Сарадња комуниста и равногораца

Не знам коме је упућен,можда је и Недићу и Љотићу,али Дражи није сигурно.

Аууууууу...тај онда нема везе са Љотићевцима.

Словесни Филозоф - не брукај нас и не сажаљевај хрвате и балије!

Значи не знаш коме је извештај упућен?!

А ево још мало бисера од вашег ''друга'' Словесног:lol::lol::

Почетком септембра 1941. Баћовићеви херцеговачки и Ђуришићеви црногорски дражиновци поубијали су на Берковићима и Трусини 526 муслиманских цивила из оближњих села. Од тога је 365 бачено у јаму.

Значи не знаш коме је извештај упућен?!
Не реци ми ти ако знаш.
А ево још мало бисера од вашег ''друга'' Словесног:

Citat:
Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
Почетком септембра 1941. Баћовићеви херцеговачки и Ђуришићеви црногорски дражиновци поубијали су на Берковићима и Трусини 526 муслиманских цивила из оближњих села. Од тога је 365 бачено у јаму.
Хвала ти што си показао на ово - јасно је свима да је "словесни" издајник и провокатор! Мој "друг" није сигурно. И још једном да поновим руке се позлатиле Павлу Ђуришићу,Петру Баћовићу,Манету Роквићу,Момчилу Ђујићу...!

Poslednja izmena:
Не реци ми ти ако знаш.

Хвала ти што си показао на ово - јасно је свима да је "словесни" издајник и провокатор! Мој "друг" није сигурно. И још једном да поновим руке се позлатиле Ђуришићу,Баћовићу,Роквићу,Ђујићу...!
Замолио сам те да приложиш неки извештај мајора Ђуришића Мити Љотићу.
За узврат, ја ти могу приложити десетине извештаја упућених Чичи, између осталог и оних који се тичу борби противу муслиманских милиција и усташа у Рашкој области и источној Босни.

Poslednja izmena:
Где побеже "Чича" 13.5.1943. кад је навукао немачку потеру? Прво је био јуначина да прави заседе Немцима,па је дошао у Колашин и навукао потеру,па је онда јуначки побегао и оставио Павла да буде заробљен ни крив ни дужан.Зашто је Павле ухапшен највећи кривац је Дража који је прво навукао немачку потеру за собом па је онда јуначки побегао.Да је "Чича" имао имало образа предао би се тад Немцима и рекао им да су њега тражили и да њега ухапсе и да пусте Павла!

Ђуришић је сам крив. Што се није склањао испред Немаца него их дочекао.
Још му Дража каже да не иде јер је капетан Матл преварант, али не, оће Павле па то ти је.

И још нешто да вас питам. Да је Дража добио рат да ли би стрељао Павла Ђуришића због "злочина над јадним муслиманима"?

Не него због напуштања фронта 1945. Павле би ишао пред војни суд.

Десно настројени Срби ову Дражину срамоту никад неће опростити равногорцима:

"
1. Заједничка акција равногораца и партизана против;
2. Општа мобилизација свих способних за оружје, с тим да се борци
слободно определе да ли ће се борити под мојом или Титовом командом,
остављајући слободу мобилизирања једној и другој страни;
3. Да партизани у својим селима, на територији у селима која они ослободе, бирају народне одборе, а ја сам остао при ранијој својој организацији
4. Маршал Тито се обавезао да ми из ужичке фабрике да 500 пушака,
извесну количину муниције и 6 милиона динара;
5. Да ратни плен делимо напола;"

Још нешто да напишем о равногорцима:

Мајор Дангић је 1919.године организовао комунистичке манифестације у Београду и
спашавао комунисте у Краљевини Југославији.Спасио је и познатог комунисту Родољуба Чолаковића.
Иначе сво време рата равногорци су подло нападали СДС и СДК,
најупечатљивији је пример напада на Ваљево 1944. у јеку борбе за Србију.

Не реци ми ти ако знаш.

Хвала ти што си показао на ово - јасно је свима да је "словесни" издајник и провокатор! Мој "друг" није сигурно. ...!

1.Одакле теби право да одређујеш ко је прави а ко лажни љотићевац?
2.Зашто не осуђујеш кукавички злочин над цивилима,без обзира што су у питању муслимани?
3.Шта је витешко у убијању жена и деце?

Авалски вуче ниско си пао кад ти је циљ да завадиш два љотићевца,па цитираш "бисере словесног". :hahaha: :super::rotf:
Не знам ко је ниско пао, па да у својој острашћености некритички цитира комунистичке изворе ( боље рећи фалсификате).

Најсрамнији чин равногораца је напад на СДК у Ваљеву 1944. у јеку борбе за Србију.
Комунисти су добили могућност да под заштитом уговора с пуковником Михаиловићем могу несметано агитовати за себе, све више уништавајући власт, све више ширећи анархију, све више захуктавајући замајну снагу револуције, све више изазивајући ниске инстинкте људске и вукући их себи. Сам српски сељак је видео даље и боље од дражиновачких мудраца.

Најсрамнији чин равногораца је напад на СДК у Ваљеву 1944. у јеку борбе за Србију.
Комунисти су добили могућност да под заштитом уговора с пуковником Михаиловићем могу несметано агитовати за себе, све више уништавајући власт, све више ширећи анархију, све више захуктавајући замајну снагу револуције, све више изазивајући ниске инстинкте људске и вукући их себи. Сам српски сељак је видео даље и боље од дражиновачких мудраца.

Да нису љоте напале са леђа...

Десно настројени Срби ову Дражину срамоту никад неће опростити равногорцима:

"
1. Заједничка акција равногораца и партизана против;
2. Општа мобилизација свих способних за оружје, с тим да се борци
слободно определе да ли ће се борити под мојом или Титовом командом,
остављајући слободу мобилизирања једној и другој страни;
3. Да партизани у својим селима, на територији у селима која они ослободе, бирају народне одборе, а ја сам остао при ранијој својој организацији
4. Маршал Тито се обавезао да ми из ужичке фабрике да 500 пушака,
извесну количину муниције и 6 милиона динара;
5. Да ратни плен делимо напола;"

Још нешто да напишем о равногорцима:

Мајор Дангић је 1919.године организовао комунистичке манифестације у Београду и
спашавао комунисте у Краљевини Југославији.Спасио је и познатог комунисту Родољуба Чолаковића.
Иначе сво време рата равногорци су подло нападали СДС и СДК,
најупечатљивији је пример напада на Ваљево 1944. у јеку борбе за Србију.

Оно што се не сме опростити љотићевцима.

1. Хватање и стрељање четника и њихових присталица.
2. Издају мајора Дангића од стране Лаутнера.
3. Укидање жандармерије.
4. Коришћење комуниста као паса трагача у немачким операцијама против четника.
5. Нападање у леђа током припрема за нападе на комунисте(операције Рудник и Хајка, капетан Мијат Бардак који је уместо да гони комунисте у Топлици гонио четнике у Шумадији).
6. издаја 7360 четника и њихових присталица.
7. Хапшење недићеваца и официра лојалних четницима
8. Одбрану НДХ
9. Клептоманско присвајање четника из западних крајева као сопствене заслуге
10. биство најбољег Дражиног официра, мајора Вучка Игњатовића(највећег антикомунисте), и то на најкритичнијем сектору.
И још доста тога...

Јел то што је Дангић пре рата спашавао комунисте може да оправда Лаутнера што га је издао Немцима?
За напад мајора Недића сам ти већ рекао.

Оно што се не сме опростити љотићевцима.

1. Хватање и стрељање четника и њихових присталица.
2. Издају мајора Дангића од стране Лаутнера.
3. Укидање жандармерије.
4. Коришћење комуниста као паса трагача у немачким операцијама против четника.
5. Нападање у леђа током припрема за нападе на комунисте(операције Рудник и Хајка, капетан Мијат Бардак који је уместо да гони комунисте у Топлици гонио четнике у Шумадији).
6. издаја 7360 четника и њихових присталица.
7. Хапшење недићеваца и официра лојалних четницима
8. Одбрану НДХ
9. Клептоманско присвајање четника из западних крајева као сопствене заслуге
10. биство најбољег Дражиног официра, мајора Вучка Игњатовића(највећег антикомунисте), и то на најкритичнијем сектору.
И још доста тога...

Јел то што је Дангић пре рата спашавао комунисте може да оправда Лаутнера што га је издао Немцима?
За напад мајора Недића сам ти већ рекао.

ne odgovoriš i lako prelaziš preko ,,ravnogorskih greha,, a onda udariš neki dečiji pamfletić i onda si pun sebe :) a ja ću da ti odgovorim na taj pamfletić.

1.Vodio se rat između JVuO-SDK a u ratu ljudi ginu,isto to su radili ravnogorci.
2.Rekao sam ti da mi prezentuješ izvor i još čekam.
3.A ko je ukinuo žandarmeriju,kad je ukinuta žandarmerija a kad je osnovana Dobrovoljačka Komanda,biće da si zadrigao od neke brlje pa ti se muti-.
4.Jao psi tragači :hahaha::hahaha::hahaha:
5.Vodio se rat
6.Vodio se rat,kakva izdaja?
7.Vodio se rat,dražinovci su ubijali oficire lojalne SDK.
8.Tu glupost smo već rasturili na ravnogorskom eldoradu zvanom ,,Pogledi,,.
9.Nikog mi ne prisvajamo,znamo koji su naši...
10.Ako je to delo Dobrovoljaca onda je to sramota.

Što se tiče napada Neška Nedića 24.4.1944 na Valjevo,evo reci meni molim te....čekam.

ne odgovoriš i lako prelaziš preko ,,ravnogorskih greha,, a onda udariš neki dečiji pamfletić i onda si pun sebe :) a ja ću da ti odgovorim na taj pamfletić.

1.Vodio se rat između JVuO-SDK a u ratu ljudi ginu,isto to su radili ravnogorci.
2.Rekao sam ti da mi prezentuješ izvor i još čekam.
3.A ko je ukinuo žandarmeriju,kad je ukinuta žandarmerija a kad je osnovana Dobrovoljačka Komanda,biće da si zadrigao od neke brlje pa ti se muti-.
4.Jao psi tragači :hahaha::hahaha::hahaha:
5.Vodio se rat
6.Vodio se rat,kakva izdaja?
7.Vodio se rat,dražinovci su ubijali oficire lojalne SDK.
8.Tu glupost smo već rasturili na ravnogorskom eldoradu zvanom ,,Pogledi,,.
9.Nikog mi ne prisvajamo,znamo koji su naši...
10.Ako je to delo Dobrovoljaca onda je to sramota.

Što se tiče napada Neška Nedića 24.4.1944 na Valjevo,evo reci meni molim te....čekam.

1. Ок
2. Рекао сам књига Вељка Ђурића Мајор Дангић.
3. :dontunderstand:
4. Добро ако ти се не допада тај назив онда шпијунчине.
5. Зашто баш у време када се четници спремају да нападну комунисте?
6. како би ти то назвао, и то 1944. одлучујуће године.
7. Да али то ниједан четник не сме да опрости љотићевцима
8. :mrgreen:
9. Да само што су признавали Дражину команду и размењивали са њим депеше.
10 и то каква срамота, зато је поп Булић и убијен.

Мислим да сам већ рекао, учешће љотићеваца у операцији Хајка.

1. Ок
2. Рекао сам књига Вељка Ђурића Мајор Дангић.
3. :dontunderstand:
4. Добро ако ти се не допада тај назив онда шпијунчине.
5. Зашто баш у време када се четници спремају да нападну комунисте?
6. како би ти то назвао, и то 1944. одлучујуће године.
7. Да али то ниједан четник не сме да опрости љотићевцима
8. :mrgreen:
9. Да само што су признавали Дражину команду и размењивали са њим депеше.
10 и то каква срамота, зато је поп Булић и убијен.

Мислим да сам већ рекао, учешће љотићеваца у операцији Хајка.

2.Daj citat iz knjige
3.Kog datuma je ukinuta žandarmerija? Kog datuma je osnovana Dobrovoljačka komanda? Kakve veze Dobrovoljci imaju sa ukidanjem žandarmerije?
4.I to je besmislica,jedan slučaj koji je zabeležen od dražinovskog komandanta koji je onda postao za vas ,,PRAVILO,,.
5. i 6.Pa verovatno zato što su Dobrovoljci valjda komunisti :hahaha: Što je Neško Nedić napao III puk u Valjevo baš u trenutku kada su se komunisti približivali Valjevu? Kako bi ti to nazvao a 1944 godina je ?
7.A jel su ljotićevci od četnika tražili oproštaj ? :hahaha:
9.Jesu,kao i major Radoslav Đurić.
10.E to je ravnogorska sramota,pred maloletnim detetom izbosti Sveštenika SPC sve za Kralja i Otadzbinu.

Back