Samoubistvo

ne mogu da vas slusham vishe.
taj koji se ubija je najvishe na'ebo! treba imati muda ubiti samog sebe, a ti kazhesh da su to kukavice. Bash da vidim tebe da l' smesh da se ubijesh.

ja se smrti ni najmanje ne bojim, zasto bi pa svejedno cu umreti, a ako su oni toliko hrabri sto ne zive, za to treba imati m***, a lako je ja cu grcnuti tableta zaspati i moji su problemi rjeseni, a hrabrosti mi, rezanje vena i vjesanje par minuta u slucaju vjesanja sekundi bola i zdravo rjesio si se svega. Ja sam bila na rubu samoubistva, i u to vreme jedino sto me drzalo je bila pomisao na moje roditelje. Pre par mjeseci poginuo mi je ujak, kad sam vidjela svoju babu kako place i pati prvo na sta sam pomislila bili su moji roditelji, pred mojim gorbom, moja majka i otac, da bojim se al ne samoubistva, vec toga da njih natjeram da cjeli zivot zive sa uvjerenjem da su oni krivi, da su oni mogli da me spase i da pate vise nego sto sam ja ikad patila.
Ja nisam sebicna k***a, ne bojim se ni smrti ni zivota, bojim se samo sta ce biti sa njima, i ako me to cini kukavicom, onda jesam i to ponosna kukavica.

desavalo mi se zbog tipa u 14 godina da se secem i skacem i tako:D Al evo me zivim, i dalje imam kobasicu svoju, ne njega, al stalno dolaze, i kajem se sto me terao da se ubijam, sad se skoro i ne druzimo, al kad se druzimo, ok smo, i ne pominjemo ljubav i sranja. Ipak je on bio debil.
A posle njega prava jubav. On me je naveo na 2 nervna sloma u roku od mesec dana. Boli to. Mozak ti se sjbe nacisto.
I to je to. Sad mi ne pada na pamet da se za nekog vise ubijam. jer kontam da zivot makar malo vredi. Makar zbog mladih kobasica.:zstidljivko:

desavalo mi se zbog tipa u 14 godina da se secem i skacem i tako:D Al evo me zivim, i dalje imam kobasicu svoju, ne njega, al stalno dolaze, i kajem se sto me terao da se ubijam, sad se skoro i ne druzimo, al kad se druzimo, ok smo, i ne pominjemo ljubav i sranja. Ipak je on bio debil.
A posle njega prava jubav. On me je naveo na 2 nervna sloma u roku od mesec dana. Boli to. Mozak ti se sjbe nacisto.
I to je to. Sad mi ne pada na pamet da se za nekog vise ubijam. jer kontam da zivot makar malo vredi. Makar zbog mladih kobasica.:zstidljivko:

:hahaha:
:rotf: :rotf:
ALI UMREEEEEEEECUUUUUUUUUU! :hahaha:

cc sta se svi danas strecamo oko tih sitnih gluposti, ja sam uvek ful ql, a moja filozofija je brale:

10 od 10 ljudi umre, ne shvataj zivot ozbilno

iskreno, boli me moje slatko malo d za probleme, ja zivim kako hocu i kada hocu, a na kraju, tamo odakle i dodjoh :)

Ne ubij - sesta zapovest Bozja

Pravoslavnim hriscanima nije prikladna pomisao na samoubistvo, jer je zivot od Boga dobijen. Ali znamo da postoje razne situacije u koje covek moze dospeti. Za pojedine zivot postaje luksuz kojeg ne mogu sebi dozvoliti.Strucnjaci racunaju da je sirotinja jedan od faktora koja tera coveka do sukoba u porodici, do razvoda, do tuce, stresa, nemorala i raznih psihickih i telesnih bolesti. Odavde pa do samoubistva u danasnjem vremenu cesto puta nema vise od jednog koraka. Naucni instituti cak tvrde da kod nekih naroda postoji predispozicija za takve gestove.

Na samoubistvo Crkva gleda kao na veliki, kapitalni greh. Jer zivot je bozanski dar i ko god sam sebi oduzme zivot igra se sa Bogom. Sluzba opela u ovakvim slucajevima je svedena na minimum, a na grobljima samoubice su sahranjivane u neosvecenom grobu. Samo se jedan dan u godini Crkva moli za one u paklu, pa i za samoubice - na praznik Duhova.

Sveti Oci kazu, da Judi Iskariotskom nije bilo oprosteno ne zbog toga sto je izdao Gospoda Isusa Hrista - to je isto ucinio i apostol Petar - nego zbog toga sto je izvrsio samoubistvo. Da je zatrazio da mu se oprosti za izdaju, svakako da bi mu Gospod Isus Hristos oprostio i bio bi sa ostalim apostolima.
Ne ubij - sesta zapovest Bozja

Usavsi u Crkvu, covek pocinje da zivi u zajednici, postaje clan Svetog Tela Hristovog i naslednik Carstva Bozjeg. Samoubistvo je, samim tim, jedan od najvecih danasnjih greha. Nasa vera nas uci da i kad smo u najtezoj situaciji u svome zivotu treba da znamo i imamo na umu da je Bog nasa nada, Onaj koji nam daje razlog za zivot. I kada covek padne u ocajanje on treba da zna da je njegova nadezda Gospod i da ima nade za vecni zivot i sveopste vaskrsenje.

Poslednja izmena:
Nijedan problem u nasem zivotu nije toliko veliki a da se sa Bozjom pomocu ne moze prebroditi. I taj gresnik treba da ima na umu da nakon Svete tajne pokajanja i ispovesti svojih grehova, veliki, bogohulni greh koji je on ispovedio ne sme ponoviti, kako i kazu sveti oci i duhovnici. Greh koji ispovedamo ne smemo ponavljati. To bi znacilo nepostovanje prema Svetoj tajni ispovesti, lazno shvatanje vrline, prelesnu revnost i sanjalacku, laznu duhovnost. Potsetimo se na kraju jos jednom Hristovih reci koje je On uputio svojim ucenicima - apostolima, a preko njih i svima nama: "U svetu cete imati mnogo nevolja ali ne bojte se, jer ja nadvladah svet"

ali ne mozete dokazati glupoj devojcici u 14 godina da nije vredno ubiti se zbog decka pobogu. u tome je valjda stvar...boze..ja se smejem kad se setim sta me je moj terao da radim, ali dobro..sta cemo:DHAHAHA

Nijedan problem u nasem zivotu nije toliko veliki a da se sa Bozjom pomocu ne moze prebroditi. I taj gresnik treba da ima na umu da nakon Svete tajne pokajanja i ispovesti svojih grehova, veliki, bogohulni greh koji je on ispovedio ne sme ponoviti, kako i kazu sveti oci i duhovnici. Greh koji ispovedamo ne smemo ponavljati. To bi znacilo nepostovanje prema Svetoj tajni ispovesti, lazno shvatanje vrline, prelesnu revnost i sanjalacku, laznu duhovnost. Potsetimo se na kraju jos jednom Hristovih reci koje je On uputio svojim ucenicima - apostolima, a preko njih i svima nama: "U svetu cete imati mnogo nevolja ali ne bojte se, jer ja nadvladah svet"

kaze se podsetimo se

Back