SAMOVOLJA POSLODAVCA

Čekaj da upitam onako diskretno :Kolika ti je plata za to radno vreme mislim koliko ti ostane na ruke ili primiš preko banke.

22.000 (sa sve prevozom)
Ali... Ne može i jare i pare.
Ja se odlučih za jare.
Ne 'ebe me niko u mozak. Fin gazda, ne idem na pos'o "u stres" ne vraćam se sa posla "pod stresom"
Idem "iz stresa" na pos'o i sa posla nazad "u stres"

Poslednja izmena:
Naime, već neko vreme radim u jednoj privatnoj firmi u kojoj je "normalno" radno vreme od 7 do 16h , što ispadne 9h dnevno. Ništa prekovremeno, svaki dan tako. Tako piše u ugovoru i svi se pridržavaju iako su naravno besni.
Mene upravo zanima ima li neko slična iskustva, i ima li gazda pravo da to radi? S obzirom na zakon o radu u kome piše da je 40 sati nedeljno normalno radno vreme, u ovom slučaju ispada da je 45 sati.

Kod tebe su bar iskreni.

Mi ćemo bato da budemo kao Indija. Ovde će velike korporacije da otvore predstavništva, i radićemo kao robovi po petnaest sati za trideset dolara.

I na kraju ti kaže da od sada ti plaćamo po proizvodnji 75% cene produkta(ostalo oprema, zarada kompanije itd.) ti ide u ruke pa me baš briga. To je pravi kapitalizam koje radno vreme koji bakrači.
Zaključak studiraj medicinu i boli te za vanzemaljce i Роскосмос. Ti si na državnom budžeti posla uvek ima doduše ne tamo kžgde ti hoćeš ali ga ima.

Jutros, 15. marta, sa sedmocifrenog 063 broja dobih SMS sledeće sadržine (prepisujem tačno kako piše, uključujući besmisao i nepismenost pošiljaoca):
Nalazite se u našem kompjuterskom pozivnom sistemu s obzirom da ste konkurisali na naš oglas za posao. S toga Vam studio poklanja besplatnu hidrataciju lica za dve osobe, povodom naše 8.mart-ovske akcije. Sve što je potrebno jeste da svoj termin zakažete na broj XXXXXXX (sa kogami je i stigla poruka) i to učinite do 20.3.2012.

Kao prvo, izvesno nisam konkurisala ni za kakav posao u poslednjih 6 meseci (zbog povrede se ne krećem već neko vreme), ali neka bude da jesam, pa sam zaboravila.
Prema ovome što piše, reč je o nekom kozmetičkom "studiju" (ma šta to značilo), a sa tom branšom nemam ama baš nikakve veze (i tamo nema posla za mene), čak i kozmetičarku ne menjam godinama u nazad.
Ne znam šta bi mogao biti "kompjuterski pozivni sistem" u kome se nalazim, ali zvuči previše idiotski.
Ne znam, takođe, šta je "hidratacija lica", te mi, pretpostavlja ne treba. Zamišljam da bi mi stavili glavu nad neki lonac iz koga isparava čaj od kamilice (na koji bih mogla biti alergična)
Po mom kalendaru, 8. mart je prošao pre nedelju dana.

Dakle, evo još jednog pokazatelja čemu služe oglasi za posao, tj. da je čak i to kanal prodaje, a da oni silni sajtovi za oglašavanje nisu ništa drugo do lažni reklamni panoi.

Mnogo sam se iznervirala, naročito zato što se ne javljaju i ne mogu da saznam ko su.

I ja sam dozivio (i prezivio) stecaj svoje firme pa znam nesto o tome. Kada se proglasi stecaj imovina firme ide na licitaciju i rasprodaje se. Lovom koja se dobije na taj nacin namiruju se potrazioci dugovanja u koje se firma zaglibila sto je jelte i bio uzrok stecaja. Nisu samo radnici kojima plate nisu isplacene potrazioci. Tu se pojavljuje jos stotinu nekih institucija, organizacija, firmi, prodavnica, pojedinaca itd. kojima je tvoja firma ostala duzna i svi oni hoce novac. Mislim da su radnici prioritet pri isplacivanju dugova ali svejedno se njima vrati samo mali dio dugovanja. U mom slucaju, mi radnici smo, koliko se sjecam, naplatili tek 20% nasih potrazivanja i jos su nam govorili kako bi trebali biti srecni sto smo i toliko dobilii. Jednostavno nema novca jer ta propala firma koja je otisla po stecaj nevrijedi vise prebijene banke. Zastarjele masine se prodaju u staro zeljezo, sve ide na kilo da bi se izvuklo koliko-toliko novca a to je daleko od onoga sto potrazioci ocekuju.

Naime, već neko vreme radim u jednoj privatnoj firmi u kojoj je "normalno" radno vreme od 7 do 16h , što ispadne 9h dnevno. Ništa prekovremeno, svaki dan tako. Tako piše u ugovoru i svi se pridržavaju iako su naravno besni.
Mene upravo zanima ima li neko slična iskustva, i ima li gazda pravo da to radi? S obzirom na zakon o radu u kome piše da je 40 sati nedeljno normalno radno vreme, u ovom slučaju ispada da je 45 sati.

Чак и да ти је у уговору 8 сати, ако се урачуна пола сата за ручак, ти у односу на случајеве за које сам ја чуо не стојиш лоше. Додуше зависи шта радиш (и како)...

Чак и да ти је у уговору 8 сати, ако се урачуна пола сата за ручак, ти у односу на случајеве за које сам ја чуо не стојиш лоше. Додуше зависи шта радиш (и како)...

Pa u svim državnim firmama je tih pola sata za ručak u okviru onih osam sati. Kao i u svim "normalnim" državama. Doduše kad ima posla, onda se radi svakodnevno po 12 sati, što je silovanje radnika. Ja inače radim kao inženjer za standarde i još ponešto.

Pa u svim državnim firmama je tih pola sata za ručak u okviru onih osam sati. Kao i u svim "normalnim" državama. Doduše kad ima posla, onda se radi svakodnevno po 12 sati, što je silovanje radnika. Ja inače radim kao inženjer za standarde i još ponešto.

Ja radim u jednoj od tih država što ti misliš da su normalne i pravo da ti kažem tih pola sata za ručak se ne plaća a počeli su i cigaret pauze da ne plaćaju.Kod nas je još uvek lezi lebu da te jedem.

22.000 (sa sve prevozom)
Ali... Ne može i jare i pare.
Ja se odlučih za jare.
Ne 'ebe me niko u mozak. Fin gazda, ne idem na pos'o "u stres" ne vraćam se sa posla "pod stresom"
Idem "iz stresa" na pos'o i sa posla nazad "u stres"

cime se bavis?
7x nedeljno x 11 sati dnevno= 22 000
progutah knedlu u grlu:neutral:

nego ima jedna zanimljiva stvar , svi se zale na satnicu a koliko ste uopste efikasni za svojih 9 sati?:think::manikir:
ima toliko ljudi koji vaze da rade ozbiljne poslove a fejsbuce pola radnog vremena.....
ja ni na jednom poslu nisam smela da se glupiram na taj nacin a vidim da 70% ljudi nije na poslu zbog posla
to je takodje tuzno

cime se bavis?
7x nedeljno x 11 sati dnevno= 22 000
progutah knedlu u grlu:neutral:

nego ima jedna zanimljiva stvar , svi se zale na satnicu a koliko ste uopste efikasni za svojih 9 sati?:think::manikir:
ima toliko ljudi koji vaze da rade ozbiljne poslove a fejsbuce pola radnog vremena.....
ja ni na jednom poslu nisam smela da se glupiram na taj nacin a vidim da 70% ljudi nije na poslu zbog posla
to je takodje tuzno

Ja sam veoma efikasan, ali je činjenica da tih sat vremena viška nije neophodno, jer moj posao može da se obavi i za 8 sati.

u jednoj ekspozituri uni credit banke posao se redovno razvlacio..
da bi zavrsili, zaposleni su redovno ostajali posle 17h..nekad do 19h, a nekad i do 23h..
i redovno su svi kukali kako nemaju privatan zivot..
onda su doveli novog rukovodioca..
on je uveo striktno radno vreme do 17h i posle toga niko vise nije smeo da ostane na poslu..
ukinuo im je internet..
ukinuo je privatne mobilne telefone..
ukinuo je privatne razgovore..
ukinuo je sve pus pauze i kafe koje su imali, osim pauze za dorucak u trajanju strogo pola sata..
nisu ni u toalet mogli da idu, jer mu je rezon bio da zdrava osoba u trajanju radnog vremena od 8h sa pauzom posle 3h nema potrebu da ide svaki cas u toalet..
svako je dobio posao koji je MORAO da zavrsi u predvidjeno radno vreme..ako ne uspe, na spisku je za otkaz..

posle mesec dana svi su plakali za produzenim radom..
cinjenica je da u okviru radnog vremena nema ni 40% aktivnog rada u vecini firmi!

Back