Saobraćajne nesreće!

Најбоље ми је кад тако претичем (ноћу и не морају да буду маказице него обично претицање), а онај идиот из супротног смера ми опали дуга право у очи... који је то мозак? :?

A šta kažeš kad voziš bajs pored puta jer nemaš kuda, imam svetla i sve normalno i opizdi mi duga...
Jednom me je toliko zaslepilo i iznenadilo da sam cimnuo korman! Zamalo da završim ispred tog auta... Ne znam da li mi je gore to ili kad mi se zauka neki debil sa autom i na dva metra od mene sedne na sirenu...

Bicikl uveče još na kiši - pokušaj samoubistva...

Kad smo već kod bicikala... ove slike nisu nesreće, ali su na ivici da budu...
Kad god se desilo da automobil "potkači" ili ne daj Bože udari biciklistu, deblji kraj je uvek, ali UVEK izvlačio vozač automobila... Znajući to - pažljivi smo... Zbog toga je saobraćaj uvek užasno usporen i smarajući...
conf (9).gif

Svakodnevna slika u mom gradu...:
DSC03307-3.jpg

DSC03309.jpg

DSC03308-1.jpg

E meni to strasno ide na zivce kad voze paralelno a ne jedan ispred drugog.Pogotovo kad idem za kevu sa posla,biciklista minimum 50 i svi tako voze.Ja legnem na sirenu ma kakvi.
Ili najjaci su oni koji se zabiju skroz uz desnu bankinu i onda odjednom skrenu levo,jerbo doticni mentoli nisu culi za prestrojavanje.

Зато ја купујем челичне ретровизоре... ружни јесу али ће да служе сврси... да видиш како тројица попут мене у граду направе чистку и доведу све у ред за само 10 дана ;) Заиста, другог начина нема... или шибати по џепу или по прстима па да видиш како одједном сви чују и за колону и за престројавање и за све остало.

Ja išao na Avalu za vikend i baš sam ubo kada su neki motociklisti išli.
I sad: krivina preko 180 stepeni, dosta kratka i nepregledna. Neki lik sa ženskom na motoru ispred mene, obojca idemo možda malo brže nego što bi bilo pogodno. Krivini nikad kraja. Samo u jednom trenutku zadnji točak motora prokliza i oboje padoše. Ja legoh na kočnicu, zamalo da ih pokupim. Devojka slomila ruku, a s obzirom da su nas odmah stigli njihovi drugari na motorima, rekoh - pomerite se samo malo da prodjem, pre nego što neko naleti na mene.
Ko im je kriv, pa nije motor igračka, po pricipu danas skuter - sutra 900ccm.

Nije sudar, al zamalo:
Da bi ušao u moje dvorište, moram da skrenem levo. Idem ja tako pre neki dan, iza mene dvoje kola, druga je bila neka nabudžena Astra. I što kaže Damnjan, onako se u vazduhu oseti da će da pretiče. Upalim ja levi, već počinjem da gazim liniju, idem oko 30 i gledam u retrovizor. I kao što sam osećao, krene Astra u preticanje. Onako u dve sekunde stanem, namotam pun levi, legnem na sirenu i gledam u retrovizor. Kad je krenuo kreten da koči, da se zanosi, stane mi na pola vrata, gleda u mene i kao "izvini". Izvinem ti ga majke, budalo jedna, udario bi me u moja vrata i sleteli bi u šanac. I šta bio bi on kriv, ali koja je tu poenta?
A malo naspram mojeg dvorišta je T raskrsnica. Koliko znam za sebe, tu je bilo jedno pet-šest sudara na ovu foru, neko skreće levo, a neko pretiče. Kombinacija Avalskog puta i pravca, i eto svega i svačega.
Inače, tu se dešavalo gomila sudara. Pre desetak godina, lik je hteo da skrene levo, iza njega je išao kamion Knjaz Miloša (dugo vremena su išli tim putem, izbegavali su putarinu). Šofer nije mogao da ukoči i da ne bi udario ovog, smotao u šanac i prvnuo se sa sve punom prikolicom. Kada je krenula navala lokalnog stanovništa za Knjazom i sokovima...

Nije sudar, al zamalo:
Da bi ušao u moje dvorište, moram da skrenem levo. Idem ja tako pre neki dan, iza mene dvoje kola, druga je bila neka nabudžena Astra. I što kaže Damnjan, onako se u vazduhu oseti da će da pretiče. Upalim ja levi, već počinjem da gazim liniju, idem oko 30 i gledam u retrovizor. I kao što sam osećao, krene Astra u preticanje. Onako u dve sekunde stanem, namotam pun levi, legnem na sirenu i gledam u retrovizor. Kad je krenuo kreten da koči, da se zanosi, stane mi na pola vrata, gleda u mene i kao "izvini". Izvinem ti ga majke, budalo jedna, udario bi me u moja vrata i sleteli bi u šanac. I šta bio bi on kriv, ali koja je tu poenta?
A malo naspram mojeg dvorišta je T raskrsnica. Koliko znam za sebe, tu je bilo jedno pet-šest sudara na ovu foru, neko skreće levo, a neko pretiče. Kombinacija Avalskog puta i pravca, i eto svega i svačega.
Inače, tu se dešavalo gomila sudara. Pre desetak godina, lik je hteo da skrene levo, iza njega je išao kamion Knjaz Miloša (dugo vremena su išli tim putem, izbegavali su putarinu). Šofer nije mogao da ukoči i da ne bi udario ovog, smotao u šanac i prvnuo se sa sve punom prikolicom. Kada je krenula navala lokalnog stanovništa za Knjazom i sokovima...

stoka bez repa...

Back