Samoubistvo i hriscanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme Padre
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da se pokaje i da nosi taj krst sa sobom, tako nas barem pravoslavlje uci.
po toj tvojoj prici ja sam zakljucio da je on ubio samo svoju sramotu, a spasio nelgodnosti svoju porodicu nije. i sta imaju oni sad, nepokajanog oca, supruga, osudjenog na pakao i nista bolju sliku o njemu i njima (narod ko narod uvek ce da sere tudju muku). ako su oni pravoslavni vernici ne verujem da opravdavaju njegov postupak. a za cast, mozda gledamo drugacije, da je je imao ne bi to ni radio sto je radio, imao je nakon toga samo grizu savest kao i juda sto je izdao hrista, tako i on sto je izdao svoju porodicu.
mislim ovo su samo komentari, ko zna sta se sve tu izdesavalo, ali na osnovu onog sto si ti napisala ja to tako vidim.

Ali on se vec pokajao samim tim sto je "osudio sebe", ne znam da li razumes...?

Ali da ne sirimo pricu, ja "glasam" za to da se samoubistvo ne tretira kao neoprostiv greh, i to je to.

Ali da ne sirimo pricu, ja "glasam" za to da se samoubistvo ne tretira kao neoprostiv greh, i to je to.
razumem te, samo sam izneo svoj stav da se ne slazem sa tobom po ovom pitanju

lepo pise u bibliji samo hula na svetog duha je neoprostiv greh ni u ovom ni u onom zivotu

:cmok:

Hajde da se i ja jednom slozim s tobom .Ljudi obicno prave samoubistvo kad imaju tezak problem i ne znaju da ga rijese .
Mozda su odgovorniji oni koji im nisu pomogli a mozda su mogli . Poznavao sam jednu mladu zenu koja je raznijela bombom
sebe i svoje djete .To je bio sok jer sam je znao kao dobru osobu . Bio sam i na sahrani i bilo je mucno . Svi su izjavljivali
saucesce njenom muzu a znam da ju je zapostavljao .Djete su sahranili kao andjela a nju su zakopali kao psa , mada je
bila krstena .

da nije mozda Bog kriv sto zene ubijaju svoju decu?:roll:

ja samo kazem da covek sa svojim zivotom moze da radi sta hoce, ako se jako muci ima pravo da se ubije,navodno jer smrt ne postoji, a abortus je ubistno nekog drugog a ne sebe to je veliki zlocin,bog je coveku dao zivot bez pitanja, a covek moze da radi sa njim sta hoce,cedomorstvo je nesto drugo, crkva i popovi su izmislili da je bog rekao da je samoubistvo najstrasniji greh, gde je to bog rekao i kada, sve su to crkvine lazi za naivne, ubistvo i cedomorstvo su greh, a ne smoubistvo sebe zbog velikih muka, niko se ne ubija iz radosti

Poslednja izmena:
ja samo kazem da covek sa svojim zivotom moze da radi sta hoce, ako se jako muci ima pravo da se ubije,navodno jer smrt ne postoji, a abortus je ubistno nekog drugog a ne sebe to je veliki zlocin,bog je coveku dao zivot bez pitanja, a covek moze da radi sa njim sta hoce,cedomorstvo je nesto drugo, crkva i popovi su izmislili da je bog rekao da je samoubistvo najstrasniji greh, gde je to bog rekao i kada, sve su to crkvine lazi za naivne, ubistvo i cedomorstvo su greh, a ne smoubistvo sebe zbog velikih muka, niko se ne ubija iz radosti

pa niko ne moze da natera nekoga da veruje u nesto niti da se drzi odredjenih principa...svako ima slobodnu volju da radi sta hoce i to ni crkva a ni bog ne mogu da nametnu drugima...
ovako kako ti pises samo stimiluses potencijalne samoubice da im je resenje zivotnih problema i muka tako sto ce sebi da oduzmu zivot...solomonsko resenje...:roll:
svako ubistvo je greh...

pa niko ne moze da natera nekoga da veruje u nesto niti da se drzi odredjenih principa...svako ima slobodnu volju da radi sta hoce i to ni crkva a ni bog ne mogu da nametnu drugima...
ovako kako ti pises samo stimiluses potencijalne samoubice da im je resenje zivotnih problema i muka tako sto ce sebi da oduzmu zivot...solomonsko resenje...:roll:
svako ubistvo je greh...

samoubistvo i ubistvo nekoga drugoga nije isto, ja samo kazem da samoubistvo zbog velikih muka se moye razumeti i oprostiti i po meni nije nikakav greh

Nije isto. Samoubistvo proizilazi iz prava na na sebe samoga.

1. Korincanima 6:19 i 20
" Ili ne znate da su telesa vaša crkva Svetog Duha koji živi u vama, kog imate od Boga, i niste svoji?
Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u telesima svojim i u dušama svojim, što je Božije. "

Luka 9:25
"Jer kakvu će korist imati čovek ako sav svet pridobije, a sebe izgubi ili sebi naudi?"

Back