Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e ovako..mene zanima..u martu me uhvatili jedan dan nakon sto mi je istekla registracija, i policajac mi uze saobracajnu i vozacku, i upisa tamo podatke (nije bio neki zapisnik, niti ista da potpisem, samo mi rekao: izvolite dokumenta, prijatno), i tek sad mi stize plava koverta u kojoj pise da se javim prekrsajnom sudu radi ispitivanja. E sad, mene zanima da li postoji neki nacin da ta kazna ne bude, ili ako bude, (s obzirom da sam studenat), tesko da cu imati da platim taj kes...hvala na misljenjima.

e ovako..mene zanima..u martu me uhvatili jedan dan nakon sto mi je istekla registracija, i policajac mi uze saobracajnu i vozacku, i upisa tamo podatke (nije bio neki zapisnik, niti ista da potpisem, samo mi rekao: izvolite dokumenta, prijatno), i tek sad mi stize plava koverta u kojoj pise da se javim prekrsajnom sudu radi ispitivanja. E sad, mene zanima da li postoji neki nacin da ta kazna ne bude, ili ako bude, (s obzirom da sam studenat), tesko da cu imati da platim taj kes...hvala na misljenjima.
U principu nema šanse da je izbegneš, ako se vodiš kao izdržavano lice (student) i ako ne budeš imao ti stići će poziv nekom od tvojih roditelja koji se vode kao tvoji staratelji. Najverovatnije će ti biti najmanja kazna od 6.000 plus sudski troškovi od 800 dinara.

Kako resavate problem stranaca na autoputu...

Vozio sam skoro autoputem brzo, izmedju 120 i 130 (zato kazem brzo).
Medjutim i da sam vozio stalno na 120 opet bi mi smetalo isto...
Neki stranci podrazumevaju da cim daju migavac za prelaz u brzu traku ja u brzoj treba da usporim da ih pustim...
Ja niti sam tako ucio , niti mi to moze proci u Beogradu, cak ni u sporoj voznji gde jos i imas lufta za pustanje.

A opet ako se zakovem u njega, ja sam kriv...a sasvim sigurno ako vozim preko 120....

Dva puta samo sto me nisu zakovali odnapred...ali bas drsko...
Nije mi se desavalo toliko cesto ranije da mi daju migavac pa odmah iskoce na traku, iako se to podrazumeva kod njih u njihovim drzavama, tako mi kazu...
Ali zar na autobanu kad vozis 150 , neko daje migavac i ulazi u brzu traku ocekujuci da se onaj sa 150 i vise prilagodi njegovim 100km/h ?
Ranije mi se desavalo to , ali kad se covek zanese pa ne pogleda ili kamion...ali nikad kad svirnem ili blinkujem.
Jel se nesto promenilo ili nove generacije vozaca u EU stizu?
Ili ja mozda nemam pojma...?

Back