Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako resavate problem stranaca na autoputu...

Vozio sam skoro autoputem brzo, izmedju 120 i 130 (zato kazem brzo).
Medjutim i da sam vozio stalno na 120 opet bi mi smetalo isto...
Neki stranci podrazumevaju da cim daju migavac za prelaz u brzu traku ja u brzoj treba da usporim da ih pustim...
Ja niti sam tako ucio , niti mi to moze proci u Beogradu, cak ni u sporoj voznji gde jos i imas lufta za pustanje.

A opet ako se zakovem u njega, ja sam kriv...a sasvim sigurno ako vozim preko 120....

Dva puta samo sto me nisu zakovali odnapred...ali bas drsko...
Nije mi se desavalo toliko cesto ranije da mi daju migavac pa odmah iskoce na traku, iako se to podrazumeva kod njih u njihovim drzavama, tako mi kazu...
Ali zar na autobanu kad vozis 150 , neko daje migavac i ulazi u brzu traku ocekujuci da se onaj sa 150 i vise prilagodi njegovim 100km/h ?
Ranije mi se desavalo to , ali kad se covek zanese pa ne pogleda ili kamion...ali nikad kad svirnem ili blinkujem.
Jel se nesto promenilo ili nove generacije vozaca u EU stizu?
Ili ja mozda nemam pojma...?

PA mora i on da bude kriv, jer ako je krenuo da pretioce, a jeste, a ti si vec bio u preticanju, a jesi, onda je on kriv. A ti si kriv jer nisi prilagodio brzinu, bla, bla... Kod nas po zakonu su svi krivi... :mrgreen:

A inace meni stigao poziv za sudiju! :dash::rtfm: U martu ili aprilu sam na ulazu u Irig, od strane Rume vozio 73. Znaci +33 u odnosu na ogranicenje, 40. Debilno... Znak 40 stoji NACRTAN na znaku na kome pise Irig, pre svega ne znam da li je to bas po zakonu, a drugo, tu tek stoji tabla, a to je jos daleko od "naseljenog mesta" kako je to po novom zakonu, zato sam mahinalno nastavio da se kreceom tom brzinom... Kada pridjem Irigu zaista i usporim, ali ovde su oko mene njive i suma...

I sada mi stigne papir da odem u postu da uzmem poziv... E bas hocu, sve trcim... :hahaha: Ali necu mocu da to odugovlacim doveka... :neutral:

Da li neko ima ideju gde bih u ZOBS, i da li to uopste ima i njemu, nasao propise o tome kako treba da izgleda znak za ogranicenje brzine, tj da li on moze biti umanjen i nacrtan na tabli na kojoj pise ime mesta/opstine?

PS. Naravno, nisam ni potpisao zapisnik... :lol:

Poslednja izmena:
Ma to su oni sto prvo poljube u dupe onog sporog ispred sebe , pa onda se sete da ga kao preteknu....
A imali su solidna kola.ne neka besna ali solidna...Pa mozes da zamislis da se bunim iako vozim 120, sto znaci da je on vozio oko 70,80 pre nego sto je resio da se igra preticanja...
Ni govora da mi je pao nos, pa da je pomislio da ga pustam...
Stvarno su u pravu kamiondzije sto kad im neko prestrojava na njihovu traku a ne gleda i vozi minimalnom brzinom, obicno cigosi i krntije, koce, zaobidju, izlaze iz kabine, hvataju stanglu i krecu da udaraju redom...
Skoro je bilo pukla im poluosovina i koce na sred autoputa ispred kamiona (sreca praznog inace bi citali o tome u novinama, 7cigosa u ladi spljeskano kod paracina...(ne pitajte kako se pakuju njih 7,niti da li je to zasvrbelo kamiondziju koji je uzeo stanglu...)

Tako ja radim. :D KAda preticem, najcesce spustim u nizu i nbodem gas do poda! :) Ali nazalost to sto on opisuje rade kojekavi sporaci (ne auto nego vozac) koji zasmetaju.... :think:

ufff ....pa je li treba da vozi 200????????????da nebi bio tebi spor:think:a kako cu ja kad mi auto nece preko 120? da ga lomim 120 necu nego fino 60 pa kome se pretice nek izvoli dalje od mene i tutanj....

Meni retko to urade domaci vozaci...ima rekoh ,kad ne gledaju...
Vozi ti i 60, pretici kad hoces,ali nemoj kad vidis u retrovizoru da ti neko dolazi brzom trakomi da je za 15s tu kod tebe...
Ja kocim bez preticanja kad vidim da neko siba iza i stize za 15s,iako vozim 120km/h....nema veze sto on vozi npr 140 , ili 130....stize za 15s, iliti sto rekoste, vec je poceo preticanje (ide brzom trakom...bez migavca, ali valjda se racuna kao preticanje...doduse racuna se kao prekrsaj stalne voznje u brzoj traci, bar je tako bilo po starom zakonu...
Citao sam to u nekom od onih L udzbenika...
Ne volim da naglo pojacavam, i iskacem mu s desna iako cu dobiti brzinu za 5s....nije toliko opasno, ali nervira....jos ako je neki zelembac,zrikavac,napaljeni klinac,onda ce da se ebava posle na putu da se igra sa gasom .....
Jednom sam vozio sa reli vozacima , kikinda, kragujevac, beograd...5,6vozila...To je neoptereceno, tacno tecno ide sve...unakrsna preticanja, brzo sporo brzo...(kao u taxi 1,2,3).Kako su dobri bili dvojica iz sremske mitrovice....oni su bili najbolji na brdskim putevima , posle tamo kod bilece...

Turci se igraju , cesto ....voze dva kamiona , rastojanje izmedju njih manje od 30cm...ne znam kako su hrabri tako , znam zasto ali ne znam kako .....ja toliko hrabrosti nemam...ipak sleperi , nos u rep, 30cm , ma koliko prazan autoput bio...

Vozi ti i 60, pretici kad hoces,ali nemoj kad vidis u retrovizoru da ti neko dolazi brzom trakomi da je za 15s tu kod tebe...
Ja kocim bez preticanja kad vidim da neko siba iza i stize za 15s,iako vozim 120km/h....nema veze sto on vozi npr 140 , ili 130....stize za 15s, iliti sto rekoste, vec je poceo preticanje (ide brzom trakom...bez migavca, ali valjda se racuna kao preticanje...doduse racuna se kao prekrsaj stalne voznje u brzoj traci, bar je tako bilo po starom zakonu...
Ne volim da naglo pojacavam, i iskacem mu s desna iako cu dobiti brzinu za 5s....nije toliko opasno, ali nervira....jos ako je neki zelembac,zrikavac,napaljeni klinac,onda ce da se ebava posle na putu da se igra sa gasom .....
Jednom sam vozio sa reli vozacima , kikinda, kragujevac, beograd...5,6vozila...To je neoptereceno, tacno tecno ide sve...unakrsna preticanja, brzo sporo brzo...(kao u taxi 1,2,3).Kako su dobri bili dvojica iz sremske mitrovice....oni su bili najbolji na brdskim putevima , posle tamo kod bilece...

Turci se igraju , cesto ....voze dva kamiona , rastojanje izmedju njih manje od 30cm...ne znam kako su hrabri tako , znam zasto ali ne znam kako .....ja toliko hrabrosti nemam...ipak sleperi , nos u rep, 30cm , ma koliko prazan autoput bio...

pa dobri su vozaci:mrgreen:ali sve to do jednog dana lijepo nasi kazu:

Poslednja izmena:

to nije nikakav problem, prvo probaj pa onda pricaj ;)

kad mi stignu sve kazne po novom,mogu samo da prodam TAMburu i da se prijavim na biro

ti onda najbolje sad odmah da prodas kamion, za takve kao ti kamioni i nisu
(ako se taj prdavac i moze nazvati kamionom uopste)

ti onda najbolje sad odmah da prodas kamion, za takve kao ti kamioni i nisu
(ako se taj prdavac i moze nazvati kamionom uopste)

Nisam hteo da budem surov, ali slazem se...

Ko baca kubike dima i cadji u saobracaj (u doba kada ne smemo da uvozimo realno dobra kola zbog toga sto ne ispunjavaju eko norme ;) ) i ko na uzbrdicama redovno formira kolonu iza sebe od koje se pregrevaju motori, jer ne moze da se popone uzbrdo i nije za javni saobracaj... :neutral:

Ko baca kubike dima i cadji u saobracaj (u doba kada ne smemo da uvozimo realno dobra kola zbog toga sto ne ispunjavaju eko norme ;) ) i ko na uzbrdicama redovno formira kolonu iza sebe od koje se pregrevaju motori, jer ne moze da se popone uzbrdo i nije za javni saobracaj... :neutral:

Pola kuca u srbiji ne bi bilo da nema tog tamica...

Ne bi bilo. A sada je vreme da idemo dalje.

serete ko foke obojica
ako je vec uspeo da nakupi toliko kazni onda nek batali s voznjom
pogotovo ako se tom istom voznjom bavi profesionalno, znaci zaradjuje
za zivot od toga. ja to ne kapiram, nikad i necu moci da skapiram.
vozim sleper 4 puta veci od tog tamica, i jos nemam jedan nego tri
i svi su tehnicki ispravni, sa svim pratecim stvarima tipa pp aparat,
signalizacija, prva pomoc, atesti za sve, itd itd. nisam kaznu popio ima 2
godine, a u kamionu nijednu, ni jednu jedinu od kad vozim, znaci 7 godina

to otprilike govori samo za sebe

serete ko foke obojica
ako je vec uspeo da nakupi toliko kazni onda nek batali s voznjom
pogotovo ako se tom istom voznjom bavi profesionalno, znaci zaradjuje
za zivot od toga. ja to ne kapiram, nikad i necu moci da skapiram.
vozim sleper 4 puta veci od tog tamica, i jos nemam jedan nego tri
i svi su tehnicki ispravni, sa svim pratecim stvarima tipa pp aparat,
signalizacija, prva pomoc, atesti za sve, itd itd. nisam kaznu popio ima 2
godine, a u kamionu nijednu, ni jednu jedinu od kad vozim, znaci 7 godina

to otprilike govori samo za sebe

PA onda znaci da vozis ko kesa... :lol:

Ko ne napravi bar jednu kaznu godisnje i nije neki vozac... :hahaha:

Ko nije jednom chuknuo auto, ko da nije ni vozio... :lol:

PA onda znaci da vozis ko kesa... :lol:

Ko ne napravi bar jednu kaznu godisnje i nije neki vozac... :hahaha:

Ko nije jednom chuknuo auto, ko da nije ni vozio... :lol:

bedan ti je pokusaj da opravdas kazne koje dobijas
i kad me uhvati radar i kad mi alkometar pokaze 1 i vise
i kad mi istekne registracija - od 10 do 30 eura uvek resava problem
a to sto nemam kazne za E kategoriju... to se zove profesionalnost dragi moj decace.

nego, sta radi onaj radulovic? kako mu je u ns? svraca li kuci u uzice ponekad?

bedan ti je pokusaj da opravdas kazne koje dobijas

HAhah, ja se malo salim, ali ti izgleda neces da se salis. ;) JA sam samo jednom dao mito 1.000 kinti jer sam vozio kroz grad 80+ pijan ko letva... :rumenko: Tada mi nije bilo zao dati. :) A i sa gradskim pandurima se lako dogovoriti, problem su oni iz okolnih mesta. A te ostale kaznice do sada nisam ni platio nikad... Uglavnom zastare. Nema potrebe da dajem 10-30 e pandurima.

A gde god su propisi debilni ja cu da ih krsim. A ko hoce neka im se povinuje. Svako ima izbor.

nego, sta radi onaj radulovic? kako mu je u ns? svraca li kuci u uzice ponekad?

Ne znam, sta ga ne zoves telefonom da se cujete, pa ga pitaj.... :lol:

Poslednja izmena:

to je tacno ali znas mnogo je propagande da auti zagađuju svijet ima tu i mnogo drugih stvari ...npr termoelektrana pljevlja kad zimi pane snijeg sutra je citava povrsina snijega u okrugu od nekoliko km puna čađi ili nedaj boze aluminijski kombinat nekada kad je radio punom parom ma citava zeta je bila crvena! a koliko ce samo zagaditi ovi pozari u rusiji..... prema tome auta su nista....

Najnovija(neproverena) informacija!
Vecina ljudi koji su imali dzipove i vozila preko 3000 ccm su ih atestirali na teretno vozilo da bi im registracija sa enormnih 150000 din. spala na 15000 din. jer se za teretno vozilo registracija naplacuje po nosivosti a ne po kubikazi.
Juce sam cuo od drugara koji radi u SUP-u da od nove godine nece moci da da se takva kola registruju kao teretna i da ovi sto su to dosad uradili samo su se dzabe maltretirali i radili atest jer od 1.januara opet ce morati da ih registruju kao putnicko vozilo
Drzava hoce pare.

Najnovija(neproverena) informacija!
Vecina ljudi koji su imali dzipove i vozila preko 3000 ccm su ih atestirali na teretno vozilo da bi im registracija sa enormnih 150000 din. spala na 15000 din. jer se za teretno vozilo registracija naplacuje po nosivosti a ne po kubikazi.
Juce sam cuo od drugara koji radi u SUP-u da od nove godine nece moci da da se takva kola registruju kao teretna i da ovi sto su to dosad uradili samo su se dzabe maltretirali i radili atest jer od 1.januara opet ce morati da ih registruju kao putnicko vozilo
Drzava hoce pare.

Pa da, to su ljudi radili cesto, cak je i onaj jedan lik na forumu objasnjavao kako se to radi, detaljno.

Bilo je samo pitanje vremena kada ce se setiti da to zabrane. :rtfm:

Back