Saobraćajne nesreće!

Хвала!
Ово је стварно ужас! Са онаквом крнтијетином поћи на међународни пут! Ми са таквим кршом ни на екскурзију нисмо ишли!

Poslednja izmena:
Аутобус је НЕОПЛАН стар две године. Можда је ружан и старомодан, али је ипак нов. А што се тиче возача... на том делу пута је колико се сећам дозвољена макс брзина за ауто-пут тј 120, а пут је катастрофа лош... јбга можда је само налетео на неку избочину или рупу довољно да га уз мало ветра занесе и ето белаја...

Аутобус није 2 године стар, већ је 15 година стар, а у Пољској је регистрован 1996 - значи био је систем Немци бацили, али може да се користи. Ево линка:

http://www.rts.co.yu/page/stories/ci.html?view=story&id=5448&sectionId=134

Ево још једног разлога зашто не треба дозволити пререгистрацију "црногораца" - све су то израубовани кршеви. Не би то Немац/Швајцарац/Талијан бацио да ваља.

Аутобус је НЕОПЛАН стар две године. Можда је ружан и старомодан, али је ипак нов. А што се тиче возача... на том делу пута је колико се сећам дозвољена макс брзина за ауто-пут тј 120, а пут је катастрофа лош... јбга можда је само налетео на неку избочину или рупу довољно да га уз мало ветра занесе и ето белаја...

Kolotrazi i talasi čine svoje... To baci auto, a kamoli dabldeker. Bus je nov, bez tehničkih grešaka... Znači-ljudski faktor. To je ono što pričam: Ne mora se uvek ići po ograničenju. I moj drugar: gde piše 60 on ide 60, da piše 200 on bi dao sve od sebe da ide toliko, pa sve da je put nikakav...:thumbdown: :dontunderstand:

Е да, тај бус није уопште био пријављен за међународни саобраћај. Путници су га звали "конзерва која прокишњава", како пише на неком сајту.

Ljudski faktor, naravno. Prekoračenja nije bilo jer vozač busa ne radi te stvari zbog tahografa i može biti kažnjen mnogo kasnije, posle prekoračenja brzine. Brzina se često navodi kao najveći problem, ali lično mislim da su neki drugi biseri vozača mnogo opasniji od prekoračenja.
Inače, preživeli su svedočili da je vozač hteo da ugasi neko svetlo i dok se naginjao ka prekidaču, pomerio je volan...

Ljudski faktor, naravno. Prekoračenja nije bilo jer vozač busa ne radi te stvari zbog tahografa i može biti kažnjen mnogo kasnije, posle prekoračenja brzine. Brzina se često navodi kao najveći problem, ali lično mislim da su neki drugi biseri vozača mnogo opasniji od prekoračenja.
Inače, preživeli su svedočili da je vozač hteo da ugasi neko svetlo i dok se naginjao ka prekidaču, pomerio je volan...

Pa kako sam čuo, on je skliznuo s puta, i da kad ga je vraćao, da se onda prevrnuo... Čuo sam i kao da je kad je krenuo da silazi s puta, da nije reagovao, da ne bi bilo ovakvo zlo...
Za prekoračenje znam. Tahograf se kontroliše naravno. Kažem: Verujem da su glavni krivci: lelujanje busa (dabldeker- težište visoko)+kolotrazi+ostali talasi i greške na našim putevima=
big shit!
BTW.
Juče sam vozio za Krušedol. Lik. Traktorista. Tera John Deere. I tera. I po rupama i talasima. Krenem da ga pretičem. Kad je lik odskočio. Bez preterivanja je preleteo 20-30 cm u stranu. Sreća! Sreća pa sam upao u kolotrage u suprotnom smeru, pa su me oni povukli, inače bi bilo svega. A i o ovome bi pisao neko drugi, koji je pročitao crnu. :confused:
Čist dokaz da svaka budala može za vozilo.

Ја сам чуо да када је излетео, није кочио, већ је смотао лево да се врати на пут и преврнуо се, јер је ем тежиште високо што Бојан рече, ем је онај "насип" веома стрм!

Pazi ovog fanatika bemti...
c035.gif

Јбт на једном точку вози преко 150... оно пред крај иде чак и 190... сунце ти... додуше ја сам само једном на кратко осетио мотор на преко 250... можда то и није толико зајебано као што бројке делују... али има куда и да вози... добар пут... а јесте ли приметили једну занимљиву ствар, а то је да када се пут сужава из две у једну траку сужава се са леве стране, а не са десне као код нас... ја контам да је то паметније јер лакше је овим брзима да се увале међу споре, него спорима међу брзе... или то ја само контам :)

Back