Sar pei

Najlepsi je bas moj Shar Pei

• Crni

glasova: 0 0,0%
  • Braon

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    0
  • Anketa je zatvorena .
jao ljudi kao sto vidite sad je 5 ujutro ja celu noc nisam spavao molim vas pomagajte! Imam shar-peia malu zenkicu (ustvari, vise nije tako mala ima skoro 6 meseci ) i plasim se da mozda ima shar pei groznicu pa vas molim da ako neko zna vise o toj bolesti da napise nesto! Inace samo zbog ovoga sam se i uclanio na krstaricu tj do sada nisam bio clan (sto mi sigurno ne ide u korist :) ). Naime, ona me je probudila oko tri i ponasala se krajnje sumnjivo, te kad sam je malo proverio video sam da ima jezu, temperatura joj je malo ispod 40 (doduse nije bas pouzdan taj termometar) i njuskica je boli na dodir, hoda cudno i sva je jadna zbunjena... i ja kao i svaki pripadnik mladje generacije odem na internet da vidim sta pise o tome i imam sta da vidim!!! Nadam se samo da sam ja umislio da se simptomi poklapaju zato sto baratam samo polovicnim informacijama ali zato vas i molim da mi pomognete! Inace, ona je u medjuvremenu zaspala ali ja nema sanse :( Hvala unapred

znam hvala isao sam kod veterinara zivim relativno blizu veterinaraskog u bgu, ali nemam bas puno poverenja u njih... doduse ova groznica sto je sinoc imala moja kuca je zbog krpelja i dali su joj terapiju, ali ja bih i pored toga voleo da saznam vise o shar pei groznici stim sto to sada nije toliko hitno :) ali u svakom slucaju, hvala na savetu

znam hvala isao sam kod veterinara zivim relativno blizu veterinaraskog u bgu, ali nemam bas puno poverenja u njih... doduse ova groznica sto je sinoc imala moja kuca je zbog krpelja i dali su joj terapiju, ali ja bih i pored toga voleo da saznam vise o shar pei groznici stim sto to sada nije toliko hitno :) ali u svakom slucaju, hvala na savetu

Ja ti se izvinjavam sto tvoj post nije mogao niko da vidi dok ga neko od moderatora ne odobri,pa je tako i sam odgovor mnogo kasnio.

radeffc, kako ti je kuca.... moja zena je citala o tome pa cu je zamoliti da nesto o tome napise, nije vetereinar ali je ipak lekar. Koliko ja znam manifestuje se temperaturom kao i "susenjem" njuske. Mi smo imali slucaj kada je njuska pocela da joj se susi, da ne bude "mesnata" i to posle upale zgloba, pa smo mislili da je ta shar pei groznica, medjutim ispostavilo se da joj je veterinar dao kortikosteroid (valjda sam dobro napisao da me zena ne ubije;) ). Posto imamo jos jednu kuju u blizini proverili smo sa njima i oni kkada su vratili film su imali isti slucaj sa njuskom posle posete veterinaru, ali nisu obracali paznju sta joj je dao...

Evo da javim, Tasha( inace tako se zove kuca nisam je predstavio) je u redu, mada moram da priznam da je bilo malo napeto... ona je u stvari imala tu bolest sto prenose krpelji babezioza, koja moze da bude vrlo opasna, ali smo to otkrili na vreme, i istovremeno je imala i zacepljen zeludac posto je izgleda pojela neke kosti napolju u trenutku nepaznje, pa su se spojili simptomi (imala je visoku temperaturu i jezu i zglobovi su joj otekli zbog babeziaze, a tesko je disala i hodala i zbog zacepljenja) Inace sada je skroz OK vratio joj se apetit i zivost tako da moram da vam priznam da mi je mnooogoo laknulo... hvala na brizi :)

Pozdrav svima!!!
Evo da se i ja predtavim :-) Zovem se Angel Crisp i star sam 17 meseci. Ovo je jedna slika dok sam bio mali

http://img378.imageshack.us/my.php?image=dsc00205un5.jpg

Evo jos par slicica u skorije vreme sa moji gazdama

http://img378.imageshack.us/my.php?image=dsc00451mk0.jpg

http://img378.imageshack.us/my.php?image=dsc00454za3.jpg

Dok sam bio beba dobio sam ocenu 5,2 puta sam bio PRM (prvak razreda mladih),prijavio sam se i za beogradsku izlozbu 2.11. Nadam se da se vidimo tamo.
Pozz svima...

Ja sam prije 4 dana kupila kujicu Shar Pei-a, ostenjena 29.06.2008. i imam mali problem...

... malo mi je neprijatno jer sam procitala da je do gazde ta vrsta problema ali sam je dobila u takvom stanju ... Bella se prilicno osjeti, cak do te mjere da me glava pocne boliti od njenog smrada, htjela sam da je cuvam u kuci i da spava samnom u sobi ali je to nemoguca misija, okupala sam je odmah prvo vece i tu je kao bilo sve ok, medjutim vec sutra dan je ista stvar :( :( :(

Dali postoje neki jaci samponi ili nesto drugo sto bi moglo da ukloni taj smrad?
Ja sam je pregledala i ona je cista, nema nista po kozi, sve je ok ali smrdi pa smrdi ... kad joj stavim onaj puder za "suvo pranje" ona cini mi se jos vise smrdi ... :(

Ovo je Bella ... i ja je obozavam ... pa vas zato molim da mi pomognete

Poslednja izmena:
...isti problem - smrdi mu koža!!! Okupali smo ga, svaaki dan ga brišemo vlažnim maramicama...ali on ovijek smrdi. Neka oni koji kazu da ne smrdi objasne kako ga to treba održavati da ne smrdi, bilo bi mi drago kad bi se mogao taj problem riješiti.:)

...mene muči jedan drugi problem - jako puno slini i nakuplja mu se bijela pjena kad trči i nakon oga uvijek trese glavom i to onda leti na sve strane:worth:. Ne nam kako vi rješavate taj problem:???: osim brisanja maramicama. I još nešto - kad ide u šetnju hropti, tj. kao da se guši ispušta čudne zvukove, pa zvuči kao da reži. Da li ima neko ovakvog ili je moj neki izrod???:hahaha:

Ja ti u ovome zaista ne mogu pomoci... Moja kuja je napolju i nisam osetio neki smrad jaci od onog koji ima bilo koji drugi pas, neznam mozda je to zato sto je moj pas u boksu pa ima onaj pseci miris ali taj miris je jednako jak kao i od drugih pasa. Proveri da nema slucajno gljivice u naborima na glavi i vratu ili neki osip po kozi izmedju nabora, a i videces sta ce ti reci ljudi koji drze sar-peia u stanu oni sigurno bolje mogu da ti kazu sta tu da preduzmes, temu si otvorila pa bas i mene zanima kakva su iskustva po tom pitanju.

Pa znas kako, ja imam i jos jednog psa, labradora, on je napolju u boxu i on ima taj pseci miris, kod nje nije toliko jak kao kod njega naravno ... ali sam citala ove tekstove na ovom forumu (trebala sam naci neke da citiram sada :confused: ) i po njima shar pei nebi trebao da se osjeti uopste :( ... totalno sam zbunjena ...

Bellu sam kupila iz razloga zato sto mi je potrebna obaveza i stvarno zelim da se staram o njoj kako treba ...

Pregledala sam sve, nema nikakvih osipa, cista je kao sunce ... stalno je cetkam ali ocigledno su ljudi malo previse nahvalili ovu vrstu jer nemogu da vjerujem da nema psa koji se osjeti ...

Ja sam inace uzasna pedanterija i katastrofalna cjepidlaka :rumenko: :dash: sto me ponekad izludjuje ... vjerovatno samo iz tog razloga ja mislim da moja Bellica previse smrdi ...

Labrador, koji se inace zove Boki, nikada nije bio zahtjevan ... njega sam dobila na poklon ... i nikada mu nije bila potrebna neka prevelika njega ... ali koliko sam uspjela da procitam i da se informisem Bellinoj vrsti treba mnogo vise njege ...

Ja ne planiram da je vodim na izlozbe itd ... samo zelim da joj nista ne fali ...

Ali u svakom slucaju hvala na brzom odgovoru ... :)

...mene muči jedan drugi problem - jako puno slini i nakuplja mu se bijela pjena kad trči i nakon oga uvijek trese glavom i to onda leti na sve strane:worth:. Ne nam kako vi rješavate taj problem:???: osim brisanja maramicama. I još nešto - kad ide u šetnju hropti, tj. kao da se guši ispušta čudne zvukove, pa zvuči kao da reži. Da li ima neko ovakvog ili je moj neki izrod???:hahaha:

Moja Bella je ista kao i tvoj mali :rotf: ... takodje joj se pjena nakupi kada trci i isto tako sve zabalavi oko sebe ... i takodje mi ti cudni zvukovi nisu strani :D .... ali je super u svakom slucaju!!! Samo kad me pogleda nemogu da odolim a da joj se ne nasmijem ...

A jel ga sa obicnim vlaznim maramicama brises? Mislim na one za bebe ...

Ah da, Bella krmelja puno, jel to normalno?

Dobro jutro! Eto, drago mi je cuti da ni tebi nisu strani ti zvukovi gušenja kad se šeta i pjena na ustima:D Doduše bilo bi mi draže da nema te bale jer mu se zbog toga bas i ne priblizavam - nikad ne znas kad ce se otresti:) Znaci s tim se samo trea pomiriti. E da čistim ga s maramicama za bebe - onda cak i miriše neko vrijeme. Ma nije da on smrdi bas jako, ali dovoljno da mu ne dozvolim da provodi vrijeme u kući.

Moja Bella je ista kao i tvoj mali :rotf: ... takodje joj se pjena nakupi kada trci i isto tako sve zabalavi oko sebe ... i takodje mi ti cudni zvukovi nisu strani :D .... ali je super u svakom slucaju!!! Samo kad me pogleda nemogu da odolim a da joj se ne nasmijem ...

A jel ga sa obicnim vlaznim maramicama brises? Mislim na one za bebe ...

Ah da, Bella krmelja puno, jel to normalno?

Krmelji su isto izgleda normalna stvar kod ovih pasa, ja mu to isto ili maramicama ili vlažnom vatom skinem, ali bas i nevoli da mu se dira glava općenito. Po tijelu obožava ali po glavi i ne baš

Pozdrav svima!!
Billi smo na beogradskoj izlozbi i osvojili drugo mesto u razredu mladih. Evo jedne slicice sa izlozbe

http://img84.imageshack.us/my.php?image=sajamao3.jpg

Za Bubamaru79: Kada kupas svoju kucu koristi neki kvalitetniji sampon za pse,kupaj je svake tri nedelje ili jednom mesecno. Mi tako radimo sa Crisp-om i nemamo nikakvih problema. Da li genetika ima tu nesto-stvarno ne bih znali.

Za Sarpi:To sto balavi,to je po nama normalno. Leti,kada je u kuci samo ga briskamo jer izbalavi sve oko sebe,stalno je tu negde njego peskiric. Naravno,posle jela je opet obavezno brisanje ali se covek vremenom navikne :) To sto hropti,to mu je devijacija nosa ( kako smo mi culi ). Po nama,najbolje bi bilo da ga odvedes veterinaru pa da oni vide kako dalje. Nas komsija je svoje stene vodio dok je bio mali pa su mu uradili opraciju tako da je sada sve ok. Culi smo da taj problem moze dovesti do toga da pas postane srcani bolesnik,tako nam kazu nasi veterinari.

Nadam se da se ne ljutite sto "pametujemo" ali smo hteli samo da podelimo nasa iskustva i nasa saznanja o ovim "skotovima" sto se uvlace pod kozu :)

Pozdrav!!

Pozz svima
Ovako imam ovu vrstu psa vec oko mesec dana i zaista sam prezadovoljan!
Drzim ga u stanu i u tih mesec dana kupan je samo 1 i to samponom protiv parazita
btw on uopste ne smrdi,bar ovaj moj.
Sada trenutno ne smem da ga kupam nekih 7dana,jer je pre neki dan imao neku tucu pa je malo izgrizen pa je veterinar preporucio da sacekam da se rane zacele.
To sto balavi je normalno kod ove vrste,znaci posle svakog jela i kad pije vodu malim peskiricem ga prebrisem i to je to.
Jedini problem koji imam je sto ne mogu da nadjem gazdu psa da mi da papire koje mi je obecao tj. ne
javlja se na mob. pa sam prilicno iznerviran!

Ako ikom ista znaci, kupam je sa samponom "Armonie Naturali, sa zelenom glinom" koji je kao sa nekim soja proteinima i koji kosta 8 eura kod nas :D:D:D ... ovo je neki koncentrat ... bilo kako bilo ... rijesicu valjda nekako taj problem ...

CuturaNS, ja sam se nasmijala na tvoj problem ... ono kao citam pazljivo svaku rijec i na kraju gazda zeza ;) ...

Ja sam zaista iznenadjen sa ovim za taj jak neprijatan miris! Stvarno nisam ni kod jednog sar-peia to osetio a video sam ih jako mnogo i ja imam a i moja sestra takodje... Ona ga isto drzi u stanu i kod nje nikako ne mozete da osetite da je pas u kuci dok ga ne vidite. Sto se "davljenja" u toku setnje tice to i hrkanje su neke od odlika ovih pasa a i to sto pas ima penu prilikom setnje sasvim je normalna pojava sta bi rekli da drzite bernardinca, nekog mastifa ili recimo boksera kod kojih je ovo itekako jako izrazeno. Za cuturu: ako nije tajna ko je bio vlasnik tvog psa da se i neko drugi ne bi tako opekao. Ja stence kada prodajem pre toga ih najmanje 2 puta ocistim od parazita i barem jednom vakcinisem a rodovnike spremim kad napune 4 nedelje, ja nikada ne volim da nesto cekam i zato ne dozvoljavam ni mene da neko ceka! :-) Ove sad stence koje imamo cak cemo i revakcinisati jer im je 10 nedelja tako da buduci vlasnici imaju samo protiv besnila i cipovanje... Pozdrav svima

Back