Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo i ja da kazem nesto o ovoj rasi,o njima sam saznala mnogo uz moju Dejanu koje vise nema ...zbog nje sam jako zavolela ovu rasu,necu da duzim,reci cu sto krace mogu, kako nas je sudbina spojila sa Dejanom i nju sa nama i na kraju nas rastavila...uzeli smo je iz kafilerije jer su je ljudi koji su je kupili ostavili tamo sa godinu ipo dana,pokusali smo da je udomimo,ali je ona izabrala nas za njene vlasnike,ne zeleci ni da se vrati starim vlasnicima a ne zeleci ni da ode kod nekih drugih...izuzetno inteligentna rasa.. ona je zaista bila pas koji voli drustvo ljudi,kao sto i jeste jedna od karakternih osobina sar peia,bila je izuzetno privrzena,gledajuci samo u nas,za nju nije bilo mazenja sa nepoznatima,nije bila agresivna,uvek rezervisana prema onima koji bi je dozivali ako bi kojim slucajem zeleli da je pomaze i totalno nepoverljiva prema nepoznatima...vodili smo je uvek sa nama iako imamo jos cetiri mesanca,jer ona nikako nije zelela da ostane kuci,ako bi se i desilo da je ostavimo kuci znala je da kuka sve dok se ne vratimo...milion puta smo to posmatrali kao obavezu a sada nam ta obaveza toliko fali...jer toliko ljubavi nijedan od ovih ostalih pasa nece nam nikada pruziti...
Moram sada da kazem nesto u vezi ovoga sto je wujaymarkooff rekao a vezano za sar peia i macke i njihovo ne slaganje,mislim da to uopste nije nemoguce da zive pod stim krovom,bezobzira na tvrdoglavost sar peia mislim da je jako bitno kako se postavimo prema njima...eto nasa Dejana je bila naucena da juri macke jer su je njeni prvi vlasnici tome naucili[licno mi je potvrdjeno kada sam ih pitala to],ali je vremenom naucila da zivi sa njima ,cak stavise pustala je mace da spavaju sa njom u lezaljci [posto imam i mace]...jedno mace je cak prisvojila kao da je njeno...
Nazalost...mi smo ostali bez nase Dejane u njenoj sedmoj godini zivota jer je imala torziju zeludca...zeludac se uvrnuo i pukao...spasa nije bilo...zasto i usled cega je doslo do toga nikada necemo saznati jer nije cak ni pokazala simptome kojima se inace manifestuje torzija...neki veterinari kazu da je nasledno,neki kazu da je sar pei rasa sklona tome...ne znam...samo znam da i dalje uzasno patim i da mi jako nedostaje...
Eto zelela sam da dodam svoj komentar vezano za ovu rasu,svakome ko bi zeleo bas sar peia zelim da kazem da se ne dvoumi jer ce dobiti vernog i nadasve privrzenog psa.
Izvinjavam se na duzini posta,pozz svima.
![]()
Hvala.... Ipak cu je voditi u novembru u Beograd na CACIB!