Sar pei

Najlepsi je bas moj Shar Pei

• Crni

glasova: 0 0,0%
  • Braon

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    0
  • Anketa je zatvorena .
zdravo svima, upravo sam uzeo muzjaka sar peja pa su me malo zastrasile ove price oko koznih oboljenja, dali mogu da se preduprede sa necim. Inace imam patuljaste pinceve vec 20 godina i oni su specificni po nekim stvarima ali mi treba par informacija o sar peju.

Ako je pas preterano naboran, postoji opasnost od infekcije ukoliko se higijena ne odrzava, potrebno je svakodnevno ciscenje koze i dlake na prevojima svake bore, narocito kad je toplo. Kod psa koji je po standardu, kod njega ne postoji ta vrsta opasnosti, oni nisu previse zbrckani. Inace postoji i genetska predispozicija za tu vrstu oboljenja. Ono sto ja mogu da savetujem ukoliko dodje do bolesti treba izbegavati lecenje hormonima, ili bas ako je neizbezna ta vrsta terapije, svesti je na sto krace vreme. Jer kao posledica cesto se javlja propadanje celog organizma kod dugotrajne hormonske terapije.:dash:

Imam šar-peja od 3 meseca.Mužjak je i ima neki specifičan miris.Mislim da je to ,,smrad" o kom mnogi pričaju.Navikne se čovek brzo na to jer se ne oseća iz daljine već samo pri bliskom kontaktu.Miris je original kao u fabrici šećera-miris melase.
Moj problem je što se dosta češe i juri svoj rep.Čišćen je od glista i koža mu je super kao i dlaka a i buve nema.Da li neko možda zna šta bi mogao biti uzrok?

Ne češe uši.Mislim da su ok,bar na izgled.Nisam ga još kupala i ne znam da li treba obzirom da ima tek 3 meseca.Kakve četke koristite za češljanje ove rase?Ja sam pročitala da su dobre gumene i takvu sam i kupila ali mi se čini da ona ne radi baš dobro.Na njoj piše da je za masažu i čini mi se da samo to i uradi.

Cetku sto mi koristimo za Crisp-a je takozvana "cesagiija". Ima sitne zupce kao testerica. Fenomenalna je,kad je period linjanja-jos jednog Crisp-a skinemo cetkanjem :-) Stvarno extra zavrsava posao. Sto se tice kupanja,po meni je jos uvek mali,tek negde sa 6-7 meseci. Vidim da ljudi pricaju da ih brisu raznim maramicama,rastvorom sirceta i vode... Nama to sa Crisp-om nije bilo potrebno. Samo kupanje jednom mesecno i sve je ok. Sto se tice usiju,mogu da ti preporucim preparat Virbac-ov Epi-Otic. Cistimo ushi na svakih 10-ak dana i nemamo nikakvih problema,niti mlati glavom,niti cese usi... Pozz...

Hvala za savet.Četku ću danas otići da kupim a za uši sam još ranije kupila neki rastvor od proizvodjača Trixie.Rekli su mi u pet-shopu da je to ok ako nema problem sa ušima.Nisam znala da se to sipa na desetak dana.Tako ću od sada raditi.Ja ga hranim sa Hills hranom.Koliko je ona u Beogradu?Ja sam iz N.Sada.Da li je bolji Bento Kronen?Pozdrav

Postoje podeljena mišljenja oko hrane,koja je najbolja... Crisp jedino jede Bento Kronen,eventualno mu "presečemo" sa kilogram druge hrane tipa Pro Plan,Royal Canin...da se ne zasiti samo jedne. Ne dajemo mu piletinu niukakvom obliku ( čak ni granule koje sadrže piletinu ),samo Lamb&Rice ili sa Lososom. Mora imati kvalitetnu ishranu jer su veoma osetljivi na to. Čuo sam i da ishrana ima veze sa tim da se Shar Pei-ovi preterano osećaju,nisam siguran ali ne bih da probam :) Na piletinu je Crisp alergičan,zato mora da jede ovakvu hranu kao što jede. Pošto se Crisp užasno uplaši kad vidi bočicu za čišćenje ušiju,uzmem parče vate-natopim sa rastvorom i polako mu iscedim u uho,kao čistim i polako cedim unutra i onda odmah mu kao masiram srednju školjku nekih 45 sec. i pustim ga da istrese glavu,ostatak pokupim parčetom vate što je ostalo pri samom vrhu uha i to je to. Moja preporuka ti je da koristiš najbolje preparate ze kucu ( šampon,za uši,preparat za čišćenje oko očiju ) jer su vrlo osetljivi. Svaki od tih preparata smo platili u proseku po 10-ak eura,ali evo skoro god. dana nam traju. Po meni Trixie je odličan za neke druge vrste koje nisu toliko osetljivi. Npr,imam još mešanca-babu jednu od 13 god. i za nju je Trixie odlican. Nadam se da sam pomogao :) Za cenu Hills-a u Bg-u stvarno ne znam,raspitaću se danas pa javljam. Pozz...

Poslednja izmena:
Gledala sam sastojke i količine hrana Hills,Royal Canin i Bento Kronen.Nije mi jasno u čemu je caka pošto za isti uzrast psa Hills-a i Royal Canina količinski dnevno treba dati priblizno isto a Bento Kronena skoro duplo manje.Npr. sa 3 meseca za psa koji će odrastao imati 25 kg.dnevna količina H i RC je 315g a BK je 180g.I ja mom dajem Lamb&Rice ali Hills.Ovde je 400,00 kilogram i uopšte nije jeftinije na džak.A koliko je Bento Kronen?Ovde ga ni nema.Ćao

Royal Canin izbegavamo jer postoji pakovanje za zapadno i istočno tržište. Verovatno je razlika u kvalitetu,za istočno lošijeg a za zapadno po standardima. Nikada nismo gledali sastojke hrana da budemo iskreni,veterinar nam je rekao za Bento i samo njega koristimo. Crisp jede po pravilu 190gr. Benta po obroku ( ima dva obroka ) + se tu malo zalomi i malo konzervice ( da ne bude "suvo" ) tako da količinski pojede po obroku približno 250-270gr. hrane.U BG-u Hills ( piletina,govedina) je 340 din/kg a Lamb &Rice je 380 din/kg ( kod drugara u Pet shop-u ). Bento isto kod njega ( Lamb&Rice ) je oko 330-340 din/kg. Pozdrav...

Cetku sto mi koristimo za Crisp-a je takozvana "cesagiija". Ima sitne zupce kao testerica. Fenomenalna je,kad je period linjanja-jos jednog Crisp-a skinemo cetkanjem :-) Stvarno extra zavrsava posao. Sto se tice kupanja,po meni je jos uvek mali,tek negde sa 6-7 meseci. Vidim da ljudi pricaju da ih brisu raznim maramicama,rastvorom sirceta i vode... Nama to sa Crisp-om nije bilo potrebno. Samo kupanje jednom mesecno i sve je ok. Sto se tice usiju,mogu da ti preporucim preparat Virbac-ov Epi-Otic. Cistimo ushi na svakih 10-ak dana i nemamo nikakvih problema,niti mlati glavom,niti cese usi... Pozz...

Bog svima,
Zanima me taj proizvod za čišćenje ušiju, jer moj uvijek trese glavu a neda veterinaru da mu pregleda uši, trebalo bi ga uspavati za taj pregled ali mi se to ne da. Di se to ima za kupiti?

Pozz svima,evo i mene posle nekog vremena...
Imam jedan problem,pas mi je bio bolestan i dobijao je od veterinara injekcije (700din je jedna)dobio je 5-6kom i bio je zdrav 2-3dana i sada je o5 bolestan,samo sto sada nema temperaturu nego nece da jede i pije vodu,sporo seta i kao drogiran je.
Jel ima neko neki predlog sta da radim ili da o5 dajem pare za injekcije?

Poslednja izmena:
Ne brini za to i moj je bio takav jedan dan a to im je valjda čiščenje od hrane, ali i ja sam se bila prepala. Daj mu jedan bioaktiv to mu je dobro za želudac i ne brini proći će ga....Mom se bio rep spustio, vukao se kao krepana kokoš i prošlo za jedan da.

Bog svima,
Zanima me taj proizvod za čišćenje ušiju, jer moj uvijek trese glavu a neda veterinaru da mu pregleda uši, trebalo bi ga uspavati za taj pregled ali mi se to ne da. Di se to ima za kupiti?

U principu trebalo bi imati u svakoj bolje snabdevenoj vet. ordinaciji ili u bolje snabdevenom Pet Shop-u. Mi smo imali isti problem sa Crisp-om,mislili smo da mu je upalo nesto u uho,kad ono...bilo je UZASNO prljavo... Nasi veterinari su takodje hteli da ga bace u blagu anesteziju da bi mu pregledali usi,nije dao ni da mu pridju glavi a kamoli da mu nesto cackaju oko usiju. Preporucio bih ti da koristis Virbac-ov preparat,odlican je po meni. Pozz...

Poslednja izmena:
@sarpi nije pomogao tvoj savet,morao je kod veterinara.
Hvala u svakom slucaju,nego imam o5 jedan problem
evo juce je celu noc tresao glavu...jel mu mozda nos zacepljen?ili je lud?lol

usi!!!!!! Kupi kapi za usi Otex, nema ih u prodaji, ali ima po negde da se nadje "ispod tezge", lek nije na zvanicnoj listi lekova. Mom psu pomogne za 1 dan. Pozdrav

Nije lud z:) ushi,prljave usi... Nismo koristili Otex kapi ali ti mogu preporuciti Virbac-ove kapi za ushi. Mi to koristimo za Crisp-a i prezadovoljni smo... Procitaj par postova iznad,pisano je o tome z:) Pozz...

Vlasnici javite se!! Recite mi nešto više o njima. Čula sam da su dosta osetljivi i da imaju problema sam određenim kožnim bolestima, zbog onih falti. Kakvi su u stanu? Kakvog su temperament? Da li kod nas ima onakvih primeraka (jako nafaltanih) kakve sam do sada vidjala samo po časopisima. Hvala!!!
Pozdrav,
citao sam po forumima da je Sar pej jako zahtevan,osetljiv, itd....ljudi ako ne volite takvu rasu onda nemojte kinjiti! ja ga imam u stanu i kuca je jako dobar i pametan a ako ga zanemaris kao i svi normalna bica ce se razboleti! To je ona prica: Svaki cigan svoga konja hvali! ali to nije tacno da su jako bolesljivi i krvolocni! Do sada mi je Sar pej najbolji kuca kojeg sam imao!!!! I ne smrdi !!!!!!!!!!! Za stan je super,jer brzo nauci gde treba da obavlja nuzdu. Pozzzzzzz

U mom kraju ima jedan sar pej od godinu-dve, trci kao lud na sve strane, ne slusa gazdu, ne slusa nikog samo jurca okolo. Inace sar pej nije mnogo intelignetan pas i treba puno strpljenja i vremena da bi se naucio nekim stvarima, kao sto je donosenje stapa, dok je nekim drugim rasama to u krvi a neke pak zbog visoke inteligencije brzo ukapiraju sta se od njih trazi.

Gresis veoma. Eto bokseri, zlatni retriveri na primer obozavaju decu. Neke rase ne vole decu, pudle npr. ali to zavisi pre svega od karaktera i socijalizacije.

Ja ga imam i najposlusniji kuca od svih!!!!!!

Imam šar-peja od 3 meseca.Mužjak je i ima neki specifičan miris.Mislim da je to ,,smrad" o kom mnogi pričaju.Navikne se čovek brzo na to jer se ne oseća iz daljine već samo pri bliskom kontaktu.Miris je original kao u fabrici šećera-miris melase.
Moj problem je što se dosta češe i juri svoj rep.Čišćen je od glista i koža mu je super kao i dlaka a i buve nema.Da li neko možda zna šta bi mogao biti uzrok?

I ja ga imam ima 2 meseca muzjak...moj se nista ne oseca samo mu smrdi iz usta!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol: jednom mesecno ga okupaj pa ces videti nista nece smrdeti...a imam i starijeg koji isto uopste ne smrdi.!!! pozzzzzz

Konačno smo krenuli u šetnje posle svih vakcina i dobro je prihvatio povodac,brzo je naučio reč stani(na semaforu) i idemo(kad ja krenem) ali u parku laje i napada druge pse bez straha od njihove veličine i godina.Ne znam kako to da regulišem.Ne reaguje ni na šta.Napao je dogu koja bi mogla nogom da ga poklopi.Zlatni retriver ga je malo ćapio po glavi ali ni to mu nije bila dobra lekcija.A ima samo 4 meseca.Kad drugi pas zareži na njega,umesto da se pokori jer je mlađi on ne odustaje.Da li neko ima iskustva po tom pitanju?Sada mu ostali tolerišu jer je još beba ali šta će biti posle?
Inače nisam ga još kupala zbog zime.Čekam da malo otopli.Pozdrav svima.

To je generalno problem kod ove rase. Shar Pei je koliko sam ja upoznat prvi borbeni pas. Mozda se dosta ljudi nece sloziti samnom ali,smatram da se to resava "vaspitavanjem" tj ne kaze se za dzabe "batina je iz raja izasla"!! Veoma su tvrdoglavi,svojevoljni... Treba im jak autoritet,neko ko ce ih pokoriti,pokazati ko je gazda. Negde sam cuo da im se do znanja stavlja ko je jaci tako sto ga ugrizes za uvo ( naravno, ne bas jako ). Probao sa Crisp-om,dok je on mene grizao u igri tj dok je bio mali i...za divno cudo,funkcionise... Da li od grickanja uveta ili od..."vaspitavanja"....ko ce ga znati. Inace,sta se uradi do 18-og meseca-to je to... Posle ih je tesko prevaspitati,pogotovu zbog tih njihovih osobina ( tvrdoglavosti...). Inace,po nekim mojim saznanjima,oni ulaze u "pubertet" oko 5-og meseca i drži ih sve do 18-og meseca (tada ce raditi sto nikada nisu,niti ce ) otprilike,tada ih treba "slomiti",psihicki naravno da im se pokaze ko je gazda. To je neko moje misljenje,nadam se da sam pomogao. Pozz...

Bog svima,
Pojavilo mi se nešto cudno na šarpijevom vratu, naime ima par čuperaka koji su duži od njegove normalne dlake. Doslovno nekoliko čupova što do sada nije imao. Od čega bi to moglo biti i jel itko od vas takvo što primjetio na svom psu?

pozz narode.......imam problem kupio sam sar peja muzjaka od 3,5meseca starog i cudno gazi na prednje sapice, pa me interesuje dalice mu se to ispraviti tokom rasta .....ako neko zna malo vise o prednjim nogama nek napise bio bi mu zahvalan......

Back