Saobraćajne nesreće!

97230.jpg

KIKINDA - Za volanom sa 3,6 promila alkohola u krvi!
Duška L. (38) iz Kikinde policija je zadržala na trežnjenju jer je, vozeći traktor sa 3,6 promila alkohola u krvi, izgubio kontrolu nad mašinom i udario u kuću sugrađanina Branka S.!

- Svako ko u krvi ima između tri i 4,5 promila alkohola može da padne u takozvanu alkoholnu komu! Količina od 4,5 do pet promila alkohola u krvi tretira se kao smrtonosna doza jer tad dolazi do paralisanja centra za disanje u mozgu i kolapsa kardiovaskularnog sistema - saopšteno je iz policije.

ljudi..!!
tek juce sam dobio zapisnik o nesreci..posle mesec dana...I PAZI SAD...
upravo mi se javlja covek iz neke agencije za naplatu stete od osiguranja povodom lakse telesne povrede...kad pre saznade..?? ima li neko iskustva sa ovim agencijama..?? kao dam mu kopije lekarskih izvestaja i potpisemo ugovor--njegov tim se raspravlja sa osiguravajucom kucom za 15 % od dobijenog novca....
gde ja zivim..?? jel neko ima iskustva sa ovim agencijama..?? ima li tu prevara..?

ljudi..!!
tek juce sam dobio zapisnik o nesreci..posle mesec dana...I PAZI SAD...
upravo mi se javlja covek iz neke agencije za naplatu stete od osiguranja povodom lakse telesne povrede...kad pre saznade..?? ima li neko iskustva sa ovim agencijama..?? kao dam mu kopije lekarskih izvestaja i potpisemo ugovor--njegov tim se raspravlja sa osiguravajucom kucom za 15 % od dobijenog novca....
gde ja zivim..?? jel neko ima iskustva sa ovim agencijama..?? ima li tu prevara..?

Ima vezu u SUP-u, tako je saznao. Ovo ostalo ne znam, nisam imao takav slucaj, valjda ga necu ni imati.

104144.jpg

KIKINDA - Stravično!
Radovan Popić (61) iz Mokrina poginuo je preksinoć kad je na putu Kikinda-Mokrin „opelom“ prešao na levu stranu kolovoza i udario u prednji deo tanjirače koju je vukao traktor.

- Od siline udara automobil se odbio od tanjirače. Nesrećni čovek ispao je iz potpuno smrskanog „opela“ i poginuo na licu mesta

kako na levu stranu, mora da se traktor iskljucivao a ovaj krenuo da zaobilazi, traktor je tu zajbo stvar, bez signala za skretanje verovatno, nisam sve procitao, podbio se pod prednji deo jer je traktorce skretalo..
prilikom takvog udarca tarktor tj tanjiraca se vraca na svoju stranu, nemoguce je izvsriti uvidjaj po nasim standardima.....

Poslednja izmena:
Ubio ženu na pešačkom

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć nešto pre 19 sati dogodila u blizini glavne autobuske stanice u Novom Sadu život je izgubila nepoznata ženska osoba dok je druga žena R. S. (55) iz Novog Sada u svesnom stanju, sa zadobijenim višestrukim povredama, prevezena u Klinički centar Vojvodine, gde joj je ukazana medicinska pomoć.

Do nesreće je došlo na raskrsnici Bulevara Jaše Tomića i ulice Pariskih komuna, kada je putnički automobil BMW, crnogorskih registracija, u kome su se prema nezvaničnim saznanjima nalazile dve osobe, naleteo na žene na obeleženom pešačkom prelazu. Nakon nesreće jedno lice iz vozila je nestalo u nepoznatom pravcu, dok je drugo sačekalo istražne organe.
- Čuo sam stravičan udarac. Kada sam se okrenuo prema raskrsnici, imao sam šta da vidim. Jedna žena je zapomagala, a druga je nepomično ležala na putu. Čovek koji je čekao autobus rekao mi je da se BMW nije zaustavio na pešačkom prelazu da bi propustio pešake, iako su u dve trake vozila stala - ispričao je za „Alo!“ M. K. očevidac tragedije.

ns-v.jpg

bmw ima odlicne ocene za bezbednost, osim za pesake, to ih nije interesovalo kada su ga dizajnirali, budala ko zna koliko je vozio, ali sve vise ce da bude ovoga, skoro mi je jedna bakuta bukvalono skocila na pesacki, morao sam tako da kocim da mi se dete zaplakalo u onom sedistu za bebe, doslo mi je da izadjem i da je osisam do glave kao ovcu, da je bar dala neki signal da zeli na taj pesacki, nego tralala sa drugom bakutom pa na pesacki....

Marka auta, boja i tablice sve govore. Dosta ima tih ljudina iz CG-a koji divlje voze kroz novi sad.
A taj pješački prelaz je na 500 m od moje zgrade, jako teško ga je preći, jer niko neće da stane nego se moraš napraviti lud da bi prešao.

Cisto ubistvo sa predumisljajem. Nema sta da se prica. Ovo je siroka i velika ulica na slici, nemoguce je ne videti pesaka koji krece da predje ulicu i koji je na pesackom prelazu. Dakle svesno se zaletao u pesaka koga je video i ubio ga svesno i planirano. Nema tu olaksavajucih okolnosti. Jos jednom kazem svirepo, sracunato i planirano ubistvo.

Inace vozaci u Srbiji se vecinom ponasaju ko stoka, da nema zakona i da im ne preti zatvorska kazna gazili bi pesake po pesackim prelazima ko muve. Pre par meseci sam gledao kako niko ne zeli da pusti zenu koja gura kolica sa detetom po pljusku da predje ulicu preko pesackog prelaza. Zato nas ceo normalan svet smatra za stoku. Ciso sumnjam da bi se nekoj albanki sa detetom u Tirani ili u Pristini desilo da je niko ne pusti po pljusku da predje ulicu i verujem da bi se svaki siptar polomio ko ce da ih odveze do kuce ali zato su oni dobili svoju drzavu sto se drze zajedno a mi smo popusili sto jedni druge gazimo po ulicama.

Ali moraš priznati da ima i pješaka svakakvih. Koliko mi se puta desi da nekom stanem na pješački, a on onda s noge na nogu kao po jajima. Dobro shvatam izašao je u šetnju, ali bar tih 10 metara preko ulice malo brže, naravno ne mora da trči. Nije ni meni zanimljivo da gubim više vremena nego što je potrebno na pješačkim prelazima. Ili ima i onih koji nailaze na pješački, pričaju ili pišu poruku na mobilni ni ne gledaju ništa. Takve bih kažnjavao milionskim kaznama! Prekineš pisanje poruke, pa nastaviš poslje pješačkog. Ista stvar i sa razgovor, skloniš od glave mobilni, pogledaš pa pređeš i nastaviš.

nemora da trci i da leti, ali nemora kada dodjes do njega nepogledajuci da skoci pod kola, ako je strog zakon prema vozacima, nemoras da padas sa sedista da bi ukocio, mozda imam bebca u sedisu koje spava, sta mislis kao je njemu kada cines vratic u snu, treba da pogleda levo desno pa ako si daleko neka krane, mada kod ove bembare je bilo zaustavljeno auta jedino je on bio pametan....:confused:

Naravno Darko, slažem se s tobom 100%. Ima pješaka bezobraznih, izleti bez gledanja pa ti koči kako znaš i umiješ... Ne razmišlja da auto zbog zakona fizike ne može da stane u roku od odma.
Ja nekada kada moram da izletim jer nikom ne pada na pamet da stane, opet gledam i procjenim koji može da zakoči.

Back