане од Немаца и логораше проглашавали издајницима, сардницима Немаца и сл. само да би имали разлог да им развуку имовину.

Они су у том тренутку Титови савезници, као што су и данас савезници комунистичких потомака.

Тако што су је свели на границе из 1978. и узели јој Космет.

И те како је постојало и постоји. Они су и пре Другог св. рата о Србима имали исту пропаганду против Срба какву су имале и усташе, као што је и данас имају.

Да је комунистичка идеја антисрпска видим и данас када су потомци комуниста на власти, као што се то знало и 1928. Као што знам и да хрватски комунисти никада нису тра+или бомбардовање усташких, а српски јесу четничких положаја у Друго рату. Као што су српски немилице нападали четничке положаје, док хрватским није падало на памет да нападну усташк,е као ни сам Загреб и Јасеновац.

И забрањена је због опасности револуционарног деловања. Касније се из ње одвојила Социјалисичка партија која је била много јача у КЈ:

О њему говори Бранко Петрановић.

Па их тако нису видели као своје савезнике ни у Другом светском рату? Не, они и јесу подржали комунисте да би преко њих срушили Југославију, што се и показало деведесетих.

У демократским земљама опозициона историја је дозвољена, али она није званична историја. То што ми ти причаш о минорном Драшковићу као доказ да у Србији владају четници су глупости. П није ли премијер ове земље Ивица Дачић? Није ли претходне 4 године владао син комунистичког академика Тадић? Није ли Ђинђић био син ЈНА официра? Није ли СУБНОР најјача организација у земљи? Зар ћеш ми рећи да се циклуси партизанских филмова не репризирају немилицие, како се ни у Слобино време нису репризирали?

Као што ћемо и данас бити са комунистичким потомцима на власти.

Реклама. Иза тог закона треба да знаш да до данас ниједан четник није добио пензију, јер у свакој комисији седе СУБНОР-овци.

И довео друге комунистичке фракцијаше на власт.

Данашња званична историја је ублажена верзија комунистичке са примесама љотићевске историје. Четницима се формално признаје да су били борци против окупатора, али иза тога следе исте приче које су и класични комунисти ширили, само се увијеније пише.
Док комунисти пишу да је Дража плански био злочинац, ови нови да није умео да контролише никог, док комунисти пишу да су четници злочинци, ови нови да четници нису могли да успоставе војничку дисциплину, ови стари да су сарадници кокупатора, ови нови да су на своју руку, без Дражиног наређења, сарађивали са свима итд(а да не говорим да те обе верзије историје не признају да су четници пре свега били највећи део рата легална војска). Дакле, у принципу иста прича, само мало увијенија, уз формално признање да четници нису фашисти итд.

Наравно, каоп што и знам да је у западним земљама пре Другог рата комунизам хваљен, а када је обавио посао окренули су лист.

Али јој то не смета да у земљама Источне Европе подржава потомке комуниста под демократским маскама. Зато је комунизам и уведен у Источну Европу-да је уништи изнутра, а да се они праве да су чистих руку.

Али у Хрватској и данас хвале исотвремно и усташе и непостојеће хрватске антифашисте.
Ma to nije tacno! Znam iz licnih primera starih ljudi koji su bili cetnici i koji su mi govorili da su primani u partizane! Moguce je da je bilo i neke nepravedno uzete imovine, ali vecina je oduzeta od saradnika okupatora! I kakva ti je to glupost da su i mrtve proglasavali za izdajnike! Nerpavedno oduzete imovine je mozda i bilo, ali to su samo pojedinacni slucajevi!

Jedini saveznici Tita i partizana su bili Rusi i Slavna Crvena Armija, koja je oslobodila zemlju! Sami Rusi govore i priznaju za istinske oslobodioce SAMO PARTIZANE! A ti se zapitaj kome odgovara da se rahabilituje Draza koji je te iste Ruse smatrao ,,okupatorima", pa jos pozivao narod na borbu protiv ,,sovjetskog okupatora"! Rehabilitacija takvog coveka moze samo da odvoji Srbe od Rusa, a to Srbija ne sme da dozvoli! A da Amerika i Engleska nikada nisu bili stvarni saveznici partizana, govori i to sto sam rekao-da nisu dozvolili partizanima da predju u Italiju i da pohvataju ustaske zlocince! Sa druge strane evo ko su bili saveznici tkz. ,,ravogoraca":
images

images

images

http://2.***************/_kAYZT4UUxIQ/STU4WAhqoxI/AAAAAAAAFkE/rT4DBMugMiw/s400/djujic1.jpg itd>

Molim te, komunisti su obnovili Srbiju u cijem su sastavu bili i Kosovo i Vojvodina! Ustav iz 74 nije odobren od Titam a i sam Tito tad nije imao apsolutnu konntrolu nad drzavom! Nazalost!

Pricas bezveze...najvise je Srba bilo u partizanima... hrvatski komunisti ne postoje, svi su oni 90-tih postali antikomunisti!

Danas je na vlasti CETNICKI VOJVODA Nikolic koji izdaje Srbiju i saradjuje sa njenim okupatorima! Zatim Velja Ilic iz cetnicke porodice, zatim pogledaj ko su cetnici- Srdjan Milivojevic (vodja Otora) zatim Homen (DS) deda mu je branio Drazu, zatim Aleksandar Jugovic (SPO) i mnogi drugi! Rehabilitacija je pocela od 5. okobra, izjednaceni su cetnici i partizani, itd!

Vuk Draskovic je pokrenuo cetnicku pricu u Srbiji! Prvo je organizovao Sabor na Ravnoj Gori, podigao Drazi spomenik! SPO se najvise borila za rehabilitaciju Draze i za sve to zahvalite se Vuku i dosmanlijama koji su pokrenuli pricu o Drazi i Ravnogorcima! Da je SUBNOR zaista najaca organizacija ne bi bilo ovolikog falsifikovanja istorije.

Ma to nije tacno! Znam iz licnih primera starih ljudi koji su bili cetnici i koji su mi govorili da su primani u partizane! Moguce je da je bilo i neke nepravedno uzete imovine, ali vecina je oduzeta od saradnika okupatora! I kakva ti je to glupost da su i mrtve proglasavali za izdajnike! Nerpavedno oduzete imovine je mozda i bilo, ali to su samo pojedinacni slucajevi!

Jedini saveznici Tita i partizana su bili Rusi i Slavna Crvena Armija, koja je oslobodila zemlju! Sami Rusi govore i priznaju za istinske oslobodioce SAMO PARTIZANE! A ti se zapitaj kome odgovara da se rahabilituje Draza koji je te iste Ruse smatrao ,,okupatorima", pa jos pozivao narod na borbu protiv ,,sovjetskog okupatora"! Rehabilitacija takvog coveka moze samo da odvoji Srbe od Rusa, a to Srbija ne sme da dozvoli! A da Amerika i Engleska nikada nisu bili stvarni saveznici partizana, govori i to sto sam rekao-da nisu dozvolili partizanima da predju u Italiju i da pohvataju ustaske zlocince! Sa druge strane evo ko su bili saveznici tkz. ,,ravogoraca":
images

images

images

http://2.***************/_kAYZT4UUxIQ/STU4WAhqoxI/AAAAAAAAFkE/rT4DBMugMiw/s400/djujic1.jpg itd>

Molim te, komunisti su obnovili Srbiju u cijem su sastavu bili i Kosovo i Vojvodina! Ustav iz 74 nije odobren od Titam a i sam Tito tad nije imao apsolutnu konntrolu nad drzavom! Nazalost!

Pricas bezveze...najvise je Srba bilo u partizanima... hrvatski komunisti ne postoje, svi su oni 90-tih postali antikomunisti!

Danas je na vlasti CETNICKI VOJVODA Nikolic koji izdaje Srbiju i saradjuje sa njenim okupatorima! Zatim Velja Ilic iz cetnicke porodice, zatim pogledaj ko su cetnici- Srdjan Milivojevic (vodja Otora) zatim Homen (DS) deda mu je branio Drazu, zatim Aleksandar Jugovic (SPO) i mnogi drugi! Rehabilitacija je pocela od 5. okobra, izjednaceni su cetnici i partizani, itd!

Vuk Draskovic je pokrenuo cetnicku pricu u Srbiji! Prvo je organizovao Sabor na Ravnoj Gori, podigao Drazi spomenik! SPO se najvise borila za rehabilitaciju Draze i za sve to zahvalite se Vuku i dosmanlijama koji su pokrenuli pricu o Drazi i Ravnogorcima! Da je SUBNOR zaista najaca organizacija ne bi bilo ovolikog falsifikovanja istorije.

eto polako skidas masku i pokazujes ko si...nikakav Srbenda vec obican provokator...koliko sam gluposti u jednom postu, da coveka jeza uhvati...

ako pricas o ''ravnogorcima'' zasto si postavio sliku Pecancevih cetnika kao dokaz necega...ali to samo govori da nemas pojma o cemu pises...

Cuj pojedinacni slucajevi oduzimanja imovine...pa jel si ti imbecil ili danas upravo zivis u otetoj imovini...mislim da je ovo drugo cim imas potrebu da branis...jel to tvoj deda veliki oslobodioc upao u kucu nekog intelektualca i postenog gradjanina i poceo da se baskari u istoj...imovinu su oduzimali svima, a narocito sve samim intelektulacima i ljudima koji su je stekli svojim zvanjem i radom, prethodno ih naravno proglasavajuci za ''narodne neprijatelje'', iako su isti zatvarani i streljani od Nemaca u toku rata...

oces da vidis ko je bio drustvo partizanima??? :D

streker.jpg

partizanisnemcima.jpg

fudbalnemciipartizaniru6.jpg

powexchangepilinhanbosnio0.jpg

part25pb0.jpg

borci1proleterskesausta.jpg

huskamiljkovic11116lz.jpg

Staljin je partizane smatrao za nesposobne i uvek naglasavao kako je iskljucivo Crvena Armija zasluzna za ''oslobodjenje'' Jugoslavije...cak ih je jednom prilikom pokorio zbog saradnje sa Nemcima

komin.jpg

Poslednja izmena:

Na drugom zasedanju Avnoja definisane su republike i pokrajne, ustav iz 1974 nije toliko presudan koliko zasedanje avnoj-a i definisanje okvirnih granica republika i pokrajna. Znači mogućnost za raspad bivše SFRJ stvorena je njenim samim osnivanjem i podele na federalne jedinice, gde se više od jedne trećine Srba našlo u drugim federalnim jedinicama. To korišćenje JVuO u dnevnopolitičke svrhe ne pordržavam, više me zanima šta su gospoda drugovi ostavili u zaostavštinu Srpskom narodu, da se utvrdi tačan broj pobijenih pripadnika JVuO, politički ne podobnih Srba i već jednom da se otvore UDBAŠKE i DB arhive, čisto da vidimo na čemu smo i u kakvoj smo zabludi živeli...
Pišeš da ti je deda glasao za radikale, nije mi jasno šta imaš protiv Nikolića koji je dugo bio desna ruka četničkog vojvode Šešelja.:lol:

Danas su komunisticki potomci Nenade vecinom u haskom Gestapou jer su branili ovaj narod od NATO-pakta! Evo naprimer General Mladic:
http://1.***************/-GWWKw368hYY/Td6VBVgy3AI/AAAAAAAAAy0/RYy5_OGqJz0/s1600/1.jpg
"Када ми је отац убијен од усташа ,имали смо једну краву која нас је хранила током рата.
Четници и партизани нису умали велике сукобе у Босни као у Србији.Једног дана су дошли у нашу кућу (четници)
Завезали су моју мајку у стају ,једну плетеницу су јој завезали за рог од краве другу за стуб ,где је крава била везана.И запалили су и отишли.Спасили су нас комшије.Зар ви мислите да после тога ја могу да ставим кокарду"
РАТКО МЛАДИЋ

General Ratko je ostao vrean svojim idealima, to je rekao i u Hagu! E on je pravi komunista, a ne neki koje ti navodis! Zatim, tu je i Slobodan Milosevic, heroj odbrane Srbije od NATO-pakta:
Pogledajte prilog 271712
Zatim, branitelj Vukovara Veselin Sljivavcanin:
images

images

I mnogi drugi! A evo i ko su bili najveci antikomunisti, izdajnici i cetnici:
http://1.***************/-LA9P38ZnX5M/T2sYnMbp9cI/AAAAAAAAAKY/sPGRjxRW5Gk/s1600/djile.jpg
Evo i Cede u antikomunistickom zaletu:
dc34b530e81a.jpg
images

images

Evo jos jednog vrlog cetnika SPO-ovca Aleksandra Jugovica:
jugovic400.jpg

Dakle, dok su komunisti (Mladic, Sloba, Sljivavcanin itd) branili Srbiju i srpski narod, ovi ,,antikomunisti" su sluzili okupatorima i neprijateljima Srbije i srpskog naroda! Inace i NATO nas je bombardovao zbog, kako su naveli, ,,komunistickog diktatora Milosevica"! Tako da razmislite malo vi ostrasceni antikomunisti na cijoj ste strani-NATO-a ili na strani Srba???

eto polako skidas masku i pokazujes ko si...nikakav Srbenda vec obican provokator...koliko sam gluposti u jednom postu, da coveka jeza uhvati...

ako pricas o ''ravnogorcima'' zasto si postavio sliku Pecancevih cetnika kao dokaz necega...ali to samo govori da nemas pojma o cemu pises...

Cuj pojedinacni slucajevi oduzimanja imovine...pa jel si ti imbecil ili danas upravo zivis u otetoj imovini...mislim da je ovo drugo cim imas potrebu da branis...jel to tvoj deda veliki oslobodioc upao u kucu nekog intelektualca i postenog gradjanina i poceo da se baskari u istoj...imovinu su oduzimali svima, a narocito sve samim intelektulacima i ljudima koji su je stekli svojim zvanjem i radom, prethodno ih naravno proglasavajuci za ''narodne neprijatelje'', iako su isti zatvarani i streljani od Nemaca u toku rata...

oces da vidis ko je bio drustvo partizanima???

Nije bilo pojedinačnih slučajeva oduzimanja imovine već kompletna nacionalizacija imovine, tačno je da je išlo pod tim navodnim narodnim sudovima i sličnim posleratnim komedijama...

Da li je ovo ona čuvena utakmica Partizana i Nemaca?

oces da vidis ko je bio drustvo partizanima??? :D

streker.jpg

partizanisnemcima.jpg

powexchangepilinhanbosnio0.jpg

part25pb0.jpg

borci1proleterskesausta.jpg

huskamiljkovic11116lz.jpg

Staljin je partizane smatrao za nesposobne i uvek naglasavao kako je iskljucivo Crvena Armija zasluzna za ''oslobodjenje'' Jugoslavije...cak ih je jednom prilikom pokorio zbog saradnje sa Nemcima

komin.jpg
Moj deda (kao i mnogi drugi) se borio cetiri godine protiv okupatora dok je ta tvoja ,,inteligencija" u Beogradu uzivala, surovala sa Nemcima! Dok su te postene gospodje beogradske bile plesale sa Nemcima i izdajnicima u Beogradu, moj deda je sa puskom u ruci ratovao protiv tih okupatora! I imao je puno pravo da im oduzme imovinu jer su saradjivali sa ubicama Srba i sa okupatorima (kao sto i danas ovi naslednici te ,,inteligencije"-DS,SNS, LDP, SPO itd saradjuju sa okupatorom i izdaju Srbiju i srpski narod)! Ali moj deda nije uzeo nista jer mu nije trebalo, jer nije bio pohlepan-sto se za tvoju burzoarsku i izdajnicku7 inteligenciju ne moze reci!!! A ove fotografije (narocito ova sesta) samo prikazuju zarobljene partizane! Na ovoj sestoj se to najbolhe vidi-dva partizana a pogledaj koliko ustasa, pa kad se vec slikaju sto se ne slikaju svi, a ne samo ova dvojica! Ova slika je na ovom forumu inace provakljena vise puta!!!

Back