- Poruka
- 13.940
Pa batali onda...
(ja radim i nedeljom)
Imaš porodicu? Muža i dete?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa batali onda...
(ja radim i nedeljom)
kolika je pauza za rucak?
Čekaj da upitam onako diskretno :Kolika ti je plata za to radno vreme mislim koliko ti ostane na ruke ili primiš preko banke.
Čekaj da upitam onako diskretno :Kolika ti je plata za to radno vreme mislim koliko ti ostane na ruke ili primiš preko banke.
Naime, već neko vreme radim u jednoj privatnoj firmi u kojoj je "normalno" radno vreme od 7 do 16h , što ispadne 9h dnevno. Ništa prekovremeno, svaki dan tako. Tako piše u ugovoru i svi se pridržavaju iako su naravno besni.
Mene upravo zanima ima li neko slična iskustva, i ima li gazda pravo da to radi? S obzirom na zakon o radu u kome piše da je 40 sati nedeljno normalno radno vreme, u ovom slučaju ispada da je 45 sati.
Kod tebe su bar iskreni.
Mi ćemo bato da budemo kao Indija. Ovde će velike korporacije da otvore predstavništva, i radićemo kao robovi po petnaest sati za trideset dolara.
to je kradja
Naime, već neko vreme radim u jednoj privatnoj firmi u kojoj je "normalno" radno vreme od 7 do 16h , što ispadne 9h dnevno. Ništa prekovremeno, svaki dan tako. Tako piše u ugovoru i svi se pridržavaju iako su naravno besni.
Mene upravo zanima ima li neko slična iskustva, i ima li gazda pravo da to radi? S obzirom na zakon o radu u kome piše da je 40 sati nedeljno normalno radno vreme, u ovom slučaju ispada da je 45 sati.
Чак и да ти је у уговору 8 сати, ако се урачуна пола сата за ручак, ти у односу на случајеве за које сам ја чуо не стојиш лоше. Додуше зависи шта радиш (и како)...
Pa u svim državnim firmama je tih pola sata za ručak u okviru onih osam sati. Kao i u svim "normalnim" državama. Doduše kad ima posla, onda se radi svakodnevno po 12 sati, što je silovanje radnika. Ja inače radim kao inženjer za standarde i još ponešto.
Ja radim u jednoj od tih država što ti misliš da su normalne i pravo da ti kažem tih pola sata za ručak se ne plaća a počeli su i cigaret pauze da ne plaćaju.Kod nas je još uvek lezi lebu da te jedem.
Ja sam čuo drugačije primere... U svakom slučaju ne radiš za 20.000 inženjerski posao...
22.000 (sa sve prevozom)
Ali... Ne može i jare i pare.
Ja se odlučih za jare.
Ne 'ebe me niko u mozak. Fin gazda, ne idem na pos'o "u stres" ne vraćam se sa posla "pod stresom"
Idem "iz stresa" na pos'o i sa posla nazad "u stres"

Kada mi je crkla firma, ja pokupio robu (po mraku) u vrednost dugovanja -- pa smo bili kvit
Mazni cisternu niskog piva i podmiri racun.
Znaci tako se to zove: "kradja"
A kako se zove, ako neko prisvoji tvoja godisnja primanja????
cime se bavis?
7x nedeljno x 11 sati dnevno= 22 000
progutah knedlu u grlu
nego ima jedna zanimljiva stvar , svi se zale na satnicu a koliko ste uopste efikasni za svojih 9 sati?
ima toliko ljudi koji vaze da rade ozbiljne poslove a fejsbuce pola radnog vremena.....
ja ni na jednom poslu nisam smela da se glupiram na taj nacin a vidim da 70% ljudi nije na poslu zbog posla
to je takodje tuzno