kanarinka
Elita
- Poruka
- 16.443
Знаш како, не иде да се тражи да црква нема никакве ингеренције у држави а да за узврат ради посао државе.
То подсећа на ону чувену комунистичку творевину звану "хоћемо права без обавеза!".
Како држава није у вези са црквом, како је у питању секуларна држава, како се тражи да се црква одвоји и са финансирањем и са утицајем, да се стави на маргине како би 5% становника били задовољни, не видим обавезу цркве да предузима било какве потезе који су у ингеренцији државе.
Ево, мене интересује зашто организација атеиста није помогла тих седморо несрећних људи ако им је помоћ била потребна?
Mada je Y vec rekla ono sto i ja mislim,moram da dodam,´pitanjem,koja organizacija ateista?
Kakvu bi to ingerenciju trebalo dati Crkvi?Crkva valjda cini narod?I one koji su imali tu srecu da ne budu gladni,i njima je lako da slusaju propoved,a sta sa onim mnogim nesretnicima koji se ne snalaze u zivotu?Okriviti demone,kako su ih zaposeli,ateiste i drzavu?
Pa pop u mom selu nije hteo da"sveti"vodicu zeni za slavu,jer mu je rekla da nema novca!Okrenuo se i otisao!Sta dalje recei?Kao da ce sam za taj ritual on potrositi svoj novac!
Poslednja izmena:

па ваљда ја боље знам шта треба да ради