SAMOVOLJA POSLODAVCA

volela bih da nas prva tri meseca obavestavas o uslovima i promenama na koje nailazis..
koliko vremena ce da prodje, pre nego sto te novi posodavac bude zadrzao duze na poslu zbog vanrednog obima koji mora da se zavrsi..
i kako je nagradio tu azurnost svojih radnika..
dodatnom stimulacijom ili stavom - budite srecni sto imate posao, sledeceg meseca vas 10 (20,30,50..) ce biti visak..
ako se radi o stranoj kompaniji, ta nije sigurno juce usla na ovo trziste i osnovala firmu..
tvoje radno mesto sigurno nije palo sa neba, nego je neko iz nekog razloga pre tebe dobio otkaz..
i tako..sve u krug..

Ne pričaj napamet. Firma je osnovana OVE godine. A obaveštavaću vas redovno naravno o svemu i dobrom i lošem. Samo da sam iz ovih pomija izašao.

U Srbiji je davno prevazidjena korupcija. Ustvari, tu su svi tako usemljeni po poslusnossti i lojalnosti i familijskim odnosima da se odmah sve zna. Nema sta da se korumpira ko maltene :D Sve izdeljeno u svim sektorima, ali na zatucan nacin :D Samo fasade i dimne zavese a iza trulo, raspad :D

Pa u svim državnim firmama je tih pola sata za ručak u okviru onih osam sati. Kao i u svim "normalnim" državama. Doduše kad ima posla, onda se radi svakodnevno po 12 sati, što je silovanje radnika. Ja inače radim kao inženjer za standarde i još ponešto.

Do pre pet godina sam radila u "državnoj firmi" kao kadar sa VSS i imala sam platu od 25000din. osam sati dnevno plus sat vremena pauze koja ne ulazi u radni dan, znači, od osam do pet,a računa se od osam do četiri.
Pre četiri godine smo muž i ja otvorili jednu malu firmu i zaposlili dvoje radnika sem mene i njega. Plata im je u startu bila 32000din. a radno vreme 8 sati dnevno, Sutota i Nedelja slobodne. Kako je došlo što je došlo, posla sve manje, i mi smo radnicima smanjili plate, rade i dalje osam sati ali su na minimalcu, nekih 20000din. ako rade više od osam sati, po satu im plaćamo 150din.
Muž i ja više nemamo platu, stagniramo i trošimo rezerve koje smo imali pre ove ekonomske krize, radnici su ogorčeni jer im je plata mala i još manja od one od pre nekoliko godina.
Imam dilemu, ili da ih oboje otpustimo i da nas dvoje radimo sve za platu koja je kakva takva, ili da se i njih dvoje konsoliduju i shvate da više nemamo ni za minimalac, mi smo mala firma, prihodi du zaista jadni.

e vidis, oni se bore da posao opstane, da radnike ne ostave na ulici i da trenutnu krizu premoste tako sto su svi na minimalcu..
a onda neko ko gleda sa strane kaze da su oni derikoze jer izrabljuju radnu snagu za 200eu da bi se oni bogatili..

to su price, ako se ne ustekas u neku grupu ugasio si u svakom slucaju, osim ako nisi prljavi hari koji je 1 u 1000000, a u grupi jedni drugima spletkarite

Нису приче за онога ко је на време схватио да је правилан избор занимања основа а да је константно улагање у своје знање огроман штит од назови шефића и "стручњака".
Лако је економисту или правника испрашити на улицу, хајде ти отпусти доброг заваривача....

a kakve to veze ima sa nepravdom?

Можда је неправда у томе да професор може да буде поштен колико год хоће али ако се нека ученица наврзне на њега, може одмах да пише кући пропало. Пошто је реч ученице довољна да уништи каријеру и живот било ког професора мушког пола. Доказивање углавном иде у правцу тога да он мора да докаже да није крив за оно за шта га оптуже. Јер, оне су наивне и малолетне и сигурно су у праву. А оне то добро знају и умеју да користе.
Наравно, има и лудака међу професорима али не толико колико се прича. А такве треба озбиљно подвргнути психолошком тесту да се утврди због чега су постали професори. У ствари, треба све који се одлуче да буду професори подвргнути у старту психолошким тестовима одговарајуће комисије,
И тако, утицај цвркутања врабаца на водостај Дунава код Ђердапа...

e vidis, oni se bore da posao opstane, da radnike ne ostave na ulici i da trenutnu krizu premoste tako sto su svi na minimalcu..
a onda neko ko gleda sa strane kaze da su oni derikoze jer izrabljuju radnu snagu za 200eu da bi se oni bogatili..

Oni se bore za preduzeće u Mečki od 80.000 eura , i nemaju novca da isplate normalne zarade...mani me tih priča. Ko im je zaradio tu mečku?

Do pre pet godina sam radila u "državnoj firmi" kao kadar sa VSS i imala sam platu od 25000din. osam sati dnevno plus sat vremena pauze koja ne ulazi u radni dan, znači, od osam do pet,a računa se od osam do četiri.
Pre četiri godine smo muž i ja otvorili jednu malu firmu i zaposlili dvoje radnika sem mene i njega. Plata im je u startu bila 32000din. a radno vreme 8 sati dnevno, Sutota i Nedelja slobodne. Kako je došlo što je došlo, posla sve manje, i mi smo radnicima smanjili plate, rade i dalje osam sati ali su na minimalcu, nekih 20000din. ako rade više od osam sati, po satu im plaćamo 150din.
Muž i ja više nemamo platu, stagniramo i trošimo rezerve koje smo imali pre ove ekonomske krize, radnici su ogorčeni jer im je plata mala i još manja od one od pre nekoliko godina.
Imam dilemu, ili da ih oboje otpustimo i da nas dvoje radimo sve za platu koja je kakva takva, ili da se i njih dvoje konsoliduju i shvate da više nemamo ni za minimalac, mi smo mala firma, prihodi du zaista jadni.

Na žalost, ljudi poput vas nemaju priliku da ostvare svoj mali biznis u ovako lošim uslovima i lopovskoj državi (porezi i nameti). I ja bih bio najsrećniji kada bi svim malim privrednicima posao bio dovoljno uspešan da sve namire.
Gazde na koje sam ja mislio su one koje zarađuju nekoliko miliona eura godišnje a radnicima isplaćuju (ukupno oko 30 radnika) plate od 17000 do 25000 dinara uglavnom, bili oni inženjeri ili fizikalci. Pride jednog dana dođe u E-klasi (Mečka) a drugi dan u G- Klasi (Mečka). Oni mi se gade i mrzim ih.

a kakve to veze ima sa nepravdom?

Naravno da je nepravda jer je reč neke male pizdulje uvek protiv reči nastavnika. Teorijski, moglo se desiti a može i biti da je ta mala zvrca iz Prokuplja popiz.dela jer joj je ljubav preofesora neuzvraćena, i pazite sad, ladno zove novinare????
I gde tu postoji bilo kakav dokaz osim njene hebene reči i svedočenja njenog ortaka? Plus je ladno došla pijana u školu i izjadala se direktoru i psihologu.. :eek:
Čovek je automatski suspendovan bez bilo kakvih dokaza i to je neviđena nepravda.
:rtfm:

to svakako, samo dok se ne dokaze da je kriv, on nije jel...

u ovom slučaju apsolutno nije kriv. nema šanse da ona nije preduzela prvi korak i njega muvala. u nekim tekstovima piše da joj nije predavao. znači, ona ga je uočila negde na hodniku, u gradu i tako to.
tvrdi i sad da ga voli i da bi se udala za njega. prosto , žešće mu je napakovala i to je to.

Ovo tvrdi predsednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić,i kaže da zna za nekoliko veza između nastavnika fizičkog i učenica. Profesorka u Trgovačkoj školi u Beogradu Vesna Brajer zna za mnoge zabranjene veze i tvrdi da to direktori zataškavaju.Čekam u subotu, u 22 sata, kod Konja. Moj tel. 063/8xxxxxx Nemojte da me razočarate jer ću biti jako tužna ako ne dođete. Vaša S.
Ovo je sadržaj poruke koju je profesor engleskog jezika u jednoj beogradskoj školi ugledao kada je otvorio vežbanku za pismene zadatke koju mu je predala učenica drugog razreda. Za ovaj slučaj saznali smo od Milorada Antića, predsednika Foruma srednjih stručnih škola, i sjajno se nadovezao na priču koja danima trese Prokuplje i celu Srbiju.

Hajde da kažem da je pubertet čudo, ali ne znam šta je tim profesorima.

Ma to nije nista normalno, samo je to tako u Srbiji i takvim slicnim mestima ... U normalnom svetu se placa sve i imas i bonuse i raste ti plata kako dugo radis vremenom. Za zenu sa detetom dobijas punu platu dok ne podje u skolu i plus dodatne beneficije od sistema i popuste i tako dalje ... Milion detalja, uglavnom zbrinut si.

Sve se to da urediti kad su ljudi normalni. Ja ne znam sta se dosta ljudi opire tom nekom svetu i Evropi u nekom opsesivnom grcu kad su upravo ljudi u Srbiji najveci zlobnici, negativci upravo jer maltretiraju sami svoje ljude i naciju u nekom zatvorenom, post komunistickom krimi sistemu ... Sacuvaj Boze :eek:

Bas kao film Underground

Poslednja izmena:
to ce se dokazati sta se u stvari desavalo
По принципу: "Ја кажем да си ти крив а ти сад доказуј да ниси..."? Неки мали Стаљин чучи у свима нама, изгледа...
a da li ti znas da se za silovanje dobija samo 6 meseci zatvora?
a nekome je upropasćen život
ona je maloletnica i naravno da ce profesor biti u gorem položaju od nje
Где се овде у уводној поруци прича о икаквом силовању? Осим ако није Бранка Катић у питању...

Definitivno nisi jedini. Ja sam radila 9,5 sati i to bez pauze. Svakog dana sem nedelje od 7:30-18.

Ma većinu ljudi eksploatišu kao crnce... Evo malog update-a.

Oduševljen sam firmom, uslovi su fantastični, sve je novoizgrađeno, čisto, kvalitetno opremljeno. Ljudi su kulturni (većinom stranci u upravi) sasvim sam bio zatečen kada mi se šefica zahvalila što sam joj uradio neki prevod... Do sada to nisam doživeo ni u jednoj firmi. Što se tiče radnog vremena, kako kad, ali uglavnom je osam sati. Ponekad se ostane sat- dva duže, da se završi posao za taj dan, ali to se plaća kao prekovremeno.
Obučavam se svakodnevno, doći će i neki predavači iz inostranstva da nas i formalno obuče sledeće nedelje...
Plata je svakog meseca istog dana, u iznosu koji je garantovan ugovorom. Jedina stvar koja može da pođe naopako je da se ja ne pokažem dovoljno dobrim, pa da me ispale nakon 3 meseca. U svakom slučaju dajem sve od sebe. Bolje nisam mogao da prođem.

Back