muzjak
Poznat
- Poruka
- 8.000
Pa šta onda tražimo na ovoj temi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa šta onda tražimo na ovoj temi?
da se pokaje i da nosi taj krst sa sobom, tako nas barem pravoslavlje uci.
po toj tvojoj prici ja sam zakljucio da je on ubio samo svoju sramotu, a spasio nelgodnosti svoju porodicu nije. i sta imaju oni sad, nepokajanog oca, supruga, osudjenog na pakao i nista bolju sliku o njemu i njima (narod ko narod uvek ce da sere tudju muku). ako su oni pravoslavni vernici ne verujem da opravdavaju njegov postupak. a za cast, mozda gledamo drugacije, da je je imao ne bi to ni radio sto je radio, imao je nakon toga samo grizu savest kao i juda sto je izdao hrista, tako i on sto je izdao svoju porodicu.
mislim ovo su samo komentari, ko zna sta se sve tu izdesavalo, ali na osnovu onog sto si ti napisala ja to tako vidim.
razumem te, samo sam izneo svoj stav da se ne slazem sa tobom po ovom pitanjuAli on se vec pokajao samim tim sto je "osudio sebe", ne znam da li razumes...?
Ali da ne sirimo pricu, ja "glasam" za to da se samoubistvo ne tretira kao neoprostiv greh, i to je to.

razumem te, samo sam izneo svoj stav da se ne slazem sa tobom po ovom pitanju
lepo pise u bibliji samo hula na svetog duha je neoprostiv greh ni u ovom ni u onom zivotu
![]()

Hajde da se i ja jednom slozim s tobom .Ljudi obicno prave samoubistvo kad imaju tezak problem i ne znaju da ga rijese .Ali on se vec pokajao samim tim sto je "osudio sebe", ne znam da li razumes...?
Ali da ne sirimo pricu, ja "glasam" za to da se samoubistvo ne tretira kao neoprostiv greh, i to je to.
Ti trazis da se samo blamiras, i to ne samo na ovoj temi,nego sirom foruma.
Pa da glasamo, da vidimo da li se usvaja?Ali on se vec pokajao samim tim sto je "osudio sebe", ne znam da li razumes...?
nema sta da se glasa,
zna se da samoubistvo nije neoprostiv greh jer je u rangu ubistva koji takodje nije neoprostiv greh...

Nije isto. Samoubistvo proizilazi iz prava na na sebe samoga.nema sta da se glasa,
zna se da samoubistvo nije neoprostiv greh jer je u rangu ubistva koji takodje nije neoprostiv greh...
Nije isto. Samoubistvo proizilazi iz prava na na sebe samoga.
Djete su sahranili kao andjela a nju su zakopali kao psa , mada je
bila krstena .
Bitno je samo da se samoubica pokaje i da prizna da je pogrešio...zna se da samoubistvo nije neoprostiv greh jer je u rangu ubistva koji takodje nije neoprostiv greh...

Bitno je samo da se samoubica pokaje i da prizna da je pogrešio...![]()
Ko će ga znati šta je njemu bitno... ko uopšte zna šta on hoće? Svako selo priča drugu priču, priče se menjaju iz generacije u generaciju, i svako selo misli da je njegov glavni i jedini...Mislis da je Bogu to bitno?
Zene su pocinile masovna ubistva mislim na abortus, po tomo zenama nesme da bude pop na sahrani i po bibliji ih ceka vcecni pakao, koliko si ti abortusa izvrsila,ne soli pamet drugima, 90% zena je izvrslilo cedomorstvo,ko o cemu zene o moralu, Dole bogMislis da je Bogu to bitno?
Zene su pocinile masovna ubistva mislim na abortus, po tomo zenamama nesme da bude pop na sahrani i po bibliji ih ceka vcecni pakao, koliko si ti abortusa izvrsila,ne soli pamet drugima, 90% zena je izvrslilo cedomorstvo,ko o cemu zene o moralu, Dole bog
da nije mozda Bog kriv sto zene ubijaju svoju decu?![]()
ja samo kazem da covek sa svojim zivotom moze da radi sta hoce, ako se jako muci ima pravo da se ubije,navodno jer smrt ne postoji, a abortus je ubistno nekog drugog a ne sebe to je veliki zlocin,bog je coveku dao zivot bez pitanja, a covek moze da radi sa njim sta hoce,cedomorstvo je nesto drugo, crkva i popovi su izmislili da je bog rekao da je samoubistvo najstrasniji greh, gde je to bog rekao i kada, sve su to crkvine lazi za naivne, ubistvo i cedomorstvo su greh, a ne smoubistvo sebe zbog velikih muka, niko se ne ubija iz radosti
pa niko ne moze da natera nekoga da veruje u nesto niti da se drzi odredjenih principa...svako ima slobodnu volju da radi sta hoce i to ni crkva a ni bog ne mogu da nametnu drugima...
ovako kako ti pises samo stimiluses potencijalne samoubice da im je resenje zivotnih problema i muka tako sto ce sebi da oduzmu zivot...solomonsko resenje...
svako ubistvo je greh...
Ko će ga znati šta je njemu bitno... ko uopšte zna šta on hoće? Svako selo priča drugu priču, priče se menjaju iz generacije u generaciju, i svako selo misli da je njegov glavni i jedini...
Nije isto. Samoubistvo proizilazi iz prava na na sebe samoga.