Сарадња комуниста и равногораца

Јездимир Дангић у априлу 1942 одлази у Београд на преговоре са Ђенералом Недићем у вези сарадње.:) План је пропао јер је Павелић некако сазнао за ово и интервенисао код Немаца. Добровољци (Љотићевци) су покушали да га спасе и пребаце преко Дрине али су га Немци ухватили и отерали у Стриј, Пољска у заробљенички логор. Негде 1944 успео је да побегне из логора и прикључи се пољском отпору, и 1945 после слома Совјети га заробе. Тито га тражи од Совјета да га изруче као ратног злочинца, и то је Стаљин радо учинио. осуђен је и обешен на Башчаршији мислим 1947.

Опет лажете? Љотићевци покушали да спасу Дангића? Хаха.
Толико сам читао о Дангићу и нигде нисам нашао такву глупост.

Дангић је у Београд ишао ради преговора о томе да се источна Босна припоји Србији. Међутим, он споразум који су му понудили Немци није потписао, јер је споразум предвиђао да се Дангић стави под немачку команду. Дангић се затим обратио Италијанима у Вишеграду, али је у међувремену ухапшен.

Ненаде, да. Лаутнер је Немце одвео до Дангића.

Cetnici u Krusevcu posle "oslobodjenja"

,,Zivela Ruska braca!,, odjekivali cetnici na trgu.
Ruski major je uzviknuo-,,Ziveo Ruzvelt,,
,,Ziveo,, uzvratila je cetnicka masa.
,,Ziveo Cercil,,
,,Ziveo,,
,,Ziveo Staljin,,
,,Ziveo,,
,,Ziveo Kralj Pera,,
,,Ziveo,,

:lol:

Колико су Љотићевци градова ослободили од Немаца?
Наведи једну борбу између Љотићеваца и Немаца?
Наведи једну борбу између Љотићеваца и усташа?

Бојим се да када сабереш ово све, и помножиш са 100, опет добијеш резултат 0.

Cetnici u Krusevcu posle "oslobodjenja"

,,Zivela Ruska braca!,, odjekivali cetnici na trgu.
Ruski major je uzviknuo-,,Ziveo Ruzvelt,,
,,Ziveo,, uzvratila je cetnicka masa.
,,Ziveo Cercil,,
,,Ziveo,,
,,Ziveo Staljin,,
,,Ziveo,,
,,Ziveo Kralj Pera,,
,,Ziveo,,

:lol:
prepoznajmo citat:

Vi kažete da vaše informacije kažu da sam ja inteligentan čovek. I to je preterano. Ja sam inteligentan koliko i svaki naš seljak zdrave pameti. Ali, jedno je sigurno tačno. Došli su događaji preko kojih se ne može preći. Vi imate izvesne sporazume s Rusijom i ja moram da branim zemlju u okviru tih interesa. Ovaj narod voli Rusiju, bez obzira na režim, zbog prošlosti.

ovaj deo kada shvatite shvatićete bar delom gde je vaša greška.

Дрињача ја још не добих одговор на питања која сам ти поставио?

Да поновим:

Дрињача ја још не добих одговор на питања која сам ти поставио?

Да поновим:

1. 0,nije bilo potrebe,okupator bi sam otišao a sama besmislena akcija protiv istog bi značila represalije nad nedužnim narodom.

Koliko su četnici oslobodili gradova od Nemaca? Šta su četnici a šta Srpski narod imali od toga ? hvala...

2.Odgovorio sam ti.

3.Bilo je borbi na Drini u aprilu 1942 kada se Lautnerov odred sukobio sa delovima Crne Legije pri prelasku izbeglica preko Drine kada je odred SDK pomogao prelaz izbeglica,imaš svedočenje o toma sukobu od strane izbeglica u knjici ,,Za istoriju naših dana,,.
Dalje,SDK je bio ograničen na delovanje u okupiranoj Srbiji te stoga nije mogao da ima sukobe sa ustašama.

.

3.Bilo je borbi na Drini u aprilu 1942 kada se Lautnerov odred sukobio sa delovima Crne Legije pri prelasku izbeglica preko Drine kada je odred SDK pomogao prelaz izbeglica,imaš svedočenje o toma sukobu od strane izbeglica u knjici ,,Za istoriju naših dana,,.
Dalje,SDK je bio ograničen na delovanje u okupiranoj Srbiji te stoga nije mogao da ima sukobe sa ustašama.
Ово је једна најобичнија љотанска неистина и подметачина.
Не постоји ни један усташки извештај који би о овоме говорио.

Момчило Ђујић,Павле Ђуришић,Стеван Дамјановић,Мане Роквић и многи други све наши љотићевци:mrgreen:.

Ђујић није био љотићевац.
Ђуришић се борио са усташама, али не сигурно по наређењу Љотића, тј. он није ни слушао љотићева наређења. Мислим, за време свог учешћа у СДК, Павле се борио само са комунистима.
Стеван Дамјановић није био љотићевац.
Мане Роквић није био љотићевац, али је крајем рата ступио у везу са Немцима.

Ево како су нас гибаничари "ослобађали":
file.php

Ђујић није био љотићевац.
Ђуришић се борио са усташама, али не сигурно по наређењу Љотића, тј. он није ни слушао љотићева наређења. Мислим, за време свог учешћа у СДК, Павле се борио само са комунистима.
Стеван Дамјановић није био љотићевац.
Мане Роквић није био љотићевац, али је крајем рата ступио у везу са Немцима.
:rotf::klap::hahaha::worth::zcepanje:
Седи - 1 ! Оћеш да ти поставим опет слике и документа о њима?

СВИ ЧЕТНИЦИ КОЈИ СУ САРАЂИВАЛИ СА ИТАЛИЈАНИМА И НЕМЦИМА СУ ЉОТИЋЕВЦИ А НЕ АНТИ-ФА ГИБАНИЧАРИ АНГЛОФИЛИ. РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ ЉОТИЋЕВСКИХ ЧЕТНИКА И АНГЛОФИЛА РАВНОГОРАЦА ЈЕ НЕБО И ЗЕМЉА.

:rotf::klap::hahaha::worth::zcepanje:
Седи - 1 ! Оћеш да ти поставим опет слике и документа о њима?

СВИ ЧЕТНИЦИ КОЈИ СУ САРАЂИВАЛИ СА ИТАЛИЈАНИМА И НЕМЦИМА СУ ЉОТИЋЕВЦИ А НЕ АНТИ-ФА ГИБАНИЧАРИ АНГЛОФИЛИ. РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ ЉОТИЋЕВСКИХ ЧЕТНИКА И АНГЛОФИЛА РАВНОГОРАЦА ЈЕ НЕБО И ЗЕМЉА.

А коме је мајор Ђуришић слао извештаје: Чичи или Љотићу?

А коме је мајор Ђуришић слао извештаје: Чичи или Љотићу?
Где побеже "Чича" 13.5.1943. кад је навукао немачку потеру? Прво је био јуначина да прави заседе Немцима,па је дошао у Колашин и навукао потеру,па је онда јуначки побегао и оставио Павла да буде заробљен ни крив ни дужан.Зашто је Павле ухапшен највећи кривац је Дража који је прво навукао немачку потеру за собом па је онда јуначки побегао.Да је "Чича" имао имало образа предао би се тад Немцима и рекао им да су њега тражили и да њега ухапсе и да пусте Павла!

1. 0,nije bilo potrebe,okupator bi sam otišao a sama besmislena akcija protiv istog bi značila represalije nad nedužnim narodom.

Koliko su četnici oslobodili gradova od Nemaca? Šta su četnici a šta Srpski narod imali od toga ? hvala...

2.Odgovorio sam ti.

Устанак 1941. у Србији јесте био непотребан, слажем се, али су четници барем показали да желе да се боре. Док су љотићевци у устанку били на страни Немаца, и заједно са њима спроводили репресалије.
Разлика је следећа:
Дражин план је био:
Србија је окупирана, треба развијати обавештајну службу, вршити саботаже и препаде, организовати војску. Немци ће рат изгубити убрзо, тада треба прећи у свеопшти напад, сада је рано да се Немци нападају због тога јер би народ страдао.
Љотићев план:
Србија је окупирана, треба оформити одреде који ће сузбијати побуне против окупатора. Немци неће изгубити рат, и ми треба да радимо на укључивању Србије у нови светски поредак.

Где побеже "Чича" 13.5.1943. кад је навукао немачку потеру? Прво је био јуначина да прави заседе Немцима,па је дошао у Колашин и навукао потеру,па је онда јуначки побегао и оставио Павла да буде заробљен ни крив ни дужан.Зашто је Павле ухапшен највећи кривац је Дража који је прво навукао немачку потеру за собом па је онда јуначки побегао.Да је "Чича" имао имало образа предао би се тад Немцима и рекао им да су њега тражили и да њега ухапсе и да пусте Павла!

Ниси одговорио на питање.

И како те није срамота да тако безочно лажеш?

Ниси одговорио на питање.
И како те није срамота да тако безочно лажеш?
Лажем?Боли истина? Где год се Дража појављивао само је стварао невоље због њега су ухапшени и Јевђевић и Ђуришић!
Од септембра 1943. Павле шаље извештаје Недићу и Љотићу.

Лажем?Боли истина? Где год се Дража појављивао само је стварао невоље због њега су ухапшени и Јевђевић и Ђуришић!
Ајде наведи један извештај Љотићу...
И значи од '43. не подноси рапорте Чичи?!

Имам кући у књизи али ме сада мрзи да тражим и немам времена, Дражину депешу где упозорава Ђуришића да не покушава ништа са Немцима јер ће страдати. Павле га није послушао и остао је у Колашину зато је и заробљен.

Јевђевић је ухапшен јер се сазнало да има везу са Дражом.

Ајде наведи један извештај Љотићу...
И значи од '43. не подноси рапорте Чичи?!
Ево куме само за тебе један извештај црногорских четника:
Са исхраном пропадох. Немцима митраљирано 14 камиона... Дошли били четири енглеска ловца да туку и извиђају директно Милешево, па ово приметили и уништили... Тако да већ четврти дан не примам храну... Спрема дошла до Рашке, али нема средстава да се пренесе, те права мука. Дошло је изгледа још нешто, али не знам шта све. Оружје изгледа још није дошло...
Како иду ствари. Овде смо чули да је Цетиње заузето. Јави о томе јер је то убило морал људима. чуло се да су Немци са беспилотним апаратима средили Енглеску и Лондон. Доста смо се насладили. Поздравља све Душан.99 АВИИ, ЧА, К-279, рег. бр. 16\1.
Ову депешу је послао Душан Арсовић,заменик Павла Ђуришића. Црногорски четници су уз шампањац прославили са Немцима ракетирање Лондона:mrgreen::mrgreen::mrgreen:!!!

Ево куме само за тебе један извештај црногорских четника:

Ову депешу је послао Душан Арсовић,заменик Павла Ђуришића. Црногорски четници су уз шампањац прославили са Немцима ракетирање Лондона:mrgreen::mrgreen::mrgreen:!!!
Ово је извештај Мити Љотићу упућен?!

И још нешто да вас питам. Да је Дража добио рат да ли би стрељао Павла Ђуришића због "злочина над јадним муслиманима"?

Не, али би га радо стрељали твоји ''другови'',као што је Словесни Филозоф:

Тражиновци под командом Гибаничара Петра Баћовића су према извештајима италијанског обавештајца заклали између 650 и 700 муслимана хрватске и муслиманске етничке припадности.

Ово је извештај Мити Љотићу упућен?!
Не знам коме је упућен,можда је и Недићу и Љотићу,али Дражи није сигурно.
Не, али би га радо стрељали твоји ''другови'',као што је Словесни Филозоф:
Citat:
Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
Тражиновци под командом Гибаничара Петра Баћовића су према извештајима италијанског обавештајца заклали између 650 и 700 муслимана хрватске и муслиманске етничке припадности.
Аууууууу...тај онда нема везе са Љотићевцима.

Словесни Филозоф - не брукај нас и не сажаљевај хрвате и балије! А Петру Баћовићу руке се позлатиле као и Манету Роквићу и Момчилу Ђујићу!

Poslednja izmena:

Back