Saobraćajne nesreće!

Ovo bi možda moglo da se podvede i u temu o motociklima... Ali pošto su po sredi udesi, 'ajde...
Kod nas su vozači motocikala posebna kategorija... Opasni su i "skuteraši" ali su isto tako opasni i ovi sa velikim motorima. Pogotovo mlađi vozači istih...nemaju A kategoriju, imaju kintu, nemaju zrelosti a previše testosterona (pogotovo ako ga gledaju devojčice) i da vidiš cirkus... Skuter je težak 70, 80kg, a najnoviji motocikli duplo više. Stari motocikli još tri puta više.

Ovi likovi sto voze vece motore obicno ne prave prekrsaje u saobracaju dok klinci sa skuterima prave opsti haos.Skupi se njih 20 i onda ti ne daju da ih obidjes,cimaju levo/desno i prave se ludi.Mislim da sam vec pisao to,kad je letos jedan malo zajebaniji lik dosao u tu situaciju,obisao ih i postrojio,padale su sljage samo tako.

ispicaj opet, ako te ne mrzi...pozdrav.

ispicaj opet, ako te ne mrzi...pozdrav.

Pa skupili se klinci sa skuterima i voze 5 na sat celom stranom ulice,naprave kolonu da se smoris ziv.Ajd da to urade jednom nego idu 300 puta gore dole i to nenormalno nervira vozace.I fora,taj lik,poznajem ga inace nije za zajebanciju jer cim izbije neki konflikt odma poteze sekiru iz gepeka.
I sad oni iza njih vozi polako,krene da ih obilazi a oni da krivudaju i on legne na sirenu oni nista.Razdere se iz auta 'kako vozite to p.... vam m.......' Na kraju,legao na gas,u levu traku i stane.Klinci prebledeli a on samo pegla.Posle toga celo vece nijedan skuter nije vise prosao.

A evo jedne situacije danas,upalio semafor zeleno u centru,ja skrecem levo i ispred mene neki covek na crveno prelazi mrtav ladan.Ja poceo da se derem 'pi*ka ti materina ne gledas semafor'
I on nista,inace malo mi je falilo da izadjem iz auta i da se pobijem.

Искрено се надам да ће ово за моторе заживети јер су гадни до зла Бога... пре неки дан био на Бежнији и изађем на ауто-пут ка граду и сад онако гужвица не претерано али има возила, ја идем око 100 у левој траци и наилазим на рупу и повучем сасвим лагано удесно до линије кад одједном чујем шкрипу гума цимнем назад лево кад с моје десне стране између мене и лика у десној траци тип пројури на мотору... значи прошао је поред мене са 130-140 сигурно, а не смем ни да помислим колико је брзо ишао пре него што је почео да кочи... :|

Pošto su sirene na motociklima slabašne, pored upaljenog svetla koje retko ko vidi, buka je jedini saveznik motociklista u njihovom uočavanju u saobraćaju... Što bučnije, pre će da te primete... :lol: Što te pre primete, manje su šanse da se dogodi saobraćajka...

Neslazem se sa batinjanjem klinca sa polomljenim kostima ...

Bio sam danas do tog klinca, veruj mi, taj jedan udarac što je dobio od mene iz besa je nula naspram onog što je dobio od ćaleta. Mali izgleda kao Roki posle meča :lol: ... Inače je bolje, njegova devojka je ok,samo par modrica, čvoruga i ogrebotina na glavi, ništa ozbiljno, sreća... j*g, lik je rekao da se zapričao sa njom, mada meni nije jasno kako je to fizički moguće al ajd... Svejedno, otišao sam sa namerom da se izvinim jer sam odreagovao u adrenalin rushu, to sam i uradio, dobio od njegovog matorog 100€ kao za branik i to što nisam zvao muriju, (da bio sam ***** i nisam rekao da sam skinuo sa drugovor starog auta, iskreno ne znam ni koliko može da košta branik...)
Drug ga je odvezao u bolnicu, jer sam ja imao hitna posla, samo sam sačekao ovog i otišao, razmenili mobilne, uzeo mu podatke...
Ja sam tek kasnije saznao za njegove povrede...

Mom komsiji pored mene neki lik,18 godina zakucao mercedesa u kapiju.*** kako je to puklo,I uspeo on da pobegne,nekako je iscupao auto iz tih rusevina a da je pritom spalio gume.Komsinica prolazila i zapamtila registraciju.Posle 15 minuta dovela ga murija,i sad zovu mu caleta a on krene da bezi.Kad mu je dosao cale rasturio ga je ispred 10 policajaca i ljudi na ulici.
Posle cujem,vec je imao nekoliko prekrsajnih prijava jer je autom uletao na pesacku zonu u centru i divljao...

Letos,jedan momak,stariji od mene 5-6 godina je ubio devojcicu od 7 godina na pesackom prelazu.Bila je velika guzva a on nervozan i krenuo da obilazi kolonu koja je stajala kako bi propustili djake i on je udari i ubije je na mestu.

Ne znam ni dal je u zatvoru,inace i to sam vec pricao ja mislim.Lik je na pesackoj zoni skuterom ubio coveka i sve to ga je zadesilo bio je informativni razgovor u policiji jer su mu roditelji imucni...kad prodjes pored njegove kuce nema nijedan auto ispod 60 000 evra,a ima ih valjda 7 komada

I da dodam samo jos jedno.Kada sam imao 3 godine,cale me izveo na ulicu da vozim bicikl na 3 tocka,naravno na trotoaru i na mene naleti pijani idiot sa apn4.Pravo na mene.Istumbao me,bila mi je razbijena glava ali zato ne znam koja njemu kost posle nije bila polomljena.Cale ga je usrao od batina,em sto je lud,jak je kao zemlja ima crni pojas iz dzudoa :mrgreen:

Danas ja bio do BG, na Zvezdari, da pokupim neki skuter. Uzmem od brata volvo 740GLE i natovarimo ga nekako. Pezo skuter. I prednji tocak mi zaklanja retrovizor levi. I krenem u levu traku kad autobus na struju :D zakoci i gledam ga psuje majku na sav glas :D nisam ga video u retrovizoru. Eto, svi pricate neke priche kad niste vi krivi. Eto, ja sam tu kriv. Aliii, krenem ja dalje autoputem i primetim nekako golf V da ce projuri pored mene. Ja se malo vise sa 120km/h sklonim u desno, zbog 20cm sto viri tocak. Kad u tom trenutku sa desne strane Seat Cordoba, vrlo ruzan auto, projuri pored mene uporedo sa Golf V. U sedvichu sam se nasao. Isekle mi se noge, ako ste imali taj osecaj nekad.
Inace, elektronska V brzina na Volvou mog brata je iscupana. I dobio kontakt i posle nekoliko godina dobio neki spoj i ubaci u V brzinu. Snajka nije verovala, a ni brat, pa sam morao da saljem MMS kao dokaz :D
Koliko smo dobro vezali mixer vozio sam bez problema oko 140km/h, prosecno 130km/h.

on ima na kugli menjacha V brzinu na dugme. Ubacis u IV, bez kvacila pritisnes dugme i u V ubacis. Isto tako i vracas u IV. Kada hoces u III brzinu iz V ne treba da prebacujes u IV, vec kad krenes da pomeras iz IV brzine ruchicu menjaca ka neutralnom polozaju ono se automatski iskljuci V brzina. Tehnologija od pre 22 godina. Par godina nije radila ta brzina, i veceras dobila neki spoj i proradi. Od 99godine cini mi se nisam video na instrument tabli broj 5, koja oznacava da je V brzina.

Ide lepo vreme, mladež na jakim motociklima već jurca, pa možda nije loše...:lol:
Čudi me kako je preživeo:

jurca jurca... brat mog druga: leva ruka na par mesta slomljena. Sva rebra na levoj strani slomljena. Izvadjena slezina. Ostecen bubreg. Na levoj nogi presadjena koza...

prekjuce to bilo...drug dok je isao do mesta nesrece sreo jos dvojicu motociklista sa masom ljudi oko njih...

padaju ko kruske...

Oće to na srpskim putevima, gde je na svakom trećem automobilu pojeden dihtung kartera (i)ili gumice na kočnicama...:lol: (a i šire)

si zagledao mog kadetta, aaaa? :)

sinoc ga gledam...karter skroz mokar. Ne gubi puno ulja, ali se godinama okvasio ceo...kontam - dihtung kartera....
gumice na kocionim kljestima skoro menjah. : )

@Dovla, koliko li je isao prosecno? meni se cini da je oko 200km/h...

Back