Сарадња комуниста са усташама и Немцима

ne, koco. narodni muzej u cacku nije postavio ovu fotografiju, niti taj muzej tvrdi sto ti tvrdis. ti lazes , i izgovaras se na muzej ,

A to si citirao nekog forumasa sa Stormfornta :per:

Naravno, na ovaj forum postavio sam ih ja, slike i podaci se nalaze u Narodnom muzeju u Cacku, pa ako imas neke nedoumice, a ti pravac...:D

ko laze, to mislim da smo dokazali gomilu puta :D

idemo dalje...

partizaniinemcike4.png

Tkzv. Martovski pregovori, odnosno martovsko-aprilsko-majski....Partizanski i nemački komandanti u srdačnom razgovoru

Međutim, ova tri pojma skrivaju ni manje - ni više nego četiri propagandna trika. Prvi je da se događaj nije odigrao u martu 1943. godine, već da je trajao do 17. maja, kada su Nemci, posle napada na četnike, operaciju „Švarc" proširili i na partizane. „To znači da Nemci lažu! Nikada nismo bili u većoj opasnosti!" - uzvikivao je toga dana partizanski komandant J. B. Tito, što je zapisao Milovan Đilas.

Drugi trik je činjenica da to nisu bili samo pregovori, već da je u međuvremenu postignut sporazum Nemaca i partizana o zajedničkoj borbi protiv četnika i Engleza u slučaju njihovog iskrcavanja na Jadran, koje se očekivalo svakog časa. Tokom tih dogovora Nemci su više puta odlazili u partizanski Vrhovni štab, što je za četnike bilo nezamislivo: u njihovu Vrhovnu komandu, sve do kraja rata, dolazili su samo oficiri i vojnici iz redova zapadnih sila.

Treći trik iz citirane rečenice odnosi se na fakat da nije bilo uobičajene razmene zarobljenika, već su komunisti odmah i bezuslovno pustili sve Nemce, što je bila priprema za glavni deo razgovora, tj. za postizanje sporazuma o borbi protiv četnika i Engleza.

Najzad, četvrti trik sastoji se u nametanju utiska da su partizani zarobili bog zna koliko Nemaca, dok ih je u stvari bilo svega 27. Većinom su to bili civili koji su radili u bosanskim rudnicima, a jedinog nemačkog visokog oficira, majora Šterkera, partizani su zaskočili iza nekog grma jer se zbog problema sa stomakom udaljavao od vojske. Štereker je inače komandovao bataljonom, a nemačku formaciju te veličine, od oko 500 vojnika, partizani nisu savladali do dolaska Crvena armije.

I posle vladavine komunista na videlo su izasle 4 slike, i dokumenta koja dokazuju saradnju sa Nemcima...mozemo samo da zamislimo koliko je ovakvih slika i dokumenata bilo, ovo su samo oni koje su komunisti za sve vreme svoje vladavine propustili da uniste...

Zajedničke fotografije komunista i Nemaca mogle su nastati i u Sloveniji leta 1944. godine, kada su oni potpisali sporazum o prestanku neprijateljstava. Takođe, mogle su nastati i tokom nekog od mnogobrojih kontakata između partizana i ustaša.

powexchangepilinhanbosnio0.jpg

''Neprijatelji''... Sporazum o nenapadanju postignut 1944.

Poslednja izmena:
ta slika je isto iz muzeja u cacku

nisi originalan, to sam ja radio Hectoriusu, nakon onih ostecenih slika iz svete knjige komunizma, smesnog clanka iz Lovcena itd...Sa onom slikom dva novokomponovana cetnika :per:

Ali sam to radio sa punim pravom, pre toga dokazujuci ocigledne falsifikate....

....ovo sto ti radis je odraz nemoci....:D

rekoh, tako je to kad ostanes bez argumenata....corak...:)

tako to izgleda kad ostanes bez argumenata....:D

U nemackim izvestajima stoji :

Nach der Niederlage der Tschetniks stellte Mihailovic seine Einheiten komplett der SS Prinz Eugen Division zur Verfügung.

Posle poraza cetnika Mihajlovic je sve svoje jedinice stavio na raspolaganje SS Princ Eugen na rasplaganje.

Sta sad?

Zajedničke fotografije komunista i Nemaca mogle su nastati i u Sloveniji leta 1944. godine, kada su oni potpisali sporazum o prestanku neprijateljstava. Takođe, mogle su nastati i tokom nekog od mnogobrojih kontakata između partizana i ustaša.

kaze "mogle su nastati" ? znaci nisi siguran da li su nastale, kako su nastale ,i sta prikazuju. recimo , ti tvrdis

''Neprijatelji''... Sporazum o nenapadanju postignut 1944.
ali , naravno,posto nisi siguran, moze biti bilo sta drugo, ili snimano na drugom mestu i drugo vreme, zar ne? znaci , po tebi, sve opcije su otvorene, jer kazes, ne znas....pa kada budes imao nesto cvrsce, kao gde, kada, i zasto, ti nas obavesti...a rekla-kazala ostavi za samardzica. on voli te stvari na pogledima. i opet, sporazum o prestanku neprijateljstva , je,naravno tvoja privatna izjava, koju nisi nicim potvrdio, ali kao sto kazes, ne znas

:hahaha::hahaha1:

sto si nervozan kiseli...pa jel treba da te vracam na masu onih slika cetnika koje si postavljao bez i jedne informacije...Slika govori 1000 reci, secas se...

Napominje se gde su sve slike mogle nastati, tj. gde su se sve komunisti sastajali sa Nemcima...naravno da su imali sve vreme ovog sveta da uniste i slike i dokumenta...medjutim, nesto im je promaklo :D

da sigurno da govori, specijalno u ovom slucaju, kada ti sam tvrdis da ne znas. pitanje je zasto si je onda postavio?kao neku vrstu provokacije, da pokazes svoje neznanje ili koliko si glup?
ja imam sliku koji su postavio i tocno znam gde je slikana i gde. ti ne znas. pa kao mislis d amozes tvrditi sta ti padne na pamet. e a slika se nalazi u muzeju u han-pijesku. put pod noge. mislim to si je postavio...dokazi mi da je to ono sto tvrdis... a tvrdis da ne znas...

Tkzv. Martovski pregovori, odnosno martovsko-aprilsko-majski....Partizanski i nemački komandanti u srdačnom razgovoru

idemo dalje. ljudi na slici imaju imena. ti ih ne znas. ne znas ni gde je slika slikana. jedino "srdacan razgovor". ne znam sta hoces da kazes. da su partizani ljubazni, humani....ili je to ilustracija topika? tko su likovi na slici, genije?

U nemackim izvestajima stoji :

Nach der Niederlage der Tschetniks stellte Mihailovic seine Einheiten komplett der SS Prinz Eugen Division zur Verfügung.

Posle poraza cetnika Mihajlovic je sve svoje jedinice stavio na raspolaganje SS Princ Eugen na rasplaganje.

Sta sad?

Da bas tako izgleda kad se ostane bez argumenta...ne samo da si promasio temu, ti si uopste promasio PDF...posto je za provokatore, alapace i svadjalice idealan pdf Politika...

Ja sam obavestio moderatore da obrisu postove koji nemaju veze s temom, pa kako im volja...A ti imas teme gde mozes da postavljas takve slike, to nije ova...

Ova tema je jasna Saradnja komunista sa Nemcima

Sto se tice mase tvojih slika, iz svete knjige komunizma, koji su falsifikati kao i ona s naslovne strane knjige Nikole P. ilica dobio si komentare...

Sto se tice slike legalizovanih cetnika, jedno je amin, Nemci ne znaju da se radi o cetnicima Draze Mihailovica, kada bi saznali odma bi ih likvidirali...oni misle da su u pitanju legalni cetnici, samostalni odredi itd...

A kod slika partizana i Nemaca, tacno znaju sa kim se sastaju i s kim vode pregovore, dogovore, sporazume...

idemo dalje. ljudi na slici imaju imena. ti ih ne znas. ne znas ni gde je slika slikana. jedino "srdacan razgovor". ne znam sta hoces da kazes. da su partizani ljubazni, humani....ili je to ilustracija topika? tko su likovi na slici, genije?

Vidno si nervozan, to se primeti uvek kad krenes da vredjas :D A to znaci da nemas nikakve argumente povodom ovih slika...Ove slike su izasle u javnost, prve dve se nalaze u Narodnom Muzeju u Cacku, na svim slikama su Nemci i partizani...:D

Sve slike se objasnjene i iz kog su perioda :)

Kad mi kazes ime i prezime cetnika na slici koju je postavio Hectorius, kao i na masi ostalih slika na kojima su cetnici, dakle ocu ime i prezime svakog cetnika, na svim onim slikama koje ste do sad postavljali? :mrgreen:

Kao u Uzicu? Na Neretvi? Sutjesci? Drvaru? Celoj drzavi?

Jastaaa

jeste, kao u filmu bitka na Neretvi.....ne mozes da se ostavis filmova, a delujes kao da si izasao iz crtaca...

moracu da te podsetim na sve akcije protiv Draze, na poternicu iz 41. kada nisu ni znali za crvenog ustasu, pa onda ona iz 43. odstampana u mnogo vecem broju nego ona za crvenim ustasom....pa da te podsetim slucaja Milana Kalabica, pa svakodnevnih streljanja, plakati sa imenima streljanih pristalica Draze Mihailovica :D

Ko je cetnik na slici sa nemcima....ko, kad i gde? :mrgreen:

si ju lejter....uzivajte :)

pa ti si je postavio , zasto mene pitas? ja nisam na kvizu.za osobe u nemackim uniformama je lagano reci, po oznakama, ali za ovog gospodina, koji pokazuje rukom, se ne moze. ako si mislio da je partizan, imas problem , jer ne vidimo oznaku na kapi, koja bi trebala biti crvena zvezda. inace sve tvoje slike gde su po tebi partizani, nikada ne vidimo oznake

Staljin komunista je napravio pakt prijateljstva sa Hitlerom i fasisitickom Nemackom ! Zatim komunista Staljin je zajedno sa Hitlerom napao i podelio Poljsku. Tito i kpj su pozdravili Staljina njihovog idola.
KOMUNISTI SA FASISTIMA POTPISALI PAKT O PRIJATELJSTVU !

:ok:

To su cinjenice...

Sto se tice slika, one su nastajale u periodu mart-maj 1943. Slikali su ih Nemci. U knjizi komuniste Mise Lekovica ''Martovski pregovori'' moze se naci da su Nemci, kada su dosli ispred stana Koce Popovica, da mu cestitaju rodjendan, napravili jos neke slike...Te fotografije jos nisu pronadjene....

Iz ovoga sto je napisao brat Arlington Road jasno je svima cija su vojska bili partizani, i kada su odlucili da krenu u borbu protiv Nemaca, tj. kada je za to stiglo naredjenje...

Videli smo i kakva je reakcija ********* na ovom forumu, povodom ovih slika, malo je reci zateceni, i vec temu guraju u zaborav...

Da ironija bude veca najsitnije detalje u vezi ovih slika, traze oni koji su u nedogled postavljali jedne te iste slike ''cetnika'' sa Nemcima, bez i jedne jedine informacije, uglavnom vidno ostecene, na kojima ne moze da se prepozna lik, ili lazno potpisane, na kojima se jasno vidi da nije ta osoba koja se u tekstu navodi...I sve to zacinjeno smesnim clankom iz Lovcena koji nam dokazuje da je sam Firer....eeeeee, sam Firer, odlikovao Djurisica :hahaha1:...

Pozivaju se na oznake na kapama....A one se ne vide ni na onoj prvoj slici, gde su Ljubicki partizani, ali se zna ko je na slici...Medjutim komunisti su imali za to spremnu pricu, pa se za tu sliku ne traze detalji....ipak, prevarili su se ako su mislili da ce potpisivanjem imena Augusta Helera na plocu palih boraca da prikriju saradnju iz 41....pre svega August Heler nije nikakav pali borac, samo Nemac koji je nastavio da petlja sa partizanima i nakon prve saradnje 41.....o tome je vec dovoljno receno...

Druga slika, odigravanja fudbalske utakmice, se kao i ova, sa svim podacima, nalazi u Narodnom muzeju u Cacku....moj izvor su Pogledi, i najveci poznavaoc istorije II sv.rata i cetnickog pokreta na ovim prostorima, Miloslav Samardzic...toliko o verodostojnosti...Ako bi slusali sitne smicalice kiselog, svaki komunista ili protivnik Miloslava Samardzica, moze da poseti pomenuti muzej, i ako to nije istina za sva vremena diskredituje Samardzica i njegov decenijski rad....:D

Na trecoj slici se vidi da je u pitanju petokraka na sajkaci partizana koji prilazi Nemcu, na cetvrtoj vidimo petokraku na rukavu....

Dakle, svakako da su ove slike novost za mnoge, i tek ce se nalaziti...jer vreme decenijskog mraka davno je iza nas...:D

Poslednja izmena:
U knjizi komuniste Mise Lekovica ''Martovski pregovori'' moze se naci da su Nemci, kada su dosli ispred stana Koce Popovica, da mu cestitaju rodjendan, napravili jos neke slike...Te fotografije jos nisu pronadjene....

stana koce popovica? da stavis to da procitamo, to o stanu i fotografijama...sigurno imas.

Druga slika, odigravanja fudbalske utakmice, se kao i ova, sa svim podacima, nalazi u Narodnom muzeju u Cacku....moj izvor su Pogledi, i najveci poznavaoc istorije II sv.rata i cetnickog pokreta na ovim prostorima, Miloslav Samardzic...toliko o verodostojnosti...Ako bi slusali sitne smicalice kiselog, svaki komunista ili protivnik Miloslava Samardzica, moze da poseti pomenuti muzej, i ako to nije istina za sva vremena diskredituje Samardzica i njegov decenijski rad....

to je ono sto ti tvrdis, ne tvrdi muzej.......a rad samardzica nije problem diskreditirati. desilo mu se vec na jednoj konferenciji u vezi holokausta

Na trecoj slici se vidi da je u pitanju petokraka na sajkaci partizana koji prilazi Nemcu, na cetvrtoj vidimo petokraku na rukavu....

zaboravio si da nam kazes mesto, vreme i razlog slikanja ( a ovo vidi se........mozemo pricati) . najobicnija razmena zarobljenika . normalna stvar u ratu , nitko od toga ne radi dramu. izuzev cetnika, koji su tanki na razmenjivanju zarobljenika, jer se nisu proslavili u sukobima

Pozivaju se na oznake na kapama....A one se ne vide ni na onoj prvoj slici, gde su Ljubicki partizani, ali se zna ko je na slici...Medjutim komunisti su imali za to spremnu pricu, pa se za tu sliku ne traze detalji....ipak, prevarili su se ako su mislili da ce potpisivanjem imena Augusta Helera na plocu palih boraca da prikriju saradnju iz 41....pre svega August Heler nije nikakav pali borac, samo Nemac koji je nastavio da petlja sa partizanima i nakon prve saradnje 41.....o tome je vec dovoljno receno...

oznaka se vidi.ti si upotrebio tu sliku da bi "dokazao" saradnju partizana i nemaca. cak je stavljena na naslovnu stranu neke knjige, zar ne? i sada kada je stvar provaljena, kao cista podlost, prevara, laz , sa strane cetnickog podmlatka, onda se izmislja dalje, pa se cak negira i ime na spomeniku , palim borcima. najlakse je da srusite taj spomenik, da vas vise ne smeta

Poslednja izmena:
stana koce popovica? da stavis to da procitamo, to o stanu i fotografijama...sigurno imas.

to je ono sto ti tvrdis, ne tvrdi muzej.......a rad samardzica nije problem diskreditirati. desilo mu se vec na jednoj konferenciji u vezi holokausta

zaboravio si da nam kazes mesto, vreme i razlog slikanja ( a ovo vidi se........mozemo pricati) . najobicnija razmena zarobljenika . normalna stvar u ratu , nitko od toga ne radi dramu. izuzev cetnika, koji su tanki na razmenjivanju zarobljenika, jer se nisu proslavili u sukobima

oznaka se vidi.ti si upotrebio tu sliku da bi "dokazao" saradnju partizana i nemaca. cak je stavljena na naslovnu stranu neke knjige, zar ne? i sada kada je stvar provaljena, kao cista podlost, prevara, laz , sa strane cetnickog podmlatka, onda se izmislja dalje, pa se cak negira i ime na spomeniku , palim borcima. najlakse je da srusite taj spomenik, da vas vise ne smeta

kiseli i dalje bla.bla
kiseli tema je "Saradnja Komunista i Nemaca". Tvoj komunista Staljin je potpisao pakt prijateljstva sa fasisitom Hitlerom, a tito i kpj su podrzali prijateljstvo fasisita i komunista.
Evo ti engleske wikipedije (koja bi trebalo da pije vodu) da vidis zajedno tvoje komuniste sa tvojim prijateljima fasisitima nasmejane i vesele. Uzivaj u istini.:hahaha1::rotf:
http://en.wikipedia.org/wiki/Molotov–Ribbentrop_Pact

Back