Можда је теби као симпатизеру тзв. НОБ-а страдање Срба фантастично, мени није.Како ти воља, ако хоћеш провјери, није тајна а није ни измишљотина. Није након двије године јер су људи страдали 1943. а нису Четници са Мањаче, Сане и Мотајице нападали Козару већ је било обрнуто, Партизани су нападали са Козаре Четнике у тим крајевима. О томе како су бранили Партизани народ на Козари свједочи и њихов бјег из "
обруча" и то право преко Љубије ђе врви од хрвата, а народ остаде и даље знаш и сам. Баби част и поштовања, али не вјерујем да ти је причала да су их по Кнешпољу јурили Срби са Ситнице и из Тријебова, већ "
komšije" из Љубије, Козарца и Лајпцига. Одакле том народу анимозитет према Четницима ја не знам, према оном што знам за вријеме рата за то није било разлога, а посље су и неки Четнички потомци "
научени" да мрзе сами себе . Козарчани су се и крајем рата доказали, убили су Четнике из Херцеговине који су се покушали повући у Козару управо након страдања од усташа на Лијевчу, и тако су хрвати опет дошли на своје. Јер за њих је мртав Србин, једини ваљан Србин, а хтио ти то себи признати или не и Четници су Срби. А ти и даље очито мрзиш своје.
И да истина је Д.Михаиловић се (на жалост) залагао за Југославију, без фолирања, доста теоретичара и политичара са Четничке стране је било за то и било им је сасвим нормално да рачунају и на хрвате, опет у будућности, то доста аутора мисли и дан данас (нпр, М.Самарџић), а теби је изгледа проблем ако се неко борио за Српску слободу, опстанак и територијама ђе га је мајка родила.
Памет у главу и поздрави ми Крајину!