Sar pei

Najlepsi je bas moj Shar Pei

• Crni

glasova: 0 0,0%
  • Braon

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    0
  • Anketa je zatvorena .
URL=http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/9/1/f_IMG0583m_9e8e659.jpg&srv=img37]
f_IMG0583m_9e8e659.jpg
[/URL]

valjda ce se videi

Poslednja izmena:
Pozdrav tislo, tvoja kuja je lepa i dobro je naborana ali uglovi zadnjih nogu su bas dosta otvoreni vidis koliko uspravno stane (barem na slikama) uopste ne postoji ugao kod skocnih zglobova tj, noge stoje stubasto a to sudije i nece bas tolerisu... Inace kuja ima dosta lepu glavu i ako je samo to problem trebalo bi da dobije solidnu ocenu mozda cak i 5. Sta joj je dao u zr-u na izlozbi?

Evo i ja da kazem nesto o ovoj rasi,o njima sam saznala mnogo uz moju Dejanu koje vise nema ...zbog nje sam jako zavolela ovu rasu,necu da duzim,reci cu sto krace mogu, kako nas je sudbina spojila sa Dejanom i nju sa nama i na kraju nas rastavila...uzeli smo je iz kafilerije jer su je ljudi koji su je kupili ostavili tamo sa godinu ipo dana,pokusali smo da je udomimo,ali je ona izabrala nas za njene vlasnike,ne zeleci ni da se vrati starim vlasnicima a ne zeleci ni da ode kod nekih drugih...izuzetno inteligentna rasa.. ona je zaista bila pas koji voli drustvo ljudi,kao sto i jeste jedna od karakternih osobina sar peia,bila je izuzetno privrzena,gledajuci samo u nas,za nju nije bilo mazenja sa nepoznatima,nije bila agresivna,uvek rezervisana prema onima koji bi je dozivali ako bi kojim slucajem zeleli da je pomaze i totalno nepoverljiva prema nepoznatima...vodili smo je uvek sa nama iako imamo jos cetiri mesanca,jer ona nikako nije zelela da ostane kuci,ako bi se i desilo da je ostavimo kuci znala je da kuka sve dok se ne vratimo...milion puta smo to posmatrali kao obavezu a sada nam ta obaveza toliko fali...jer toliko ljubavi nijedan od ovih ostalih pasa nece nam nikada pruziti...
Moram sada da kazem nesto u vezi ovoga sto je wujaymarkooff rekao a vezano za sar peia i macke i njihovo ne slaganje,mislim da to uopste nije nemoguce da zive pod stim krovom,bezobzira na tvrdoglavost sar peia mislim da je jako bitno kako se postavimo prema njima...eto nasa Dejana je bila naucena da juri macke jer su je njeni prvi vlasnici tome naucili[licno mi je potvrdjeno kada sam ih pitala to],ali je vremenom naucila da zivi sa njima ,cak stavise pustala je mace da spavaju sa njom u lezaljci [posto imam i mace]...jedno mace je cak prisvojila kao da je njeno...
Nazalost...mi smo ostali bez nase Dejane u njenoj sedmoj godini zivota jer je imala torziju zeludca...zeludac se uvrnuo i pukao...spasa nije bilo...zasto i usled cega je doslo do toga nikada necemo saznati jer nije cak ni pokazala simptome kojima se inace manifestuje torzija...neki veterinari kazu da je nasledno,neki kazu da je sar pei rasa sklona tome...ne znam...samo znam da i dalje uzasno patim i da mi jako nedostaje...
Eto zelela sam da dodam svoj komentar vezano za ovu rasu,svakome ko bi zeleo bas sar peia zelim da kazem da se ne dvoumi jer ce dobiti vernog i nadasve privrzenog psa.
Izvinjavam se na duzini posta,pozz svima.

Prelepa ti je Dejana:heart: Skorom je ista kao moja Aska, cak ima i istu ogrlicu:D
Sto kazes ti i mica zr, sve je u vaspitanju. Moja Aska obozava macke zato sto kad smo je dobili vodili smo je napolje, a napolju su uvek bili neki macici.:)
A oni sto su rekli da sar pei ne moze da se drzi u stanu su pogresili;) Mojoj Aski je odlicno, ali moramo stalno da je izvodimo:)

Pozz narode evo i mene posle nekog duzeg vremena .... Sada planiram da vodim Mazu u Turiju na CAC i u Beograd na CACIB mada je sada dobila prvo teranje pa neznam dali sme da se vodi iako to pada 2 dana pred kraj tog ciklusa.... Sta vi mislite? Volela bih da me posavetujete!

Hvala.... Ipak cu je voditi u novembru u Beograd na CACIB!

Znas sta,to sto ce sudija mozda primetiti a hoce ako iole poznaje pse i nije neki problem. Veci ce problem biti muzijaci koji ce sigurno osetiti to teranje i potpuno poludeti i tako ces lepo upropastiti izlaganje ljudima koji se time ozbiljno bave,pa ako te ne lincuju odlicno ces proci.

pa hvala ali to sigurno necu uraditi jer necu ni sebi kao prvo da upropastim izlaganje. Taman do novembra ce to proci!
Evo vam mali slikica pa malo prokomentarisite moju Mazu

Ovde je videla macu ali ipak nesme da joj pridje.... :)

A ovde pozira sa mojom mamom :P

Mazo-013 probaj da je slikas tako da se lepo vidi,znaci nek je neko postavi u stav,a ti se spusti bleze zemlji,ili je digni na sto pa je slikaj. Ovako se slabo vidi jer je slikana odozgo.

Vilus je u pravu... namesti je malo, stavovi ti svakako za izlozbu trebaju. Ovde sve sto cujes nista ti nece znaciti, mislim na to sto si rekla da ti mi kazemo nesto o uglovima psa... Prvo zavisi sta ce sudija najvise preferirati, jer imam iskustva sa izlozbi gde su pobedjivali psi sa izuzetno losim uglovima svaki sudija ima nesto svoje i sta god da ti ovde neko napise nemora uopste biti tako, moje licno misljenje je da ti je kuja dosta lepa mada sam u zadnje vreme sretao bas dosta lepih sar-pei pasa zavisi dosta i od konkurencije.. Ja ti zelim puno srece i obavezno da javis kako si prosla. E da nisam te pitao da li si joj gledala zube jer kod nas svakom drugom psu fali po koji zub.. :-) to je momentalna diskvalifikacija!

Gledam joj zube svakako i to je naucila.... naravno da ima sve zube.... Jedono sto je ona jos mlada ima tek 7 meseci pa joj nisu bas svi zubi porasli.... evo vam slikice nadam se da su dobre jer je jako nemirna i nedrzi je mesto :)))))

Molim za pomoc,uzeo sam sar peja starog 5 meseci i kupio mu hranu "Profilum junior" (bogata piletinom)btw jeo je samo 1 dan i sutradan je povratio to u autu.
On vise nece da jede tu hranu nego samo domacu pa bih voleo da mi neko da brz odg. sta smem da mu dam.hvala unapred

Mala ispravka, piletina nije bas najbolja za ovu rasu to kazem iz licnog i iskustva drugih odgaivaca sar-peia. Od piletine hoce da se javi problem sa kozom neznam zasto je to tako ali tako je.:klap:

To bas voli hoce pileca krilca ako mu ne dam pocne da pravi onako tuznu facu i sav se sazalim na njega,hvala na odgovorima...
Jos dva pitanja,koliko puta dnevno je dobro da jede,ja mu dajem 3x ali on samo hoce da jede non-stop.
Koliko vremenski je dovoljno da seta posto ga setam 3-4x dnevno i najbolje od svega je sto je vec skontao gde treba da vrsi nuzdu i samo pocne da grebe vrata kad hoce napolje.stvarno pametan pas!

Moja kuja je imala problem oko ispadanja dlake i uopste nisam mogao pretpostaviti da je to uzrok. Hranio sam je tada piletinom i kuvanim pirincem... Tada mi je jedan stariji odgajivac rekao da izbacim piletinu jer ovoj rasi to ne prija i njoj je zaista bilo bolje posle toga! To je bilo prosle godine i od tada svima koji uzmu stene od nas obavezno skrenem paznju na to. Ja sada svojim psima dajem granule i kuvani pirinac ali se trudim da uzimam granule govedinu, ovcetinu pa i ribu ako nadjem. Inace vitaminski kokteli su isto dobrodosli jednom mesecno i to je sve otprilike.. :-)

Pas od 5 meseci nema potrebe za dugim setnjama, dovoljno je ako ga vise puta dnevno setas i 15-20 minuta svaki put, naravno sto je stariji trebalo bi produzavati setnju. Ishrana je odlicna ako je 3 puta na dan cak kad predje 8 mesec mozes ga hraniti 2 puta i na tome ostati. Pozdrav

Back