Saobraćajne nesreće!

Proleteli smo autom između 2 šlepera. Oko 90 km/h. I na ,,izlazu,, zadnjim desnim krajem zakačimo šleper, izkrivimo mu prednji branik ( koji je posle njemu probio neko crevo za hladnjak ) a nama od udarca auto se zanese po putu i jedva ga je uhvatio drug. Sa jedne strane stena, a sa druge provajlija od 500 metara.

Autu ispravljanje lima i farba oko 200 eur, a sa šleperom smo se čitav dan cimali. Čovek mora da krene a nigde na nađemo to crevo.

Ja posle takvog "iskustva" više ne bi sedao s takvim čovekom koji - na takvom terenu, pri toj brzini, na taj način - pretiče kamione...

Fazon je što je to prav put ali je odrađen na neki yebeni talasasti način. Znači pravina, krenuli mi, sve ok, dobar auto, vuče extra, ali ga je ovaj drugi kamiondžija iz suprotnog smera nagario min 80-90 km/h, po nekoj mojoj proceni. U sekundi se pojavio ispred nas.

A jesam i ja bio malo ljut na njega ali yebai ga. Jest on syebao auto ali važno je da smo mi prošli bez posledica, da smo, hvala bogu, živi i zdravi. Da je zakočio, bilo bi mnogo loše. A šleper koji smo preticali, neka scania, samo prikolica mu ima 13 i kusur metara.

Jašta...život je najbitniji...
Ja sa ovim mojim "vozilom" (Suza 1.3 pa još na plin :lol:) obično čekam pravac od najmanje 1 km, da ja lepo to proverim da niko ne ide... Jer kada bi mi na crtu stao autobus, ja bi garant izgubio...toliko mi je startan auto... :lol:

Ne mora da znači da je u pitanju neiskustvo. Dešava se da vozač zadrema usled premorenosti, što ne bi moglo da se svrsta u neiskustvo. Takođe, dešava se i da na automobilu otkaže neki deo, zbog čega vozač izgubi kontrolu nad istim...

Ako ne ukinu carine ili ih smanje to ce biti sve cesci slucaj.
Svakog dana se desi najmanje jedna ovakva nesreca.
lada-1.jpg

http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=41032

nesreca-v.jpg

http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=41909

Nije sve ni do tehničke (ne)ispravnosti vozila, niti do vozača... Tu su brojne druge opasnosti... Ako ne uzmemo u obzir životinje koje mogu da pretrče put, tu su - ono najopasnije na našim putevima - rupe (koje pri velikim brzinama mogu da dovedu do gubitka kontrole nad vozilom). Njih nisu pošteđeni ni auto putevi, koji su svojevrsno ogledalo države. Da, kad sam već kod asfalta, imamo kolotrag koji zna žestoko da zabaci vozilo... To je samo aljkavost putara (države) i ništa drugo... Meni je to veliki pokazatelj da država ama baš ni malo ne poštuje svog građanina... A ovamo mi - da ironija bude veća - nešto propagiraju jačanje nataliteta...
Glavni adut pranja (ne)odgovornosti sa sebe im je - "usled neprilagođene brzine"...

Poslednja izmena:
pre 3 dana se desila saobracajna nesreca u naselju Koricani, na izlazu iz Kragujevca. Labud R. je vozio industrijsku masinu ^viljuskaru^ koja nije bila osvetljena. Vozio je putem koja ima dve trake u jednom smeru i vozio je pored desne trake, znaci skoro van puta. U njega je udario Daihacu, kojim je upravljao stariji covek, oko 50godina, da ne imenujem sada. Bez kocenja od udarca je pomerio 10metara viljuskaru. Labud R. je zadobio lakse povrede i krenuo da pomogne coveku iz Daihacua. Covek je nakon nekoliko trenutaka preminuo. Sumnja se da je on ima srcani napad u trenutku voznje i da mu je noga pritisnula gas do kraja i velikom brzinom udario u viljuskaru.

Juce se vracamo iz Zrenjanina(cale i ja), i ispred nas ide Mercedesov kamion, sanducar.U jednom trenutku prelazi belu liniju i odlazi na levu stranu puta.Matori kad to vide, legne na sirenu i pocne da mu blica, da ga probudi.On uvati bankinu, i trgne se i vrati se u svoju traku.Taman mu prilazimo na jedno 15 metara, i tata daje levi zmigavac da ga obidje, kad on opet!Tata istu taktiku koristi, i ovaj put ga je probudio na pola puta.
Eto, neko je mogao glavu izgubiti...

Back