Samoubistvo i hriscanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme Padre
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A možda su upravo porodice narkomana doprinele da oni postanu narkomani?
Po toj logici, koga je onda trebalo prvog lopatati? :think:

Lopatanje, tj. batinjanje nije vaspitno-disciplinska mera.
Sve policije sveta nisu isto što i pedagozi, psiholozi i psihoterapeuti.
Prva žrtva bolesti je uvek bolesnik, odnosno onaj koji je oboleo.

итекако је батињање васпитно-дисциплинска мера.
пример
од кад су нам ови П.ЕДЕРИ из ЕУ наметнули разна права за заштиту свега и свачега имамо више криминала, лоповлука, убистава, отвореног курварства, развода, децоубица,педофилије, наркоманије, пијанства, педерства...

а ево и један лични пример на моју бруку
мој млађи син је бежао из школе, слао сам га код педагога и психолога да реше проблем јер наше приче (супруге и мене) нису помогле, међутим он је то схватио супер овде се само нешто тртља и баш ме брига, е онда сам узео ствар у своје руке па по старом српско-православном систему издеветао
дете тако да је сад редован у школи и добија добре оцене. схватио је ипак да му неко нешто може и да зна где је погрешио и зашто. наравно да сам му објаснио и закон о праву и заштити деце, још сам му дао и број СОС службе да назове уколико мисли да је угрожен, међутим мишљења је да је сам крив за своје поступке.
а моја брука је да сам насео на пропаганду која уништава породицу и што га нисам издеветао на време.
ако лажем Бог ме убио.

Samoubistvo naša crkva ne dozvoljava.
Slažem se sa tim.

Ali ostaje dilema šta ako:
- Toliko bolestan ba mu nema spasa i brzo će umreti u mukama
- Medicina računa za živog čoveka ako mu srce radi, a mozak potpuno otkazao
da li je to čovek u pravom smislu te reči?
- Jedan poznati slučaj: Baba pala u gore pomenuto stanje i živela tako još godinama....

EUTANAZIJA ????????

Poslednja izmena:
Samoubistvo se tumaci kao "hula na Duha Svetoga" po Crkvi, medjutim nisam sigurna da su u pravu.

edit: Jer sta ako je taj covek ucinio toliko dobrih dela u zovotu, pa nece mu se valjda to jedno pisati lose "doveka"?

Poslednja izmena:
Samoubistvo se tumaci kao "hula na Duha Svetoga" po Crkvi, medjutim nisam sigurna da su u pravu.

edit: Jer sta ako je taj covek ucinio toliko dobrih dela u zovotu, pa nece mu se valjda to jedno pisati lose "doveka"?
Samoubistvo je vrsta ubistva. Time ubijamo biće koje je stvoreno po podobiju Božjemu. Uz to, život svakog čoveka je Božje vlasništvo. Samoubistvo je takođe čin očajanja. A Bog ne želi očajnike nego pokajnike.

Jeste, ali ako se i ubistvo oprasta, zasto ne bi samoubistvo?

Kako da se oprosti nekome ko nije živ. Ubici može jer je živ.
Ma nemoj, a čemu služi ona Božja zapovest - ne ubij? Zar to nije smrtni greh?
A da, kako se nisam odmah setio. Jeste smrtni greh zato što se greh završava smrću žrtve.

I ako crkva, sveštenik, neće da opoje samoubicu, sasvim je u redu. Takva su pravila.
Samo je problem što mora da se čeka izveštaj iztražnih organa. Pa ako je složeniji slučaj može da se čeka i više meseci.
Pa kako? Možda je ubistvo.
E ako ni posle toga ne mogu da utvrde istinu, onda moraju da pitaju Boga.
A ima i onih kojima je dat dar od Boga, padnu u trans i znaju šta se desilo. Pa recimo može njihova izjava sa pečat i potpis.
Ili ako se pokojnik zakune da se nije namerno ubio. Peo se na stolicu sa omčom oko vrata (da vidi kako mu stoji), pa mu se stolica slučajno preturila.
Ne znam šta je ljudima? Ja kad hoću da vidim kako mi stoji, odem pred ogledalo. A vidim i bez ogledala, nemam veliki stomak.

Kakve bljuvotine od ovog matorca. Matori jarac.
Sam se sebi divim kako mogu ovoliko da serem. E šta ova zemlja sve mora trpi.
Sve ovakve treba po kratkom postupku.
A i crkva zajebava, zateže. Umesto ovakvima da kaže - ma opajaćemo te kolko oćeš samo se ti sam ubi, da ne prljamo ruke i svaljujemo greh na sebe.

Čovek nekada čineći svesno greh čini bogougodnu žrtvu.:pop:
Ili što ubije sebe da ne bi napravio zlo, ili što ubije zlotvora.
Toliki sveštenici i svašta im se ispovedalo, a niko nije imao petlju da se žrtvuje tako što će da ubije gada. Ne, svi čuvaju svoje dupe. Dobro ne baš svi, neki ga čak rado daju. :guza:
Šta odakle znam? Iz pouzdanih izvora...:cool: zini da ti kažem...
Ko ti reko da žmuriš dok zijaš? :eek:
Vidi on stvarno zinuo.:hahaha:
E sa kime ja razgovaram...:roll:

Samoubistvo je vrsta ubistva. Time ubijamo biće koje je stvoreno po podobiju Božjemu. Uz to, život svakog čoveka je Božje vlasništvo. Samoubistvo je takođe čin očajanja. A Bog ne želi očajnike nego pokajnike.
Bog ne želi ništa, pošto ne postoji... jedino vlasti i kleru odgovaraju pokajnici i grešnici, pošto su oni najbolji materijal za manipulaciju. A pošto mrtav čovek ne daje priloge, niti plaća porez, dakako da je samoubistvo greh.

Dobro si sam rekao Samoubistvo je vrsta ubistva
Ako Bog moze ubistvo oprostiti kao greh sto ne bi i samoubistvo...

samo malo logike...

A samo Bog zna koji greh je hula, tj neoprostiv.

Tako da samoubistvo nije neoprostiv greh pred Bogom.

Чиме неко заслужи да умре у најгорим мукама?

И зашти тих најгорих мука не може да се поштеди?

Зашто мора да прође кроз најгоре муке које човек може да замисли да би се придружио Богу?

Немојте ми само причати о томе да су чудни и тајанствени путеви Господњи, јер најгори злочинци умру у сну, а најбољи људи у најгорим мукама.

Samoubistvo naša crkva ne dozvoljava.
Slažem se sa tim.

Ali ostaje dilema šta ako:
- Toliko bolestan ba mu nema spasa i brzo će umreti u mukama
- Medicina računa za živog čoveka ako mu srce radi, a mozak potpuno otkazao
da li je to čovek u pravom smislu te reči?
- Jedan poznati slučaj: Baba pala u gore pomenuto stanje i živela tako još godinama....

EUTANAZIJA ????????

Ако постоји дилема, ниси баш сигуран да је то исправно и да се слажеш са тим.

Моје најдраже особе су умрле у најстрашнијим мукама и тада сам помишљала на еутаназију.

И сада сматрам да је еутаназија хуман чин и за особе којима нема лека и за њихове породице.

Jeste, jer ispada da crkva sama (unapred) osudjuje one za koje nije sigurno da ih Bog osudjuje.

Bar ja tako kontam.

stvarno ne znam, tu sam u dilemi
nedo bog da nas snadju kojekakve muke pa da dodjemo u iskusenje da se roknemo a opet svako nosi svoj krst i sa tacke vernika gledano, mozda je to poslednje iskusenje.

mnogi su kroz istoriju trpeli mucenja pa se nisu ubijali.

Чиме неко заслужи да умре у најгорим мукама?

И зашти тих најгорих мука не може да се поштеди?

Зашто мора да прође кроз најгоре муке које човек може да замисли да би се придружио Богу?

Немојте ми само причати о томе да су чудни и тајанствени путеви Господњи, јер најгори злочинци умру у сну, а најбољи људи у најгорим мукама.

Јер још до крви не дођосте борећи се против греха,
И заборависте утеху коју вам говори, као синовима: Сине мој! Не пуштај у немар карања Господња, нити губи воље кад те Он покара;
Јер кога љуби Господ оног и кара; а бије сваког сина ког прима.

Znam za par primera u ovim poslednjim ratovima, kad se čovek bacio na granatu kako bi spasio druge vojnike.Štaviše, moj jedan poznanik je to uradio. Rekli su mi da je video kako ručna bomba uleće u sobu u kojoj su bili on i još šest vojnika, on je uzviknuo "Ja od'o" i bacio se na bombu i tako spasio preostalu šestoricu. Dakle, svojevoljno je izvršio samoubistvo kako bi spasao druge. Da li i taj nije dostojan crkve Hristove?

Back