Saobraćajne nesreće!

1224259108641_2.jpg

Što se tiče prevrnutog pajera ... Ono što mogu da potvrdim,to je da je Pajero jako nezahvalan automobil za bilo kakvo jurcanje po krivinama i inače,nestabilnu vožnju.A od pada na krov,nema sigurnosti ni u tenku. ;)

Nije ni zamišljen kao SUV,mada shvatam da ženi ne bi bilo teško ni tenk da prevrne,a kamoli jedan tipičan terenac. :)

Ljudi misle shto je vece vozilo to si sigurniji,a u stvari to nema tolike veze,retko koji danas dzip moze da bude bolji u sudaru od drugih auta.Jedino ko mi pada na pamet je Mercedes G-klasa,ovo ostalo su sve obicni auto samo malo vishe odignutiji od zemlje,i sa malo vishe plastike da izgleda nabudzeno.

Radili su crash test Tuarega i Fiata 500, inace, oba auta su dobila 5 zvezdica na crash testu!
Rezultat: U Tuaregu putnici bez povreda, ili sa laksim povredama, u Fiatu 500 putnici mrtvi, ili sa veoma teskim povredama, dakle velicina je i te kako bitan faktor! Uz to Tuareg je verovatno cvrsci, jer je ipak terenac, a Fiat 500 gradski malisan!

Radili su crash test Tuarega i Fiata 500, inace, oba auta su dobila 5 zvezdica na crash testu!
Rezultat: U Tuaregu putnici bez povreda, ili sa laksim povredama, u Fiatu 500 putnici mrtvi, ili sa veoma teskim povredama, dakle velicina je i te kako bitan faktor! Uz to Tuareg je verovatno cvrsci, jer je ipak terenac, a Fiat 500 gradski malisan!
Jes,ali kolika je verovatnoca da ce da se sudari sa Fiatom 500,mnogo veca je verovatnoca da ce da se sudari sa nekim autom koji je oko tonu ipo tezak,a da ne izuzmemo sve veci broj SUV-ova koji su oko 2 tone.NE verujem da bi se mnogo bolje proveo taj u Tuaregu.
Ne verujem da je Tuareg cvrsci,u tom sudaru ga je spasila masa od dve tone, protiv fiatovih kolko?Ima li tonu?

Ja to gledam ovako,cim imam volju da se vozam na motoru isto mi dodje ili vozao malo auto ili bio na motoru...Tako da najbolje je drzati se ogranicenja i sve 4 oci otvorene jer danas al stvarno svakakvih idiota ima na putu svima bi ja njima dao po motokultivator da voze i opet bi moroni skrsili se....

Back