SANDMAN

Kako odakle, pa iz drugih knjizevnih dela koje je "omazirao".
40% je njegovo, ostalo su vec iscrpljene teme, mada nepoznate siroj javnosti.
Tako je, Gejmen je fantastično ispričao razne fenomenalne priče, povezao ih i napravio remek-delo (ko što je Rolingova napravila sa Poterom, samo ne toliko remek-delo), i na tome mu svaka čast ... Al, opet, i on ima nekih svojih genijalnih priča i kreacija, tako da bih i ja stavio tu razmeru od 40-60% u vidu Gejmenovog genija ...

Uskoro ce 6 i 7, trebali bi da se pojave do NBG sajma.
Inace, ako nekog interesuje, izdat jei Sandmanov pirat - Preludijumi i nokturno, numerisan 2/3 (prvi broj je bio Batman:Year One, treci nikad nije izdat), i to vrlo lepo odradjen.
Plastificirane korice, a unutra dobra stampa, plus dodatni tekstovi.
Ogroman plus je to sto je crno-belo, i mnogo bolje nego u originalnu.
Ako nekog interesuje, imam ja par komada ;)

Imam tri Sendmena : Igram se tebe, Lutkinu kuću i Preludijumi i nokturna.
Sva tri su mi sjajna, ali Igram se tebe... vrh vrhova... priča, crteži, likovi, mašta, poruke... čitao sam ga više puta.
Nikako da se nađe para da kompletiram šta je izašlo kod nas, sačekaću neki sledeći sajam.

Imam tri Sendmena : Igram se tebe, Lutkinu kuću i Preludijumi i nokturna.
Sva tri su mi sjajna, ali Igram se tebe... vrh vrhova... priča, crteži, likovi, mašta, poruke... čitao sam ga više puta.
Nikako da se nađe para da kompletiram šta je izašlo kod nas, sačekaću neki sledeći sajam.
Sezona sumaglica je meni daleko najbolja u serijalu, a ni poslednji deo Buđenje ne zaostaje puno ... Ja više nisam mogao da izdržim i da čekam da Beli Put sve izda, pa sam se snašao na netu, ali ću svakako pouzimati sve kako bude izlazilo ...

Sta je po vama bolji serijal da pocnem da citam: Hellblazer ili Sandman?
Ne znam nista o Sandmanu al vidim hvale po netu te stripove......s druge strane svidela mi se tematika filma Constantine koji je uradjen po Hellblazer stripu.

Uh, pa zavisi od ličnog ukusa, oba su sjajna, nećeš pogrešiti bilo koji da izabereš.
Meni lično je bolji Sendmen, mada je i Hellblazer sjajan.
Da se pohvalim, pazario sam relativno jeftino Zemlju Snova, čovek prodavao, tako da sam hepi, 500 din plus poštarina 150 pe.:)
Žao mi je što je Beli Put puko, teško da će u ovakvoj ekonomskoj situaciji neko nastaviti sa prilično skupim grafičkim novelama. Naravno, uvek postoji opcija da ono što fali uzmem na engleskom, ali nekako bi voleo imati na našem jeziku.

skinula sam sa neta sve epizode, i sad citam...odusevljena sam stipom, prica je fenomenalna :)) ostalo mi je jos 5 epizoda do kraja, i bicu tuzna kad zavrsim :/

Back