Samoubistvo?!

• Začetnik teme Začetnik teme lara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je misljenje strucnjaka, i ja se apsolutno slazem sa tim.
Nesiguran si, ne znas kako da se izboris sa stresom, i onda razmisljas o oduzimanju zivota.
To je prosto faza, kao svaka druga...
Ne znam sta je tu cudno i za nevericu...

Jesam rekao da je normalno izvrsiti samoubistvo?
Naravno da nije.
Al' je faza "nesigurnosti" u sebe i "suicidnosti" mozda ne toliko normalna koliko cesta medju tinejdzerima, i smatra se prolaznom.
Inache, idiotski je stavljati znak jednakosti izmedju lava i choveka. Covek je zivotinja sa razumom, mada je pitanje koliko ga neki imaju.

i kako pomoci osobi sklonoj suicidu?
tacnije kako da se takva osoba otarasi takvih misli? (ljubav,podrska, bla bla..we know)
ovde se, naravno, misli na osobu koja je cesto ophrvana takvim mislima i sa najvecom ozbiljnoscu razmislja o tome
a ne tipa "juce se zamalo ubih, ali obratila mi se ta i ta osoba i sad sam skroz ko nov, misli o samoubistvu su zauvek nestale, svet je divan, samo treba da otvoris oci..."

zanima me vase vidjenje :)

Jesam rekao da je normalno izvrsiti samoubistvo?
Naravno da nije.
Al' je faza "nesigurnosti" u sebe i "suicidnosti" mozda ne toliko normalna koliko cesta medju tinejdzerima, i smatra se prolaznom.
Inache, idiotski je stavljati znak jednakosti izmedju lava i choveka. Covek je zivotinja sa razumom, mada je pitanje koliko ga neki imaju.

covek nije zivotinja,to su samo glupe darvinove(ili cije vec) teorije.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zivot je pun uspona i padova. Svi se mi ponekad zapitamo koji je smisao naseg zivota. I vjerujte mi, svi mi imamo neki smisao bez obzira na trenutne okolnosti.

Pa prema tome, ne postoji opravdanje da neko digne ruku na sebe.

Back